A anulat nunta și s-a despărțit de logodnicul ei, pentru că invitații au refuzat să plătească taxa de intrare la ceremonie

A anulat nunta și s-a despărțit de logodnicul ei, pentru că invitații au refuzat să plătească taxa de intrare la ceremonie

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Pentru anumite persoane, o nuntă reușită înseamnă una costisitoare, în locuri exotice și cu servicii de lux. Ca să-și îndeplinească un asemenea vis, o viitoare mireasă nu a stat pe gânduri și le-a cerut invitațiilor la nunta ei să contribuie fiecare cu o sumă considerabilă pentru ceremonie. Parcurge articolul de mai jos pentru a afla despre ce sumă a fost vorba și ce decizie radicală a luat mireasa după ce invitații au refuzat să ofere suma solicitată de ea. 

A anunțat că nunta ei s-a anulat

O viitoare mireasă a recurs la o rețea de socializare pentru a anunța că și-a anulat nunta cu patru zile înainte de data stabilită și că s-a despărțit de logodnicul ei. De asemenea, a dezvăluit ce planuri are în viitorul apropiat, așa cum reiese și din confesiunea ei pentru „Reddit”:

„Dragi prieteni, 

Cu multă tristețe, trebuie să vă anunț că nunta se anulează. Îmi cer scuze că se întâmplă asta cu numai 4 zile înainte de data stabilită. Din păcate, m-am despărțit de logodnicul meu din cauza unor probleme recente și de nerezolvat. Am hotărât să punem capăt relației noastre și să nu ne mai facem niciun plan de viitor. Cu toate acestea, vom continua să rămânem o echipă pentru fiul nostru. 

Am luat o asemenea decizie după ore întregi de plâns, de epuizare mentală și de contradicții. La o oră după acest anunț, o să îmi șterg contul de Facebook. Social Media nu mi-a adus decât paranoia și confuzie. 

femeie deprimata imbracata in negru stand cu capul pe masa si uitandu-se la un inel

În următoarele două luni, o să plec într-o călătorie cu rucsacul prin America de Sud pentru a-mi redobândi sufletul și pentru a mă elibera de energia toxică de la familie și de la prieteni- cei în care am avut cea mai multă încredere. Practic, nu voi în țară pe parcursul lunilor octombrie și noiembrie. Vă rog să nu mă contactați. Când o să mă simt pregătită, o să-mi deschid un nou cont de Facebook, incluzându-i acolo doar pe cei care nu m-au înjunghiat pe la spate...

Înainte de a-mi dezvălui povestea, o să vă rog pe toți (inclusiv pe cei care mi-ați distrus viața și căsnicia) să vă puneți în locul meu. Îngăduiți-mi să-mi fac vocea auzită și să spun prin ce am trecut în cele mai dureroase luni din viața mea.”

Și-a adus în prim-plan povestea de dragoste cu cel care urma să-i fie soț

Cea care a anunțat că și-a anulat nunta și s-a despărțit de logodnicul ei a ținut să vorbească despre relația ei. Iată ce a povestit pentru sursa citată:

„L-am întâlnit pe cel care avea să devină iubirea vieții mele pe când aveam 14 ani. Deși eram amândoi atât de tineri, ne dădusem cumva seama că eram sortiți să fim împreună. Lucram împreună la ferma părinților mei și, cu fiecare vară pe o petreceam împreună, dragostea noastră devenea mai profundă. Am fost alături unul de celălalt pe tot parcursul liceului, iar relația dintre noi s-a consolidat. Mi-a dăruit inelul de logodnă când aveam 18 ani. Împreună, am încercat să ne ordonăm lucrurile. Am urmat amândoi același liceu și am lucrat full-time ca să reușim să ne realizăm planurile. Am petrecut foarte mult timp împreună. O să fiu mereu recunoscătoare pentru că am avut această șansă.

barbat care tine in mana mâna celei care i-a daruit un inel de logodna

Timpul a trecut și am ajuns la vârsta de 20 de ani. Am rămas însărcinată cu primul meu copil. Eram extrem de fericiți și de recunoscători pentru asta. După ce l-am adus pe lume pe fiul meu, Declyn, știam că următorul pas pe care îl aveam de făcut era să mă concentrez mai mult asupra carierei mele, asupra asigurării stabilității financiare. Și fostul meu partener a făcut la fel. Am economisit cât am putut de mult. Eram fericită, îndrăgostită și aveam planuri de viitor. Am continuat să muncim și ne-am luat bacalaureatul. A fost într-adevăr dificil, dar a fost tototdată și o binecuvântare că am reușit.”

A vorbit despre planurile ei legate de nuntă

Viitoarea mireasă s-a gândit cât de mult i-ar fi plăcut o nuntă extravagantă și, chiar dacă ea și logodnicul ei stabiliseră un buget în acest scop, au hotărât să-l depășească. Pentru sursa citată anterior, tânăra a relatat următoarele:

„Am reușit să economisim în jur de 15.000 de dolari pentru nuntă. Întrucât povestea noastră de dragoste era precum într-un basm, ne-am gândit să avem o nuntă extravagantă, la care să participe, desigur, și fiul nostru. Am început să căutăm locații pentru nuntă și ne-am stabilit două. Un medium ne-a sugerat să optăm pentru locația mai scumpă și am zis de ce nu? Aveam nevoie doar de un mic impuls. Cheltuielile pentru nuntă se ridicau la aprox. 60.000 de dolari- cu tot cu cheltuielile pentru zborurile în Aruba.”

femeie fericita care cauta ceva pe laptop, avandu-l alaturi pe partenerul ei

Ca să poată duce la îndeplinire planurile de nuntă, a cerut ajutor financiar din partea familiei și a prietenilor

Cea care urma să se căsătorească a explicat la ce sumă se gândise să solicite. De asemenea, se hotărâse să nu le primească la nuntă pe acele persoane care nu puteau contribui cu suma fixată, așa cum a relatat pentru sursa menționată: 

„Eu am solicitat ca darurile de nuntă să fie de fapt un sprijin financiar. Cum puteam avea nunta la care visasem atât de mult dacă nu dispuneam de fondurile necesare? Făcuserăm deja numeroase sacrificii și tot ce voiam era ca fiecare oaspete să vină cu o contribuție de 1500 de dolari. Am vorbit cu mai multe persoane care ne promiseseră că ne vor dărui mai mult ca să ne putem împlini visul. Domnișoara mea de onoare s-a oferit să ne ofere 5000 de dolari, incluzând aici și serviciile sale de organizare a nunții. Am mulțumit și am acceptat. Cei din fosta mea familie s-au oferit să ne dăruiască 3000 de dolari. Prin urmare, cererea noastră, ca fiecare invitat să contribuie cu câte 1500 de dolari, nu era anormală.

Până la urmă, am lămurit lucrurile. Cei care nu puteau contribui, nu erau invitați la nunta noastră exclusivistă. Era vorba despre un eveniment memorabil, care avea loc o dată în viață.”

În final, cuplul nu a avut parte de ajutorul financiar așteptat

Lucrurile s-au complicat pentru cuplu după ce o bună parte dintre membrii familiei și dintre cunoștințe au anunțat că nu mai pot contribui cu suma așteptată. Despre ce s-a întâmplat, viitoarea mireasă a vorbit pentru aceeași sursă: 

„Numai 8 persoane au răspuns solicitării noastre și ne-au trimis un cec. Eram foarte supărați. Cum era posibil ca nunta noastră să aibă loc fără puțin sprijin din partea prietenilor? Lucrurile s-au agravat după ce familia mea și-a retras și ea sprijinul. Brusc, tot mai multe persoane au refuzat să mai contribuie, inclusiv DOMNIȘOARA MEA DE ONOARE. CEA MAI BUNĂ PRIETENĂ A MEA DIN COPILĂRIE. CEA CARE ERA A DOUA MEA FAMILIE. Am fost șocată și îndurerată. Totul se întâmpla cu numai o lună înainte de nuntă. 

Disperați, am trimit iar invitații și i-am rugat pe toți să contribuie cu cât își permiteau. Acum, fie vorba între noi, ce înseamnă 1000 de dolari? Ce înseamnă 1500? În mod cert, nu este o sumă prea mare. Am auzit că alte persoane care urmau să se căsătorească au solicitat sume mai mari de atât. 

În același timp, am construit o pagină GoFundMe. Prin intermediul acesteia am reușit să strângem numai 250 de dolari. Ajunsesem să fiu epuizată. Am țipat la fostul meu partener; eram mânioasă. Mi-am dat seama că nunta mea de vis se transformase într-un coșmar. Apoi lucrurile s-au agravat.”

Mirele a încercat să vină cu o soluție, ceea ce a condus la izbucnirea tensiunilor în cuplu

Văzând că nu-și puteau permite nunta dorită, mirele s-a gândit să-i propună logodnicei sale o nuntă ieftină. Viitoarea mireasă a fost revoltată, iar furia ei s-a amplificat când domnișoara de onoare i-a ținut partea mirelui:

Logodnicul meu a venit la mine și mi-a propus să avem o nuntă gata organizată, în Las Vegas. Când l-am auzit, i-am râs în față, însă el vorbea serios. El își dorea ceva ieftin, mediocru, murdar, așa cum erau nunțile de un anumit tip din Las Vegas. La ce se gândea oare în acele momente? Oare eu eram un gunoi, eram oare precum o femeie cu moravuri ușoare? Chiar ar fi trebuit să fiu de acord cu ideea de a mă căsători printre persoane jalnice, ocupate cu pariurile lor și printre alcoolici? Brusc, am început să tremur și am făcut un atac de panică. 

cuplu tanar care se cearta

El a plecat din cameră și nu și-a cerut scuze pentru propunerea lui groaznică. După aceea am sunat-o pe domnișoarea mea de onoare ca să mă plâng la ea. În loc să am parte de susținere, mi s-a spus că avem pretenții prea mari și că trebuia să mă încadrez în bugetul disponibil. Nu am cuvinte pentru așa ceva...Cum putea cineva să-mi ofere mii de dolari, după aceea să-și retragă promisiunea și apoi să-mi spună să mă încadrez în buget???? Ea știa că visam la o nuntă pretențioasă. Nu îmi doream decât să mă simt precum un membru al familiei Kardashian pentru o zi și apoi să revin la viața mea obișnuită. Auzind ce mi-a spus, i-am închis telefonul. 

Ulterior, ea m-a blocat de pe toate rețelele de socializare. Am început să primesc amenințări anonime. Între timp, fostul meu partener venea tot mai târziu seara și am bănuit chiar că mă înșela. 

Restul domnișoarelor de onoare s-au aliat cu cea care îmi fusese cea mai bună prietenă și să mă disprețuiască. Mi-au zis că eram nebună. După aceea mi-au cerut înapoi banii pe care mi-i dăruiseră...însă eu nu i-am înapoiat. Refuz să realizez acest demers până când ele nu îmi vor plăti pentru stresul emoțional pe care mi l-au provocat. 

Fostul meu partener începuse să converseze cu domnișoara mea de onoare și m-au bârfit împreună. Le-am auzit discuțiile pe când el se retrăgea în pivniță.”

Cea a cărei nuntă s-a anulat a venit cu detalii despre starea ei

Pentru a vorbi despre cum s-a simțit după evenimentele prin care a trecut, a recurs tot la „Reddit”, venind cu următoarele precizări: 

„Sunt terminată. Inima mea e împietrită. Este frântă. Este pustie. Trebuie să scap de societatea aceasta îngrozitoare. Cât de greu poate fi să donezi unor prieteni? Am contat cumva pentru tine? Dacă da, nu aveam nevoie decât să-mi donezi bani pentru nuntă. Nu m-am prefăcut niciodată că sunt altfel de cum sunt sau că nu mi-am dorit asta. A fost vorba despre un vis. Am fost batjocorită și trădată. 

Adio. Ne auzim peste două luni. 

Acum îmi trăiesc viața singură. O să le permit să intre în ea doar celor despre care sunt sigură că au intenții bune.”

A primit critici din mediul online

Femeia care a anulat nunta și care s-a despărțit de logodnicul ei întrucât invitații au refuzat să plătească taxa de intrare la ceremonie a fost criticată de numeroase persoane în mediul online. Diverse comentarii în acest sens sunt disponibile pe „Reddit”:

 • „Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult este că, văzând că nu și-a putut permite o nuntă internațională, imediat s-a gândit să plece într-o călătorie peste hotare”;
 • „1500 de dolari este enorm. Este anormal să soliciți o asemenea sumă”;
 • „Dacă această persoană există într-adevăr, mă înfurie foarte tare faptul că s-au gândit că suma de 1500 de dolari nu este foarte mare. De fapt, este o sumă uriașă pentru cei mai mulți dintre noi”;
 • „Apreciez faptul că a adus în lumină toți anii în care ea și logodnicul ei au muncit împreună și au reușit să strângă 15.000 de dolari, însă faptul că au cerut apoi câte 1500 de dolari m-a șocat. De fapt, această sumă reprezintă 10% din economiile tale de o viață, femeie! După aceea nu încetezi să insiști asupra a ceea ce ți s-a întâmplat și te comporți ca și cum banii ar crește în copaci !”;
 • „Așa e că are un copil din relația cu fostul partener? Pur și simplu și-a luat vacanță și s-a gândit să nu mai ia legătura cu nimeni, inclusiv cu copilul ei, timp de 2 luni?”;
 • „Tot ce îmi doresc este să mă simt ca un membru al familiei Kardashian pentru o zi!” Cum poate fi cineva atât de egoist?”;
 • „Sunt convins/ă că o să uite totul în cele două luni de vacanță extravagantă. Suma pe care o va cheltui ea ar ajunge pentru a trăi timp de mai multe luni, însă nu este valabil și pentru o persoană răsfățată și impulsivă, așa cum este această femeie.” 

Surse foto:

Surse articol: cafemom.com, reddit.com

Articolul urmator
Logodnicul meu mi-a spus că refuză să cumpere o casă cu mine dacă nu mă port frumos cu mama lui
Logodnicul meu mi-a spus că refuză să cumpere o casă cu mine dacă nu mă port frumos cu mama lui

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Nunta anului: doi cățeluși abandonați au parte de o ceremonie adorabilă organizată de adăpostul care i-a salvat
  Nunta anului: doi cățeluși abandonați au parte de o ceremonie adorabilă organizată de adăpostul care i-a salvat

  Peanut (9 ani) și Cashew (3 ani) sunt doi cățeluși Chihuahua care s-au întâlnit în luna aprilie a acestui an, după ce au fost amândoi abandonați de familiile...

  Nunta fără dar, un nou concept în România. Nuntașii primesc un singur fel de mâncare, în caserole de plastic
  Nunta fără dar, un nou concept în România. Nuntașii primesc un singur fel de mâncare, în caserole de plastic

  Un nou concept își face loc în rândul cuplurilor din România, gata să își unească destinele. Nunta fără dar și cu un singur fel de mâncare pentru...

  A trăit o iubire ca-n povești, dar nu a apucat să se bucure din plin de ea. Laura Stoica a murit mult prea devreme, alături de logodnicul ei și de copilul lor nenăscut
  A trăit o iubire ca-n povești, dar nu a apucat să se bucure din plin de ea. Laura Stoica a murit mult prea devreme, alături de logodnicul ei și de copilul lor nenăscut

  O artistă desăvârșită, cu un timbru vocal puternic și o prezență scenică efervescentă, care punea pasiune în fiecare vers al melodiilor pe care le cânta, Laura...

  Băiat de 13 ani, obligat să plătească daune de 50.000 lei unei femei în care a aruncat cu o petardă
  Băiat de 13 ani, obligat să plătească daune de 50.000 lei unei femei în care a aruncat cu o petardă

  Chiar dacă, în țara noastră, conform legislației în vigoare, este interzisă vânzarea de petarde și de artificii minorilor sub 16 ani, în ultimii ani au fost...

  Singura grădiniță din România unde îți lași copilul lunea și îl iei vinerea. Cât trebuie să plătească părinții?
  Singura grădiniță din România unde îți lași copilul lunea și îl iei vinerea. Cât trebuie să plătească părinții?

  Chiar dacă, în ultimii ani, auzi tot mai des despre grădinițe care își prelungesc programul de funcționare din ce în ce mai mult pentru a veni în...

  Nuntă sau înmormântare? Un mire a decis că vrea să ajungă la altar în... sicriu!
  Nuntă sau înmormântare? Un mire a decis că vrea să ajungă la altar în... sicriu!

  Când credeai că nu te mai surprinde nimic atunci când vine vorba de nunți, afli că un mire ales să își facă apariția, la propria sa nuntă, într-un sicriu! Da,...

  Un bebeluș a fost abandonat în aeroport după ce părinții au aflat că trebuie să plătească un bilet de avion în plus
  Un bebeluș a fost abandonat în aeroport după ce părinții au aflat că trebuie să plătească un bilet de avion în plus

  Angajații de la un aeroport din Israel au rămas înmărmuriți când au găsit un bebeluș pe banda de transport a bagajelor. Se pare că părinții nu au vrut să plătească...

  Am mers cu copilul la nunta prietenei mele care mi-a spus să-l las acasă. Uite de ce
  Am mers cu copilul la nunta prietenei mele care mi-a spus să-l las acasă. Uite de ce

  O mamă de peste hotare povestește că și-a adus bebelușul de 8 luni la nunta prietenei sale, deși aceasta a rugat-o să-l lase acasă, cu 2 săptămâni înainte de nuntă....

  © 2024 Qbebe