De ce am gonit-o pe verișoara mea de la înmormântarea bebelușului meu

Bianca Geica - Redactor Senior

Nu există durere mai mare pentru un părinte decât cea a pierderii unui copil. O femeie de peste Ocean povestește, într-o postare pe Reddit, că fiica ei a murit subit în somn la nici două luni după ce a venit pe lume.

La înmormântarea micuței, mama îndurerată a fost surprinsă să o vadă și pe verișoara ei, de care era extrem de apropiată în copilărie, dar de care s-a îndepărtat după ce aceasta s-a căsătorit. S-a bucurat să o vadă acolo, însă lucrurile au degenerat rapid după ce aceasta i-a spus mămicii îndurerate că este însărcinată și că se bucură că bebelușul ei este sănătos.

femeie care plange

„Am gonit-o pe verișoara mea de la înmormântarea bebelușului meu pentru că mi-a spus că e gravidă”

O femeie de peste hotare povestește că a dat-o afaăa pe verișoara ei de la înmormântarea fiicei sale după ce aceasta ar fi fost „nepoliticoasă” și „nechibzuită” etalându-și burtica de gravidă în fața ei:

„Eu și verișoara mea, să-i spunem Emily, am fost întotdeauna foarte apropiate. În copilărie eram de nedespărțit, dar apoi s-a căsătorit și ne-am cam îndepărtat una de cealaltă. Nu am fost invitată la nuntă, la petrecerea burlăcițelor sau la orice altă aniversare sau eveniment important. Eu și soțul meu ne-am străduit, de asemenea, să facem un copil, iar când în sfârșit am rămas însărcinată, am fost extrem de fericită. Eu și verișoara mea am ținut legătura în această perioadă, dar nu ne-am văzut prea mult.

Citește și: 7 lucruri pe care le-am învățat după ce copilul meu a murit

Am să încerc să nu intru prea mult în detalii pentru că mi se rupe inima să vorbesc despre asta. Când bebelușul meu, Stella, avea două luni, a murit din cauza sindromului morții subite. Am intrat într-o depresie oribilă și nu m-am putut ridica din pat săptămâni întregi. Soțul meu a stat lângă mine tot timpul. Îmi făcea supă, îmi aducea reviste care îmi plăceau foarte mult, făcea curățenie prin casă și gătea. Cu toate acestea, nu am primit niciun mesaj de alinare de la Emily sau de la familia ei. Am fost puțin rănită, dar am trecut cu vederea pentru că nu eram foarte îngrijorată de faptul că nu m-a contactat pentru a-mi spune că îi pare rău că bebelușul meu a murit.

Mi-am înmormântat copil câteva zile mai târziu. Când verișoara mea a venit la înmormântare, mi-a spus că îi pare foarte rău pentru pierderea mea și m-a îmbrățișat. Am observat că își ținea mâna sub burtă și că burta i s-a mărit puțin de când am văzut-o ultima oară. M-a văzut că mă uit la burtă și mi-a spus: „surpriză! sunt însărcinată!”. Nu știam ce să cred despre asta, așa că am privit-o în gol pentru o secundă înainte de a merge mai departe. Pe tot parcursul înmormântării, tot ce am făcut a fost să plâng. Când în sfârșit m-am calmat, Emily a venit la mine. Am crezut că îmi va spune ceva liniștitor sau că îmi va spune că totul va fi bine, ca toată lumea, dar în schimb și-a pus mâna pe burtă. A spus ceva de genul: „mi se rupe inima când mă gândesc că același lucru i s-ar putea întâmpla și îngerașului meu. Nu-mi pot imagina prin ce treci tu. Eu și Anthony suntem atât de binecuvântați că avem un copil sănătos până acum bla bla bla”. Am fost șocată. Am început prin a-i spune că bebelușul meu nu a murit pentru că nu era sănătos. A murit din cauza unei boli pe care nu o puteam controla. Apoi i-am cerut să plece.

A durat câteva minute, dar a plecat în cele din urmă. Primesc mesaje atât de furie, cât și de susținere din partea familiei. Soțul meu, socrii mei, tata și prietenii sunt de partea mea, dar mama și mătușile mele, întreaga familie, mi-au spus că am exagerat și că am greșit că am dat-o afară de la înmormântarea copilului meu. Au dreptate? Am exagerat? O parte din mine știe că probabil am făcut-o de rușine, iar cealaltă parte a mea este încă atât de supărată pe ea pentru că nu a empatizat deloc cu mine, cu suferința mea”, a povestit femeia.

Citește și: Dacă bebelușul meu a murit nu înseamnă că nu mai sunt mamă

Mesajele din partea celorlalți utilizatori Reddit nu au întârziat să apară. Cei mai mulți sunt de părere că femeia a procedat corect spunându-i verișoarei sale să plece de la înmormântarea copilului ei:

 • „A fost nechibzuită și nepoliticoasă. Cu excepția cazului în care nu suferă de vreo boală mintală, ceea ce a spus și a făcut este de neiertat. A fost înmormântarea copilului tău - poți să dai afară pe cine vrei și, sincer, faptul că o aveai în preajmă nu îți făcea ziua mai bună. Încearcă să nu te implici în drama care a urmat. Spune doar că nu vrei să vorbești despre asta. Oamenii care te respectă vor înțelege. Îmi pare foarte rău pentru pierderea pe care ai suferit-o”, a scris o mămică.
 • „Nici măcar nu te-a sunat pentru a transmite condoleanțe, ci a venit doar pentru a-și etala sarcina. Dacă nu i-a păsat suficient de mult încât să sune, atunci de ce să apară neanunțată la înmormântarea copilului? E clar că tot ce a vrut a fost să se laude cu faptul că e gravidă”, a mai scris cineva.
 • „A așteptat până la înmormântare înainte de a-și exprima condoleanțele, nici măcar un SMS sau un telefon. Chiar mai rău, a făcut din înmormântarea unui copil o ocazie ca ea să își anunțe sarcina. Nu a fost nepăsătoare, ci malițioasă. Și narcisistă”, a mai adăugat o persoană.
 • Altcineva a scris: „Adică, nu știu ce ar fi putut face în legătură cu sarcina. Era evident că era vizibil însărcinată, probabil că a așteptat până la 12 săptămâni ca să spună cuiva, și probabil că fix în acel timp tu ai pierdut copilul. Chiar nu vrei să trimiți un SMS cuiva care tocmai a pierdut un copil că ești însărcinată. Dar cred că ar fi trebuit să încerce să poarte ceva larg sau un șal sau ceva de genul ăsta, pentru a ascunde burta la înmormântare. Și cu siguranță nu ar fi trebuit să spună cu zâmbetul larg pe buze „Surpriză, sunt gravidă”, ci mai degrabă „Îmi pare rău pentru pierderea ta. Nici nu știu cum să îți spun, dar sunt însărcinată”. Cred că nu vestea în sine că e gravidă te-a deranjat, ci felul în care ai aflat.”.

Tu ce părere ai despre această situație?

Citește și: Am visat că bebelușul meu sănătos a murit când eram însărcinată. La câteva zile de la naștere coșmarul meu a devenit realitate

Surse foto: istockphoto.com

Surse articol: reddit.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Verișoara mea nu îi dă propria cameră fiicei sale, pentru că este biroul ei. Eu cred că e o egoistă
  Verișoara mea nu îi dă propria cameră fiicei sale, pentru că este biroul ei. Eu cred că e o egoistă

  O mamă este criticată de familie pentru că refuză să îi facă fiicei sale propria cameră, fiindcă folosește acea încăpere pentru a face conținut pentru Instagram....

  „Îmi plac copiii, dar nu la nunta mea.” De ce o mireasă și-a gonit propriul nepot de la nuntă
  „Îmi plac copiii, dar nu la nunta mea.” De ce o mireasă și-a gonit propriul nepot de la nuntă

  Nunțile sunt un prilej de mare bucurie, dar nu de puține ori sunt însoțite de diverse „peripeții”, care pot interfera cu așteptările mirilor sau ale oaspeților. Așa...

  Soacra mea i-a dat calmante bebelușului meu fără să mă întrebe
  Soacra mea i-a dat calmante bebelușului meu fără să mă întrebe

  Într-o postare publicată pe platforma Mumsnet, un mesaj a iscat o mulțime de controverse. O mamă care are un bebeluș de 19 luni s-a plâns că soacra ei i-a dat ibuprofen...

  Nu vreau să plătesc pentru înmormântarea mamei mele vitrege, pentru că nu am considerat-o niciodată mama mea
  Nu vreau să plătesc pentru înmormântarea mamei mele vitrege, pentru că nu am considerat-o niciodată mama mea

  Un tânăr în vârstă de 27 de ani de peste Ocean povestește, pe Reddit, situația delicată în care se află. Și-a pierdut mama când avea doar 6 ani, după ce...

  Am refuzat să îi dau nepotului meu cainele meu și sora mea este furioasă pe mine
  Am refuzat să îi dau nepotului meu cainele meu și sora mea este furioasă pe mine

  Unele persoane nu reușesc să înțealagă că animalele de companie sunt ca niște copii pentru stăpânii lor și le privesc ca pe niște bunuri care pot fi împrumutate...

  M-am dus cu fiul meu la balul meu de absolvire. El este singura mea dragoste
  M-am dus cu fiul meu la balul meu de absolvire. El este singura mea dragoste

  Ai 17 ani și urmează balul de absolvirea a liceului. Dacă ești o domnișoară adolescentă, ai emoții pentru că nu știi care va fi băiatul care va fi partenerul tău. Pentru Melissa...

  Povestea femeii de 71 de ani care și-a cunoscut soțul de 17 ani la înmormântarea fiului ei
  Povestea femeii de 71 de ani care și-a cunoscut soțul de 17 ani la înmormântarea fiului ei

  În 2015, Almeda, o femeie de 71 de ani din SUA, s-a căsătorit cu un tânăr de 17 ani, pe nume Gary, la scurt timp după ce l-a cunoscut la înmormântarea fiului ei....

  © 2023 Qbebe