17 semne care îți arată că ești într-o relație de cuplu solidă

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Oricare dintre noi s-ar simți mai fericită și mai liniștită dacă ar fi sigură că se află implicată într-o relație de cuplu solidă. Fie că suntem sau nu într-o căsnicie, este firesc să tindem spre a avea o legătură strânsă cu partenerul nostru, astfel încât ambii să ne simțim cu adevărat împliniți. Pentru a ști dacă beneficiem sau nu de a o asemenea relație, este necesar să cunoaștem indiciile menite să ne arate dacă suntem sau nu un cuplu puternic. Din articolul de mai jos le vom afla pe acestea, precum și ce am putea face pentru a ne construi relația pe care o visăm.

COMUNICAREA

Între parteneri există o comunicare deschisă, sinceră
Una dintre cele mai importante dovezi ale existenței unei relații solide este că cei doi pot vorbi în mod sincer despre ce se petrece în cadrul acesteia, fie că este vorba despre lucruri bune, fie că este vorba despre lucruri grele.
Desigur, nu este ușor să aveți asemenea discuții, pentru ca acestea să dea roade este esențial să vă cunoașteți bine unul pe celălalt, să vă respectați și să fiți dispuși să vă iertați și să vă înțelegeți.

Sunteți capabili să vă reveniți după momentele mai dificile
În orice cuplu pot exista momente tensionate, esențial este să treceți cu bine peste ele și să reintrați pe făgașul normal. Desigur, nu este lucru ușor să depășiți tensiuni și conflicte, dar numai prin răbdare, disponibilitate de a vă asculta reciproc și prin discuții puteți să vedeți ce aveți de făcut pentru a repara relele survenite.
Dacă veți avea succes în această direcție, înseamnă că sunteți implicați într-o relație într-adevăr solidă, ce vă poate face pe amândoi împliniți.

Aproape întotdeauna doriți să vă confesați partenerului/ partenerei
Fie că este vorba despre speranțe, temeri, planuri de viitor etc. nu vă e greu să vi le împărtășiți pe toate acestea în intimitate. Practic, simțiți că sunteți ascultat de celălalt și vă veți simți în largul vostru când faceți acest demers.
Să puteți face așa ceva este foarte important pentru relația voastră, întrucât poate fi un factor ce va contribui la întărirea ei.

Fiecare dintre parteneri îl consideră pe celălalt ca fiind „cel mai bun prieten"
Psihologii spun că în cazul în care avem parte de o relație de cuplu solidă nu vom ezita nicicând în a ne considera partenerul ca fiind cel mai bun prieten, în sensul în care în orice moment vom fi dispuși să-i împărtășim gândurile, avem încredere deplină în el/în ea și nu ne este teamă că secretele noastre vor fi dezvăluite.
De aceea, se consideră că pentru a ne construi o relație puternică este nevoie să fim în primul rând cei mai buni prieteni. Având acest statut, ne va fi mai simplu să ne revenim și să trecem mai departe în momentele de criză, când alte lucruri pe care le avem în comun par că s-au mai năruit.

Discutați și despre viitor
Capacitatea de a face planuri de viitor, de a lua în considerare ceea ce veți face împreună, arată și ea cât de sudat este un cuplu.
În condițiile în care discuțiile despre viitor înseamnă să vă ascultați unul pe celălalt, să vă puneți de comun acord și să luați deciziile finale, ele sunt esențiale pentru evoluția relației voastre.

Cuplu ce se uita pe laptop

Ambii parteneri răspund cu ușurință mesajelor pe care și le trimit
În orice relație există o perioadă în care lucrurile nu sunt încă bine închegate și atunci se poate întâmpla ca unul dintre parteneri să nu fie la fel de prompt, de pildă, în a-i răspunde celuilalt la mesajele pe care acesta/aceasta i le trimite. Din acest motiv, nu va fi ușor să nu ne întrebăm, la un moment dat, care sunt motivele pentru care se procedează așa.
În schimb, dacă este vorba despre o relație stabilă, cei doi parteneri își vor răspunde cât pot de repede mesajelor, fiecare fiind nerăbdător sau entuziasmat să afle cât mai multe vești despre celălalt.

COMPORTAMENT

Sunteți afectuoși unul cu celălalt, atât în intimitate, cât și în public
Odată ce nu vă sfiiți să vă arătați afecțiunea pe care o aveți unul față de celălalt în medii diferite, acest fapt este o dovadă că vă aflați într-o relație bine închegată.
De exemplu, o atingere pe umăr, ținutul de mână, o privire plină de dragoste, o mângâiere etc. devin gesturi aproape „automate", pe care le veți face adesea. Oricare dintre ele denotă că țineți mult unul la celălalt și că vă simțiți bine când sunteți împreună.

Cuplu in care cei doi sunt afectuosi unul cu celalalt

Fiecare dintre voi se simte în largul său când sunteți împreună
Psihologii spun că, atunci când doi parteneri sunt încrezători în relația dintre ei, se vor simți din ce în mai confortabil unul în preajma celuilalt. De aceea, vor fi mai relaxați și vor deveni tot mai familiari unul cu celălalt.

Simțiți că sunteți o echipă
Una dintre cele mai bune dovezi ale faptului că sunteți implicați într-o relație solidă este că vă simțiți mai degrabă funcționând ca „noi" decât fiecare pentru sine, în mod separat.
Indiferent de ce vă rezervă viața, dacă veți putea să fiți o echipă, veți trece mai ușor peste obstacole, iar relația dintre voi va deveni mai frumoasă.

Aveți multă încredere unul în celălalt
De pildă, chiar și dacă partenerul/ partenera vă spun că nu vă puteți vedea pentru că are multă treabă, că va pleca mai multe zile în interes de serviciu etc. când vă aflați într-o relație consolidată nu veți avea îndoieli în privința spuselui celuilalt.
Din contră, îi veți arăta înțelegere și veți aștepta cu nerăbdare să vă revedeți și să vă povestiți ce ați mai făcut.

Vă mândriți unul cu celălalt
Când vă aflați într-o relație romantică bine așezată, fiecare dintre parteneri va fi mândru de ceea ce reprezintă celălalt. Din acest motiv, nu vă veți feri să aduceți și la cunoștința celorlalți cu ce se ocupă, ce realizări are partenerul/ partenera vostru/voastră.
În același timp, vă veți lăuda și unul pe celălalt, în intimitate și vă veți arăta reciproc admirația. Practic, fiecare dintre voi fi un adevărat „fan” pentru celălalt.

Râdeți mult când sunteți împreună
Specialiștii în relația de cuplu au sesizat că în cuplurile în care se râde mult cei doi se simt mult mai bine.
Mai exact, râsul sănătos, ce apare când nici nu vă așteptați, vă va ajuta să vă destindeți și să vă simțiți tot mai bine împreună. În aceste condiții, relația dintre voi va deveni tot mai strânsă și mai frumoasă.

Ieșiți împreună cât de des puteți
Nu este neapărat nevoie să aveți ieșiri planificate din timp și costisitoare pentru a vă simți bine împreună.
Micile întâlniri la care veți avea ocazia să stați de vorbă, să râdeți, să depănați amintiri sau să vă faceți planuri nu vor face altceva decât să întărească relația voastră și să vă ajute să vă îmbunătățiți comunicarea.

Sunteți preocupați și de viața voastră sexuală
În momentul în care între parteneri va exista o bună chimie la nivel fizic, interesul pentru activitatea sexuală se va menține ridicat. Practic, fiecare dintre voi va dori să știe cât mai multe despre celălalt și din acest punct de vedere și veți dori să găsiți împreună soluțiile ce vă vor ajuta să vă simțiți excelent împreună.
Experții cred că o bună dovadă a faptului că o relație de cuplu este solidă este intenția partenerilor de a nu avea parte doar de momente de intimitate scurte, ci și de unele mai lungi, în care să vă puteți descoperi și să vă îndrăgostiți și mai mult unul de celălalt.

Citește și: 7 lucruri pe care numai bărbații îndrăgostiți le vor face în dormitor

Vă faceți mici surprize unul altuia fără a avea un motiv anume
Fie că este vorba despre cadouri, despre întâlniri-surpriză sau pur și simplu despre faptul că vă sprijiniți în realizarea unor activități casnice, oricare dintre aceste demersuri implică să-i acordați atenție celuilalt, să vă gândiți cum să-l bucurați.
Dacă obișnuiți să procedați așa, înseamnă că vă bucurați de o relație împlinită, solidă, ce are toate șansele să fie de durată.

Citește și: 7 gesturi mici care te vor întoarce în luna de miere

Sunteți dornici să încercați împreună tot felul de lucruri noi

Studiile din domeniu au demonstrat de multe ori faptul că în cuplurile în care partenerii aleg ca măcar din când în când să existe activități diferite de rutina de zi cu zi există o mai bună înțelegere, cei doi fiind mai fericiți.
De aceea, este important să găsiți ocazii în care să desfășurați tot felul de activități noi, întrucât și așa veți reuși să sporiți rezistența relației voastre, apropiindu-vă și mai mult unul de celălalt.

Nu aveți senzația că veți cheltui prea mult pentru celălalt
Odată ce ajungeți să fiți implicați într-o relație de cuplu solidă, nici unul dintre voi nu va resimți că a cheltuit/va cheltui prea mult pentru celălalt. Dimpotrivă, amândoi ar trebui să fiți dornici să cheltuiți cât puteți pentru partenerul vostru/partenera voastră, fără să aveți senzația că ați făcut un sacrificiu în acest sens.
De fapt, într-un cuplu în care există legături strânse ar trebui să considerați că nu ați cheltuit pentru celălalt, ci pentru voi amândoi.

Voi știați până acum semnele ce ne arată dacă suntem sau nu implicate într-o relație de cuplu solidă?

Surse:
www.businessinsider.com, www.sheknows.com

Surse poze:
www.pexels.com

 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Bărbații din zodiac care devin toxici și dominatori când intră într-o relație de cuplu
  Bărbații din zodiac care devin toxici și dominatori când intră într-o relație de cuplu

  Este foarte greu să „citești” un bărbat de la primele întâlniri. La începutul unei relații avem tendința de a ne lăsa purtate de val și de a ignora...

  8 semne care îți arată că ai un copil stresat
  8 semne care îți arată că ai un copil stresat

  Probabil te gândești că un copil nu are motive să fie stresat. Adevărul este, însă, că cei mici sunt și ei expuși stresului, care deseori poate lua forma anxietății....

  Îl neglijezi, iar el îți va arăta asta! 6 semne că micuțul tău are nevoie să stai mai mult timp cu el
  Îl neglijezi, iar el îți va arăta asta! 6 semne că micuțul tău are nevoie să stai mai mult timp cu el

  Copiii au nevoie să simtă că părinții îi sprijină și că sunt implicați în creșterea lor în mod constant. Atunci când nu se întâmplă acest lucru...

  Cum poți construi o relație solidă și de încredere cu copilul tău
  Cum poți construi o relație solidă și de încredere cu copilul tău

  Fără îndoială, parentingul în zilele noastre este mult mai diferit față de acum 20 sau 30 de ani. Părinții sunt puși astăzi în fața unor dileme și provocări...

  4 semne care îți arată că suferi de stres
  4 semne care îți arată că suferi de stres

  Cu toții trecem prin perioade stresante, nu-i așa? Unii dintre noi sunt stresați din cauza locului de muncă, alții sunt stresați acasă, iar alții sunt stresați din cu totul alte...

  Copiii Curcubeu: 10 semne care îți arată că ai unul acasă
  Copiii Curcubeu: 10 semne care îți arată că ai unul acasă

  Fii sinceră! Ai avut de multe ori impresia că prichindelul tău are ceva special, doar că nu ți-ai putut da seama exact ce anume, așa-i? Ei bine, s-ar putea să fii fericitul părinte...

  8 semne clare care îți arată că nu ai un somn de calitate
  8 semne clare care îți arată că nu ai un somn de calitate

  Potrivit unui raport al ”National Sleep Foundation”, realizat pe baza a 277 de studii legate de somn, s-au putut stabili criterii care să definească un somn de calitate....

  Trăsătura de personalitate care îți spune că vei fi mereu înșelată în relațiile de cuplu
  Trăsătura de personalitate care îți spune că vei fi mereu înșelată în relațiile de cuplu

  Ți s-a întâmplat să fii înșelată? Auzi peste tot de persoane care sunt înșelate tot timpul? Ei bine, nu este numai vina celor ce înșală! Iată ce...

  © 2022 Qbebe