Cum alegi cuptorul electric potrivit pentru bucătăria ta

Qbebe.ro

Cuptorul electric este centrul de comandă din bucătăria prezentului. Și deși mulți cred că funcțiile tehnice reprezintă singurul factor diferențiator în piața de profil, adevărul practic este că un cuptor electric trebuie sa fie și sigur.
Asta inseamnă ca nu ne interesează doar să iasă o mâncare gustoasă și sănătoasă, ci și să nu ne facem rău în timpul utilizării sale. Iar atunci când în această ecuație intră și copiii, principiul devine limpede.

Panoul de control și funcțiile sale, secretele experienței de utilizare

În cazul familiilor care au unul sau mai mulți copii mici, asta ar însemna ca aceștia să nu poată schimba diferite funcții și temperaturi posibile ale cuptorul, lucru ce i-ar putea expune pe ei și chiar pe toți cei din casă într-un moment de neatenție. Și astfel, ajungem în punctul în care specificațiile tehnice devin mai ușor de înțeles, atunci când vorbim despre funcția de protecție copii pe care un cuptor electric poate să o aibă încorporată. Detalii aici

După ce aparatul este pus în funcțiune, acesta este practic blocat, de multe ori prin intermediul unui buton dedicat. Un exemplu concret în care nu este permisă deschiderea cuptorului este atunci cand acesta este în plin proces de curațare. Astfel, ușa cuptorului este închisă până când temperatura sa va scadea considerabil. Doar ulterior se va putea deschide ușa acestuia.

cuptor electric deschis

Există situații în care din grabă, uităm să închidem cuptorul electric, deși ne-am făcut deja treaba cu el. Funcția de oprire automată, atunci când cuptorul este gol, ajută mult în astfel de situații. De asemenea, protecția împotriva supraîncălzirii ne permite să avem un dispozitiv care să revină în mod optim la o temperatură normală și care să permită funcționarea acestuia în condiții de siguranță.

Panoul de control poate să nu pară foarte important la o primă vedere, dar utilizatorii cu experiență știu că, în general, face diferența dintre o experiență excelentă de utilizare și alta mai puțin în regulă.
Panoul de control digital este mai în ton cu exigențele contemporane, însă și unul mecanic, bine gândit și rezistent în timp poate reprezenta o pată de culoare placuta în bucătăria proprie.

Designul butoanelor, aspectul său intuitiv și funcțiile prin care controlezi cuptorul dau efectiv tonul din timpul utilizării sale. Astfel, cam după 1-2 zile de utilizare vei ști dacă ai făcut o alegere excelentă și care te va mulțumi zilnic.

Importanța dimensiunii și aspectului cuptorului electric

Poți găti foarte multe alimente și prin intermediul așa numitelor minicuptoare. Acestea sunt practic cuptoare electrice mici. Astfel, economisești spațiu și energie spre deosebire de un cuptor electric de dimensiuni mari.
Fie că intenționezi să achiziționezi un cuptor mic pentru a te baza pe el în principal sau doar ca pe o soluție secundară la care să apelezi doar în anumite ocazii, din când în când, un astfel de cuptor este o soluție excelentă.
Noi credem că e o variantă de cuptor ce nu ar trebui să fie neglijată, mai ales în contextul importanței optimizării consumului de energie electrică din prezent, fapt ce ți-ar putea aduce o mulțumire suplimentară, în sensul protecției mediului și, deloc neglijabil, al facturilor mai mici.

cuptor electric

De asemenea, este important și aspectul cuptorului. Și dacă privim lucrurile și prin cheia dimensiunii sale, un cuptor electric cu dimensiuni reduse are și un aspect cumva neutru, adică unul care nu este nici “țipător”, nici modest ca înfățișare. Iar, dacă la aceste caracteristici adăugăm și prețul, putem ajunge la o concluzie interesantă. Un cuptor bine ales te scutește apoi de bătăi de cap din mai multe puncte de vedere.

Alege un cuptor care se potrivește în bucătăria ta și care are un aspect apropiat de cel al celorlalte electrocasnice pe care le deții. Partea bună este că majoritatea cuptoarelor electrice mici au aspect neutru, tocmai pentru a se integra cât mai bine în orice decor.

Nu în ultimul rând, pentru a ne face viața mai ușoară, cuptorul electric poate fi echipat cu rafturi care ies singure pe bază de senzori, afișaj digital, funcții de oprire automată sau tăvițe pentru strângerea firmiturilor.

Procesul post vânzare și garanție

Îți recomandăm să cumperi doar cuptoare pentru care vei beneficia de o garanție de cel puțin 24 luni. De asemenea, în prezent, sunt accesibile și servicii de garanție extinsă, pe 1 sau 2 ani, la prețuri deloc de speriat. Indiferent că vorbim despre producători precum Albatros, Arctic, Beko, Bosch, Electrolux, Gorenje sau alți producători serioși, contează și centrele de service specifice care îî reprezinta pe aceștia, cât de ușor poți ajunge la ei în caz de nevoie, sau cât de repede pot ei să trimită curierul la tine atunci când ar avea loc o situație ce impune apelarea la garanție sau zona de service.

Surse foto: comenzi.ro, samus.ro, electrolux.ro

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Sănătatea familiei tale contează! 5 criterii care te ajută să alegi săpunul potrivit pentru iarnă
  Sănătatea familiei tale contează! 5 criterii care te ajută să alegi săpunul potrivit pentru iarnă

  În sezonul rece, din cauza scăderii temperaturii și a umidității aerului, cei mai mulți dintre noi ne confruntăm cu o piele excesiv de uscată și deshidratată. Pielea...

  21 de elevi din Slatina au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară. Autoritățile fac investigații la bucătăria școlii
  21 de elevi din Slatina au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară. Autoritățile fac investigații la bucătăria școlii

  Anchetă derulată de autorități la o școală din Olt după ce mai mulți elevi au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară severă.

  Tabel mărimi încălțăminte copii: cum măsori și cum alegi corect?
  Tabel mărimi încălțăminte copii: cum măsori și cum alegi corect?

  Întrucât piciorul unui copil continuă să crească până în jurul vârstei de 18 ani, va fi esențial ca pe tot parcursul procesului de creștere să-i oferi...

  Cum să alegi mai ușor hainele pentru copilul tău
  Cum să alegi mai ușor hainele pentru copilul tău

  În special dacă ești la primul copil, alegerea hainelor pentru cel mic poate fi o activitate distractivă și care îți permite să fii cât mai creativă. În...

  Cum să alegi cadoul perfect pentru copilul tău
  Cum să alegi cadoul perfect pentru copilul tău

  După lunile petrecute acasă, după zilele de grădiniță sau de școală online, copilul tău merită recompensat într-un mod aparte, fără a aștepta o ocazie anume, cum ar fi...

  Cum alegi scoica potrivită pentru copilul tău?
  Cum alegi scoica potrivită pentru copilul tău?

  Dintre toate cumpărăturile pe care le vei face pentru nou-născutul tău, scoica va fi cea mai importantă. În scoică va merge pentru prima oară cu mașina, de la maternitate...

  Ce beneficii are laptele UHT si cum îl alegi
  Ce beneficii are laptele UHT si cum îl alegi

  Laptele UHT reprezintă alegerea ideală pentru cei mici. Laptele UHT pentru copii este foarte sigur, deoarece trece printr-un proces de pasteurizare, prin care se distrug toți microbii,...

  Copiii se întorc la școală! Cum alegi cele mai potrivite articole vestimentare
  Copiii se întorc la școală! Cum alegi cele mai potrivite articole vestimentare

  Vacanța de vară se apropie de final și știi ce înseamnă asta, nu-i așa? Încep cumpărăturile pentru prima zi de școală! Pe lângă rechizite, nu uita să arunci o...

  © 2022 Qbebe