Logodnicul meu mi-a spus că refuză să cumpere o casă cu mine dacă nu mă port frumos cu mama lui

Logodnicul meu mi-a spus că refuză să cumpere o casă cu mine dacă nu mă port frumos cu mama lui

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Când un cuplu este format de mai mulți ani, dorința de a locui împreună într-o casă nouă este firească. În unele situații însă, lucrurile nu se vor derula așa cum speră cei doi din cauza unor relații tensionate cu anumiți membri din familia unuia dintre ei. Într-o asemenea situație s-a aflat un cuplu format de mai bine de patru ani, care a ajuns până la urmă să se destrame. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a-i afla povestea!

O tânără a dezvăluit situația în care a ajuns cu logodnicul ei din cauza mamei acestuia

Printr-o postare de pe o rețea de socializare, o tânără în vârstă de 23 de ani a relatat unul dintre momentele dificile pe care le-a avut de înfruntat cu partenerul ei. Ea a explicat că mama acestuia obișnuia să intervină în viața fiului ei, că din acest motiv erau adesea tensiuni și că, la un moment dat, a hotărât să se despartă de el. Ulterior, cei doi au încercat să se împace. 

„Am 23 de ani și formez un cuplu cu logodnicul meu (32 de ani) de patru ani și jumătate. La fel ca toate cuplurile, am avut și momente bune, dar și unele mai grele. În ceea ce le privește pe acestea din urmă, nu a fost nimic ieșit din comun, întrucât am fost întotdeauna loiali și buni unul cu altul. Ne-am mai și certat, dar asta s-a întâmplat și din cauza stresului prezent în viața noastră. Eu sunt studentă, am un job full-time și am grijă și de gospodărie. Logodnicul meu a avut un loc de muncă foarte stresant care îl copleșea zi de zi. De asemenea, familia lui a intervenit mereu în relația noastră.

Mama lui tinde să controleze totul. Avea pretenția ca noi să o invităm la cină, să mergem împreună în vacanțe etc. Am refuzat-o de mai multe ori, dar urma atitudinea pasiv-agresivă venită nu numai din partea mea, ci și din partea fratelui mai mare al logodnicului meu. În ceea ce-l privește pe acesta din urmă, el a țipat la mine în fața întregii sale familii după ce, la aniversarea lui de 40 de ani, am făcut o glumă pe care el a interpretat-o ca și cum aș fi încercat să-i fac avansuri. M-a făcut „stricată” în fața familiei sale, mi-a spus să plec de acolo, am plecat plângând, dar am avut curaj să reintru în casă mai târziu și să le spun tuturor „noapte bună”, în condițiile oricum plecam curând. 

barbat-tanar-ce-sta-la-masa-si-nu-intervine-intr-o-cearta-dintre-o-femeie-tanara-si-una-matura

În luna ianuarie, din motivele menționate și din altele, am hotărât să ne despărțim. Dar după mai multe discuții, de timp petrecut separat și de încercări de a lucra fiecare dintre noi cu el însuși, am luat și hotărârea de a fi iar împreună, străduindu-ne să facem tot ce puteam mai bine. Între timp, logodnicul meu avea un loc de muncă nou și era mult mai puțin stresat. De asemenea, făcea eforturi pentru a se elibera de tensiuni. Și eu îmi găsisem un alt loc de muncă și aveam mai mult timp pentru studiu, prin urmare eram mai puțin stresată. M-am angajat și să mă țin de tratamentul meu cu medicamente antidepresive și să am grijă de sănătatea mea mentală. 

În weekend stăteam împreună și era extraordinar. Ieșeam, discutam despre de toate, despre bune și despre rele. Ne-am întâlnit și cu prietenii lui, care au fost încântați să mă revadă. Într-o seară de duminică, telefonul a sunat și era mama logodnicului meu. El mi-a spus că trebuia să se ducă la ea ca să stea de vorbă. După trei ore și jumătate am primit mesaje de la el, în care îmi spunea că mama lui nu mă dorea iar în viața lui și că aceasta spunea că eu îi distrugeam familia. În același timp, ea i-a spus că urma să rupă legătura cu el dacă mă alegea pe mine și îi spunea că este „fraier” pentru că m-a vrut înapoi. L-a forțat să aleagă între mine și ea. El m-a ales pe mine, ceea ce a determinat-o să devină mai furioasă. 

Nu mă plăcea întrucât m-am despărțit pentru o perioadă de fiul ei. Într-adevăr, i-am rănit cumva sentimentele, dar cred că o pauză și acordarea de spațiu pot să conducă la îmbunătățirea unei relații. El a încercat să-i explice asta, dar a fost în zadar. Nu mă plăcea și pentru că am avut atitudine când m-a pus în situații neplăcute la reuniunile de familie și în vacanțe. El îi spusese și că eu intenționam să lucrez la relațiile cu familia lui pentru a le face mai pline de respect, dar ea nu a vrut să-l asculte. În schimb, i-a pus în vedere diferite cerințe, printre acestea aflându-se una potrivit căreia ar fi trebuit să locuim separat 10 luni. Noi însă locuisem împreună timp de patru ani înainte de despărțirea ce durase două luni. 

Este ridicol. Nu știu ce să fac întrucât nu înțeleg de ce ea crede că este un comportament acceptabil. Fiul ei are 32 de ani... Îmi este greu să nu mă învinovățesc și îmi este greu să rămân într-o asemenea relație și nu vreau ca el să se despartă de familia lui, chiar dacă i s-a cerut să aleagă între mine și familie. ”

Această parte a articolului reprezintă traducerea și adaptarea materialului disponibil pe reddit.com

În ciuda dificultăților prin care a trecut din cauza familiei logodnicului ei, a mai rămas o perioadă alături de acesta

Într-o nouă postare, tânăra de 23 de ani a explicat ce plan și-a făcut alături de logodnicul ei: să-și cumpere o casă împreună. Așa cum reiese din confesiunea ei de pe „Reddit”, planul a eșuat în urma unor pretenții venite din partea logodnicului:

„Am început să stau iar cu logodnicul meu, dar nu ne-am mai mutat de tot împreună. Când ignoram situația legată de mama sa, totul era grozav. Când am început să vorbim despre ea, am început să fiu dezamăgită.

Aseară am discutat despre posibilitatea ca, pe viitor, să ne cumpărăm o casă (chiria pentru apartamentul nostru este foarte mare, chiar mai mare decât ar fi plata unei rate). Logodnicul meu mi-a spus că nu vom realiza acest demers până când nu va fi o reconciliere între mine și familia lui. M-am uitat la el ca și cum aș fi spus „POFTIM? Ce am auzit?” În mod cert că și-ar fi dorit ca familia lui să ne poată vizita. Eu l-am întrebat: „De ce avem nevoie de aprobarea familiei tale ca să ne cumpărăm o casă?” El mi-a răspuns: „Pentru că ar fi vorba despre singurătate.” Am ripostat rapid cu: „Scuze. Nu mi-am dat seama că și mama ta va locui cu noi și simplul fapt că va fi în casă cu mine ar fi un motiv să se simtă singură.” Răspunsurile meu i-a înfuriat, întreaga situație mă făcea și pe mine să fiu furioasă și m-am dus la terapie. 

După aceste replici el a continuat prin a-mi spune că puteam lucra pentru a rezolva totul cu familia lui ca să nu mai existe lucruri pentru care să ne facem griji. Mi-a zis: „Vreau să-mi faci o favoare și să fii tu femeia mai măreață.” A adăugat faptul că sunt mai puțin încăpățânată decât mama lui și că știam mai bine să iert. Așa este, întrucât sunt singura care a putut să o ierte pe aceasta pentru greșelile comise.

cuplu-ce-sta-pe-o-canapea-barbat-care-incearca-sa-si-consoleze-partenera-trista

Este frustrant că el stă cu mine și ne luptăm să îmbunătățim situația când de fapt mama lui a fost cea care i-a dat ultimatumul și i-a spus să aleagă între mine și familia lui și, în plus, a menționat și alte cerințe neobișnuite, cum ar fi cea conform căreia ar fi fost de acord cu mine cu condiția să stăm separați aproape un an ca să vadă că eu m-am „schimbat”, deși locuiam împreună de mai bine de patru ani.”

Această parte a articolului reprezintă traducerea și adaptarea materialului disponibil pe reddit.com

În final, cuplu s-a destrămat

Cea care a amintit faptul că logodnicul ei i-a precizat că vor cumpăra o casă împreună doar dacă ea se va purta frumos cu mama lui a venit cu explicații legate de cum a luat hotărârea de a se despărți până la urmă de el:

„...Probabil că aș fi putut să fac mai multe pentru ca situația să se rezolve mai rapid. În același timp, aceasta le-a permis să câștige iar, inclusiv mamei lui, care nu a ținut cont de nimic și a cerut ca ea să fie pusă mai presus de toate pentru a se repara ceea ce de fapt ea stricase. Este o situație nefericită întrucât timpul petrecut alături de el devenise mai valoros, dar în momentul în care discutam despre ceea ce se întâmpla în familia lui, dădea zece pași înapoi. 

M-am întors în casa părinților mei. Simt că aici pot respira și că pot lua propriile decizii, iar cea care are prioritate sunt eu.

...eram foarte tânără când am început să mă întâlnesc cu el. Îmi plac bărbații mai în vârstă întrucât îi consider mai maturi. Am crezut în asta când am luat deciziile de a merge mai departe. Niciodată nu m-am gândit că vârsta era o problemă, până când lucrurile au început să se agraveze. Am avut multe poveri, multe responsabilități și nu m-am simțit de vârsta pe care o aveam de fapt. Am crescut prea repede...”

Această parte a articolului reprezintă traducerea și adaptarea materialului disponibil pe reddit.com

Cea care s-a despărțit de logodnicul ei a avut parte de susținere în mediul online

După ce și-a dezvăluit gândurile despre experiența pe care a avut-o cu logodnicul ei, a avut parte de susținere în mediul online. Cea mai mare parte dintre utilizatorii „Reddit” i-au spus că a procedat corect că s-a despărțit de acesta, așa cum reiese și din următoarele exemple:

 • „Este greu să mergi înainte, dar trebuie să faci asta. Niciun bărbat matur nu și-ar fi lăsat familia să te trateze așa cum ai fost tu tratată. Meriți ceva mai bun și să găsești dragostea adevărată. Ia-ți un răgaz și nu te grăbi. Acest bărbat va avea probleme cu orice femeie cu care va fi împreună”
 • „Mă bucur foarte mult că te-ai întors la părinții tăi. De fapt, logodnicul tău îți dăduse sarcina să orientezi relația pentru a o face pe mama lui fericită. Nu mi se pare că el este gata să-și asume o relație de adult atâta vreme cât mama lui este implicată”
 • „Dacă atunci s-a așteptat ca tu să fii cea „măreață”, înseamnă că ar fi procedat așa la fiecare conflict. În loc să te determine să devii persoana ce are parte de lucruri care merg bine, el intenționa să lucreze cu tine pentru a se crea bariere între voi doi și mama lui...”
 • „Ai făcut alegerea potrivită! Mi-am părăsit și eu partenerul din cauza problemelor cu mama lui, dar el continuă să aibă același tip de probleme și cu alte femei. Bucură-te de tinerețe și vei întâlni pe cineva care să aibă o familie extraordinară”
 • „Instinctul tău, referitor la faptul că niciodată lucrurile nu se vor îndrepta dacă tu vei fi cea care va avea inițiativa de a le îndrepta, este corect. Nu trebuie să îți ceri scuze pentru ceva ce nu ai făcut. Ceea ce ți-a cerut fostul tău logodnic nu a fost corect. El dorea să pună tot conflictul pe umerii tăi, în timp ce el dorea să se ascundă” 

Surse: cafemom.com, reddit.com

Sursă poză principală: istockphoto.com 

Surse foto: istockphoto.com

Articolul urmator
Iubitul meu mi-a spus că vrea să trăiască toată viața cu mama lui. Dacă vreau să locuiesc cu el, va trebui să mă mut cu ei
Iubitul meu mi-a spus că vrea să trăiască toată viața cu mama lui. Dacă vreau să locuiesc cu el, va trebui să mă mut cu ei

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Soțul meu și copiii lui mi-au facut un cadou handmade de Sfântul Valentin. Eu aș fi preferat să îmi cumpere bijuterii
  Soțul meu și copiii lui mi-au facut un cadou handmade de Sfântul Valentin. Eu aș fi preferat să îmi cumpere bijuterii

  Aseară m-am băgat în pat plânsă toată. A fost Ziua Îndrăgostiților și în loc să adorm în brațele soțului meu, am adormit singură, cu o pernă...

  Acest băiețel de 9 ani s-a dat drept mama lui și l-a convins pe tatăl său să-i cumpere un cățel
  Acest băiețel de 9 ani s-a dat drept mama lui și l-a convins pe tatăl său să-i cumpere un cățel

  Ingeniozitatea copiilor este nelimitată, mai ales când vine vorba să obțină ceea ce-și doresc. Un băiețel din Marea Britanie este un exemplu în acest sens. Astfel, acesta...

  Un medic a țipat la mine și mi-a spus că sunt neglijentă pentru că nu am filmat convulsiile copilului meu adolescent
  Un medic a țipat la mine și mi-a spus că sunt neglijentă pentru că nu am filmat convulsiile copilului meu adolescent

  Atunci când îți privești copilul într-o plină criză, având convulsii, cu siguranță nu te gândești că trebuie să-l filmezi. În ciuda acestui fapt,...

  Am plecat de la petrecerea celui mai bun prieten al fiului meu după ce mama lui mi-a spus că are vărsat de vânt
  Am plecat de la petrecerea celui mai bun prieten al fiului meu după ce mama lui mi-a spus că are vărsat de vânt

  Mamele uneori ne surprind de-a dreptul. Și nu este deloc de judecat, pentru că devenim atât de subiective și atât de dornice să ne facem copiii fericiți, încât...

  Sunt o mamă sexy, prietenii fiului meu sunt toți îndrăgostiți de mine, dar nu mă voi opri din a mă îmbrăca provocator
  Sunt o mamă sexy, prietenii fiului meu sunt toți îndrăgostiți de mine, dar nu mă voi opri din a mă îmbrăca provocator

  O mămică de peste granițe recunoaște, cu nonșalanță că toți colegii de școală ai fiului ei sunt îndrăgostiți de ea, pentru că arată bine și se îmbracă foarte...

  Fiul meu refuză să facă treabă prin casă, pentru că asta e activitate de femei. Ce lecție i-am dat
  Fiul meu refuză să facă treabă prin casă, pentru că asta e activitate de femei. Ce lecție i-am dat

  O mamă cere cititorilor părerea lor sinceră! A greșit pedepsindu-și mezinul că nu se implica în treburile gospodărești, sau nu? Haideți să vedem care este toată povestea:

  Un băiețel refuză să se ducă la școală pentru că învățătoarea i-ar fi spus că mărțișorul de la el e urât
  Un băiețel refuză să se ducă la școală pentru că învățătoarea i-ar fi spus că mărțișorul de la el e urât

  Un elev de clasa a treia refuză să mai meargă la școală fiindcă învățătoarea i-ar fi spus că mărțișorul confecționat de el este urât. Incidentul a avut loc chiar de...

  Mama mea mi-a tuns băiețelul și soțul meu nu a mai vorbit cu mine zile întregi
  Mama mea mi-a tuns băiețelul și soțul meu nu a mai vorbit cu mine zile întregi

  Băiețelul acestei femei nu a fost tuns niciodată în 3 ani. Până când bunica lui a luat foarfeca în mână și s-a pus pe treabă. Însă tatăl...

  © 2023 Qbebe