Asistenta mi-a adus bebelușul greșit la naștere. Gestul ei mi-a schimbat viața

Bianca Geica - Redactor Senior

Lucy și soțul ei, Ross, încercau de mult timp să conceapă un copil, iar când au aflat că așteaptă gemeni, au fost în culmea fericirii. Ecografia a arătat că vor avea un băiat și o fată, iar cuplul aștepta cu nerăbdare sosirea micuților. Cu toate acestea, la maternitate, când asistenta le-a adus nou-născuții după naștere, ambii erau fete. Lucy a rămas șocată. Asistenta îi dăduse copilul greșit.

„Unde e fiul meu? Ce i-ai făcut mai exact? Și al cui este copilul pe care mi l-ai adus mie?” a strigat ea, uitându-se la asistenta care tocmai adusese bebelușii.

mama care tine in brate un bebelus nou nascut

„Sunt fiicele dumneavoastră, doamnă”, a spus asistenta, Savannah, cu ochii în documente. „Am verificat de două ori rapoartele și sunt convinsă că nu există nicio eroare.”, a adăugat aceasta.

„Ți-ai pierdut mințile?” a răbufnit Lucy. „Am toate ecografiile la mine ca dovadă că trebuia să nasc un băiat și o fată. Și am fost informată despre același lucru după naștere. Nu se poate ca amândoi să fie fete!”.

Asistenta i-a adus bebelușul greșit la naștere!

Lucy a observat teama din ochii asistentei când aceasta și-a ridicat privirea din rapoartele sale. Era pe punctul de a-i spune ceva, însă fix în acel moment intrase în salon și medicul care se ocupase de Lucy la naștere. „Vreți, vă rog, să faceți liniște, doamnă? Acesta este un spital și mai sunt și alți pacienți”, i-a explicat acesta mămicii terifiate.

„Liniște? Serios? Asistenta ta îmi aduce un copil la întâmplare, apoi îmi spune că nu se înșală! Așa funcționează administrația spitalului tău? Ar trebui să-l contactez pe medicul-șef și să-l informez despre situație?”, a țipat Lucy.

Citește și: Îți poti imagina că alăptezi copilul greșit? O mamă a primit de două ori alt copil la naștere

„Sunt de acord cu soția mea, domnule doctor. Nici noi nu vrem să facem circ aici”, a intervenit Ross, soțul mămicii.

„Dar doamna asistentă minte. Nu știm de ce face asta, dar dacă nu ne recuperăm fiul, va trebui să chemăm poliția!”, a mai adăugat acesta.

„Vă rog, domnule, calmați-vă”, a spus medicul. „Sunt sigur că este vorba doar de o neînțelegere. Savannah lucrează la acest spital de mai mulți ani. Poate că a adus documentele greșite. Savannah, pot să arunc o privire pe documente?”. a întrebat doctorul. Dar Savannah nu i le-a dat și, în schimb, a început să se bâlbâie: „Nu este nevoie... Adică, le-am verificat și sunt în regulă”.

Dar medicul a simțit că ceva nu era în regulă și i-a spus încet: „Este în regulă. Lasă-mă să verific rapid rapoartele”. Când le-a citit, și-a dat seama că Lucy avea dreptate. Asistenta îi adusese acesteia un alt copil.

„Vă rog să îmi permiteți un minut, doamnă”, a spus medicul în timp ce răsfoia paginile. „Cred că asistenta a adus actele incorecte. Mai avem un alt pacient pe nume Lucy Matthews, iar aceasta s-a încurcat.”

„Mă bucur că ați observat greșeala. V-aș recomanda ca data viitoare să angajezi persoane capabile”, a spus mămica încă furioasă.

mama care tine un bebelus in brate

„Îmi pare rău, doamnă”, și-a cerut scuze din nou medicul, în timp ce se întorcea cu fața la asistentă. „Vrei să mă însoțești, Savannah? Am nevoie să găsești rapoartele corecte pentru mine.” Aceasta l-a urmat de îndată pe medic, dar Lucy a observat lacrimile din ochii ei în timp ce se îndepărta. A avut un sentiment ciudat că medicul și asistenta puneau ceva la cale, așa că a decis să îi urmărească. I-a văzut pe amândoi intrând în biroul medicului și apoi a auzit pe cineva plângând. Trebuie să fi fost asistenta, și-a spus ea. Din fericire, ușa era ușor întredeschisă, așa că Lucy s-a așezat pe unul dintre scaunele aflate chiar în afara încăperii și a ascultat ce spuneau.

„Ce a fost în mintea ta, Savannah?”, a întrebat-o medicul pe un ton ferm. „Lucy Matthews a adus pe lume gemeni: un băiat și o fată, astăzi la ora 10:30 dimineața. Chiar și rapoartele au spus asta. De ce îi minți? Fii sinceră!”

Citește și: 10 povesti uimitoare despre copii schimbati la nastere

Cu lacrimi în ochi asistenta a răspuns: „Nu am avut de ales, domnule. Cealaltă fetiță nou-născută este a surorii mele. Soțul ei a abandonat-o după ce a aflat de sarcină și a murit după ce a născut. Aș fi putut să adopt eu fetița ei, dar soțul meu a refuzat.”

„De ce nu o duci la un centru de plasament? Ar fi bine îngrijită acolo”, a întrebat medicul.

„Mă tem că nu pot, doamnă. A fost ultima dorință a surorii mele ca fiica ei să crească într-un cămin iubitor. Când am văzut-o pe doamna Matthews în această dimineață și cum ea și soțul ei se susțineau reciproc, m-am gândit că sunt familia perfectă pentru cea mică. Așa că am decis să îl schimb pe fiul doamnei Matthews cu fiica surorii mele și să îl plasez pe băiat în schimb într-un centru de plasament”, a explicat asistenta.

„Dar asta nu este corect, Savannah. Nu putem lăsa să se întâmple așa ceva. Adu-l pe fiul doamnei Matthews chiar acum. Și, da, acest lucru ar trebui să rămână confidențial între noi. Lasă-mă să văd ce pot face pentru tine și fetița surorii tale”, a spus medicul.

Lui Lucy i se umpluseră ochii de lacrimi când a auzit povestea. Nu exista nicio intenție nefastă în spatele schimbului de copii. O femeie neajutorată dorea ca nepoata ei să ajungă într-o familie frumoasă. Lucy a căzut pe gânduri în timp ce se întorcea în salonul ei. Câteva minute mai târziu, medicul s-a întors la Lucy și i-a predat fiul nou-născut. „Îmi pare rău pentru confuzie, doamnă. Îmi cer scuze în numele personalului meu”, a spus medicul.

După ce a auzit mai devreme întreaga poveste, Lucy, a decis să nu depună plângere împotriva asistentei. Zilele următoare, de fiecare dată când încerca să adoarmă, gândurile ei zburau la bietul copil al surorii asistentei.

„Nu pot să o uit, Ross”, i-a spus Lucy soțului ei la micul dejun, a doua zi. „Ieri am avut un vis în care am văzut o fată care venise din greșeală în casa noastră și care trăia liniștită cu noi. Știu că nu are sens, dar nu pot să-mi scot asta din cap.”

„E din cauza a ceea ce s-a întâmplat ieri, dragă” ,i-a explicat Ross. „Încearcă să-ți ocupi timpul cu altceva. Ce-ai zice să mergem undeva? Te vei simți mai bine.”

„Nu, Ross. Nu mă simt în stare să las copilul acela singur. Vreau să o adopt.”, a spus Lucy hotărâtă.

„Ești sigură? Avem deja doi copii de care trebuie să avem grijă, iar un al treilea ar fi mult prea mult! Nu lua decizii emoționale! Trebuie să fim practici!”, a sfătuit-o soțul ei.

Dar Lucy era hotărâtă. Voia să o adopte pe fiica surorii asistentei, așa că s-a întors la spitalul la care a născut. Inițial, Ross s-a opus adopției, dar sentimentele sale s-au schimbat atunci când a ținut copilul în brațe. Avea ochi căprui cu o ușoară nuanță verde și se tot holba la el. Ross a fost cel puțin emoționat de privirea ei inocentă.

„Mă bucur că v-ați gândit să o adoptați, domnule și doamnă Matthews. Este într-adevăr o fetiță norocoasă”, le-a spus medicul.

„Ei bine, domnule doctor, de ani de zile ne chinuim să facem copii, iar acum, când un copil vrea să vină la noi, nu putem să renunțăm la el. Doar anunțați-mă când o putem lua acasă”, a spus Lucy.

Câteva luni mai târziu, când au adus copilul acasă, Ross și Lucy au simțit că familia lor era în sfârșit completă. Au numit-o pe fetiță Amelia. Savannah, asistenta, i-a vizitat după ce a aflat că au adoptat copilul surorii sale și nu a putut să nu le mulțumească. De atunci, ea își petrece mai ales weekend-urile cu copiii lui Lucy: gemenii Sia și Mark și cu micuța Amelia.

Ce putem învăța din această poveste? Unele accidente sunt frumoase. Savannah i-a adus-o pe Amelia lui Lucy pur și simplu pentru că își dorea ca ea să fie adoptată de o familie bună și, în cele din urmă, bietul copil a fost binecuvântat cu o familie minunată.

Citește și: Ce fac mamele imediat după naștere ca să fie sigure că nu primesc alt bebeluș

Surse foto: istockphoto.com

Surse articol: news.amomama.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Îți poti imagina că alăptezi copilul greșit? O mamă a primit de două ori alt copil la naștere
  Îți poti imagina că alăptezi copilul greșit? O mamă a primit de două ori alt copil la naștere

  Uneori viața chiar bate filmul. Poveștile din telenovele cu copii schimbați la naștere par să fie, de fapt, inspirate din realitate. Becky Martin este o mamă care a trecut ca prin...

  Gina Pistol: o mămică fericită! Cum a schimbat Josephine viața ei și a lui Smiley
  Gina Pistol: o mămică fericită! Cum a schimbat Josephine viața ei și a lui Smiley

  Gina Pistol a născut la începutul lunii martie, iar de atunci viața ei și a lui Smiley s-a schimbat radical. Cei doi se bucură din plin de noul statut de părinți, care vine la...

  O mamă a sunat la urgențe pentru că nu mai avea lapte pentru bebelușul ei, și polițiștii i-au adus lapte
  O mamă a sunat la urgențe pentru că nu mai avea lapte pentru bebelușul ei, și polițiștii i-au adus lapte

  Ce faci atunci când ești mamă de 5 copii, dintre care un nou născut pe care obișnuiai să îl alăptezi și care se trezește în miezul nopții de foame, dar pe care...

  Bebelușul miracol: un cuplu de nigerieni a adus pe lume un copil alb. Cum explică știința acest mister
  Bebelușul miracol: un cuplu de nigerieni a adus pe lume un copil alb. Cum explică știința acest mister

  Un cuplu de nigerieni a avut parte de o surpriză de zile mari! Bebelușul lor s-a născut cu pielea albă și ochii albaștri, cazul atrăgând atenția presei din întreaga lume....

  Gestul care a dat-o de gol. Andra este însărcinată?
  Gestul care a dat-o de gol. Andra este însărcinată?

  Vine barza? Pepe și soția lui, Raluca, au făcut un gest care i-a pus pe gânduri pe fanii Andrei. Aceștia sunt ferm convinși că vedeta este din nou însărcinată!

  Îngerii sunt printre noi: un bebeluș născut fără ochi și abandonat de mamă, luat în grijă de o asistentă
  Îngerii sunt printre noi: un bebeluș născut fără ochi și abandonat de mamă, luat în grijă de o asistentă

  Un bebeluș abandonat într-un spital de către propria lui mamă a avut norocul să găsească o asistentă care să îi ofere șansa la o viață așa cum se cuvine. Motivul...

  S-a născut „gata de școală”. Bebelușul care a cântărit aproape 6 kilograme la naștere
  S-a născut „gata de școală”. Bebelușul care a cântărit aproape 6 kilograme la naștere

  O femeie de peste granițe a născut un bebeluș „pregătit pentru școală”. Cel puțin așa au glumit medicii care au ajutat-o pe această să îl aducă pe lume pe...

  O mamă donează lapte matern după ce bebelușul ei a decedat la naștere
  O mamă donează lapte matern după ce bebelușul ei a decedat la naștere

  Multe mămici nu au ocazia de a-și alăpta puiul, indiferent cât de tare doresc acest lucru.

  © 2022 Qbebe