Alege o mamă bună pentru copiii tăi, nu o femeie frumoasă pentru tine

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Un bărbat a apelat la o rețea de socializare pentru a-i sfătui pe ceilalți să nu mai pună pe primul plan aspectul fizic al viitoarei partenere de viață. Iată cu ce îndemn vine acesta!

Sfatul unui utilizator de Twitter

Bărbatul cu numele de utilizator Kuzy a adus în discuție o problemă de interes: criteriile în funcție de care se alege o parteneră de viață. Din acest punct de vedere, s-a adus în prim-plan următorul lucru: trăsăturile fizice sunt cele care primează adesea în demersul de găsire a femeii ideale.

Acesta precizează însă că mult mai important este ca un bărbat să privească dincolo de aspectul fizic și să se raporteze la acele calități care transformă o femeie într-o mamă bună. Dacă se va proceda astfel, parteneriatul din cuplu va fi binecuvântat, iar nevoile unui copil vor fi luate permanent în calcul.

Într-o postare de pe Twitter, cel care a dat acest sfat a insistat asupra următoarei idei: „Să alegi o mamă bună pentru copiii tăi este mult mai important decât să-ți alegi o femeie frumoasă pentru tine”.

Femeie-si-barbat-care-se-tin-de-mana-si-tin-si-o-pereche-de-tenisi-de-copil-mic

Semne care arată că o femeie va fi o mamă bună

Pentru bărbații care își doresc să devină tați, alegerea unei partenere trebuie să se lege în mod special de capacitatea acesteia de a fi o mamă excelentă pentru copii. Ca să îți poți da seama dacă femeia iubită are într-adevăr calități care te vor asigura că vei avea alături de tine un partener de nădejde în creșterea copilului/copiilor, vezi dacă aceasta are însușiri precum cele de mai jos:

Este mereu afectuoasă și iubitoare

Aceasta este una dintre însușirile cele mai importante ale unei viitoare mame. Astfel, este necesar ca o femeie să știe să alinte, să fie blândă și dornică să-și manifeste afecțiunea față de cei din jur. Având o asemenea capacitate, în mod cert că va acționa așa și față de proprii copii, fiind permanent preocupată să-i aline pe aceștia.

Iubește copiii

Dacă partenera ta adoră să fie înconjurată de copii, dacă nu ezită nicicând să fie bonă pentru copiii apropiaților voștri și nu este deloc deranjată să se murdărească și să intre în jocul micuților, atunci fii sigur că ai lângă tine o viitoare mamă ideală.

Este empatică

Capacitatea de a te pune în locul celorlalți, de a-i înțelege și de a veni în întâmpinarea nevoilor lor fără ca aceștia să le exprime, este una dintre calitățile esențiale ale unei femei ce este potrivită să fie mamă. Ea va vedea întotdeauna și cealaltă față a lucrurilor, va admite când greșește și va fi tolerantă.

Știe să dea sfaturi de parenting bune

În situația în care sesizezi adesea că femeia de lângă tine găsește soluții inspirate pentru problemele ce vin din partea unor părinți, iar acestea par inspirate din cărțile specializate în sfaturi de parenting, atunci este clar că ai găsit ceea ce cauți.

Este foarte adaptabilă

În condițiile în care, odată ce devii părinte, este necesar să te adaptezi adesea pe moment situațiilor noi și să găsești cele mai adecvate alternative, dacă vrei să ai alături  o femeie ce va putea fi o mamă bună, ar trebui să sesizezi la ea și această aptitudine.

Este răbdătoare în fața haosului

Dacă vei observa că femeia iubită este aptă să-și păstreze cumpătul chiar și în fața celor mai mari provocări, când se pare că nu există nicio soluție pentru a le depăși, poți spune că ai în preajmă o mamă care va ști să le facă oricând față copiilor, adoptând acele comportamente care vor restabili echilibrul.

Poate să facă mai multe lucruri în același timp

Această abilitate nu este deloc de neglijat când vine vorba să ai copii. Cu alte cuvinte, o mamă este de nenumărate ori solicitată să se implice simultan în realizarea mai multor sarcini, având totodată grijă ca micuții ei să fie în siguranță. Din acest motiv nu trebuie să uiți să iei în calcul și acest aspect în alegerea unei partenere de viață care să poată fi pentru copiii tăi cea mai bună mamă cu putință.

Este „mamă” în cercul vostru de prieteni

Cea care știe să găsească cuvinte de încurajare, să fie lider în anumite situații și să-și mențină calmul în situații de criză dovedește că se va descurca și în rolul de mamă.

Te poți baza oricând pe ea

O parteneră de viață și o mamă grozavă va ști întotdeauna să-i susțină pe ceilalți, să ofere oricând un umăr pe care cineva să poată plânge dacă simte nevoia. Mai mult decât atât, ea va face toate acestea dezinteresat și va fi cea mai fericită când va observa că a putut să fie de un real ajutor.

Știe să te facă să râzi

Femeile care au un simț al umorului dezvoltat, care știu să facă și haz de necaz și care pot rămâne optimiste chiar și în situațiile mai dificile, păstrându-și zâmbetul pe buze, vor face față cu brio și rolului de mame.

Surse: babygaga.com, nsemwoha.com, nikkislovecorner.wordpress.com, wundef.com

Surse foto: istockphoto.com, pixabay.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Către copiii mei: iertați-mă, azi nu am fost o mamă bună...
  Către copiii mei: iertați-mă, azi nu am fost o mamă bună...

  Azi am făcut-o de oaie. Mai mult de o dată. Pe când băieții mei s-a cuibărit în brațele mele cu capul pe pieptul meu, nu m-am putut abține să nu mă întreb dacă...

  Nu iau cina mereu cu copiii mei, dar asta nu înseamnă că nu sunt o mamă bună
  Nu iau cina mereu cu copiii mei, dar asta nu înseamnă că nu sunt o mamă bună

  Urmează să spun cu care sunt sigură că sunt de acord, în secret, mulți părinți: cinele în familie sunt supraevaluate, nesatisfăcătoare și inutile. Nu mereu, ce-i drept....

  Am început să petrec mai puțin timp cu copiii mei și asta mă ajută să fiu o mamă mai bună
  Am început să petrec mai puțin timp cu copiii mei și asta mă ajută să fiu o mamă mai bună

  O mamă a dezvăluit ce a însemnat pentru ea perioada în care a fost nevoită să lucreze numai de acasă în contextul pandemiei. În confesiunea sa, nu s-a ferit să...

  Abia acum, când am și eu copii, îmi dau seama că mama mea a fost cea mai bună mamă
  Abia acum, când am și eu copii, îmi dau seama că mama mea a fost cea mai bună mamă

  Ți s-a spus de multe ori că îți vei aprecia părinții mai mult când vei mai crește, nu-i așa? Eu acum realizez cât de grozavă a fost mama mea în a mă crește...

  Credeam că nu sunt o mamă bună, dar, de fapt, aveam ADHD
  Credeam că nu sunt o mamă bună, dar, de fapt, aveam ADHD

  În ziua în care am primit diagnosticul, am răsuflat ușurată! Treaba amuzantă atunci când ești scriitor este că, fără să îți dai seama, îți transpui...

  Singura mea rezoluție pentru anul acesta, ca mamă, este să supraviețuiesc
  Singura mea rezoluție pentru anul acesta, ca mamă, este să supraviețuiesc

  La fiecare început de an ne promitem că în următoarele 12 luni vom face tot posibilul pentru a deveni cele mai bune versiuni ale noastre. Vom merge la sala, vom găti mai des...

  Dacă am nevoie de o pauză de la copilul meu nu înseamnă că nu sunt o mamă bună
  Dacă am nevoie de o pauză de la copilul meu nu înseamnă că nu sunt o mamă bună

  Am nevoie de o pauză de la copilul meu. Am nevoie de o pauză până nu cedez. Până nu mai am nimic de oferit. Am nevoie de o pauză de la nevoia de a face totul - programări...

  © 2023 Qbebe