Am rămas însărcinată la 13 ani și oamenii din online mi-au spus că merit să mor în timpul travaliului

Am rămas însărcinată la 13 ani și oamenii din online mi-au spus că merit să mor în timpul travaliului

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Să faci față unei sarcini și bullying-ului celor din jur încă din perioada adolescenței este o experiență plină de provocări. Prin așa ceva a trecut o adolescentă de 13 ani, care a aflat că rămăsese însărcinată. A mărturisit că la un moment dat a luat în calcul avortul și adopția, dar că, în final, a luat decizia de a păstra copilul. În mai multe interviuri, tânăra mamă, Maddie Lambert, a recunoscut că fetița ei i-a schimbat viața în bine. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a descoperi o poveste surprinzătoare!

A aflat că era însărcinată când avea 13 ani

Maddie Lambert (născută în Texas, SUA) avea 13 ani când a descoperit că aștepta un copil, totul întâmplându-se la scurt timp după despărțirea de prietenul ei, Isaac. Inițial a crezut că nu se simțea bine din cauza anxietății și a depresiei de care suferea, dar s-a gândit să se adreseze unui medic după ce și-a dat seama că nu avusese menstruație de câteva luni. Potrivit „kidspot.com.au”, Maddie a povestit că: „Isaac mă părăsise, iar înainte de asta am sesizat că nu avusesem menstruație de două luni.”

adolescenta blonda cu ochi albastri imbracata in negru si ingandurata

Întrucât avea zilnic senzație de greață, una dintre asistentele medicale de la cabinetul la care a mers i-a sugerat să facă un test de sarcină, așa cum reiese din confesiunea ei pentru „Journal”: „Asistenta avusese primul ei copil la vârsta de 16 ani, așa că știa ce simptome sunt.”

Câteva zile mai târziu, când Maddie se afla în vacanță cu familia, mama sa a fost sunată de medicul la care fusese adolescenta. Acesta i-a spus că era vorba despre o sarcină. Din informația disponibilă pe „kidspot.com.au”, Maddie a fost foarte speriată când a aflat vestea și și-a implorat mama să nu o urască: „Primul lucru pe care mama mi l-a zis a fost: „am primit un telefon de la medic și m-a anunțat că ești însărcinată în 10-12 săptămâni”. Am fost foarte speriată. Totul era atât de real, dat fiind faptul că știa și mama... „Te implor să nu mă urăști...”

A avut parte de susținerea familiei

Stând de vorbă cu „Journal”, Maddie a explicat cum a încercat mama ei să o încurajeze după ce au aflat că era însărcinată: „Mama mi-a spus: „totul o să fie bine, o să trecem peste asta. Iubesc bebelușii; în casa aceasta copiii sunt iubiți. Ești o fată puternică. Împreună o să trecem peste tot.”

Maddie Lambert alaturi de fiica si de mama ei

Tânăra a recunoscut că a avut momente în care s-a gândit la un avort sau la o adopție, dar s-a răzgândit după ce a făcut prima ecografie, după cum a mărturisit în confesiunea pentru sursa citată: Am rămas însărcinată la 13 ani. M-am gândit la avort, dar și la adopție...Dar în secunda în care m-am uitat la ecran când am făcut ecografie, mi-am spus: „nu o să renunț la acest copil.”

Atât la școală, cât și în mediul online, a fost supusă bullying-ului

Tot pentru sursa citată anterior, Maddie a relatat prin ce a trecut după ce la școală s-a aflat despre sarcina ei: „La ora de sport, colegii își puneau mingii pe sub tricouri și spuneau: „bună, sunt Maddie Lambert. Sunt o mamă adolescentă. Cineva mi-a trimis un mesaj cu următorul text: „meriți să mori în timpul travaliului.”

S-a hotărât să nu cedeze presiunilor din jurul ei și să dovedească faptul că poate fi o mamă bună: „Ura lor m-a făcut să îmi doresc să devin mai bună. Mi-am dorit să le demonstrez că pot fi cea mai bună mamă. Chiar dacă aveam o vârstă fragedă, puteam să fiu cea mai bună mamă pe care au văzut-o vreodată.”

A recunoscut că fetița ei i-a salvat viața

Everly, fiica lui Maddie, a venit pe lume în ianuarie 2018. Despre cum au decurs lucrurile atunci, mama a povestit tot în interviul pentru sursa menționată: „Nu a fost nevoie să stea în incubator, nu avea icter, era perfect sănătoasă.”

Maddie Lambert dupa nasterea fiicei sale, Everly

Tânăra mamă a insistat asupra ideii potrivit căreia fetița ei i-a salvat viața, dându-i motive să meargă mai departe. În același interviu, a explicat: „Nu numai că Everly mi-a schimbat viața ci, mai mult decât atât, mi-a salvat-o. Înainte aveam probleme din cauza depresiei. Am avut o tentativă de suicid la vârsta de 13 ani, înainte să rămân însărcinată. Îmi era greu să-mi găsesc locul pe această lume și mă întrebam de ce sunt aici. Când am aflat că eram însărcinată, am avut un motiv să merg înainte, să lupt.” 

Își împărtășește experiențele pe propriul ei canal de YouTube

Când Everly avea 4 luni, Maddie s-a gândit să vorbească despre experiențele ei de mamă singură la 14 ani. Despre această idee a vorbit și în interviul pentru aceeași sursă: „Everly avea în jur de 4 luni când mi-a venit brusc ideea: „astăzi arătăm bine. O să fac un film pe care o să-l pun pe YouTube”. Videoclipul ei, intitulat „Mamă Singură la 14 ani: Povestea Mea”, a devenit viral, fiind o sursă de inspirație pentru alte mame adolescente, iar Maddie și-a dat seama că trebuia să își facă și un canal de YouTube.

Obiectivul ei a fost să aducă în prim-plan atât momentele fericite, cât și pe cele dificile, prin care trece un părinte foarte tânăr: „Everly este bucuria și mândria mea și îmi doresc să-i evidențiez inteligența și simțul umorului în videoclipurile mele. Scopul meu este să-mi inspir următorii și să le arăt că poți SĂ REUȘEȘTI și când ești mamă la vârsta adolescenței.”

Maddie Lambert fericita in timp ce isi hraneste fiica

Tatăl fetiței o sprijină în creșterea acesteia

În primul an de viață al lui Everly, tatăl ei, Isaac, care urma să împlinească 16 ani când a aflat că o să devină părinte, nu i-a fost alături lui Maddie. Acesta solicitase un test de paternitate care a dovedit că era într-adevăr tatăl fetiței. Ulterior, tinerii părinți s-au adresat Curții de Justiție pentru reglementarea unor aspecte ce țineau de timpul pe care fiecare trebuia să-l petreacă alături de Everly. 

Treptat, Maddie și Isaac au început să discute tot mai mult și s-au obișnuit să se consulte în deciziile ce o privesc pe fiica lor. Discutând cu „Journal”, Isaac a precizat că: „Cred că lucrurile ar fi stat mult mai bine dacă aș fi venit și aș fi spus: „îngerașul acesta este fetița mea. Totul ar fi fost diferit, dar am fost absent timp de 10 luni, acum nu mai pot face nimic din acest punct de vedere, tot ce pot este să-i fiu alături pe viitor.”

Atât Maddie, cât și Isaac, au dezvăluit că o comunicare cât mai bună i-a ajutat să depășească neînțelegerile din trecut și că tot ce își doresc este să își crească fetița împreună. Iată ce au declarat pentru aceeași sursă: „În mod cert, comunicarea este cheia...Nu trebuie să îți dorești să pari tu un erou, iar celălalt să fie o persoană rea. Lucrurile nu stau așa. De fapt, suntem doar personaje secundare. Everly este eroina.”

Surse foto:

Surse articol: kidspot.com.au, myjournal.com

Articolul urmator
Partenerul meu m-a abuzat în timpul travaliului și apoi din nou, la trei zile după ce am născut
Partenerul meu m-a abuzat în timpul travaliului și apoi din nou, la trei zile după ce am născut

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cuvintele soțului meu din timpul travaliului m-au schimbat complet ca mamă
  Cuvintele soțului meu din timpul travaliului m-au schimbat complet ca mamă

  „Nu se dă niciun trofeu, Ashley!” A fost cel mai bun lucru pe care soțul meu mi l-a spus în sala de nașteri. Acele cuvinte mi-au schimbat total percepția asupra vieții...

  Nu regret că am rămas însărcinată la 14 ani. Regret că nu le-am spus părinților mei
  Nu regret că am rămas însărcinată la 14 ani. Regret că nu le-am spus părinților mei

  Ce se întâmplă cu mine? Îmi amintesc și acum senzația de gol în stomac, amețelile și oboseala cruntă. Probabil că dacă aș fi avut acum 14 ani și aș fi avut...

  Nu mi-am dorit să am copii, dar am rămas însărcinată din greșeală la 17 ani. Fiica mea este lumina vieții mele
  Nu mi-am dorit să am copii, dar am rămas însărcinată din greșeală la 17 ani. Fiica mea este lumina vieții mele

  Anumite persoane visează dintotdeauna să devină mame. Pentru altele însă, a avea copii nu reprezintă unul dintre scopurile vieții. Așa gândea acum câțiva ani și o...

  O femeie a rămas însărcinată pentru prima dată la 48 de ani și apoi la 50 de ani. „Este perfect în regulă”
  O femeie a rămas însărcinată pentru prima dată la 48 de ani și apoi la 50 de ani. „Este perfect în regulă”

  Și-a dorit să devină mamă, însă s-a nimerit ca dorința să-i fie îndeplinită abia la vârsta de 48 de ani și apoi încă odată, la 50. L-a cunoscut pe soțul...

  O mămică a rămas însărcinată la numai șase săptămâni după ce a născut. "Oamenii mă judecă, dar eu mă simt binecuvântată”
  O mămică a rămas însărcinată la numai șase săptămâni după ce a născut. "Oamenii mă judecă, dar eu mă simt binecuvântată”

  Din dorința de a învinge în fața diagnosticului crunt pus de medici, acela de infertilitate, o femeie a rămas însărcinată și a adus pe lume un băiețel perfect...

  O femeie cu dizabilități a născut un bebeluș perfect sănătos. "Mi s-a spus că nu merit să fiu mamă"
  O femeie cu dizabilități a născut un bebeluș perfect sănătos. "Mi s-a spus că nu merit să fiu mamă"

  Deși a adus pe lume un copil perfect sănătos, o femeie cu dizabilități susține că este foarte dezamăgită de atitudinea oamenilor care au blamat-o că a rămas însărcinată.

  Un elev de la un liceu din Ploiești cu media 4,59 are bursă de merit
  Un elev de la un liceu din Ploiești cu media 4,59 are bursă de merit

  Conform noilor reglementări în sistemul de acordare a burselor de merit, un elev cu media 4.59 care învață la un liceu din Ploiești primește bursă de merit. Noutatea pe...

  Am 41 de ani și am rămas însărcinată la primul contact intim avut cu noul meu partener. Ce să fac?
  Am 41 de ani și am rămas însărcinată la primul contact intim avut cu noul meu partener. Ce să fac?

  O mamă de peste hotare cere ajutorul internauților de pe un forum de parenting, povestind că a rămas însărcinată după primul contact intim cu noul său partener. Are 41 de ani....

  © 2024 Qbebe