Instalația electrică din casă și siguranța celor mici

Pe măsură ce copilul tău crește, este esențial să îl înveți cum să fie în siguranță în jurul prezenței electricității. Această deprindere nu este esențială pentru a se proteja doar pe sine, ci și pentru a prelungi viața aparatelor electrice și a circuitului electric din casă.

Electricitatea nu e ceva ce trebuie să inspire teamă, însă trebuie să fie tratată corespunzător de la o vârstă fragedă, pentru a evita orice posibilă problemă. Accidentele se întâmplă când te aștepți mai puțin, astfel că pentru a preveni situațiile nedorite înainte ca cel mic să poată înțelege pericolele electricității, iată câteva precauții pe care le poți lua în interiorul casei tale.
Verifică instalația electrică

Toate instalațiile electrice se deteriorează odată cu trecerea timpului și frecvența utilizării. Acestea ar trebui, prin urmare, să fie inspectate și testate la intervale regulate de timp, pentru a verifica dacă se află într-o stare corespunzătoare pentru continuarea folosirii în condiții de siguranță. O verificare a instalației electrice poate identifica:

-dacă vreunul dintre circuitele electrice sau este supraîncărcat;

-eventuale riscuri de șoc electric sau pericole de incendiu;

-o lucrare electrică defectuoasă;

-orice lipsă de împământare.

Se recomandă ca inspecția periodică a instalației electrice să se realizeze la intervale de 5-10 ani și de către un personal calificat.

Schimbă prizele vechi

Prizele vechi sunt adevărate riscuri care așteaptă să se transforme în hazarde. Iar în orice crăpătură pe care o poți observa pe suprafața de plastic, oricât de subțire, se poate acumula praf, care în cazul unui scurtcircuit va folosi drept catalist pentru un incendiu. Prizele mai vechi de 25-30 de ani ar trebui schimbate, pentru a evita posibilele situații periculoase ce pot rezulta din utilizarea lor pentru perioade mai lungi.

Utilizarea îndelungată nu presupune riscuri doar la nivelul prizelor, ci și a echipamentelor ce folosesc instalația electrică din pereți și tavan. În cazul unei variații de curent electric, corpurile de iluminat de pe tavanele casei tale pot să cauzeze un scurtcircuit, sau ca becurile incandescent folosite să explodeze. De aceea, este recomandată schimbarea acestora cu unele noi, pentru siguranța întregii familii. Iar pentru a te asigura că faci o alegere bună și o investiție inteligentă, poți opta pentru una din sutele de lustre de la eco-iluminat.ro , unde vei găsi corpuri de iluminat diverse, de cea mai înaltă calitate.
Folosește protecții pentru prizele noi

Odată ce ai schimbat prizele vechi cu unele noi și mult mai sigure, mai ai o măsură de precauție pe care o poți lua. Pentru a-i oferi toată siguranța celui mic, care este foarte curios de orice obiect pe care îl întâlnește prin casă, și pe care dorește să îl cunoască folosindu-și mâinile, utilizează protecții de priză. Instalează aceste protecții la fiecare din prizele la care copilul poate ajunge, pentru a preveni șocul electric sau electrocutarea. Asigură-te că acestea nu pot fi îndepărtate cu ușurință și au un sistem de închidere, dar și că sunt suficient de mari, pentru a preveni înghițirea.

Cumpără sisteme de protecție diferențială

O ultimă măsură de siguranță, în raport cu instalația electrică din casă, este instalarea unui sistem de protecție diferențială. Acesta setează un maxim de amperaj, de obicei sub 30 miliamperi. Pragul de 30mA este deja periculos pentru corpul uman, unde pot surveni vătămări serioase de electrocutare. Cu un sistem de protecție diferențială, reglat la acest maxim de 30mA pentru curentul diferențial rezidual, în cazul în care instalația electrică atinge pragul respectiv, instalația electrică este deconectată de la tensiune.

Luarea măsurilor de precauție necesare în ceea ce privește siguranța electrică a copilului tău este crucială pentru evitarea producerii de accidente. Electricitatea poate fi imprevizibilă, iar copiii - cu atât mai mult - deci este important să te asiguri de faptul că îi oferi un mediu sigur în care poate crește. Odată cu atingerea unei vârste la care poți avea o discuție rațională cu el, este esențial să îl educi cu privire la siguranța electrică, pentru a înțelege cum trebuie să trateze corespunzător această reală minune a lumii.

cables

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Rolul alimentelor fortifiate in dezvoltarea celor mici
  Rolul alimentelor fortifiate in dezvoltarea celor mici

  Grija pentru puiul tau incepe cu alimentatia.

  Câștigă un set Primii Pași cu pompă de sân electrică, geantă de voiaj și biberon
  Câștigă un set Primii Pași cu pompă de sân electrică, geantă de voiaj și biberon

  Primii Pași când apare bebelușul pe lume nu sunt numai ai lui, sunt și ai părinților. Iar pașii aceștia nu sunt doar cei cei fizici, sunt pașii pe care părinții, alături de...

  Idei simple pentru stimularea creativității celor mici
  Idei simple pentru stimularea creativității celor mici

  Mulți părinți presupun că a fi creativ este un talent înnăscut pe care copiii lor îl dețin sau nu. Doar că, potrivit studiilor, creativitatea este mai mult o abilitate,...

  7 obiceiuri proaste ale celor mici, pentru care PĂRINȚII sunt vinovați
  7 obiceiuri proaste ale celor mici, pentru care PĂRINȚII sunt vinovați

  De unele dintre cele mai dăunătoare obiceiuri adoptate de cei mici suntem cei mai vinovați chiar noi, părinții. Iată care sunt acestea!

  Decorarea camerei celor mici cu tapet special pentru copii
  Decorarea camerei celor mici cu tapet special pentru copii

  Cel mai frumos dar al părinților este un copil care aduce bucurii cuplului și le completează perfect frumoasa familie pe care au ales să o întemeieze. Mama și tata fac tot...

  Bebeluși fericiți și în siguranță! Cum îi ajutăm pe cei mici să se distreze în timp ce învață
  Bebeluși fericiți și în siguranță! Cum îi ajutăm pe cei mici să se distreze în timp ce învață

  Joaca este mai mult decât o simplă activitate distractivă. Îi ajută pe micuții noștri să crească sănătos și armonios și să își dezvolte abilitățile...

  Beneficiile artei asupra celor mici. Invitație la Art Safari Kids!
  Beneficiile artei asupra celor mici. Invitație la Art Safari Kids!

  Art Safari Kids, locul în care copiii se împrietenesc cu arta, revine toamna aceasta!

  Parenting-ul „sânge de pui”, noua metodă de educație care distruge copilăria celor mici
  Parenting-ul „sânge de pui”, noua metodă de educație care distruge copilăria celor mici

  Există stiluri de parenting care influențează în mod pozitiv dezvoltarea copiilor noștri. Pe de altă parte, sunt mulți părinți care din dorința de a-și proteja excesiv...

  © 2022 Qbebe