Scrisoare deschisă: dragă soțule, dacă vrei mai mult sex

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Să construim o relație frumoasă, care să ne mulțumească pe amândoi din toate punctele de vedere, nu este un demers ușor. Fie că este vorba despre comunicarea de zi cu zi, fie că este vorba despre momentele de intimitate, ambii parteneri trebuie să depună eforturi pentru a fi bine. În cadrul articolului de mai jos veți descoperi mesajul unei femei către soțul ei, care poate constitui, de fapt, ceea ce am dori oricare dintre noi să îi transmitem bărbatului iubit. De asemenea, veți afla și cum am putea contribui, fiecare, pentru ca relația noastră să fie strânsă, mai frumoasă, mai capabilă să ne aducă fericirea pe care o dorim atât de mult.

Scrisoarea unei femei către soțul ei: Pretext pentru a readuce în prim-plan ceea ce ne dorim în viața de cuplu

În scopul de a-i atrage atenția soțului ei în legătură cu diverse aspecte din viața de cuplu, care contează și ele pentru ca relațiile intime să nu aibă de suferit, aceasta i-a pregătit o scrisoare. Primul aspect asupra căruia se oprește este că, pentru ca și ea să fie mai dornică să aibă parte de mai mult sex, este necesar ca soțul să îi dea mai multe dovezi de afecțiune. Acestea ar trebui să nu fie doar fizice, ele ar trebui să exprime sentimentele lui sincere, care să o facă să se simtă iubită, dorită și apreciată. Din acest punct de vedere, spune ea, declarațiile de dragoste sunt oricând binevenite.

De asemenea, soția îi spune că simte nevoia să comunice mai mult cu ea, să-și arate disponibilitatea de a o sprijini constant. Acest sprijin ar trebui să se refere inclusiv la activitățile casnice și la o implicare mai mare în îngrijirea copiilor. Dacă soțul ei va reuși în aceste demersuri, ea ar  fi mai relaxată și mai disponibilă când vine vorba de momentele intime. În plus, insistă asupra următorului fapt: mai multe dovezi de afecțiune, de atenție, de implicare, ar trebui să fie mai mult prezente în viața de zi cu zi, nu numai pentru a-i apropia unul de altul pentru a avea parte de mai mult sex. Nu în ultimul rând, îi mărturisește soțului ei că este conștientă de faptul că, deși sentimentele față de el nu s-a schimbat, corpul și nevoile ei nu mai sunt aceleași. Cel mai important va fi însă ca amândoi să depună eforturi pentru a readuce în viața lor ceea ce i-a unit și i-a făcut să simtă că pot aparține unul altuia.

Citește și: Cum o conversație cu soțul meu ne-a încheiat căsnicia

Ce își doresc femeile în relația de cuplu, inclusiv în privința vieții sexuale- Concluziile specialiștilor

Să simțim că suntem iubite
Pentru a resimți pe deplin dragostea partenerului, nu este neapărat nevoie ca acesta să ne spună mereu că ne iubește. Alături de mărturisirea sentimentelor sale, avem nevoie de gesturi simple, dar care pot cântări mai mult decât vorbele.Spre exemplu, o îmbrățișare, o atingere afectuoasă pe mână, o mângâiere, o consolare când ne simțim triste, toate acestea ne pot ajuta să realizăm că suntem iubite de cel de lângă noi.

Vrem să fim ascultate
Mai ales când suntem de mai mult timp într-o relație, ne așteptăm ca partenerul nostru să ne asculte când îi vorbim. Ne dorim să ne înțeleagă, să ne sfătuiască, să fie alături de noi și să găsim împreună soluții la diverse probleme.
Studiile din domeniu confirmă faptul că o căsnicie este mai fericită dacă soțul va ști să-și asculte soția și să-i respecte opiniile.

Sexul începe în minte
Experții ne atrag atenția asupra următorului fapt: testosteronul este implicat în declanșarea dorinței sexuale la femei și la bărbați, dar dacă la bărbați acesta acționează mai puternic, la femei se „exprimă" mai tăcut. Astfel, femeile sunt cele ce-și imaginează mai întâi cum va fi să fie lângă cel pe care-l doresc, vor face tot felul de planuri și abia după aceea vor simți nevoia să se implice direct în acțiune. Când se întâmplă așa, disponibilitatea și atracția sexuală sunt la un nivel înalt.

Pentru femei, sexul este asociat cu ideea de a fi dorite
Cercetătorii consideră că sentimentul că sunt dorite este un fel de orgasm pentru femei. Știind că un bărbat ne dorește, imaginația noastră va începe să lucreze și atunci gândurile despre sex ne vor cuprinde mintea.
Dacă bărbații sunt cei care speră să aibă parte de și mai mult sex după căsătorie, femeile își doresc în special să continue să fie dorite de către ei. Numai așa vor simți romantismul și se vor antrena mai des în momentele intime.

Cuplu ce danseaza in bucatarie

Sexul este un aspect al dragostei
Psihologii au ajuns la concluzia că pentru noi, femeile, sexul este de fapt parte a unui întreg, care cuprinde și comunicarea cu partenerul, clipele minunate petrecute împreună, împărtășirea necazurilor și bucuriilor, împărțirea de responsabilități în casă etc. De fapt, viața sexuală este privită ca un aspect al vieții de cuplu în ansamblul ei, care ar trebui să reiasă în primul rând din dragostea pe care o simțim unul pentru celălalt.

Prin sex, ne dorim să-i dăm partenerului o dovadă în plus că îl iubim
Deși poate fi în situația de a nu avea o totală disponibilitate pentru a se implica într-o activitate sexuală, o femeie poate sesiza nevoia partenerului ei de așa ceva și atunci va fi gata să se angajeze într-un moment intim. În aceste condiții, se poate vorbi despre un dar pe care i-l face acestuia, despre o dovadă de dragoste.

Așteptăm să putem colabora cu partenerii noștri și când vine vorba de grija pentru copii și distribuirea sarcinilor în casă
În condițiile în care lipsa de cooperare în privința treburilor casnice și grijii față de copii pot fi un motiv de dispute într-un cuplu, este important să ne împărțim și asemenea sarcini. Nu va fi ușor să găsim mereu soluții din acest punct de vedere, dar comunicând permanent, ascultându-ne unul pe celălalt, putem să ajungem la o soluție care să nu fie benefică doar pentru noi doi, ci pentru întreaga familie.

Cum ar trebui să se procedeze într-un cuplu pentru ca relația dintre noi să fie cea la care visăm amândoi, iar viața noastră intimă să nu aibă nici ea de suferit

Pentru a ajunge să avem parte de o căsnicie/de o relație solidă, amândoi va trebui să facem eforturi în această direcție. Iată ce ne sfătuiesc psihologii:

Comunicați cât mai mult
Fie că este vorba despre micile discuții de zi cu zi, fie că este vorba despre probleme serioase, comunicarea vă poate ajuta să vă descoperiți mereu unul pe celălalt, să ajungeți la puncte de vedere comune. În acest context, relația dintre voi se poate îmbunătăți, iar posibilitatea apariției unor conflicte se va reduce semnificativ.

Aveți încredere unul în celălalt
Dacă veți reuși să lăsați deoparte anumite îndoieli, să credeți în ceea ce va face sau vă va spune celălalt, veți vedea că relația voastră va avea numai de câștigat. Când domnește un climat de încredere, de liniște, nu numai că viața voastră va fi mai frumoasă, dar inclusiv momentele intime vor fi mai încărcate de afecțiune, dovedind relația profundă dintre voi.

Citește și: 17 semne care îți arată că ești într-o relație de cuplu solidă

Străduiți-vă să nu mai găsiți scuze când vine vorba de activitatea sexuală
Nu de puține ori se poate întâmpla ca, din diverse motive, să nu fim disponibili să ne angajăm și într-un asemenea demers.
Pentru ca relația noastră să nu aibă de suferit din acest motiv, specialiștii ne îndeamnă să comunicăm mai mult și să avem chiar sesiuni de „brainstorming", menite să ne furnizeze soluții. Spre exemplu, dacă venim cu o  scuză precum  oboseala, ar trebui să ne culcăm mai devreme, dacă simțim că suntem în criză de timp, putem să fim creativi și să vedem ce am putea face pentru a ne simți bine împreună și pentru câteva clipe etc. De noi depinde să găsim ce ni se potrivește cel mai bine!

Arată-i celuilalt că te gândești mereu la el
Oricare dintre voi va fi încântat să știe că partenerul/partenera se gândește cu dragoste la el. De aceea, oricât de ocupați am fi, putem găsi diverse metode (inclusiv trimiterea unor SMS-uri, a unor bilețele etc.) prin care să-i arătăm celuilalt cât de important este pentru noi. Obișnuindu-vă să procedați astfel veți reuși să vă construiți o relație solidă și frumoasă, iar dacă aveți copii puteți să fiți un adevărat exemplu pentru ei și din acest punct de vedere.

Spuneți-vă deschis ce vă doriți fiecare în planul vieții sexuale
În acest demers, cel mai mult va conta sinceritatea pe care o veți manifesta unul față de celălalt. Nu încercați să vă criticați reciproc, ascultați-vă cu atenție și gândiți-vă împreună la soluțiile care v-ar putea ajuta să vă simțiți mereu bine în clipele de intimitate.

Cuplu intr-un moment intima

Nu uitați că romantismul trebuie să fie asigurat de ambele părți
Chiar dacă nu va fi simplu să vă descurcați bine și din acest punct de vedere, dragostea și răbdarea vă pot ajuta să nu neglijați nici latura romantică a relației voastre. Astfel, fiecare dintre voi va trebui să înțeleagă faptul că afecțiunea, comunicarea și dorința de a vă cunoaște mai bine unul pe altul vă pot ajuta să vă simțiți împliniți și din acest punct de vedere. Țineți cont de aceste lucruri și veți avea toate șansele să vă mențineți un parteneriat solid, în care să vă regăsiți fiecare dintre voi.

Voi v-ați gândit până acum să le scrieți partenerilor voștri o scrisoare, prin care să le transmiteți nu numai dragostea voastră, ci și așteptările pe care le aveți de la relație?

Surse:
www.herviewfromhome.com, www.psychologytoday.com, www.verywellmind.com,www.womansday.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Selly, scrisoare deschisă către Guvern. Ce propuneri are vlogger-ul pentru reformarea sistemului educațional din România
  Selly, scrisoare deschisă către Guvern. Ce propuneri are vlogger-ul pentru reformarea sistemului educațional din România

  În urmă cu aproape două luni, vlogger-ul Andrei Șelaru, alias Selly, posta pe canalul său de YouTube un clip cu titlul ”Am picat bacu”, care a devenit viral pe...

  Scrisoare deschisă a copiilor pentru autorităţi: „Generaţia pandemiei a încetat să mai viseze. Cum vom putea recupera tot ce am pierdut?”
  Scrisoare deschisă a copiilor pentru autorităţi: „Generaţia pandemiei a încetat să mai viseze. Cum vom putea recupera tot ce am pierdut?”

  Consiliul Consultativ al Copiilor, organism consultativ al Fundaţiei World Vision România care reprezintă vocea celor aproape un milion de copii din mediul rural, publică o...

  Scrisoare deschisă către toate mamele tinere: „Nu disperați, o să vă găsiți ritmul”
  Scrisoare deschisă către toate mamele tinere: „Nu disperați, o să vă găsiți ritmul”

  Când devii pentru prima dată mamă, resimți mai puternic provocările din viața de zi cu zi. Pe lângă faptul că te străduiești să fii trup și suflet pentru copilul tău,...

  Iulia Albu, scrisoare deschisă pentru fiica sa: „Mama ta te va învăța să stai mereu dreaptă, în fața oricărei furtuni”
  Iulia Albu, scrisoare deschisă pentru fiica sa: „Mama ta te va învăța să stai mereu dreaptă, în fața oricărei furtuni”

  Iulia Albu a avut o reacție destul de dură la adresa lui Alex Velea, care recent a readus la lumină scandalul care s-a petrecut între aceștia cu aproape 10 ani în urmă. La...

  Scrisoare deschisă către toate mamele care au avut parte de o naștere traumatizantă
  Scrisoare deschisă către toate mamele care au avut parte de o naștere traumatizantă

  Potrivit oamenilor de știință, conceptul de „naștere traumatizantă” este unul foarte complex, ce se folosește pentru a descrie o serie de experiențe și de răspunsuri...

  Vrei să trăiești mai mult? Nu mai minți în legătură cu vârsta pe care o ai !
  Vrei să trăiești mai mult? Nu mai minți în legătură cu vârsta pe care o ai !

  Pe măsură ce înaintezi în vârstă, te ferești adesea să spui câți ani ai sau, dacă ești întrebată, poți fi tentată să nu spui adevărul. Fie că...

  Scrisoare deschisă de la un profesor de Geografie: „Dragi părinți, când un profesor acordă doar note de 9 și de 10, ceva este profund în neregulă”
  Scrisoare deschisă de la un profesor de Geografie: „Dragi părinți, când un profesor acordă doar note de 9 și de 10, ceva este profund în neregulă”

  Profesorul anonim este un proiect al platformei Edupedu, prin care un cadru didactic povestește publicului de pe internet situațiile care se întâmplă la școală. Astăzi, un...

  © 2022 Qbebe