Ghidul părintelui responsabil: Călcăm sau nu hainele bebelușului?

Ghidul părintelui responsabil: Călcăm sau nu hainele bebelușului?

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Încă din prima clipă în care îți vei ține bebelușul în brațe, tot ce vei dori va fi să-i oferi toată dragostea și grija de care ești capabilă, astfel încât să crească sănătos și fericit. În tumultul preocupărilor de proaspătă mămică, te gândești la fel de fel de soluții menite să te ajute să-ți gestionezi cât mai eficient timpul și ești cea mai fericită când auzi de produse-minune, care îți pot scurta considerabil perioadele în care ești ocupată cu treburile casnice. Unul dintre aceste produse este și o masă de călcat pe care, de îndată ce o vei testa, te vei convinge de faptul că nu este obligatoriu să pierzi timpul cu călcatul rufelor și că îți va fi mult mai la îndemână să netezești cele mai dragi hăinuțe din lume: cele de bebe. Datorită mesei de călcat Leifheit AirBoard M Solid vei vedea cum poți să realizezi acest demers în cele mai bune condiții, astfel încât să-ți aduci și așa contribuția la sănătatea și starea de bine a micuțului tău. Fii o mămică inspirată, ai încredere în noua ta masă de călcat și bucură-te de mai mult timp liber pentru ceea ce contează cu adevărat!

Motive pentru care se recomandă să calci hainele bebelușului

Bacteriile prinse între fibrele microscopice vor fi distruse

Pielea bebelușului este mult mai sensibilă și mai predispusă iritațiilor decât pielea noastră, a celor mari. De aceea, are nevoie permanent de o îngrijire mai specială.
Printre cele mai la îndemână modalități de a menține sănătatea pielii unui bebeluș este să i se calce permanent hăinuțele. Din ce motiv? Explicația este simplă: bacterii provenite din materii fecale, din urină sau din resturi de alimente pot să mai persiste pe suprafața hainelor și după spălare, întrucât un detergent special pentru bebeluși nu are la fel de multă putere ca unul obișnuit. Ele se atașează cu ușurință în fibre și pot persista acolo, multiplicându-se și crescând riscul de diverse îmbolnăviri.

Nu-ți expune bebelușul la așa ceva făcând un demers banal, dar mai util decât crezi: calcă-i rufele de fiecare dată când i le speli. De altfel, sfatul medicilor pediatri este ca inclusiv hăinuțele unui nou-născut să fie călcate ori de câte ori au stat la uscat la aer. În acest fel, va fi mai puțin expus la germeni care pot declanșa infecții sau alergii.

Umezeala va fi îndepărtată complet

Nu de puține ori ți se poate întâmpla ca, din cauză că vei avea de spălat multe rufe ale bebelușului, să fii pusă în situația de a vedea că tocmai cele de care ați avea cea mai mare nevoie nu se usucă la timp. Mai ales când umezeala de afară ne joacă feste, lucrurile se complică și mai mult.
Poți evita o asemenea situație dacă te vei obișnui să calci hainele bebelușului. Va fi o modalitate excelentă de a scăpa de umezeală, care nu ar fi deloc benefică să staționeze prea mult, creând un mediu mai favorabil dezvoltării bacteriilor. În plus, cu cât lucrurile ar rămâne prea mult umede, cu atât mai mult ar crește riscul apariției mucegaiului, deosebit de dăunător pentru că va antrena declanșarea de alergii.
Ferește-ți bebelușul de toate acestea pur și simplu călcându-i hăinuțele de fiecare dată când le speli.

Insectele rămase în fibre vor fi eliminate

Mai ales insectele microscopice se pot prinde în fibrele materialelor și, fără să-ți dai seama, bebelușul tău poate ajunge să se confrunte cu ciupituri, iritații sau alergii. Îl poți scăpa de așa ceva dacă te vei obișnui să-i calci hăinuțele după ce le-ai spălat.

Toate mirosurile nedorite vor dispărea, lucrușoarele având oricând un parfum proaspăt și fiind mai curate
Chiar dacă folosești un detergent, având în vedere că vei folosi unul care este sigur și pentru bebeluși, nefiind însă la fel de concentrat precum detergenții obișnuiți, este foarte posibil ca, inclusiv după o spălare temeinică, să sesizezi unele mirosuri mai puțin agreabile. Spre exemplu, dacă au fost pete mai vechi de lapte sau de alimente regurgitate, există posibilitatea ca mirosul acestora să nu dispară 100% după o spălare. În aceste condiții, este bine să calci hăinuțele, întrucât așa vor putea rămâne din nou perfect curate și vor avea un miros proaspăt.

Călcat ușor, călcat cu spor, Masa de călcat Leifheit AirBoard M Solid îți vine în ajutor!

Pentru a-ți ușura considerabil demersul de a călca, nu contează doar să dispui de un fier de călcat de calitate, ci și de o masă de călcat pe care să te poți baza oricând. Iată de ce, când vei căuta una, ar trebui să nu te abați niciodată de la următoarele criterii:
• Să se poată regla pe înălțime
• Să aibă un blat suficient de mare (pentru a putea să te folosești de ea și pentru lucruri cu dimensiuni mai generoase)
• Husa să fie confecționată dintr-un material de calitate (care să împiedice lipirea fierului de călcat, ducând la consum de timp și de energie)
• Să fie stabilă
• Să fie cât mai ușoară
• Să dispună de un suport pentru fierul de călcat (pentru un plus de confort)

Având în vederea toate aceste aspecte, orientează-te cu cea mai mare încredere spre Masa de călcat Leifheit AirBoard M Solid 120X 38 cm. Datorită ei, te vei bucura de o experiență a călcatului uimitor de rapidă și comodă, AirBoard fiind probabil una dintre cele mai inovatoare mese de călcat din lume.

Beneficiile pe care ți le asigură sunt posibile întrucât:
Are un suport pentru fierul de călcat
În acest context, vei manipula mult mai ușor fierul și vei fi sigură că nu vei avea parte de un accident nedorit, acesta stând bine fixat la locul lui.

Se reglează ușor pe înălțime
Este un aspect foarte important când te vei apuca de călcat întrucât, dacă ai avea o masă care nu ar deține această calitate, ai obosi mult mai rapid. Nu se va întâmpla așa datorită AirBoard M Solid 120X 38 cm, ce îți va satisface și această exigență, ajutându-te să-ți termini treaba mai rapid, mai eficient, rămânând totodată relaxată pentru bebe.

Husa este confecționată dintr-un material cu totul special
Mai exact, este vorba despre un material cu thermoreflect (ce reflectă aburul și căldura), astfel încât rufele bebelușului vor putea fi călcate simultan pe ambele părți. Datorită acestei huse, călcatul poate deveni mai rapid cu până la 33%, ceea ce-ți va aduce mai mult timp pentru a te organiza așa cum vrei, pentru a avea timp să-ți atingi toate obiectivele de supermămică. Și ce poate fi mai plăcut, când îți vei face bilanțul unei zile, decât să constați că ai reușit să realizezi mult mai mult ca în mod obișnuit, că nu mai ești atât de obosită și că ai putut să stai și mai mult cu puiul tău?
Toate aceste motive te vor conduce, în mod cert, tot către Masa de călcat Leifheit AirBoard M Solid.

Blatul este realizat dintr-un material care te asigură că masa ta este ușoară
Materialul poartă numele de EPP și oferă mai multe avantaje decât mesele de călcat dotate cu blat din tablă perforată de exemplu. Datorită lui, masa ta este ușoară (în funcție de modelul ales, nu va fi mai mare de 4-5 kg), ceea ce te va scăpa de chinul de a o monta și de a o strânge. Cu alte cuvinte, operațiunea de a călca va deveni mai plăcută și pentru că vei ști din start că nu te vei mai lupta cu o masă grea, pe care nu ai fi dispusă să o muți mereu peste tot.

Este foarte simplu de pliat
Așa este că nu te simțeai în largul tău când ajungeai la momentul în care trebuia să-ți strângi masa de călcat? Parcă toată bucuria că ai scăpat de teancul de rufe pierea când te vedeai în situația de a căra prin casă o masă grea, masivă, dificil de depozitat.
Toate acestea sunt de domeniul trecutului cu Masa de călcat Leifheit AirBoard M Solid care, datorită design-ului prietenos și a materialului ușor, poate fi pliată cât ai clipi din ochi și depozitată chiar și în spații mici. Adio înghesuială, adio nevoia de a economisi din alte spații pentru a-i face suficient loc mesei de călcat!

Se bucură de o stabilitate de invidiat
Ți s-a întâmplat ca masa ta de călcat să se clătine chiar și la cea mai ușoară mișcare și, când îți era lumea mai dragă, să vezi cum toate rufele îți cad sau, chiar mai grav, cum însuși fierul de călcat era pe punctul să ajungă pe jos?
Odată ce vei achiziționa Masa de călcat Leifheit AirBoard M Solid vei înlătura orice grijă și din acest punct de vedere. Pentru că are un cadru foarte stabil, iar piciorușele sunt dotate și cu suporturi antiaderente, masa se va fixa mult mai bine pe orice suprafață.Uită de mesele clasice de călcat și lasă inovația să-ți pătrundă în casă prin intermediul Mesei de călcat Leifheit AirBoard M Solid, de care te vei putea bucura pentru timp îndelungat (garanție de 5 ani), în condițiile în care blatul nu are părți metalice care să vină în contact cu aburul, iar cadrul este stabil. Investește într-o astfel de masă de călcat pentru a putea investi în mai multe momente prețioase alături de cei dragi!

Surse foto: istockphoto.com

Articolul urmator
„Fiul meu va fi un gangster”. Ce critici a primit o mamă pentru că îi face bebelușului său e 1 an tatuaje temporare
„Fiul meu va fi un gangster”. Ce critici a primit o mamă pentru că îi face bebelușului său e 1 an tatuaje temporare

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Relația de codependență dintre copil și părinte - când copilul e acaparat de nevoile neîmplinite ale părintelui
  Relația de codependență dintre copil și părinte - când copilul e acaparat de nevoile neîmplinite ale părintelui

  Termenul „codependență” a fost folosit pentru prima dată în anii ‘50, în cadrul Alcoolicilor Anonimi, pentru a descrie relația nesănătoasă dintre un...

  Limbajul pozitiv al părintelui: cum îl folosim?
  Limbajul pozitiv al părintelui: cum îl folosim?

  Ca părinte, probabil te-ai confruntat de multe ori cu un alt gen de limbaj în interacțiunea cu copilul tău. Vorbe precum ”Nu face asta”, ”Nu atinge aia”,...

  Cântă-i bebelușului din primele sale zile de viață și nu va avea întârziere în vorbire sau probleme de limbaj
  Cântă-i bebelușului din primele sale zile de viață și nu va avea întârziere în vorbire sau probleme de limbaj

  Încă din primele clipe în care îți iei bebelușul în brațe, te gândești cum este mai bine să procedezi pentru a-i asigura o dezvoltare armonioasă din...

  De ce este bine să speli hainele noi înainte să le porți
  De ce este bine să speli hainele noi înainte să le porți

  Obișnuiești să speli hainele noi înainte de purtare? Poate că atunci când vine vorba de hainele pe care le cumperi pentru tine, mai treci cu vederea acest pas, însă cu...

  Povestea banilor: cum îl înveți pe copil să fie responsabil cu banii
  Povestea banilor: cum îl înveți pe copil să fie responsabil cu banii

  Discuția despre responsabilitatea banilor este importantă pentru o educație sănătoasă a celui mic, dar, pentru mulți părinți, poate părea dificilă. Experții sunt de părere,...

  „Sunt o mamă casnică leneșă! Las vasele nespălate și hainele neîmpachetate și nu-mi pasă că mă judecă oamenii"
  „Sunt o mamă casnică leneșă! Las vasele nespălate și hainele neîmpachetate și nu-mi pasă că mă judecă oamenii"

  Mamele casnice au atât de multe treburi de dus la bun sfârșit în fiecare zi, încât abia pot face față cerințelor. Sunt și femei care se mișcă precum...

  Cu ce se curata fata bebelusului. Ce NU este bine sa faci!
  Cu ce se curata fata bebelusului. Ce NU este bine sa faci!

  Te intereseaza cu ce se curata fata bebelusului? Trebuie sa stii ca pielea unui nou-nascut este moale si delicata. Fata bebelusului se curata in fiecare zi pentru ca ingrijirea adecvata a...

  De ce copilul nu trebuie niciodata fortat sa imbratiseze sau sa sarute o ruda sau un prieten de familie
  De ce copilul nu trebuie niciodata fortat sa imbratiseze sau sa sarute o ruda sau un prieten de familie

  Copilul impins de la spate sa imbratiseze sau sa ii sarute in mod constant pe adultii din jurul sau, fie ei si membri ai familiei, este practic supus unui abuz... pentru ca el nu se poate...

  © 2024 Qbebe