Fiica mea este încântată să își cunoască surioară, însă eu nu voi trăi să le văd crescând

Bianca Geica - Redactor Senior

O mamă în vârstă de 39 de ani, diagnosticată cu cancer, mărturisește cu remușcări în suflet că a ales să își îndeplinească cea mai dragă dorință - aceea de a-i dărui fiicei sale Rose, în vârstă de opt ani, un frate sau o soră, știind că nu va trăi să își vadă copiii crescând.

„Cancerul te privează de atâtea lucruri, de ce ar trebui să te priveze de visul tău de a-ți completa familia?”

Catherine Reeve a fost diagnosticată cu glioblastom (cea mai frecventă formă de cancer cerebral agresiv la adulți) în urmă cu cinci ani și jumătate. Are o fetiță de opt ani și încă un bebeluș nou-născut care le-a completat familia și pentru care Catherine și-a jurat că va trăi la maximum fiecare clipă, ca și cum ar fi ultima.

catherine si fiicele sale
Foto: Catherine Reeve/The Brain Tumour Charity via thesun.co.uk

„Atunci când le văd pe Rose și pe Skye împreună, simt că toată suferința mea de până acum nu a fost în zadar”, spune Catherine, profesoară de logopedie și limbaj, care locuiește în Chelmsford, Essex, împreună cu soțul ei, Steve, în vârstă de 44 de ani.

Citește și: Cum se pregătește o mamă bolnavă de cancer să-și ia rămas-bun de la copiii ei. Ți se rupe sufletul

„Rose o adoră pe surioara ei și vrea să o îmbrățișeze tot timpul. Am vrut cu disperare să îi ofer un cadou prețios, astfel încât să nu fie singură când nu voi mai fi pe lume. Skye a adus atâta bucurie în viețile noastre și simbolizează faptul că viața merge mai departe. Cancerul te privează de atâtea lucruri, de ce ar trebui să te priveze de visul tău de a-ți completa familia?”, a mărturisit Catherine.

Ea recunoaște totuși că se simte cumva vinovată pentru faptul că a adus pe lume un copil care nu se va bucura de prezența unei mame!

Catherine a născut-o pe micuța Skye prin cezariană anul trecut, pe 15 octombrie. Cântărea doar 2.5 kg și avea un smoc negru de păr.

„Mă simt cumva vinovată pentru că am adus pe lume încă un copil, știind că nu voi trăi să îl văd crescând și că îl voi lăsa fără mamă”, spune ea. „Nu știu cât timp voi mai fi aici și am momente când mă gândesc la asta. Încerc totuși să nu mă mai consum astfel pentru că nu mă pot bucura de timpul prețios pe care îl avem acum. Întotdeauna am încercat să trăiesc clipa, cu atât mai mult de când am fost diagnosticată cu cancer”, a mărturisit Catherine.

„Skye este atât de iubită și va fi mereu iubită atunci când eu nu voi mai fi. Îi are pe Steve, pe sora ei, pe părinții mei, pe mătușile, unchii și verii care o adoră cu toții - topește inimile tuturor cu fața ei drăgălașă”, a mai spus mămica.

Înainte să se îmbolnăvească, Catherine și Steve au încercat de mai multe ori să mai facă un copil. Când a aflat că suferă de cancer, ea s-a gândit inclusiv să își înghețe ovulele, dar acest lucru ar fi putut să îi întârzie tratamentul și recuperarea.

„Nici măcar nu eram siguri că aș putea concepe după chimioterapie, așa că ne simțim și mai binecuvântați că o avem pe Skye", spune Catherine, care a aflat că este însărcinată cu o zi înainte de Ziua Îndrăgostiților din 2021 „Când i-am spus Rose că sunt însărcinată și că va avea un frățior sau o surioară, fața ei mică s-a luminat. A spus că vrea o soră, pentru că băieții mici miros urât!”, povestește Catherine. Dorința lui Rose s-a împlinit atunci când la ecografia de la 20 de săptămâni s-a descoperit că bebelușul era o fetiță.

După ce Skye - ale cărei alte prenume sunt „Barbara”, după mama lui Steve, care a murit vara trecută, și „Yvonne”, după mama lui Catherine - s-a născut, a trebuit să stea în spital timp de 48 de ore ca măsură de precauție pentru a se asigura că nu a fost afectată de medicamentele pentru epilepsie ale mamei sale.

Citește și: „Nu ai făcut nimic, nu meriți nimic”. Povestea despre divorț a unei mame care și-a crescut copiii în timp ce se lupta cu cancerul

„Rose nu a putut veni la spital din cauza Covid, așa că a stat la părinții mei. Era disperată să își întâlnească sora. Când Skye a fost externată din spital, ne-am dus să-i facem o surpriză lui Rose. Mama m-a văzut prima, în timp ce ne furișam prin spatele casei. A fost foarte emoționant și au curs multe lacrimi de fericire. Rose purta tricoul ei cu „Sunt sora mai mare”, iar fața ei s-a luminat când a văzut-o pe Skye”, mai mărturisește Catherine.

Catherine a făcut două RMN-uri în timp ce era însărcinată, dar fără substanță de contrast.

„Oncologul meu vrea să-mi facă un RMN cu substanță de contrast în luna următoare - a spus că este 95% sigură că tumora mea nu a crescut în timpul sarcinii, dar vrea să fie sigură”, explică Catherine. „Încerc să o fac pe Skye să se obișnuiască cu biberonul, deoarece nu voi putea să o alăptez timp de 24 de ore”, a spus ea.

Cum a descoperit Catherine că are o tumoră pe creier

În 2016, Catherine era director adjunct la o școală primară când a început să sufere de dureri de cap, care au devenit din ce în ce mai severe și mai dese. A mers la medicul de familie, care a pus durerile de cap pe seama stresului și a diagnosticat-o cu depresie. I s-au prescris antidepresive.

„Nu am fost niciodată o persoană stresată, dar am crezut că este plauzibil, deoarece aveam o slujbă foarte solicitantă”, spune Catherine. Ea povestește că devenise din ce în ce mai uitucă și, în iulie 2016, cea de-a șasea aniversare a căsătoriei i-a scăpat din vedere.

„Întotdeauna îmi amintesc aniversarea noastră, dar atunci mi-a dispărut cu totul din minte până când Steve mi-a înmânat o felicitare”, își amintește ea. Pe 4 august 2016, mama lui Catherine a venit acasă și a știut instantaneu că fiica ei nu era în regulă. A dus-o pe Catherine la Urgențe, unde i s-au făcut mai multe investigații în urma cărora a reieșit că avea o masă tumorală pe creier. A fost trimisă la un spital de specialitate pentru un RMN detaliat.

catherine, sotul ei și fiicele lor
Catherine, soțul ei Steve și fiicele lor, Rose și Skye | Foto: Catherine Reeve/The Brain Tumour Charity via thesun.co.uk

„Îmi amintesc că eram în ambulanță cu sora mea, iar mama îl sunase pe Steve să ne întâlnim la spital. Ultimul lucru pe care mi-l amintesc este că am fost dusă în scaunul cu rotile la spital, apoi totul a devenit neclar”, spune Catherine. Cinci zile mai târziu, ea a fost operată pentru a elibera presiunea de pe creier și a fost supusă unei craniotomii 10 zile mai târziu pentru a îndepărta 97% din tumoare. La două săptămâni după operație, a primit o lovitură și mai devastatoare când rezultatele biopsiei au arătat că avea un glioblastom incurabil.

„Medicii ne-au spus că mai aveam între trei și cinci ani de trăit", spune Catherine. „Nimic nu te poate pregăti pentru a primi un diagnostic terminal - nu părea real. Mă tot gândeam: "De ce eu?" și ceea ce mă durea cel mai mult era să știu că îmi răneam familia. Mi-a luat mult timp să trec peste toate aceste sentimente”, povestește Catherine.

După ce a ieșit din spital, Catherine a urmat șase săptămâni de radioterapie și șase luni de chimioterapie. Și-a pierdut mobilitatea pe partea dreaptă a corpului, care s-a îmbunătățit treptat cu fizioterapie. A trebuit să învețe să meargă din nou, să folosească un cuțit și o furculiță și nu a putut conduce timp de doi ani și jumătate. În mod emoționant, Catherine știe că într-o zi va trebui să își ia rămas bun de la fetițele ei.

„Poate că voi scrie scrisori sau voi face videoclipuri pentru etapele importante din viața lor, atunci când nu voi putea fi alături de ele", a spus Catherine. „Dar nu sunt încă în acel loc - voi ști când voi fi. Suntem realiști și știm ce ne așteaptă pe măsură ce boala progresează inevitabil. Dar alegem să trăim clipa și să ne concentrăm pe aspectele pozitive.”, a mai adăugat aceasta.

Catherine ar fi trebuit să alerge la Maratonul de la Londra pentru o organizație caritabilă în 2020, dar evenimentul a fost anulat din cauza pandemiei. Nu s-a lăsat descurajată de acest lucru și a alergat, în schimb, în jurul orașului Chelmsford, strângând în total 7.000 de lire sterline pentru organizația caritabilă.

Acum s-a înscris pentru a alerga maratonul din 2023 „pentru a-l bifa de pe lista mea de dorințe și pentru că astfel pot ajuta alți oameni aflați în situația mea. Vreau să fac cât mai mult posibil și să trăiesc cea mai bună viață cât mai pot - să îmi fac amintiri cu Steve și cu fetele noastre minunate”, spune Catherine.

Citește și: A pierdut lupta cu cancerul la doar 33 de ani. „Acum se odihnește în sfârșit în liniște totală”

Surse foto: Catherine Reeve/The Brain Tumour Charity

Surse articol: thesun.co.uk

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Și-a indus nașterea pentru a-i da șansa soțului ei grav bolnav să își cunoască fiica
  Și-a indus nașterea pentru a-i da șansa soțului ei grav bolnav să își cunoască fiica

  O femeie și-a indus travaliul cu două săptămâni mai devreme pentru a-i da șansa soțului ei, grav bolnav, să-și întâlnească și să-și îmbrățișeze fiica...

  O familie cu doi copii poate duce un trai decent la oraș cu 4200 lei pe lună. Asta spun autoritățile. Care este însă realitatea?
  O familie cu doi copii poate duce un trai decent la oraș cu 4200 lei pe lună. Asta spun autoritățile. Care este însă realitatea?

  Specialiști din cadrul Institutului de Cercetare a Calității Vieții au calculat că o familie ce trăiește în mediul urban și care are doi copii ar putea duce un trai decent...

  Fetița mea este singura persoană din lume care suferă de această boală. Nu știu cât va mai trăi
  Fetița mea este singura persoană din lume care suferă de această boală. Nu știu cât va mai trăi

  Hannah Wood este mama unei fetițe de 7 ani despre care se crede că este singura din lumea care suferă de o mutație genetică ce determină o întârziere a dezvoltării și...

  Fiica mea a fost rapită din spital cand avea 3 zile. Am găsit-o dupa 17 ani, însă coșmarul abia a început
  Fiica mea a fost rapită din spital cand avea 3 zile. Am găsit-o dupa 17 ani, însă coșmarul abia a început

  Privindu-și fiica nou-născută, tânăra mămică Celeste Nurse a simțit un val de dragoste și s-a gândit cu emoție la frumoasa cameră pe care o decorase pentru fetița ei...

  M-am măritat cu fratele meu vitreg și mama mea e de-a dreptul încântată de relație
  M-am măritat cu fratele meu vitreg și mama mea e de-a dreptul încântată de relație

  În general, lumea va avea mereu comentarii pozitive sau negative atunci când doi oameni se căsătoresc. La ce vă așteptați să spună lumea atunci când doi frați...

  Iubita mea e supărată că nu vreau să șterg pozele cu fiica mea, în care apare și fosta soție
  Iubita mea e supărată că nu vreau să șterg pozele cu fiica mea, în care apare și fosta soție

  Un tătic povestește, pe Reddit, că actuala lui iubita s-a supărat destul de tare când a descoperit în telefonul său mai multe poze cu fiica lui din prima căsătorie,...

  Am primit o înștiințare de la grădiniță că fiica mea de 4 ani este grasă
  Am primit o înștiințare de la grădiniță că fiica mea de 4 ani este grasă

  O mămică de peste hotare povestește cât de furioasă a fost în momentul în care a primit, de la grădiniță, o scrisoare în care era înștiințată că...

  © 2023 Qbebe