Top 5 meserii de evitat când îți alegi soțul, realizat de o avocată specializată în divorțuri

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Plecând de la o statistică generală și de la experiențele avute de-a lungul timpului în profesia ei, o avocată a adus în discuție faptul că și meseria pe care o are un bărbat poate influența rezistența în timp a unei căsnicii. Ea a ținut să precizeze că nu este vorba despre o generalizare, ci despre faptul că, printre cazurile de divorț pe care le-a întâlnit, o bună parte dintre bărbați aveau anumite profesii. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a descoperi care sunt acele profesii!

O avocată a vorbit despre 5 profesii ale bărbaților ce ar trebui evitate când se alege un soț

Amintindu-și de momentul în care o colegă i-a pus la dispoziție o statistică referitoare la divorț, o avocată a ținut să dezvăluie, într-o postare pe TikTok, ce meserii ale bărbaților ar trebui evitate când se alege un soț. Ea a precizat că: „În decursul carierei mele, am fost atentă la cele mai dificile dintre cazuri. Spre surprinderea mea, majoritatea acestora implicau bărbați care aveau una dintre aceste cinci profesii.”

Avocata a explicat însă că statistica pe care o deține este generală și că nu înseamnă că dacă o femeie are un soț ce are una dintre acele profesii riscă să ajungă să divorțeze. Conform „unilad.co.uk”, a menționat următoarele: „La fel ca pentru orice alte statistici, sunt sigură că există și excepții. Dar așa, ca fapt divers, spre amuzament, vreau să dezvălui ceva despre care am observat că este destul de comun. Ceea ce am observat despre aceste profesii este că bărbații ce le practică tind să fie mai narcisiști, să controleze...”.

Cele cinci profesii despre care vorbește avocata specializată în dreptul familiei sunt: 

 • pompier
 • polițist
 • militar
 • pilot
 • chirurg

Pentru a aduce argumente în sprijinul afirmațiilor sale, aceasta a venit cu explicații precum sunt cele disponibile în sursa citată:

„Ești polițist, porți mereu o armă la tine, ai autoritate. Dacă ești chirurg, ești tot timpul prin spital- toată lumea te caută, ai mereu responsabilități, toată lumea te tratează cu respect. După aceea te duci acasă și ți se cere să duci gunoiul. Cred că este o tranziție destul de dificil de făcut. Piloții, mai ales dacă te uiți la cei militari, din Forțele Aeriene Speciale, sunt responsabili de viețile a 100-200 de persoane. Sunt tratați cu foarte mult respect și au multă responsabilitate. Și au și tendința de a fi narcisiști și de a controla totul.”

pilot-care-se-afla-in-cabina-sa-si-care-lucreaza-pe-o-tableta

După ce și-a expus argumentele, avocata a adus în prim-plan și următoarea concluzie, așa cum reiese și din sursa citată anterior: „Dacă te uiți la toate aceste meserii, oare ce au ele în comun? Toate au în comun faptul că bărbații care le practică sunt precum un fel de „zei” în profesia lor, nu-i așa? Sunt convinsă de faptul că sunt bărbați extraordinari ce practică aceste meserii, dar se poate spune că este o tendință pe care eu am sesizat-o...”

Părerea avocatei a fost împărtășită în mediul online

Avocata specializată în divorțuri care a evidențiat cele 5 profesii care ar trebui evitate când se alege un soț a primit aprecieri în mediul online, numeroși utilizatori de TikTok fiind de acord cu ceea ce a spus. De asemenea,  au fost menționate și alte profesii ce ar trebui ocolite când o femeie își dorește o căsnicie. Comentarii în acest sens pot fi regăsite atât pe „unilad.co.uk”, cât și pe site-ul „honey.nine.com.au”:

 • „Am divorțat de un chirurg, așa că pot confirma faptul că este adevărat ceea ce s-a spus”
 • „Toți piloții cu care prietenele mele s-au întâlnit le-au înșelat în final”
 • „Fratele meu (care este polițist) mi-a spus să nu mă căsătoresc niciodată cu un polițist (dar eu nu l-am ascultat) întrucât risc să divorțez”
 • „Eu aș adăuga și alte profesii, cum ar fi antrenorii personali de exemplu”
 • „Ar trebui să-i pui pe listă și pe cei care sunt investitori. Sunt foarte inteligenți, știu să facă bani, sunt narcisiști”
 • „Ar trebui să se facă și un top al celor 5 cele mai recomandate profesii când îți alegi un soț! Soțul meu este extraordinar și este cadru didactic. Este grijuliu cu copiii, este organizat, face de toate”

Surse: honey.nine.com.au, unilad.co.uk

Sursă poză principală: tiktok.com/@jettiegirl28

Surse foto: istockphoto.com, tiktok.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Coronavirusul ar putea îmbolnăvi oamenii care au aceste meserii
  Coronavirusul ar putea îmbolnăvi oamenii care au aceste meserii

  Creșterea tot mai mare a numărului de infecții cu noul coronavirus a atras atenția și asupra următorului aspect: ce profesii ne fac mai vulnerabili riscului de a ne îmbolnăvi....

  Și-a atacat soțul când a văzut o poză cu el și o „altă” femeie. Amanta era chiar ea în tinerețe
  Și-a atacat soțul când a văzut o poză cu el și o „altă” femeie. Amanta era chiar ea în tinerețe

  O femeie din Mexic și-a înjunghiat soțul după ce a găsit, în telefonul său, fotografii cu el și o „femeie mai tânără”. Aceasta a presupus că este vorba...

  Soacra mea îmi bate copiii când stă cu ei si soțul meu îi ia apărarea. Nu știu ce să fac
  Soacra mea îmi bate copiii când stă cu ei si soțul meu îi ia apărarea. Nu știu ce să fac

  ”Lasă, că și pe mine m-a bătut și uite ce bine am ajuns” ... asta îmi spune soțul meu de fiecare dată când îi spun că mama lui consideră că a-și lovi...

  4 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când alegi scutecele copilului
  4 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când alegi scutecele copilului

  Să alegi scutecele potrivite pentru bebelușul tău nu este atât de simplu pe cât pare. Rafturile magazinelor sunt pline de astfel de produse, iar proaspeții părinți ajung...

  Studiu: femeile sunt fericite când soțul lor este supărat
  Studiu: femeile sunt fericite când soțul lor este supărat

  Un nou studiu scoate la iveală faptul că femeile se simt fericite în momentele de tristețe ale partenerilor de cuplu. De ce? Descoperă explicația mai departe!

  TOP 10 vise pe care le au oamenii. Ce inseamna cand te visezi dezbracat, zburand sau cazand
  TOP 10 vise pe care le au oamenii. Ce inseamna cand te visezi dezbracat, zburand sau cazand

  Stiai ca o persoana normala are in jur de 1460 de vise pe an? Acesta echivaleaza cu 4 vise pe noapte. Potrivit The Dream Encyclopedia, cuvantul vis vine din germanul draugmas care inseamna...

  Reacția furioasă a unei mame când a văzut că soțul ei însemna gemenii cu markerul, pentru că nu îi putea diferenția
  Reacția furioasă a unei mame când a văzut că soțul ei însemna gemenii cu markerul, pentru că nu îi putea diferenția

  Să își deosebească gemenii identici nu a fost tocmai cel mai ușor lucru pentru un proaspăt tătic din Statele Unite. El a povestit pe reddit.com că a fost atât de...

  3 detalii pe care trebuie să le ai în vedere când alegi un purificator de aer
  3 detalii pe care trebuie să le ai în vedere când alegi un purificator de aer

  În fiecare cămin există o serie de particule aeropurtate pe care ajungem să le inspirăm. Din păcate însă, aerul din interior este adeseori mai nociv decât cel din...

  © 2022 Qbebe