Cum să păstrezi organizat fiecare desen al copilului tău

Desenele făcute de către copil constituie oricând amintiri valoroase, care-ți vor însenina gândurile chiar și după foarte mulți ani. Pentru a putea să le păstrezi în condiții cât mai bune și, totodată, să nu-ți creeze niciun fel de disconfort când este vorba despre spațiul pe care-l vor ocupa, este necesar să le organizezi cât mai bine. Ca să-ți fie mai ușor din acest punct de vedere, inspiră-te și din sugestiile prezentate mai jos.

Pune în valoare desenele pe un perete

Înrămează-le cu ajutorul unor rame similare
Dacă îți dorești să decorezi într-un mod mai deosebit peretele dintr-o încăpere, obține mici tablouri folosind unele dintre desenele copilului. Tot ce vei avea de făcut va fi să ai la dispoziție câteva rame asemănătoare. Poți să cumperi unele gata făcute sau apucă-te, alături de copil, să realizați unele homemade.

Perete din camera unui copil

După aceea vei înrăma desenele și le vei fixa la locul dorit, apelând, în loc de sfoară obișnuită, la monofilament.Va trebui să procedezi în felul următor: o bucată de monofilament va trebui fixată de un perete (vei bate două cuie mici), iar pe ea vei prinde, cu ajutorul unor cârlige de rufe, tablourile.
Nu numai că vei reuși să pui în valoare un spațiu, dar vei putea și să realizezi un fel de organizare a desenelor.

Agață desenele de o bucată de panglică
La fel ca în exemplul precedent, va trebui să ai la dispoziție panglică, niște cuie și niște cârlige de rufe. Dacă și copilul își dorește, puteți să vă apucați să pictați cârligele, astfel încât acestea să fie potrivite cu desenele pe care le veți pune pe un perete.

Folosește niște rame din materiale reciclate
Fie că este vorba despre bucăți din material textil, fie că este vorba despre carton, hârtie etc., oricare dintre acestea pot fi refolosite pentru a crea tablouri cu desenele copilului.
Mai întâi vei măsura dimensiunile foilor pe care sunt desenele și veți decupa apoi materialele ca să puteți să realizați ramele. Acestea vor fi lipite de fiecare desen și ulterior vor fi puse pe un perete, lipindu-le cu gumă adezivă.
Procedeul va fi ușor de pus în practică, desenele vor fi organizate, iar cel mai mare avantaj va fi că peretele nu se va murdări și veți putea să schimbați ori de câte ori vreți desenele, bucurându-vă de un decor mereu nou.

Creează niște rame din materiale textil
Dacă ai intenția să transformi desenele copilului în adevărate tablouri, poți să te folosești și de niște rame homemade. Poți să le confecționezi în orice formă, procedând astfel:
• Măsoară hârtia/cartonul pe care se află desenul pentru a vedea ce adâncime ar trebui să aibă rama
• Taie materialul textil dorit, pe care l-ai întărit în prealabil cu adeziv special pentru textile, respectând dimensiunile desenului
• Vei aplatiza materialul textil cu ajutorul unui fier de călcat
• Vei încerca să înrămezi desenul și să-l montezi pe un perete ajutându-te de un fier de călcat: vei presa ușor cu talpa fierului, dar fără ca aceasta să stea mult în contact cu peretele
Pentru a fi sigură că noile tablouri s-au lipit bine de perete, poți să le lipești, în fiecare colț, și cu puțină gumă adezivă.

Realizează un album cu desene ale copilului

În cazul în care te gândești că acestea ar trebui să rămână amintiri prețioase, atât pentru tine, cât și pentru copil, le poți organiza mai bine dacă le vei include într-un album. Vei avea două posibilități:
• Fie vei pregăti alături de copil un album homemade (Poți să plastifiezi desenele, apoi le poți decupa în forme diferite și le poți pune în coperta dorită)
• Fie vei duce desenele într-un centru specializat, care le poate pune într-un format digital, pentru ca ulterior să le pună într-un album, în modelul pe care-l vei alege

Transformă desenele într-un album disponibil în format digital

Spre exemplu, poți scana desenele și apoi le poți grupa, în funcție de diverse criterii pentru a le pune pe Instagram. Nu numai că vei salva spațiu, dar va fi mai ușor să le vedeți ori de câte ori veți dori. De asemenea, va fi o șansă ca ele să fie cunoscute și de către alte persoane.

Apelează la ramele foto digitale pentru a include în ele mai multe desene ale copilului

Acest gen de rame sunt avantajoase din următoarele puncte de vedere:
• Ocupă mai puțin spațiu
• Pot include mai multe desene
• Nu au un preț ridicat
• Se pot integra cu ușurință în orice decor
• Sunt rezistente în timp

Ca să poți să folosești acest gen de rame, va trebui ca prima dată să scanezi desenele copilului pentru a le avea la dispoziție în format digital. Ulterior, având la îndemână o ramă foto digitală (care știe să prelucreze imagini în diverse formate: png, jpg, bmp), poți să stochezi în ea fotografiile dorite (numărul pe care-l poți stoca depinde de capacitatea de memorie a ramei), care vor fi afișate sub formă de slide-show.
Datorită ramelor foto digitale, vei putea să te bucuri de organizarea mult mai eficientă a desenelor copiilor, având ocazia să le schimbi pe acestea ori de câte ori vei dori.

Mergi cu desenele în locuri în care acestea pot fi transformate în obiecte care pot fi dăruite

Cu siguranță că micuțul tău ar fi foarte încântat să vadă că desenele sale se vor transforma în daruri pentru bunici sau pentru prietenii dragi. Nu va trebui decât să găsiți un centru specializat, care va converti desenele în magneți, calendare, colaje etc. sau în orice alte mici obiecte care vor constitui oricând un cadou original.

Citește și: Cadouri unice pe care le poti face din operele de arta ale copilului tau

Desenele pot fi așezate pe umerașe de pantaloni

În vederea unei organizări mai bune a desenelor copilului, dar și pentru a crea un decor aparte într-un loc al casei, poți să te folosești de umerașe speciale pentru pantaloni.
Preferabil este să ai la îndemână unele din lemn, nu foarte mari, pe care eventual să le poți personaliza (de exemplu, acestea pot fi vopsite). Dacă vrei, poți să atașezi umerașele pe niște pânze speciale și apoi vei prinde de umerașe desenele.Vei fi surprinsă când vei vedea cum vei economisi spațiu și cum vei crea mai multă ordine!

Atașează desenele pe clipsuri speciale pentru prins perdeaua

O manieră inedită de organizare a desenelor copilului este următoarea: vei face rost de o vergea pe care se poate prinde o perdea, pe care o vei fixa pe un perete. Urmează să prinzi clemele speciale pe ea și apoi să atașezi de ele desenele.

Depozitează desenele în cutii

Indiferent de tipul de cutii pe care-l vei alege, acestea pot găzdui mai multe desene ale copilului, care nu vor mai sta răspândite peste tot și care te pot incomoda. Mai mult, în funcție de modelul de cutii, ele însele pot constituie elemente de decor, ce pot conferi un farmec aparte în locul în care vor fi plasate.

Poți să împărtășești și alte idei, menite să ajute la organizarea și păstrarea desenelor copiilor pentru mai mult timp?

Citește și: Cum să înveți să desenezi

Surse:
www.artfulparent.com, www.howaboutorange.blogspot.com, www.littlehouselovelyhome.com, www.mom.me, www.realsimple.com

Surse poze:
www.facebook.com, www.youtube.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cum pastrezi sanatatea copilului in colectivitate
  Cum pastrezi sanatatea copilului in colectivitate

  Sanatatea copiilor devine prioritatea oricarui parinte, mai ales cand cel mic devine parte dintr-o colectivitate, cand il trimiti la gradinita sau la scoala. In grupe sau clase este deseori...

  A început școala! Cum păstrezi metabolismul energetic al copilului la cote înalte
  A început școala! Cum păstrezi metabolismul energetic al copilului la cote înalte

  „Ce mică e vacanța mare!"- aceste cuvinte îți vin cu siguranță în minte când vezi că noul an școlar se apropie cu repeziciune. De aceea, te preocupi tot mai...

  7 fraze pe care să i le spui copilului tău în fiecare dimineață de școală
  7 fraze pe care să i le spui copilului tău în fiecare dimineață de școală

  Începutul de an școlar este așteptat atât cu bucurie, cât și cu multă emoție. Încă de când copilul tău face primii pași în universul școlii,...

  7 smoothie-uri care îi vor oferi energie copilului tău dimineața la școală, pentru fiecare zi a săptămânii
  7 smoothie-uri care îi vor oferi energie copilului tău dimineața la școală, pentru fiecare zi a săptămânii

  Care este prima grijă a unei mame imediat cum se trezește să pregătească pentru școală copilul? Ce îi pregătește la micul dejun. Nu este deloc ușor să prepari ceva care să...

  Cum să îți păstrezi o stare emoțională echilibrată în timpul sarcinii
  Cum să îți păstrezi o stare emoțională echilibrată în timpul sarcinii

  Pentru o femeie gravidă, sarcina reprezintă un adevărat carusel de stări și emoții, de la entuziasm total, la temeri, frică, îngrijorare și speranță. Este absolut normal să...

  Stresul în vremuri tulburi: Cum reușești să-ți păstrezi calmul
  Stresul în vremuri tulburi: Cum reușești să-ți păstrezi calmul

  Fără doar și poate, stresul este afecțiunea secolului în care trăim. Este pe buzele tuturor și ne face rău, dar este parte din tine. Curios, nu-i așa? Ei bine, da, fiecare...

  Cum să construiești sănătatea mintală a copilului tău! Mini-ghid pentru toți părinții!
  Cum să construiești sănătatea mintală a copilului tău! Mini-ghid pentru toți părinții!

  Poate ca te intrebi cand si mai ales cum sa construiesti sanatatea mintala a copilului tau. Nu, nu este o idee SF sa te ocupi de asta cat mai devreme posibil. Iata un mini-ghid realizat de...

  Cum activezi butonul de panică pe telefonul copilului tău
  Cum activezi butonul de panică pe telefonul copilului tău

  Chiar dacă este o mare bucurie să-ți vezi copilul tot mai independent și mai dornic să exploreze lumea, nu poți afirma că aceste progrese nu-ți aduc și o oarecare neliniște....

  © 2022 Qbebe