Avantajele utilizării lenjeriei de pat din bumbac

Andreea Constantin

Uneori nu acordăm prea multă atenție materialului din care este confecționată lenjeria de pat. În prezent, există practic mai multe tipuri de țesături decât ne putem imagina. Tocmai de aceea dorim să vă spunem despre avantajele lenjeriei de pat din bumbac.

Avantajele lenjeriei de pat din bumbac

Bumbacul este foarte popular și apreciat, în mare parte datorită durabilității sale. Pe de o parte, este greu de rupt sau decolorat, iar pe de altă parte, dacă se pătează, materialul este mai ușor de curățat.

Una dintre principalele sale caracteristici este respirabilitatea. Bumbacul permite pielii noastre să respire mai liber și permite transpirației care poate fi produsă în timpul odihnei să se usuce cu ușurință. De aceea, reține mai puține mirosuri, permițând în același timp ca acestea să se disperseze foarte repede.

În plus, spre deosebire de alte materiale sintetice, bumbacul este o țesătură naturală care previne acumularea de electricitate statică.

Cearșafuri de pat: Diferențe între coralină și flanelă

Toate aceste caracteristici se observă cel mai bine la prima vedere la lenjeria de pat. De exemplu, în această perioadă a anului este deja obișnuit să începem să folosim cearceafuri termice, fie că este vorba de cearceafuri de coralină sau de cearceafuri de flanelă. Aceste două tipuri de cearceafuri oferă o senzație de căldură foarte plăcută, împiedicându-ne să avem senzația de rece atunci când ne băgăm în pat.

Principala diferență între cearșafurile din coralină și cele din flanelă este că cearșafurile din coralină sunt confecționate din poliester și alte țesături sintetice. Acestea au o senzație de catifelare foarte moale și plăcută. Pe de altă parte, cearșafurile din flanelă sunt confecționate din bumbac, deci sunt mai durabile și mai respirabile. Cu toate acestea, ele se încrețesc mai mult decât foile de coralină.

În orice caz, diferențele dintre cearșafurile din coralină și cele din flanelă sunt mai evidente dacă patul este mai mare, atât în cazul cearșafului - husă de saltea, cât și al cearșafului de deasupra.

Fața de pernă

De asemenea, putem aprecia bumbacul din fața noastră de pernă. Firește, aceasta este una dintre cele mai absorbante părți ale feței de pernă. Dacă dormim în pijamale, fața de pernă va fi partea care are cel mai mult contact cu pielea noastră atunci când ne odihnim fața pe ea. Nu uitați că bumbacul este hipoalergenic, deci este una dintre cele mai potrivite țesături pentru a fi în contact cu pielea noastră, evitând iritațiile sau mâncărimile.

Și, bineînțeles, în afară de cearșaful de deasupra, cearșaful de pat și fața de pernă, nimic nu se compară cu o plapumă de bumbac pentru a încorona patul atunci când sosesc cele mai reci zile.

Pe scurt, de ce ar trebui să preferăm bumbacul în locul fibrelor sintetice?

Datorită calităților sale naturale

Bumbacul este preferat datorită originii sale naturale, confortului respirabil, moliciunii, prospețimii și durabilității, care, printre multe alte atribute, îl disting ca fiind fibra preferată pentru lenjeria de pat.

Dormiți mai bine

De asemenea, este dovedit că dormiți mai bine atunci când sunteți în contact cu o lenjerie de pat din bumbac decât atunci când sunteți în contact cu produse fabricate din fibre sintetice, datorită prospețimii pe care o oferă acest material natural. 

Vă permite să respirați

Faptul că lenjeria de pat are capacitatea de a respira vă ajută să dormiți bine, deoarece bumbacul ajută la menținerea temperaturii corporale în echilibru, iar ciclurile de somn nu sunt întrerupte. 

Bumbacul este foarte durabil

De asemenea, ar trebui recunoscută durabilitatea acestei fibre naturale. Bumbacul vă poate spune multe povești, deoarece calitatea sa este sinonimă cu rezistența. A opta pentru cearceafuri din bumbac înseamnă o investiție bună, deoarece acestea vor rămâne în stare bună pentru o perioadă mai lungă de timp.

Bumbacul este biodegradabil

O parte din beneficiile sale semnificative sunt legate de mediu, fiind o fibră biodegradabilă datorită modului în care este produsă și a modului în care poate fi reutilizată. Pe măsură ce tehnologia evoluează, producția de bumbac a redus impactul asupra mediului înconjurător.

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Aventuri noi în fiecare zi! Iată noua gamă de hăinuțe din bumbac organic pentru copii și bebeluși
  Aventuri noi în fiecare zi! Iată noua gamă de hăinuțe din bumbac organic pentru copii și bebeluși

  O mămică responsabilă știe că din grija pentru copil face parte și alegerea hăinuțelor care să fie realizate din materiale cât mai naturale. Printre astfel de materiale se...

  Vedeta riscă să piardă sarcina! "M-am ridicat din pat 5 minute şi am sângerat peste tot"
  Vedeta riscă să piardă sarcina! "M-am ridicat din pat 5 minute şi am sângerat peste tot"

  Chrissy Teigen, soţia cântăreţului şi textierului american John Legend, a dezvăluit problemele cu care se confruntă în sarcină. Descoperă ce a povestit aceasta!

  Gina Pistol trece prin momente grele! ”A făcut o criză de epilepsie! Am sărit din pat, nici nu știu cum am ajuns la el”
  Gina Pistol trece prin momente grele! ”A făcut o criză de epilepsie! Am sărit din pat, nici nu știu cum am ajuns la el”

  Problemele nu o ocolesc pe Gina Pistol! Viitoarea mămică a trecut prin momente grele, de curând, când cel mai drag membru al familiei sale a avut parte de o experiență...

  Alicia Silverstone recunoaște că încă doarme în pat cu fiul ei de 11 ani
  Alicia Silverstone recunoaște că încă doarme în pat cu fiul ei de 11 ani

  Alicia Silverstone este una dintre cele mai îndrăgite și populare actrițe ale anilor '90. Ea și-a făcut debutul cinematografic în anul 1993, în filmul „The...

  Dr. Ana-Maria Apostol: ”Măștile de bumbac nu protejează deloc. Copiii trebuie să folosească măști chirurgicale”
  Dr. Ana-Maria Apostol: ”Măștile de bumbac nu protejează deloc. Copiii trebuie să folosească măști chirurgicale”

  Știați că virusurile și bacteriile stau la pândă în aerul din jurul nostru gata să ne atace și să ne infecteze?Da, așa este. Aceste microrganisme inclavate în...

  Banii de buzunar ai copilului: descoperă avantajele și dezavantajele
  Banii de buzunar ai copilului: descoperă avantajele și dezavantajele

  Este un subiect delicat și dezbătut de către generații întregi de părinți. “Cu ce sumă începem?”, “Când trebuie să aibă copilul primii bani de...

  Cât de des trebuie să schimbi și să speli lenjeria de pat
  Cât de des trebuie să schimbi și să speli lenjeria de pat

  La întrebarea cât de des trebuie să schimbi și să speli lenjeria de pat răspunsul nu este unul universal deoarece acesta depinde de mai mulți factori. Îți explicăm...

  Zodiile care nu se potrivesc în pat...deloc!
  Zodiile care nu se potrivesc în pat...deloc!

  Pentru ca o relație să îi mulțumească pe deplin, să îi facă fericiți pe ambii parteneri, va conta mai mult decât crezi compatibilitatea dintre ei, inclusiv cea care...

  © 2022 Qbebe