Asistenta mi-a adus bebelușul greșit la naștere. Gestul ei mi-a schimbat viața

Bianca Geica - Redactor Senior

Lucy și soțul ei, Ross, încercau de mult timp să conceapă un copil, iar când au aflat că așteaptă gemeni, au fost în culmea fericirii. Ecografia a arătat că vor avea un băiat și o fată, iar cuplul aștepta cu nerăbdare sosirea micuților. Cu toate acestea, la maternitate, când asistenta le-a adus nou-născuții după naștere, ambii erau fete. Lucy a rămas șocată. Asistenta îi dăduse copilul greșit.

„Unde e fiul meu? Ce i-ai făcut mai exact? Și al cui este copilul pe care mi l-ai adus mie?” a strigat ea, uitându-se la asistenta care tocmai adusese bebelușii.

mama care tine in brate un bebelus nou nascut

„Sunt fiicele dumneavoastră, doamnă”, a spus asistenta, Savannah, cu ochii în documente. „Am verificat de două ori rapoartele și sunt convinsă că nu există nicio eroare.”, a adăugat aceasta.

„Ți-ai pierdut mințile?” a răbufnit Lucy. „Am toate ecografiile la mine ca dovadă că trebuia să nasc un băiat și o fată. Și am fost informată despre același lucru după naștere. Nu se poate ca amândoi să fie fete!”.

Asistenta i-a adus bebelușul greșit la naștere!

Lucy a observat teama din ochii asistentei când aceasta și-a ridicat privirea din rapoartele sale. Era pe punctul de a-i spune ceva, însă fix în acel moment intrase în salon și medicul care se ocupase de Lucy la naștere. „Vreți, vă rog, să faceți liniște, doamnă? Acesta este un spital și mai sunt și alți pacienți”, i-a explicat acesta mămicii terifiate.

„Liniște? Serios? Asistenta ta îmi aduce un copil la întâmplare, apoi îmi spune că nu se înșală! Așa funcționează administrația spitalului tău? Ar trebui să-l contactez pe medicul-șef și să-l informez despre situație?”, a țipat Lucy.

Citește și: Îți poti imagina că alăptezi copilul greșit? O mamă a primit de două ori alt copil la naștere

„Sunt de acord cu soția mea, domnule doctor. Nici noi nu vrem să facem circ aici”, a intervenit Ross, soțul mămicii.

„Dar doamna asistentă minte. Nu știm de ce face asta, dar dacă nu ne recuperăm fiul, va trebui să chemăm poliția!”, a mai adăugat acesta.

„Vă rog, domnule, calmați-vă”, a spus medicul. „Sunt sigur că este vorba doar de o neînțelegere. Savannah lucrează la acest spital de mai mulți ani. Poate că a adus documentele greșite. Savannah, pot să arunc o privire pe documente?”. a întrebat doctorul. Dar Savannah nu i le-a dat și, în schimb, a început să se bâlbâie: „Nu este nevoie... Adică, le-am verificat și sunt în regulă”.

Dar medicul a simțit că ceva nu era în regulă și i-a spus încet: „Este în regulă. Lasă-mă să verific rapid rapoartele”. Când le-a citit, și-a dat seama că Lucy avea dreptate. Asistenta îi adusese acesteia un alt copil.

„Vă rog să îmi permiteți un minut, doamnă”, a spus medicul în timp ce răsfoia paginile. „Cred că asistenta a adus actele incorecte. Mai avem un alt pacient pe nume Lucy Matthews, iar aceasta s-a încurcat.”

„Mă bucur că ați observat greșeala. V-aș recomanda ca data viitoare să angajezi persoane capabile”, a spus mămica încă furioasă.

mama care tine un bebelus in brate

„Îmi pare rău, doamnă”, și-a cerut scuze din nou medicul, în timp ce se întorcea cu fața la asistentă. „Vrei să mă însoțești, Savannah? Am nevoie să găsești rapoartele corecte pentru mine.” Aceasta l-a urmat de îndată pe medic, dar Lucy a observat lacrimile din ochii ei în timp ce se îndepărta. A avut un sentiment ciudat că medicul și asistenta puneau ceva la cale, așa că a decis să îi urmărească. I-a văzut pe amândoi intrând în biroul medicului și apoi a auzit pe cineva plângând. Trebuie să fi fost asistenta, și-a spus ea. Din fericire, ușa era ușor întredeschisă, așa că Lucy s-a așezat pe unul dintre scaunele aflate chiar în afara încăperii și a ascultat ce spuneau.

„Ce a fost în mintea ta, Savannah?”, a întrebat-o medicul pe un ton ferm. „Lucy Matthews a adus pe lume gemeni: un băiat și o fată, astăzi la ora 10:30 dimineața. Chiar și rapoartele au spus asta. De ce îi minți? Fii sinceră!”

Citește și: 10 povesti uimitoare despre copii schimbati la nastere

Cu lacrimi în ochi asistenta a răspuns: „Nu am avut de ales, domnule. Cealaltă fetiță nou-născută este a surorii mele. Soțul ei a abandonat-o după ce a aflat de sarcină și a murit după ce a născut. Aș fi putut să adopt eu fetița ei, dar soțul meu a refuzat.”

„De ce nu o duci la un centru de plasament? Ar fi bine îngrijită acolo”, a întrebat medicul.

„Mă tem că nu pot, doamnă. A fost ultima dorință a surorii mele ca fiica ei să crească într-un cămin iubitor. Când am văzut-o pe doamna Matthews în această dimineață și cum ea și soțul ei se susțineau reciproc, m-am gândit că sunt familia perfectă pentru cea mică. Așa că am decis să îl schimb pe fiul doamnei Matthews cu fiica surorii mele și să îl plasez pe băiat în schimb într-un centru de plasament”, a explicat asistenta.

„Dar asta nu este corect, Savannah. Nu putem lăsa să se întâmple așa ceva. Adu-l pe fiul doamnei Matthews chiar acum. Și, da, acest lucru ar trebui să rămână confidențial între noi. Lasă-mă să văd ce pot face pentru tine și fetița surorii tale”, a spus medicul.

Lui Lucy i se umpluseră ochii de lacrimi când a auzit povestea. Nu exista nicio intenție nefastă în spatele schimbului de copii. O femeie neajutorată dorea ca nepoata ei să ajungă într-o familie frumoasă. Lucy a căzut pe gânduri în timp ce se întorcea în salonul ei. Câteva minute mai târziu, medicul s-a întors la Lucy și i-a predat fiul nou-născut. „Îmi pare rău pentru confuzie, doamnă. Îmi cer scuze în numele personalului meu”, a spus medicul.

După ce a auzit mai devreme întreaga poveste, Lucy, a decis să nu depună plângere împotriva asistentei. Zilele următoare, de fiecare dată când încerca să adoarmă, gândurile ei zburau la bietul copil al surorii asistentei.

„Nu pot să o uit, Ross”, i-a spus Lucy soțului ei la micul dejun, a doua zi. „Ieri am avut un vis în care am văzut o fată care venise din greșeală în casa noastră și care trăia liniștită cu noi. Știu că nu are sens, dar nu pot să-mi scot asta din cap.”

„E din cauza a ceea ce s-a întâmplat ieri, dragă” ,i-a explicat Ross. „Încearcă să-ți ocupi timpul cu altceva. Ce-ai zice să mergem undeva? Te vei simți mai bine.”

„Nu, Ross. Nu mă simt în stare să las copilul acela singur. Vreau să o adopt.”, a spus Lucy hotărâtă.

„Ești sigură? Avem deja doi copii de care trebuie să avem grijă, iar un al treilea ar fi mult prea mult! Nu lua decizii emoționale! Trebuie să fim practici!”, a sfătuit-o soțul ei.

Dar Lucy era hotărâtă. Voia să o adopte pe fiica surorii asistentei, așa că s-a întors la spitalul la care a născut. Inițial, Ross s-a opus adopției, dar sentimentele sale s-au schimbat atunci când a ținut copilul în brațe. Avea ochi căprui cu o ușoară nuanță verde și se tot holba la el. Ross a fost cel puțin emoționat de privirea ei inocentă.

„Mă bucur că v-ați gândit să o adoptați, domnule și doamnă Matthews. Este într-adevăr o fetiță norocoasă”, le-a spus medicul.

„Ei bine, domnule doctor, de ani de zile ne chinuim să facem copii, iar acum, când un copil vrea să vină la noi, nu putem să renunțăm la el. Doar anunțați-mă când o putem lua acasă”, a spus Lucy.

Câteva luni mai târziu, când au adus copilul acasă, Ross și Lucy au simțit că familia lor era în sfârșit completă. Au numit-o pe fetiță Amelia. Savannah, asistenta, i-a vizitat după ce a aflat că au adoptat copilul surorii sale și nu a putut să nu le mulțumească. De atunci, ea își petrece mai ales weekend-urile cu copiii lui Lucy: gemenii Sia și Mark și cu micuța Amelia.

Ce putem învăța din această poveste? Unele accidente sunt frumoase. Savannah i-a adus-o pe Amelia lui Lucy pur și simplu pentru că își dorea ca ea să fie adoptată de o familie bună și, în cele din urmă, bietul copil a fost binecuvântat cu o familie minunată.

Citește și: Ce fac mamele imediat după naștere ca să fie sigure că nu primesc alt bebeluș

Surse foto: istockphoto.com

Surse articol: news.amomama.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Povestea cutremurătoare a unei mame la naștere. „Asistenta mi-a pus bebelușul în brațe iar el s-a învinețit sub ochii noștri”
  Povestea cutremurătoare a unei mame la naștere. „Asistenta mi-a pus bebelușul în brațe iar el s-a învinețit sub ochii noștri”

  Nimic nu a pregătit-o pe această mămică de peste granițe pentru afecțiunea misterioasă cu care s-a născut băiețelul ei. Deși micuțul a venit pe lume la termen și a primit nota...

  „Nu ți-a spus nimeni că bebelușul are capul prea mic?” Diagnosticul de la naștere care mi-a dat viața peste cap
  „Nu ți-a spus nimeni că bebelușul are capul prea mic?” Diagnosticul de la naștere care mi-a dat viața peste cap

  „Nimeni nu v-a spus atras atenția asupra circumferinței capului său? Este foarte mică”. În acel moment mi s-a frânt inima”. Mama unui bebeluș cu...

  O mamă i-a făcut un test ADN copilului pentru că nu semăna cu ea. Rezultatul i-a schimbat radical viața
  O mamă i-a făcut un test ADN copilului pentru că nu semăna cu ea. Rezultatul i-a schimbat radical viața

  Bucuria de a deveni mamă este atât de intensă, încât nimic altceva nu mai contează, tot ce este mai important ține de copilul tău. Să îl vezi crescând...

  De ce am decis să nu îmi spăl bebelușul cel puțin o lună după naștere
  De ce am decis să nu îmi spăl bebelușul cel puțin o lună după naștere

  „Cât de des facem baie bebelușului?” este o întrebare care stă pe buzele celor mai multe mămici aflate la primul bebe. Academia Americană de Pediatrie (AAP)...

  Mama mea a renunțat la drepturile părintești pentru ca eu să pot merge la studii. Decizia ei mi-a schimbat radical viața
  Mama mea a renunțat la drepturile părintești pentru ca eu să pot merge la studii. Decizia ei mi-a schimbat radical viața

  Cât de departe poate merge iubirea unei mame? Această mamă a pus fericirea fiicei sale pe primul plan, chiar dacă asta a însemnat că nu mai poate fi mama ei cu acte în...

  Soția mea a schimbat încuietorile de la casă după ce sora mea ne-a devastat casa. Eu le-am schimbat înapoi
  Soția mea a schimbat încuietorile de la casă după ce sora mea ne-a devastat casa. Eu le-am schimbat înapoi

  Printre motivele responsabile de apariția conflictelor într-o căsnicie se numără și acesta: când soții nu se consultă deloc pentru a lua decizii. Într-o asemenea...

  „A spus că sunt un copil rău. De ce nu mă iubește nimeni?” O femeie adoptă un copil abandonat și viața i s-a schimbat radical
  „A spus că sunt un copil rău. De ce nu mă iubește nimeni?” O femeie adoptă un copil abandonat și viața i s-a schimbat radical

  Întâlnirea cu anumite persoane îți poate schimba radical viața. Chiar dacă inițial poți trece prin anumite obstacole, prin anumite provocări, vei ajunge să...

  © 2023 Qbebe