Top 10 cele mai frumoase flori din lume

Top 10 cele mai frumoase flori din lume

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Florile ne farmecă mereu privirea și ne fac să simțim din plin ce înseamnă frumosul. Iată de ce ni le dorim cât mai mult în preajma noastră și probabil  nici nu ne-am gândit până acum că unele dintre florile pe care le avem acasă sau pe care le vedem în grădini, parcuri sau la alte persoane fac parte dintre cele mai frumoase din lume. În articolul de mai jos veți găsi 10 dintre cele mai frumoase flori din lume, care, așa cum afla, ne pot încânta datorită culorilor, formei petalelor sau chiar datorită parfumului lor.

Plumeria

Este o floare tropicală, originară din America Centrală (Mexic și zona Insulelor Caraibe) și de Sud (se regăsește în special în Brazilia), ce numără nu mai puțin de 300 de specii.
Cu florile sale cu 5 petale (o petală are cam 5-7 cm), ce cresc fie în arbori sau tufișuri, prin culorile variate (de la alb, roz, roșu, galben ) și prin mirosul special, dulce și delicat, „Plumeria" este văzută adesea ca una dintre cele mai frumoase flori din lume.
Această floare se adaptează cel mai bine într-un climat cald și umed, dar poate fi aclimatizată și în grădina ta. Condiția este să-i păstrezi butașii și să o plantezi într-un sol foarte umed.

Plumeria, una dintre cele mai frumoase flori din lume

Macul Oriental

Originar din Turcia (zona Munților Caucaz), uimește prin rezistența și frumusețea sa. Astfel, în timpul verilor secetoase floarea este complet strânsă și învelită în frunze. Iar când simte că este momentul să înflorească (în lunile mai-iunie) macul oriental fascinează prin culori precum alb-argintiu, roz, nuanța de piersică, roz-somon, roșu aprins, vișiniu sau o combinație de mai multe din aceste culori.
Petalele sale au între 10 și 18 cm și pot da personalitate oricărui decor. Și el poate fi aclimatizat în țara noastră, cu condiția să primească mult soare și să fie plantat în pământ închis la culoare, bine fertilizat.

Macul Oriental este si el inclus in randul celor mai frumoas flori din lumee

Florile de cireș din Japonia

Având în vedere modul în care impresionează an de an, florile cireșilor din Japonia sunt și ele considerate ca fiind unele dintre cele mai frumoase flori din lume.
Încă de la sfârșitul lunii februarie (pentru sudul extrem al Japoniei), pe parcursul lunii martie și lunii aprilie, parcurile, văile, munții, dealurile și grădinile de pe întreg teritoriul Japoniei sunt „invadate" de florile albe și în tot felul de nuanțe de roz ale cireșilor înfloriți.
Japonezii obișnuiesc să se minuneze în fața frumuseții florilor de cirești încă din cele mai vechi timpuri, această tradiție a lor purtând numele de „Sakura Hanami" (privitul florilor de cireși).
Treptat, aceasta a devenit un adevărat fenomen, trecând granițele Japoniei și ajungând vestită în toată lumea. An de an, numeroși turiști aleg să călătorească în Japonia de la sud la nord pentru a se putea bucura de fascinantele flori de cireș și pentru a cunoaște și alte obiceiuri legate de „Sakura" (sărbătoarea florilor de cireș), precum reprezentațiile de teatru în aer liber, degustarea unor mâncăruri specifice sau simpla participare la mesele organizate de familiile japoneze în parcurile și grădinile publice.

Florile de cires din Japonia, unele dintre cele mai frumoase flori din lume

Orhideele

Fac parte dintre unele dintre cele mai vechi plante de pe pământ (se estimează că ar exista de aprox.100 de milioane de ani) și numără cam 100.000 de varietăți.
Arealul lor este foarte vast, din regiunile tropicale până în apropiere de Cercul Polar. De aceea, au coloritul și aspectul foarte divers. De exemplu, dacă orhideele care trăiesc într-un climat foarte cald și umed au frunzele și tulpinile fragede și alungite, cele care trăiesc în regiuni mai uscate au frunze mai groase, cerate.
Chiar dacă florile unora dintre specii supraviețuiesc doar câteva ore, ele sunt văzute ca unele dintre cele mai frumoase flori din lume.
Există însă și specii ale căror flori supraviețuiesc aproape 6 luni.
Orhideele pot însufleți orice fel de decor și se pot îngriji foarte bine chiar și într-un apartament. Esențial este să aibă căldură și umiditate din belșug.

Orhidee

Dalia

Probabil că nu știați faptul că dalia este floarea națională a Mexicului, dar se spune despre ea și că este una dintre cele mai frumoase flori.
Dalia are o floare mare (circumferința corolei poate ajunge până la 30 de cm) și are culori diferite, în funcție de continentul și clima în care se află. De cele mai multe ori, culorile sale predominante sunt bronzul, roșul, albul, movul.
Daliile pot înflori între lunile iunie și octombrie și nu sunt greu de îngrijit. Important este să fie plantate într-un sol moale, umed și să aibă mult soare.

Dalia face si ea parte dintre cele mai frumoase flori din lume

Laleaua

Când vorbim de cele mai frumoase flori din lume, nu putem să nu menționăm și laleaua.
Deși suntem tentate să credem că originile sale sunt în Olanda, experții ne spun că, în realitate, ea provine din Ungaria și, în urma cuceririlor făcute de către sultanii otomani, ajunge și în Turcia și ulterior în Persia.
Abia în secolul al XVI-lea ajunge în Olanda și de atunci s-a aclimatizat foarte bine în această țară, astfel că, în prezent, această țară este cel mai mare exportator de lalele din lume. În plus, cele mai frumoase lalele olandeze pot fi admirate în fiecare an în cadrul expoziției din Keukenhof.
Laleaua este o floare ce nu se adaptează într-un climat prea cald întrucât are nevoie de nopți reci și de ierni reci pentru a putea înflori la timpul potrivit, din aprilie până în mai.
Așa cum știți deja, laleaua nu se îngrijește greu și poat fi regăsită din plin, primăvara, în parcurile și grădinile din țara noastră.

Laleaua-una dintre cele mai frumoase flori din lume

Citește și: Cele mai frumoase gradini botanice din lume

Amaryllis

Această floare cu nume exotic este originară din America de Sud și evoluează cel mai bine într-un climat cald și umed.
Datorită culorilor deosebite (ce variază de la nuanțe de roșu, roz, până la alb, roz-somon și portocaliu) și a modelelor de pe petale (unele specii au dungi pe petale), Amaryllis a devenit populară în lumea întreagă.
Poate fi plantată și îngrijită de către oricine. Condițiile sunt ca rădăcinile și bulbii să fie ținuți în apă călduță până să fie plantate într-un sol moale și bine fertilizat, iar florile pot apărea cam în 7-10 zile de la plantare (cam între lunile aprilie și octombrie).

Amaryllis, una dintre cele mai frumoase flori din lume

„Pasărea-Paradisului”

Este una dintre cele mai frumoase și mai spectaculoase flori. Pe de o parte, încântă datorită forme florii, care seamănă cu conturul unei păsări-paradis. Pe de altă parte, culorile sale sunt speciale: fiecare floare este formată din trei petale portocalii și trei albastru închis (sau violet).
Floarea este originară din Africa de Sud și înflorește între lunile septembrie și mai.
Solul în care va evolua cel mai bine această floare trebuie menținut forte umed pe parcursul primăverii și verii, dar trebuie lăsat mai uscat în lunile de toamnă și de iarnă.

Floarea Pasarea-Paradisului

„Inima-sângerândă”

Într-adevăr, mai ales când o vezi pentru prima dată, nu poți să nu spui că nu merită inclusă în rândul celor mai frumoase flori ale lumii.
Floarea este originară din Siberia, nordul Chinei, Coreea și Japonia.
Primăvara, când înflorește, are niște flori în formă de inimă, din care pare că se scurge „sânge", mai ales dacă sunt roșii sau roz aprins. În unele cazuri, florile pot fi și albe sau galbene.
„Inima-sângerândă" se dezvoltă cel mai bine în locuri umede și răcoroase, cum ar fi grădinile sau chiar marginile pădurilor. Uneori se poate întâmpla să înflorească și pe parcursul verii.
Această floare are nevoie în primul rând de un sol bine umezit pentru a crește și a înflori cum se cuvine.

Inima=sangeranda este si ea una dintre cele mai frumoase flori din lume

Floarea de nufăr

Deși extrem de variate, florile de nufăr sunt și ele incluse în topul celor mai frumoase flori din lume.
Nuferii sunt originari din Asia (mai ales din India și China), dar s-au adaptat, de-a lungul timpului și unei clime mai reci. Cu toate acestea, nuferii nu înfloresc niciodată iarna, ci vara, când au totuși căldură.
În general, florile de nufăr sunt albe și în nuanțe de roz, dar pot fi regăsite și culori mai neobișnuite precum albastru, mov, galben etc..
De asemenea, trebuie să știți că floarea de nufăr face parte dintre simbolurile religiei budiste. Astfel, floarea de nufăr cu opt petale utilizată în mandale reprezintă armonia cosmosului și iluminarea spirituală.

Floare de nufar

Citește și: 12 Jocuri de gradinarit pentru tine si copilul tau

Voi mai știți și alte flori ce merită incluse într-un top al celor mai frumoase din lume?

Surse:
www.amaryllis.com; www.buzzle.com; www.doityourself.com; www.flowers.org.uk;www.garden.org; www.listsurge.com;www.savoryjapan.com;www.softschools.com;www.stylecraze.com; www.theflowerexpert.com; www.tulip-info.com; www.wonderslist.com

Surse poze:
www.pexels.com;www.pixabay.com
 

Articolul urmator
Bunicii sunt magici! Un fotograf a surprins cele mai frumoase imagini cu bunicii și nepoții lor

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  25 nume de copii inspirate de cele mai frumoase locuri din lume
  25 nume de copii inspirate de cele mai frumoase locuri din lume

  Dacă te numeri printre persoanele care adoră să călătorească și ai numeroase amintiri dragi din călătoriile de pretutindeni, nu ezita să-i dai și copilului tău un nume care să...

  Are 11 ani, suferă de albinism și este una dintre cele mai frumoase fetițe din lume!
  Are 11 ani, suferă de albinism și este una dintre cele mai frumoase fetițe din lume!

  Când fotografa cecenă Amina Arsakova a văzut, cu aprox. 4 ani în urmă, o fotografie cu Amina Ependieva, în vârstă de 11 ani, într-un centru comercial, a...

  Cele mai frumoase nume de copii, inspirate din numele florilor
  Cele mai frumoase nume de copii, inspirate din numele florilor

  Dacă îți este greu să te hotărăști la un nume cât mai deosebit pentru copilul tău, apelează cu încredere la universul florilor. Vei vedea că multe nume de flori...

  Top 10 cei mai bogați copii din lume. 3 dintre ei au făcut milioanele prin propriile forțe
  Top 10 cei mai bogați copii din lume. 3 dintre ei au făcut milioanele prin propriile forțe

  Fie că fac parte din familii regale, fie că sunt copiii unor staruri faimoase sau au reușit să se remarce în universul online și să câștige treptat bani, cei mai bogați...

  Cele mai bantuite locuri din lume
  Cele mai bantuite locuri din lume

  Atunci cand pleci in vacanta, e bine sa stii cat mai multe despre locul pe care il alegi pentru zilele de concediu. Dar ce te faci cand ajungi intr-o zona cunoscuta pentru ca ar fi bantuita?...

  Cele mai scumpe păpuși Barbie din lume
  Cele mai scumpe păpuși Barbie din lume

  Pe lângă faptul că Barbie este un brand arhicunoscut și îndrăgit de copiii din toată lumea, este și un subiect fierbinte în perioada aceasta, dat fiind faptul că...

  Copiii crescuti de animale: cele mai impresionante cazuri din lume
  Copiii crescuti de animale: cele mai impresionante cazuri din lume

  Stiai ca exista copii care au fost crescuti de animale si ca povestea lui Mowgli s-ar putea sa nu fie doar o poveste? Citeste acest articol si afla care sunt cele mai cunoscute cazuri de...

  Mesaje de Paste: cele mai frumoase urari
  Mesaje de Paste: cele mai frumoase urari

  De Paste ne dorim sa le transmitem celor dragi cele mai frumoase urari. Qbebe a pus cap la cap o lista cu urari de unde te poti inspira.

  © 2024 Qbebe