Soția mea a schimbat încuietorile de la casă după ce sora mea ne-a devastat casa. Eu le-am schimbat înapoi

Soția mea a schimbat încuietorile de la casă după ce sora mea ne-a devastat casa. Eu le-am schimbat înapoi

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Printre motivele responsabile de apariția conflictelor într-o căsnicie se numără și acesta: când soții nu se consultă deloc pentru a lua decizii. Într-o asemenea situație se află un cuplu tânăr, în condițiile în care niciunul dintre parteneri nu a discutat cu celălalt înainte de a modifica încuietorile casei din cauza surorii soțului. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a descoperi ce s-a întâmplat în această familie și ce soluții s-au găsit până acum pentru diminuarea tensiunilor!

Un bărbat îi permitea surorii sale adolescente să vină cu prietenii ei în casa lui și a soției sale

Tânărul în vârstă de 30 ani a povestit, pe o rețea de socializare, că pe soția sa nu o deranja faptul că sora lui de 17 ani venea adesea cu prietenii ei în casa lor. Chiar dacă adolescenții lăsau mizerie și se întâmpla, în unele cazuri, ca din casă să dispară obiecte, soții au fost de acord să le înlocuiască. Iată ce a dezvăluit soțul pe „Reddit”:

„Am 30 de ani și o soție minunată, care este dornică să-i ajute pe cei din jur. Am cumpărat o casă în apropiere de familia mea. Am și o soră adorabilă, de 17 ani, căreia îi place să ne devasteze casa când vine acolo cu prietenii mei.

Până de curând, pe soția mea nu au deranjat-o astfel de lucruri. Prietenii surorii mele făceau mereu mizerie în casa noastră. De exemplu, lăsau numeroase prosoape murdare când ne foloseau piscina. Soția mea se supăra că trebuia să le strângă zi de zi. Am rugat-o pe sora mea să aibă grijă ca prietenii ei să nu mai facă mizerie și lucrurile au început să se îmbunătățească. De asemenea, soția mea a început să se plângă pentru că îi lipseau parfumuri/diverse articole vestimentare și alte obiecte personale. Sora mea mi-a explicat că nu le-a luat ea. Am crezut-o. Am stat de vorbă cu soția și am stabilit să înlocuim obiectele care lipseau.”

sotie revoltata cu telefonul in mana care se confrunta cu sotul ei

Soția nu a mai suportat ce făcea cumnata ei și a schimbat încuietorile casei

La un moment dat, soția a pregătit mai multe porții de rulouri cu scorțișoară, una dintre ele fiind destinată familiei unui coleg de serviciu care trecea printr-o tragedie. Într-o zi, cumnata ei a venit cu prietenii săi și a întrebat-o dacă putea să le mai ofere acestora un platou cu rulouri. Nu a fost de acord, dar adolescenta nu a ținut cont de ceea ce i s-a spus, așa cum a explicat, conform sursei citate, fratele ei:

„Săptămâna trecută, soția mea a pregătit rulouri de scorțișoară. O tavă a fost pentru noi, iar cealaltă era pentru familia unui coleg de serviciu, ce trecea prin momente foarte grele. 

Soția mea s-a dus la gimnastică. Eu m-am dus la serviciu, iar sora mea și prietenii ei au venit la noi acasă. Nu le-a ajuns o singură tavă de rulouri cu scorțișoară. Aveau nevoie de încă una, iar sora mea mi-a sunat soția și a întrebat-o dacă puteau să mănânce și din cea de-a doua tavă cu rulouri. Soția mea nu a fost de acord. Nu s-a ținut cont de ceea ce a spus ea. Atunci s-a supărat și a schimbat încuietorile casei. Când am ajuns acasă, mi-a oferit o cheie și mi-a zis că își dorea ca nimeni să nu mai aibă chei de la casa noastră. 

Am încercat să o calmez și i-am promis că voi înlocui rulourile cu scorțișoară făcute de ea cu unele de la magazin. Ea a precizat că nu mai suporta ce se întâmpla și a spus că sora mea nu mai avea voie să vină cu prietenii ei în lipsa noastră. A menționat că pentru ea nu mai era suficientă doar înlocuirea bunurilor dispărute din casă.”

Din dorința de a-i permite surorii tale să folosească piscina casei, soțul a schimbat și el încuietorile casei

Bărbatul a mărturisit că, la rugămintea mamei sale, care îi spusese că sora lui avea nevoie de piscină pentru o petrecere de la școală, s-a hotărât să schimbe iar încuietorile casei. Gestul său a agravat tensiunile deja existente în cuplu, iar soția lui s-a mutat pentru o perioadă în casa unei prietene, așa cum s-a dezvăluit pentru sursa citată anterior:

„Mama mea m-a sunat și m-a întrebat dacă sora mea putea să utilizeze piscina casei mele pentru o petrecere de la școală. Am crezut că în acea zi va fi prezentă și mama. Am fost de acord, mama s-a dus la serviciu, iar programele noastre de lucru s-au suprapus. Cel mai la îndemână a fost să schimb din nou încuietorile casei pentru ca sora mea și restul invitațiilor să poată intra. 

barbat care incearca sa repare sau sa schimbe o incuietoare de la usa alba

Mama nu a însoțit-o pe sora mea. Când soția mea a venit acasă după petrecere, în casă era un dezastru. Mi-a trimis poze. Mi-a spus că sunt ticălos pentru că am schimbat încuietorile casei fără să mă consult cu ea și a adăugat faptul că nu mai poate avea încredere în mine. Nu se mai simțea în siguranță în casa ei pentru că dispăreau mereu lucruri, iar eu nu eram capabil să pun capăt acestei situații. (Am vorbit între timp cu sora mea). După aceea m-a anunțat că, pentru o perioadă, va locui în casa unei prietene. 

Sunt într-adevăr o persoană rea? Cred că am încercat să îndrept greșelile și să intervin între soția și sora mea.”

Soțul a fost criticat în mediul online

După ce au văzut postarea bărbatului, numeroși utilizatori de „Reddit” l-au criticat pentru atitudinea față de soția lui. Exemple de comentarii în acest sens poți regăsi în aceeași sursă:

 • „Sora acestui bărbat are dreptul să facă orice îi poftește inima, chiar dacă acest lucru înseamnă să fure lucrurile soției sale, să facă mizerie și să se simtă acolo ca în casa ei. Până la urmă, soția este pentru el doar un ajutor, trebuie doar să fie amabilă, dar cred că tu și familia ta sunteți persoane rele. Ți-aș mai spune și alte lucruri, dar prefer să mă abțin. Ține-ți sora sub control. Soția ta nu trebuie să suporte așa ceva”;
 • „Atât tu, cât și sora ta, sunteți persoane rele. Nu pot să cred că ea a avut îndrăzneală să mănânce din ceva ce nu avea voie. Cred că soția ar trebui să scape de toată această familie”;
 • „Soțul continuă să încerce să îndrepte greșelile surorii sale înlocuind lucrurile dispărute, dar continuă să demonstreze că starea de bine a soției nu este la fel de importantă ca aceea a familiei lui. Biata femeie, nu poate să stea liniștită niciodată întrucât nu știe ce se poate întâmpla acasă în lipsa ei. Este numai o chestiune de timp până când sora lui va comite o greșeală care nu va putea fi îndreptată”;
 • „Bănuiesc faptul că sora bărbatului este geloasă pe soția lui și vrea cumva să atragă atenția acestuia. Alături de prietenii ei, fură lucrurile soției, mâncarea pregătită de aceasta, face intenționat mizerie în casă și vrea să fie mereu în casa lor. Cred că este o dispută pentru „teritoriu” între soră și cumnată. Soțul pare să facă parte dintre acei bărbați cărora le place o asemenea confruntare pentru a-și alimenta orgoliul;
 • „Am impresia că este ca și cum el ar fi căsătorit și cu sora sa. Ar trebui să-și apere soția, să pună capăt acestei situații și să-și ceară scuze”;
 • „Nu ai îndreptat greșelile comise. Faptul că ai înlocuit câteva lucruri nu înseamnă că se „șterg cu buretele” lipsa de respect și de siguranță a cuiva în propria casă. Sora ta și prietenii săi nu îți respectă deloc soția sau casa și tu nu ar trebui să-ți sancționezi partenera de viață pentru asta. Ea ar trebui să fie prioritatea ta, casa voastră este și a ei.”

grup de adolescenti care s-au reunit ca sa manance pizza acasa

A revenit cu detalii despre situația actuală din familia sa

Văzând comentariile apărute, bărbatul care a schimbat încuietorile casei după evenimentele în care a fost implicată sora sa a ținut să vină cu informații suplimentare. Descoperă ce a relatat acesta în continuarea confesiunii de pe „Reddit”:

Am vorbit iar cu mama și i-am spus că sora mea nu mai avea voie să vină în casă în lipsa mea. Am rugat o menajeră, care este una dintre prietenele soției mele, să vină la noi acasă pentru a face curat. Trebuie să fie curățenie când soția mea va veni înapoi. 

Între timp, mama m-a rugat să o ajut să ascundă ce s-a întâmplat cu sora mea. Aceasta este pe cale să obțină o bursă. I-am spus mamei și că aș plăti jumătate din bani pentru ca lucrurile dispărute ale soției mele să fie înapoiate. În cazul în care acestea nu se mai puteau recupera, erau necesari bani în schimb. 

De asemenea, am invitat-o pe sora mea acasă. Mi-a zis să-i cumpăr o rochie. I-am explicat că nu o să fac asta întrucât nu a respectat regulile casei și că banii pe care îi economisesem în acest scop vor ajunge la menajera care a făcut curat. 

Am schimbat iar încuietorile casei. În același timp, m-am gândit și la cină romantică după ce va fi curat acasă. Am auzit multe despre rulourile cu scorțișoară. Cineva mi-a dat ideea să încerc să le prepar eu.

Iată o altă noutate: mama și sora mea au plecat de la mine acum câteva minute. Sora mea a adus o pungă în care se aflau lucruri dispărute ale soției mele. Sunt mai multe decât îmi închipuiau. O bună parte dintre ele nu mai sunt într-o stare bună. Problema este că sora mea a avut la ea și inelul bunicii soției mele, pe care eu îl știam în seif. Habar nu aveam că a dispărut. Sora mea îmi spusese că îl găsise pe noptiera soției mele în noaptea în care a organizat petrecerea în casa noastră. Uitase de el când a plecat de casă. Inelul acesta are o valoare sentimentală. I-am explicat mamei ce era cu el. Ea l-a pierdut...

Aseară soția mea a revenit acasă. Eu stau în casa unor prieteni până când vom reuși să trecem peste ceea ce s-a întâmplat. Am menționat deja că am schimbat iar încuietorile casei mele. Nimeni din familia mea nu are cheie. 

Mama mi-a sunat soția ca să o întrebe ce s-ar putea face pentru ca sora mea să repare/să înlocuiască lucrurile dispărute și deteriorate. Soția mea i-a zis „să vină să se întâlnească cu mine la ora 5 dimineața în fiecare zi.” Am hotărât să aflu ce intenționa să facă. Am promis că o voi susține indiferent de pedeapsa pe care o va alege pentru sora mea. Vă amintiți când am povestit despre rulourile cu scorțișoară. Fiul în vârstă de 4 ani al unuia dintre colegii de serviciu ai soției mele are cancer în stadiu terminal. Planul soției mele este ca sora mea să o ajute să prepare micul dejun pentru ceilalți copii ai colegului. De asemenea, intenționează să îi ajute la curățenie, să le spele rufele. Cu alte cuvinte, scopul soției mele este ca părinții să poată petrece mai mult timp cu copilul bolnav. 

Sora mea a tăcut tot drumul înapoi spre casă. A avut un șoc și și-a dat seama că viața ei nu este deloc grea. 

Soția mea mi-a acordat a doua șansă, cu condiția să țin cont de următoarele:

 • Pentru o perioadă să nu vină nimeni din familia mea în casa noastră;
 • Să nu se mai împrumute lucruri în familie;
 • Nimeni să nu aibă chei de la casa noastră;
 • Eu trebuie să o ajut la treburile casei, inclusiv la gătit;
 • A fost de acord să îmi văd sora, dar mi-a zis că trebuie să mergem toți la consiliere psihologică pentru a încerca să înțelegem ce urmărește ea de fapt- Mi-a zis că totul a fost foarte dificil, că nu vrea să creeze probleme, dar că nu mai are încredere în sora mea...” 

Surse foto: istockphoto.com

Surse articol: buzzfeed.com, reddit.com

Articolul urmator
M-am supărat pe sora mea pentru că a alăptat la nunta mea
M-am supărat pe sora mea pentru că a alăptat la nunta mea

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Mama mea e furioasă pentru că nu vreau ca sora mea să moștenească o casă pe care eu o plătesc
  Mama mea e furioasă pentru că nu vreau ca sora mea să moștenească o casă pe care eu o plătesc

  Trebuie să vă cer părerea. Pentru că simt că fierb de furie. Pe scurt, mama mea vrea să își facă testamentul. Zice ea că simte că i se apropie în câțiva ani...

  Aveam 11 ani când mama mea m-a dat afară din casă după ce iubitul ei m-a lăsat gravidă
  Aveam 11 ani când mama mea m-a dat afară din casă după ce iubitul ei m-a lăsat gravidă

  Nu știu ce a fost mai greu pentru mine, faptul că propria mea mamă m-a dat afară din casă, faptul că am fost violată de iubitul ei sau faptul că m-am trezit singură, gravidă, pe...

  Soția mea vrea să pună numele copilului nostru după fostul ei soț care a decedat
  Soția mea vrea să pună numele copilului nostru după fostul ei soț care a decedat

  Când îți găsești marea dragoste și o pierzi tragic și brusc este o traumă. Majoră chiar. Îmi este aproape imposibil să îmi imaginez cum aș gestiona pierderea...

  Nu vreau să-mi părăsesc soțul, deși m-a înșelat cu sora mea și cu cea mai bună prietenă
  Nu vreau să-mi părăsesc soțul, deși m-a înșelat cu sora mea și cu cea mai bună prietenă

  După trei ani de căsnicie, o femeie a descoperit că soțul ei o înșela cu sora ei pe care a și lăsat-o însărcinată de două ori. Și mai șocant este că absolut toți...

  Am aflat că soția mea ne alăptează nepotul pe ascuns și nu înțelege de ce sunt deranjat
  Am aflat că soția mea ne alăptează nepotul pe ascuns și nu înțelege de ce sunt deranjat

  Atunci când vine vorba despre alăptare, există două tabere mari și late: alăptarea naturală versus alăptarea cu lapte praf. O femeie care e adepta primei tabere și-a alăptat...

  Soția mea a recunoscut în somn că ne bate copilul și nu știu ce să fac
  Soția mea a recunoscut în somn că ne bate copilul și nu știu ce să fac

  Vă scriu în speranța că voi primi un sfat bun, care să mă ajute să trec prin impasul în care mă aflu. Și sper să înțelegeți la finalul poveștii de ce am ales...

  Soacra mea ne-a oferit cadou de casă nouă poze înrămate cu soțul meu și fosta lui iubită
  Soacra mea ne-a oferit cadou de casă nouă poze înrămate cu soțul meu și fosta lui iubită

  Cine are noroc de soacră faină să țină bine de ea. Eu, din păcate, nu am. De când am cunoscut-o, acum mai bine de 4 ani, nu m-a acceptat și tot timpul îmi dă de...

  Am leșinat când soția mea mi-a spus că nu sunt tatăl fetiței noastre de 10 ani
  Am leșinat când soția mea mi-a spus că nu sunt tatăl fetiței noastre de 10 ani

  Am decis să încep prima mea confesiune de parenting cu cel mai mare șoc al vieții mele de tată: momentul când soția mea mi-as spus că nu sunt tatăl biologic al fetiței...

  © 2023 Qbebe