Cum să depozitați în mod corespunzător animalele de pluș pe termen lung

Andreea Constantin

Fie că ursulețul de pluș nu mai este jucăria lor preferată, fie că acele plușuri au pus oficial stăpânire pe sufragerie - înțelegem dacă aveți nevoie să știți cum să depozitați animalele de pluș pe termen lung.

Chiar dacă copilul dvs. a trecut oficial de faza de plușuri, poate fi greu să aruncați toate animalele de pluș preferate. Jucăriile de pluș pot avea o valoare sentimentală și, uneori, monetară. Depozitarea lor este o modalitate excelentă de a păstra jucării de fete și de băieți în cazul în care doriți să le dați mai departe într-o zi.

Am alcătuit un ghid pentru a vă ajuta să depozitați corect plușuri pe termen lung. Continuați să citiți pentru instrucțiuni pas cu pas pentru a depozita corect jucăriile de pluș, împreună cu câteva sfaturi cheie pentru a le păstra în stare excelentă.

1. Curățați plușurile

Curățarea jucăriilor este un pas crucial în pregătirea lor pentru depozitarea pe termen lung. Fie că animalul de pluș face excursii afară pentru a se juca în noroi, fie că este ținut în mod constant de degetele murdare, este important să scoateți acele pete înainte de a-l depozita. Îndepărtați orice mirosuri de durată din plușuri pentru a descuraja dăunătorii și rozătoarele.

Dacă animalele de pluș pot fi spălate la mașină (verificați eticheta), puneți-le într-un sac de rufe cu ochiuri și spălați-le la „delicat", folosind un detergent ușor și apă rece. Dacă nu le puteți spăla în mașina de spălat, umpleți un bol sau o chiuvetă cu apă rece și adăugați o cantitate mică de detergent blând. Spălați cu grijă jucăriile de pluș și clătiți-le bine.

Este foarte important să vă asigurați că animalele de pluș se usucă complet înainte de a le pune la păstrare. Orice umiditate reținută în jucării poate duce la apariția mucegaiului. Agățați-le afară pentru a se usca.

Uneori este mai ușor să vă spălați animalele de pluș dacă scoateți mai întâi umplutura. De obicei, există o cusătură scurtă pe spatele unor plușuri pe care o puteți tăia cu ușurință cu o foarfecă și puteți scoate umplutura. Odată ce jucăria este complet uscată, puteți fie să înlocuiți umplutura, fie să puneți o umplutură nouă.

2. Remediați orice deteriorare

Animalele de pluș trec prin multe - de la rupturi și lacrimi până la pierderea membrelor și urechilor. Dar, de cele mai multe ori, puteți repara daunele cu puțină dragoste (și câteva trucuri în mânecă). Chiar dacă s-ar putea ca puștiul dvs. să nu aibă nevoie de animalul de pluș imediat, ar trebui să reparați orice problemă înainte de a depozita jucăria de pluș pe termen lung.

Dacă ați îndepărtat umplutura în timp ce jucaria de fete primea un tratament spa, puneți umplutura existentă sau adăugați una nouă. Apoi reparați cusătura cu un ac și ață.

De asemenea, ar trebui să vă faceți timp să coaseți orice membre pierdute și să reparați orice alte rupturi.

3. Împachetați corect plușurile

Acum, odată ce animalele de pluș sunt curate, fericite și sănătoase, este timpul să le împachetezi pentru depozitare. Este o idee bună să înfășurați plușuri în hârtie de țesut fără acid, mai ales dacă depozitați pe termen lung animale de pluș antice, valoroase sau de colecție.

Apoi, doriți să puneți jucăriile în recipiente de plastic cu capac. Încercați să nu supraambalați cutiile pentru a evita deteriorarea blănii sau a formei. De asemenea, puteți pune jucăriile de pluș în cutii din carton fără acizi.

Dacă doriți să economisiți spațiu în unitatea de depozitare, ați putea fi tentat să folosiți o pungă de sigilare în vid. Aceasta nu este o idee bună, deoarece, dacă animalele de pluș sunt aplatizate pentru o perioadă lungă de timp, acestea își pot pierde definitiv forma.

4. Depozitați-le într-o zonă cu climă controlată

Chiar dacă ați urmat la literă toți pașii de mai sus, un spațiu de depozitare cu climă controlată este cea mai bună opțiune pentru a vă păstra animalele de pluș în siguranță pentru o perioadă lungă de timp. Este una dintre regulile de aur pentru împachetarea pentru depozitarea pe termen lung. Unitățile de depozitare autonomă cu climă controlată au temperaturi reglementate pentru a ajuta la atenuarea daunelor cauzate de umiditate și pentru a vă proteja jucăriile de pluș!

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Bărbatul cu cel mai lung penis din lume: personajul principal dintr-un serial educativ pentru copii
  Bărbatul cu cel mai lung penis din lume: personajul principal dintr-un serial educativ pentru copii

  La începutul acestui an, DR (televiziunea publică din Danemarca) a lansat un serial dedicat copiilor, disponibil pe website-ul DR. Parcurge articolul de mai jos pentru a afla despre...

  Am 2 familii, cu 2 bărbați diferiți și mă folosesc de Google Calendar să plănuiesc vacanțele în mod egal
  Am 2 familii, cu 2 bărbați diferiți și mă folosesc de Google Calendar să plănuiesc vacanțele în mod egal

  O femeie din SUA care se află într-o relație poliamoroasă cu 2 bărbați, are 2 familii diferite cu aceștia. În articolul următor ne dezvăluie modalitatea prin care...

  Soacra mea le oferă mai multă atenție copiilor cumnatei mele. Ar trebui să-și iubească nepoții în mod egal
  Soacra mea le oferă mai multă atenție copiilor cumnatei mele. Ar trebui să-și iubească nepoții în mod egal

  Relația dintre bunici și copii este cu adevărat specială. Însă atunci când un bunic favorizează doar anumiți nepoți, cei mici au de suferit. Uite ce povestește această...

  Din culisele psihoterapiei: cum afectează infidelitatea părinților copilul
  Din culisele psihoterapiei: cum afectează infidelitatea părinților copilul

  Un terapeut de peste hotare ne explică cum afectează infidelitatea partenerului sănătatea mentală a copilului. Citește articolul pentru a afla mai multe.

  Soacra mea mi-a tuns băiatul fără să mă consulte. Cum ar trebui să reacționez?
  Soacra mea mi-a tuns băiatul fără să mă consulte. Cum ar trebui să reacționez?

  Când s-a dus să-și ia fiul de 3 ani de la grădiniță, a observat că acesta avea o nouă tunsoare. Bunica lui, la care dormise cu o seară înainte l-a dus la tuns fără...

  Iubita mea lucrează la Zoo și nu știu cum să îi spun că miroase urât fără să o supăr
  Iubita mea lucrează la Zoo și nu știu cum să îi spun că miroase urât fără să o supăr

  Să găsești persoana potrivită pentru tine este un drum, de cele mai multe ori, lung și sinuos. Iar atunci când crezi că ai găsit-o, îți dorești să o păstrezi...

  Păianjeni de casă: cum să scapi de arahnide și cum poți să previi apariția acestora
  Păianjeni de casă: cum să scapi de arahnide și cum poți să previi apariția acestora

  Când nici nu te aștepți, îi vei descoperi în cele mai ascunse unghere ale casei tale. În colțurile pereților, în cămară, la marginea ferestrelor sau...

  © 2023 Qbebe