Mi-am ascuns sarcina de mama mea vitregă și iată de ce am ales să fac asta

Andreea Guică - Redactor

O femeie de peste hotare povestește pe Reddit motivele pentru care a ales să-și ascundă sarcina de mama sa vitregă. Parcurge articolul pentru a afla toată povestea.

Înainte să rămână însărcinată cu acest copil, femeia a avut parte de un eveniment traumatic, care i-a schimbat complet relația cu mama sa vitregă.  Iată ce povestește pe un forum de pe Reddit.

Am născut acum 18 săptămâni. Am ținut sarcina ascunsă toată perioada. În afară de soțul meu, părinții lui și sora mea, nu a știut nimeni altcineva”.

femeie care sta pe pat

Mai departe, autoarea postării ne povestește despre motivele pe care le-a avut ca să ascundă sarcina.

Acum câțiva ani rămăsesem însărcinată pentru prima dată, dar la scurt timp am pierdut sarcina.de fapt, nu sunt sigură dacă chiar așa a fost. Deși am avut două teste pozitive, când m-am dus la medic pentru analize mai amănunțite, mi-au spus că am pierdut sarcina, iar la scurt timp mi-au spus că de fapt nici nu am fost însărcinată, ci doar am anumite probleme de sănătate care mi-au păcălit corpul să creadă că este vorba despre o sarcină.

În orice caz, după ce ambele teste de sarcină mi-au ieșit pozitive, am anunțat toată familia că sunt însărcinată. Apoi, când am crezut că am pierdut sarcina, mama mea vitregă a început să se comporte ciudat.

E căsătorită cu tatăl meu de când eram foarte mică și mereu a încercat să o înlocuiască pe mama mea și să-și asume cu disperare aproape, rolul matern. Însă atunci când a aflat că am pierdut sarcina, a început să mă sufoce cu atenția ei, spunându-mi că acesta este un moment în care o fiică are nevoie de mama ei.

Simțeam că nu mai am deloc spațiu personal și a trebuit ca soțul meu să o dea afară din casă, pentru că nu mă lăsa în pace”.

femeie bolnava consolata de o femeie in varsta

Un alt motiv pentru care femeia și-a ascuns ssarcina este că atunci când sora sa a rămas însărcinată, mama sa vitregă a procedat la fel, încălcând mai multe limite.

Sora mea a fost însărcinată de două ori și la ambele sarcini, mama noastră vitregă a fost extrem de insistentă să aibă grijă de ea. La fel ca și mine, sora mea s-a simțit sufocată și din cauza acestui comportament, a început să nu mai suporte să fie în prezența ei.

Obișnuia să-i spună mereu că ea este mama ei, și fiicele și mamele trebuie să fie apropiate. Apoi, a mers prea departe și i-a spus că nu are rost să se mai gândească la mama noastră biologică, pentru că nu mai are sens să îți fie dor de o fantomă”.

După cele auzite, sora femeii a decis că nu îi va mai permite mamei vitrege să fie bunica copiilor săi, așa că au rupt legătura.

„Având în vedere toate cele întâmplate, am decis să nu le spun nimic părinților mei. Când au aflat că am un copil, au fost extrem de furioși și s-au simțit neîndreptățiți. Tatăl meu mi-a spus că i-am furat soției lui bucuria de a fi bunică. Însă nu pot să spun că mi-a păsat foarte mult, am vrut doar să-mi protejez sarcina.

La finalul postării sale, femeia întreabă pe Reddit dacă a avut un comportament nepotrivit atunci când a ascuns sarcina de familia sa.

Mama ta vitregă pare foarte sufocantă. Cred că ai făcut ce era mai bine pentru tine, soțul și copilul tău. Să nu-ți pară rău” a comentat cineva.

E dreptul tău să decizi cui vrei să-i spui și cui nu. Nu ești obligată să împărtășești cu nimeni vestea asta dacă nu vrei” a mai spus altcineva.

Și noi credem că fiecare mămică are dreptul să aibă parte de intimitate și să ia ce decizie crede că e potrivită pentru a-și proteja familia și copilul. 

Surse foto: www.istockphoto.com

Surse articol: https://cafemom.com/news/stepmom-smothered-pregnant-secret/all-that-to-say-op-explained-thats-why-she-didnt-want-to-share-the-news-she

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Mama mea crede că fac umbră degeaba pământului pentru că nu îi fac nepoți
  Mama mea crede că fac umbră degeaba pământului pentru că nu îi fac nepoți

  Relația mamă-fiică este cu totul specială, dar acest fapt nu înseamnă că, uneori, nu este marcată și de tensiuni. Într-o asemenea situație se regăsește și o...

  Fiica mea este agresată din cauza numelui ei. I-am spus că mama ei l-a ales
  Fiica mea este agresată din cauza numelui ei. I-am spus că mama ei l-a ales

  Un tată de peste granițe povestește, într-o postare pe Reddit.com, că a fost nemulțumit de numele pe care soția lui l-a ales pentru fiica lor încă de când l-a auzit...

  Mama mea nu a fost făcută să fie părinte, ci bunică, și asta mă doare și mă bucură în același timp
  Mama mea nu a fost făcută să fie părinte, ci bunică, și asta mă doare și mă bucură în același timp

  Să îmi văd mama descurcându-se mai bine în rolul de bunică, decât în cel de mamă, mă bucură și mă doare, în același timp. Aș fi vrut să se...

  Soacra mea insistă să schimb numele pe care l-am ales pentru copilul meu, spune că e nume de câine
  Soacra mea insistă să schimb numele pe care l-am ales pentru copilul meu, spune că e nume de câine

  O femeie însărcinată povestește pe internet că socrilor ei nu le place numele ales pentru copilul ei nenăscut, așa că în fiecare zi aceștia insistă să aleagă altul.

  Nu vreau să plătesc pentru înmormântarea mamei mele vitrege, pentru că nu am considerat-o niciodată mama mea
  Nu vreau să plătesc pentru înmormântarea mamei mele vitrege, pentru că nu am considerat-o niciodată mama mea

  Un tânăr în vârstă de 27 de ani de peste Ocean povestește, pe Reddit, situația delicată în care se află. Și-a pierdut mama când avea doar 6 ani, după ce...

  Abia acum, când am și eu copii, îmi dau seama că mama mea a fost cea mai bună mamă
  Abia acum, când am și eu copii, îmi dau seama că mama mea a fost cea mai bună mamă

  Ți s-a spus de multe ori că îți vei aprecia părinții mai mult când vei mai crește, nu-i așa? Eu acum realizez cât de grozavă a fost mama mea în a mă crește...

  Port verigheta la gât și nu înțeleg de ce pe soția mea o deranjează asta
  Port verigheta la gât și nu înțeleg de ce pe soția mea o deranjează asta

  Un bărbat apelează la internet pentru sfaturi după ce a primit un răspuns mai puțin entuziast din partea soției sale când i-a arătat că și-a transformat verigheta...

  © 2023 Qbebe