Alege o mamă bună pentru copiii tăi, nu o femeie frumoasă pentru tine

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Un bărbat a apelat la o rețea de socializare pentru a-i sfătui pe ceilalți să nu mai pună pe primul plan aspectul fizic al viitoarei partenere de viață. Iată cu ce îndemn vine acesta!

Sfatul unui utilizator de Twitter

Bărbatul cu numele de utilizator Kuzy a adus în discuție o problemă de interes: criteriile în funcție de care se alege o parteneră de viață. Din acest punct de vedere, s-a adus în prim-plan următorul lucru: trăsăturile fizice sunt cele care primează adesea în demersul de găsire a femeii ideale.

Acesta precizează însă că mult mai important este ca un bărbat să privească dincolo de aspectul fizic și să se raporteze la acele calități care transformă o femeie într-o mamă bună. Dacă se va proceda astfel, parteneriatul din cuplu va fi binecuvântat, iar nevoile unui copil vor fi luate permanent în calcul.

Într-o postare de pe Twitter, cel care a dat acest sfat a insistat asupra următoarei idei: „Să alegi o mamă bună pentru copiii tăi este mult mai important decât să-ți alegi o femeie frumoasă pentru tine”.

Femeie-si-barbat-care-se-tin-de-mana-si-tin-si-o-pereche-de-tenisi-de-copil-mic

Semne care arată că o femeie va fi o mamă bună

Pentru bărbații care își doresc să devină tați, alegerea unei partenere trebuie să se lege în mod special de capacitatea acesteia de a fi o mamă excelentă pentru copii. Ca să îți poți da seama dacă femeia iubită are într-adevăr calități care te vor asigura că vei avea alături de tine un partener de nădejde în creșterea copilului/copiilor, vezi dacă aceasta are însușiri precum cele de mai jos:

Este mereu afectuoasă și iubitoare

Aceasta este una dintre însușirile cele mai importante ale unei viitoare mame. Astfel, este necesar ca o femeie să știe să alinte, să fie blândă și dornică să-și manifeste afecțiunea față de cei din jur. Având o asemenea capacitate, în mod cert că va acționa așa și față de proprii copii, fiind permanent preocupată să-i aline pe aceștia.

Iubește copiii

Dacă partenera ta adoră să fie înconjurată de copii, dacă nu ezită nicicând să fie bonă pentru copiii apropiaților voștri și nu este deloc deranjată să se murdărească și să intre în jocul micuților, atunci fii sigur că ai lângă tine o viitoare mamă ideală.

Este empatică

Capacitatea de a te pune în locul celorlalți, de a-i înțelege și de a veni în întâmpinarea nevoilor lor fără ca aceștia să le exprime, este una dintre calitățile esențiale ale unei femei ce este potrivită să fie mamă. Ea va vedea întotdeauna și cealaltă față a lucrurilor, va admite când greșește și va fi tolerantă.

Știe să dea sfaturi de parenting bune

În situația în care sesizezi adesea că femeia de lângă tine găsește soluții inspirate pentru problemele ce vin din partea unor părinți, iar acestea par inspirate din cărțile specializate în sfaturi de parenting, atunci este clar că ai găsit ceea ce cauți.

Este foarte adaptabilă

În condițiile în care, odată ce devii părinte, este necesar să te adaptezi adesea pe moment situațiilor noi și să găsești cele mai adecvate alternative, dacă vrei să ai alături  o femeie ce va putea fi o mamă bună, ar trebui să sesizezi la ea și această aptitudine.

Este răbdătoare în fața haosului

Dacă vei observa că femeia iubită este aptă să-și păstreze cumpătul chiar și în fața celor mai mari provocări, când se pare că nu există nicio soluție pentru a le depăși, poți spune că ai în preajmă o mamă care va ști să le facă oricând față copiilor, adoptând acele comportamente care vor restabili echilibrul.

Poate să facă mai multe lucruri în același timp

Această abilitate nu este deloc de neglijat când vine vorba să ai copii. Cu alte cuvinte, o mamă este de nenumărate ori solicitată să se implice simultan în realizarea mai multor sarcini, având totodată grijă ca micuții ei să fie în siguranță. Din acest motiv nu trebuie să uiți să iei în calcul și acest aspect în alegerea unei partenere de viață care să poată fi pentru copiii tăi cea mai bună mamă cu putință.

Este „mamă” în cercul vostru de prieteni

Cea care știe să găsească cuvinte de încurajare, să fie lider în anumite situații și să-și mențină calmul în situații de criză dovedește că se va descurca și în rolul de mamă.

Te poți baza oricând pe ea

O parteneră de viață și o mamă grozavă va ști întotdeauna să-i susțină pe ceilalți, să ofere oricând un umăr pe care cineva să poată plânge dacă simte nevoia. Mai mult decât atât, ea va face toate acestea dezinteresat și va fi cea mai fericită când va observa că a putut să fie de un real ajutor.

Știe să te facă să râzi

Femeile care au un simț al umorului dezvoltat, care știu să facă și haz de necaz și care pot rămâne optimiste chiar și în situațiile mai dificile, păstrându-și zâmbetul pe buze, vor face față cu brio și rolului de mame.

Surse: babygaga.com, nsemwoha.com, nikkislovecorner.wordpress.com, wundef.com

Surse foto: istockphoto.com, pixabay.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cum să nu mai țipi la copiii tăi? O mamă a găsit soluția perfectă
  Cum să nu mai țipi la copiii tăi? O mamă a găsit soluția perfectă

  Unul dintre lucrurile pe care ți le propui odată ce devii părinte este să faci tot posibilul să nu țipi la copilul tău. În viața de zi cu zi însă intervin diverse...

  Cea mai bună cremă pentru vergeturi: 9 loțiuni de unde poți alege
  Cea mai bună cremă pentru vergeturi: 9 loțiuni de unde poți alege

  Vergeturile nu sunt, cu siguranță, un motiv de îngrijorare. Utilizarea unei creme este esențială pentru a le preveni sau pentru a le trata. Mai jos poți găsi o listă de 9...

  Îţi mai aduci aminte de Wilmark de la "Dansez pentru tine"? Uite ce familie frumoasă are!
  Îţi mai aduci aminte de Wilmark de la "Dansez pentru tine"? Uite ce familie frumoasă are!

  Instructor de dans, jurat în cadrul unor cunoscute emisiuni de televiziune şi om de radio, Wilmark Rizzo Hernandez este căsătorit şi tatăl a doi copii. Parcurge articolul de mai...

  Iubește-te pe tine, în primul rând, chiar dacă ești mamă. Adu-ți aminte că ești, în primul rând, femeie
  Iubește-te pe tine, în primul rând, chiar dacă ești mamă. Adu-ți aminte că ești, în primul rând, femeie

  Viața de mamă nu vine doar cu bucurii enorme, ci și cu provocări la care nici nu te-ai fi gândit vreodată. În aceste condiții, te vei simți adesea copleșită, centrul...

  Fiica Antoniei a împlinit 10 ani! E la fel de frumoasă ca mama ei!
  Fiica Antoniei a împlinit 10 ani! E la fel de frumoasă ca mama ei!

  Antonia este, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase femei din România. Are o carieră muzicală de succes, dar și o familie frumoasă, ea formând un cuplu cu Alex...

  Unde să te „ascunzi” de copiii tăi când simți că nu mai poți
  Unde să te „ascunzi” de copiii tăi când simți că nu mai poți

  Dacă până anul trecut ne plângeam că nu avem suficient timp pentru copii și ne simțeam vinovați ori de câte ori stăteam peste program la serviciu sau minute în...

  Cât de frumoasă este fiica Andreei Marin. Are aproape 14 ani și o relație specială cu mama ei!
  Cât de frumoasă este fiica Andreei Marin. Are aproape 14 ani și o relație specială cu mama ei!

  Incredibil cât de repede trece timpul. Parcă ieri presa anunța că Andreea Marin a adus-o pe lume pe Ana Violeta, fetița ei și a lui Ștefan Bănică. De atunci, însă, au...

  Mama și sacrificiul suprem în vremea coronavirusului: o femeie rămasă fără provizii sare peste mese ca să aibă copiii ei ce să mănânce
  Mama și sacrificiul suprem în vremea coronavirusului: o femeie rămasă fără provizii sare peste mese ca să aibă copiii ei ce să mănânce

  O poveste tulburătoare a apărut în mediul online și a răscolit inimile tuturor: iată ce este nevoită să facă o mamă, în această perioadă dificilă, pentru a asigura un...

  © 2022 Qbebe