Ghid de ingrijire a nasului E-book gratuit
Din grija pentru copilul tau
Burtici fericite

Educația școlară fără părinți și profesori sănătoși nu e nimic. De ce nu îmi duc copilul la școală anul acesta

Nu știu cum să scriu textul ăsta ca să fie cât mai simpatic, să râdă lumea (în sinea ei) de alții și să răspândească bucuroși informația, cu un zâmbet superior în colțul gurii: „Ia uite ce le-a zis-o ăsta/asta la încuiații ăștia isterici.”

Eu sunt o „încuiată isterică” din aia, care de 4 ani militează pentru o educație de calitate pentru toți copiii. Care înțelege și promovează echitatea, înțelege ce e ala abandon școlar și abuz asupra copiilor. Înțelege că pentru a-i fi bine copilului său, nu e suficient ca doar el sa fie educat, ci e nevoie ca el sa trăiască într-o societate educată. Cu toate astea, nu se poartă ca și cum educația fără sănătate înseamnă mare lucru.

copil cu masca

Nu știu cum să scriu textul ăsta ca să fie cât mai simpatic, să râdă lumea (în sinea ei) de alții și să răspândească bucuroși informația, cu un zâmbet superior în colțul gurii: „Ia uite ce le-a zis-o ăsta/asta la încuiații ăștia isterici.”
Educația școlara, fără părinții sănătoși lângă tine, nu reușește mai nimic, iar statul a arătat deja cât e în stare să educe un copil care nu are părinții lângă el, sau care are părinți cu o educație slabă. Statul a arătat deja cum a abandonat copiii bolnavi, sau cu dizabilități și cum reușește el, drăguțul, să se facă că le oferă și lor educație. În fapt, le oferă hârtii, cu educația se descurcă tot părinții.

De ce nu imi duc copilul la școală anul acesta

Pentru toate acestea și pentru ca pe strada mea e PANDEMIE, o să explic pe scurt de ce nu îmi trimit copilul în colectivitate anul acesta:

 • pentru că mă tem de părinții și copiii care NU VOR să respecte nicio regulă. Mă tem ca școala nu are cum să le țină piept.
 • pentru că știu că sunt profesori care nu vor să respecte nicio regulă, deci cine o sa vegheze la respectarea regulilor? De unde o să știm noi, părinții, ce se întâmpla în spatele ușilor închise?
 • pentru că statul nu vrea/nu are cum să asigure măști pentru toți copiii. Când veneau cu pantofii rupți, ne făceam că nu vedem. Dar dacă vin cu masca ruptă, ce să vezi, ne afectează pe toți.
 • pentru că nu ne întreabă nimeni la ușa clasei, dacă în timpul liber alegem să fim daci liberi, sau suntem precauți. Suntem obligați și stăm la un loc cu dacii liberi, implicit riscul lor se transferă asupra noastră. Am văzut noi ce bine s-a descurcat statul cu ei. Acum, cică, același stat ne protejează nouă copiii.
 • pentru că nu poți să înveți generații de copii cu spălatul pe mâini frecvent, când școala nu a făcut niciodată lucrul ăsta. Cine are copii știe că acest obicei nu se formează peste noapte. De spălat pe mâini, se spală doar câțiva. Acum nu mai e suficient.
 • pentru că ani de zile mi-am trimis copilul la scoală într-un focar de infecție. Unde DSP-ul nu călca să vadă cu ce se șterg la fund, și dacă e săpun și apă la baie. Am închis ochii ca aerul era irespirabil (lipsa de oxigen la propriu), am închis ochii când a luat păduchi, sau a luat viroze respiratorii. Am închis ochii când am văzut mămici cu Nurofen pe holul școlii, sau când mămici și profesori nu lăsau să se deschidă geamul, să intre oxigenul, de frica curentului.
 • pentru că știu cum e în spitale. Nu vreau să trecem printr-o asemenea traumă.
 • pentru ca în Romania, ca să ai acces la medicamente ieftine, dar vitale, tre’ să te lupți, să apelezi la cunoștințe, să cumperi din afara țării. Dacă iei un tratament pe termen lung, niciodată nu știi dacă luna viitoare mai ai ce înghiți.
 • pentru că nu se cunosc destule despre boala asta, pentru ca nu știi dacă o sa tragi sau nu „lozul norocos”, pentru că nu pot să îmi asum un asemenea risc, în calitate de mamă. Pentru mine și familia mea noi suntem persoane, pentru stat sau pentru alții suntem cifre seci.
 • pentru că pentru copilul meu a funcționat destul de bine școala online. Nu văd de ce să mă oblige cineva să îmi asum toate cele zise mai sus, când eu îmi ajut copilul, eu îmi fac timp pentru copil, eu îmi scot copilul la socializat și experiențe noi. Doar pentru că alții nu o fac și doresc să își asume alt risc, eu de ce sa fiu obligată? Daca eu ii oblig pe ei sa facă ca mine, o să mai bage zâmbetul superior în colțul gurii?
 • pentru că suntem într-o pandemie.
 • pentru că nu cred că "socializarea" în grămezi, cu reguli stricte impuse, cu inducerea temei și cicălire continuă poate avea beneficii pe plan psihologic. Din contră, cred că ne vom alege cu fobii și anxietăți.
 • pentru că cei care doresc EDUCAȚIE online, nu își abuzează copiii, nu ii țin sub fusta mamei, nu ii țin departe de copii, nu abandonează școala. Cei care vor să abandoneze școala, au abandonat deja și NU SUNTEM NOI AIA. Noi ne cerem dreptul la EDUCAȚIE.

Sursă: facebook.com/parintiicerschimbare

De ce să îți lași copilul să nu facă nimic în vacanța de vară

Surse foto: istockphotos.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Mircea Badea nu își trimite copilul la școală anul acesta: „Scapă cine poate!”
  Mircea Badea nu își trimite copilul la școală anul acesta: „Scapă cine poate!”

  Mircea Badea ia în calcul să nu își lase copilul la școală, de la 14 septembrie. Realizatorul emisiunii ”În Gura Presei” este convins că pandemia va lua...

  România este singurul stat cu profesori fără studii! Peste 4.500 de profesori sunt necalificați
  România este singurul stat cu profesori fără studii! Peste 4.500 de profesori sunt necalificați

  După problema medicilor ce profesează fără diplomă, oficialii au descoperit o problemă și în învățământ. Aparent, există peste 4.500 de de profesori care nu au...

  Niciun BAC fără perle: topul celor mai amuzante de anul acesta
  Niciun BAC fără perle: topul celor mai amuzante de anul acesta

  Nicio sesiune a examenului de BAC nu poate trece fără să lase în urma sa o serie de perle care vor rămâne în istorie, mai ceva ca notele generațiilor din ce în...

  4 greşeli în educaţia copiilor pe care părinţii le fac fără să vrea
  4 greşeli în educaţia copiilor pe care părinţii le fac fără să vrea

  Educaţia copiilor este foarte importantă pentru părinţi. Ei se străduiesc să fie părinţi buni, să le dea copiilor cele mai bune exemple, să fie modele desăvârşite, însă, nu...

  Se mai trece la ora de iarnă anul acesta?
  Se mai trece la ora de iarnă anul acesta?

  Ora de iarnă bate la ușă! Practica folosită de mai bine de 100 de ani din România ne va permite să dormim cu o oră mai mult.

  Cum te impiedica judecarea celorlalti parinti in educatia copiilor tai
  Cum te impiedica judecarea celorlalti parinti in educatia copiilor tai

  Te-ai gandit vreodata ca judecarea celorlalti parinti si frica de a fi judecat te impiedica sa iti educi propriii copii?

  Singurul meu obiectiv anul acesta este să supraviețuiesc
  Singurul meu obiectiv anul acesta este să supraviețuiesc

  Încă din primele clipe în care îți vei vedea micuțul, te vei lăsa cuprinsă de o fericire fără margini, dar vei conștientiza și că viața ta nu va mai fi...

  © 2019 Qbebe