Domnule Ministru al Educației, în fiecare zi 26 de elevi și 35 de profesori se infectează cu Covid! Unde este siguranța din școli?

Domnule Ministru al Educației, în fiecare zi 26 de elevi și 35 de profesori se infectează cu Covid! Unde este siguranța din școli?

Gabriela Paladi - Redactor

Citesc de câteva zile declarațiile autorităților cu privire la școli și nimic nu m-a enervat mai tare decât declarația Ministrului Educației care spune că „rata de infectare a elevilor care învață online e mai mare decât a celor care merg la școală”, citând un studiu din SUA al Reuters și precizând că este sigur că acele date, ale elevilor americani, pot fi aplicate și asupra elevilor români. Oare?

În perioada 15-22 martie 2021 au fost înregistrate 211 cazuri de preșcolari și elevi confirmați cu Covid, adică 26 de cazuri pe zi. În fiecare zi o clasă întreagă de elevi se infectează! Iar personalul din învățământ a ajuns la o medie de 35 de cazuri pe zi. Într-o școală normală de oraș sunt în medie 35 de învățători care predau la școală. Deci, zilnic, am putea spune că o școală rămâne fără învățători. Activitatea față în față a fost suspendată ca urmare a cazurilor confirmate în 304 clase.

copil cu masca la medic

 

Iată câteva dintre declarațiile domnului Ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu:

  • „În școli se respectă regulile de protecție împotriva îmbolnăvirilor cu virusul Sars-CoV-2 mai riguros decât în multe alte locuri. Educația nu te îmbolnăvește, educația te ajută să te protejezi învățând să respecți regulile”
  • Măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul Sars-CoV-2 trebuie luate pe toate planurile, cu rigurozitatea și prudența necesare. Măsura de închidere a școlilor fără alte măsuri complementare nu va produce efectul dorit.
  • ”Sunt convins că cele constatate de studiul extensiv recent realizat de Reuters, într-o serie de școli din SUA în care învață 2,2 milioane de elevi, pot fi valabile și pentru elevii și profesorii din România. Acest studiu arată că, în mod surprinzător rata de infectare în rândul elevilor care învață online este mai mare decât în rândul elevilor care merg la școală.”
  • ”Faptul ca s-au utilizat 19.000 de teste din 1.850.000, vreme de mai bine de o lună, deja cred ca avem o lună si jumătate de când sunt distribuite aceste teste și într-o lună si jumătate s-au utilizat doar 19.000 de teste este total nesemnificativ. (...) Am avut si ieri si astazi am avut discutii cu ministrul Sanatatii pe aceasta tema si sunt convins ca există o concentrare pe acest subiect pentru că, într-adevăr, nu merge. Într-o lună și jumătate am utilizat 19.000 de teste din 1.850.000 de teste. E clar că ceva nu merge."

Domnule Ministru, 

Plecați urechea și ochii către realitate. Nici nu trebuie să vă deplasați neapărat în școli, este suficient să vă rugați personalul să adune povești și declarații ale părinților care au copii în școală. Părinți care stau izolați acasă și s-au îmbolnăvit, singurii membrii ai familiei care ies din case la școlile pe care le considerați sigure, fiind copiii. Părinți care află de la copiii lor că educatorii, învățătorii, profesorii mai renunță la măști din când în când. Sau descoperă mult prea târziu că un copil infectat a fost trimis la școală pe motivul că nu avea decât nasul înfundat sau ”puțină febră”.

Întrebați cadrele didactice, cele care au curajul să spună adevărul, cum se ascund cazurile de infectare ca nu cumva să supărăm și să se închidă clasa sau școala. Ascultați părinții și cadrele didactice care sunt complet bulversate de faptul că fiecare face după cum crede și nimeni nu știe cum se aplică regulile de carantinare a unei clase sau de izolare a unui cadru didactic. Nimeni nu știe de ce o clasă cu 2 copii cu Covid se carantinează și trece în online, dar profesorul de religie sau de engleză care a predat la acea clasă continuă să predea și la celelalte clase. Sau cum un copil confirmat cu Covid vine la școală până ce este confirmat, dar clasa care a intrat în contact cu el nu se carantinează. Este haos în majoritatea școlilor, domnule Ministru! Copiii nu se testează, sunt trimiși cu simptome la școală. Copiii transmit, chiar și când nu au simptome. Copiii noștri nu sunt în siguranță în școli! 

Citește și: Strigătul disperat al unei învățătoare: "Nu mai pot! Sunt părinți care acasă își învață copiii să nu poarte mască. Eu nu încalc legea!"

Duceți-vă fără să anunțați într-o școală din București, unde sunt 30 de copiii înghesuiți într-o clasă, la momentul pauzei și vedeți acolo, la fața locului, cât de respectate sunt regulile de distanțare. Stați dumneavoastră 4 ore cu 30 de copii de 7-8-9 ani și încercați să le impuneți niște reguli care le dau peste cap instinctele de copii și vedeți cât de în siguranță vă simțiti ca învățător, când rata de infectare a populației se apropie de 6 și poate, părinții acelor copii au decis că a respecta regulile nu este ceea ce vor să își învețe copiii. Deschideți ochii și urechile, Domnule Ministru, și coborâți de acolo de pe norișorii cifrelor și ale statisticilor printre părinții, cadrele didactice și copiii care zilnic se expun unui virus ticălos, fără a li se oferi acea siguranță de care spuneți că ar fi în școli. Ne dați exemplu un studiu Reuters asupra elevilor americani care este de negăsit. Și susțineți că numărul de elevi infectați este mai mare când sunt în școala online. Vă rugăm să veniți către noi cu un studiu coerent din România. Se poate verifica ușor câte cazuri de copii infectați erau când școlile erau online și câte sunt acum. Pentru că atâta vreme cât a fost școala online nu am auzit de confirmare zilnică a 26 de copii infectați. Veniți cu cifre din România ca să ne convingeți că viitorul nostru, copiii noștri, sunt în siguranță în școli. 

Nu doresc închiderea școlilor, dar nici să înghit statistici și teorii care nu se potrivesc deloc cu realitatea din școlile românești. Nu mai susțineți fără dovezi că în școli există siguranță, nu mai pierdeți timpul cu astfel de declarații care nu vă ajută și nu vă fac cinste. Mai bine faceți cumva ca în școli chiar să avem siguranță. Testați copiii! Testați profesorii! Cât mai des! Faceți triaje atente, zilnice, cu cadre medicale. Nu puneți cadrele didactice să verifice dacă au copiii febră sau muci. Testați! Testați și iar testați! Aveți peste 1,5 milioane de teste care stau degeaba. Testați aleatoriu, nu numai simptomaticii. Dacă tot dați exemple din alte țări, observați că testarea în masă este una dintre strategiile de încetinire a pandemiei.

Și, Domnule Ministru, punem educația pe primul loc doar atunci când avem convingerea de 99,9% că sănătatea copiilor nu este pusă în pericol. Pentru că în acest caz educația chiar ne poate îmbolnăvi, pe noi, pe copiii noștri și pe bunicii lor. Luptați pentru sănătatea copiilor și a profesorilor în școli și educația își va urma cursul natural. Noi, părinții, vă suntem alături, atâta vreme cât vedem implicare în realitate, nu în statistici.

Mult succes!

PS: Ascultați sfatul doamnei Secretar de Stat Andreea Moldovan, care s-a lovit de realitate: „Aș vrea să mai fac un apel suplimentar la școli, pentru că am avut situația nepoțelei mele. Este un focar cu opt copii în clasă, care nu a fost deloc testată și există teste, există cabinet medical, există ordin comun al Ministerului Educației cu cel al Sănătății și totuși copiii nu au fost testați. Fac un apel la cadrele didactice, la cadrele medicale din școli, la asistenții comunitari, să se implice în acest aspect de monitorizare și testare a copiilor în școli. Este un test similar cu cel al exudatului nazal, care se face. Trebuie cerut consimțământul părintelui, pentru că este vorba de minori, dar aceste teste trebuie să se facă, pentru că este important pentru copii, au atât rol diagnostic pentru copii, cât și rol preventiv pentru copiii din anturajul celui pozitiv. Rog din suflet să se facă această testare, pentru că neaplicarea ordinului duce la niște situații absolut tragice pentru copii și pentru familiile acestora, pentru că infecția se transmite

Citește și:

Surse: Digi24, Realitatea, Hotnews

Articolul urmator
O mamă a fost decăzută din drepturile părintești pentru că nu vrea să își facă vaccinul anti-Covid
O mamă a fost decăzută din drepturile părintești pentru că nu vrea să își facă vaccinul anti-Covid

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Se introduce sau nu uniforma obligatorie în școli? Ce spune noul Ministru al Educației
    Se introduce sau nu uniforma obligatorie în școli? Ce spune noul Ministru al Educației

    Elevii ar putea fi obligați să poarte uniforme la școală? În timp ce fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, declara, în luna august, că nu susține...

    Zi liberă pentru profesori și elevi, în mijlocul săptămânii!
    Zi liberă pentru profesori și elevi, în mijlocul săptămânii!

    În fiecare an, pe data de 5 octombrie, este sărbătorită Ziua Internațională a Educației. Potrivit ordinului privind structura anului școlar actual și contractului colectiv de...

    Educația online în România - peste 140.000 de elevi și 20.000 de profesori nu dispun de dispozitive digitale
    Educația online în România - peste 140.000 de elevi și 20.000 de profesori nu dispun de dispozitive digitale

    Zeci de mii de elevi și profesori din aproape 30 de județe nu au dispozitive digitale pentru o educație de calitate. Ministerul Educației nu a reușit să furnizeze încă...

    Avertisment CDC: cum sunt afectate femeile însărcinate și bebelușii lor dacă se infectează cu COVID-19
    Avertisment CDC: cum sunt afectate femeile însărcinate și bebelușii lor dacă se infectează cu COVID-19

    Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite a emis un avertisment de urgență legat de femeile însărcinate care suferă de COVID-19! Acestea se pare că au un...

    Certificatul Covid obligatoriu pentru profesori. Nu vor putea preda fără el. Se impun reguli severe în Israel
    Certificatul Covid obligatoriu pentru profesori. Nu vor putea preda fără el. Se impun reguli severe în Israel

    Certificatul verde Covid a devenit obligatoriu, în Israel, pentru profesori! Aceștia nu vor mai putea preda, nici măcar online, și nici nu vor mai primi salariu dacă nu prezintă...

    Există 118 școli cu risc seismic 1 în România. Lista completă ar urma să fie făcută publică de către Ministerul Educației
    Există 118 școli cu risc seismic 1 în România. Lista completă ar urma să fie făcută publică de către Ministerul Educației

    Premierul Nicolae Ciucă a anunțat într-o ședință de Guvern că în România, există 118 școli cu risc seismic de gradul 1. Locația acestora urmează să fie...

    Mai puțini elevi în clasele primare pentru anul școlar 2024-2025, propune Ministerul Educației
    Mai puțini elevi în clasele primare pentru anul școlar 2024-2025, propune Ministerul Educației

    Ministerul Educației propune o medie de 18 elevi la clasă, însă numărul poate varia, cu condiția să se încadreze între 10 și 26 de copii; nu mai mult, nu mai puțin....

    Mafie în școli: trei elevi din Arad cereau "taxe de protecție" colegilor mai mici. Ce se întâmpla când erau refuzați
    Mafie în școli: trei elevi din Arad cereau "taxe de protecție" colegilor mai mici. Ce se întâmpla când erau refuzați

    Trei elevi din Arad, având vârste cuprinse între 16 și 18 ani, sunt cercetați penal pentru că forțau sub amenințarea violenței colegii mai mici să plătească...

    © 2024 Qbebe