Lucruri pe care doar mamele de băieți le știu

Lucruri pe care doar mamele de băieți le știu

Irina Olteanu - Redactor Senior

Există câteva lucruri pe care doar mamele de băieți le pot înțelege. Deși multe persoane percep experiența de viață a unei mame de băiat drept una ieșită din comun, adevărul este că sunt atât de multe lucruri de apreciat încât nu ai putea concepe că ai putea fi vreodată...mamă de fată.

Probabil că ai auzit și tu, nu de puține ori, diverse impresii legate de grija pe care ar putea-o avea sau nu băieții față de tine în momente de cumpănă, de exemplu când ești bolnavă sau țintuită la pat. Sigur ți s-a spus, și nu o dată, că o fată ar fi avut grijă de tine în vreme ce un băiat nu ar fi capabil. Sau că ești extrem de norocoasă, cu ghilimelele de rigoare, că ai un mic monstruleț, murdar și extrem de agitat. Adevărul este că există foarte multe avantaje, frumuseți și provocări ale unei vieți ca mamă de băiat.

1. Ești prima sa dragoste

Nu încape dubiu că te vei îndrăgosti la prima vedere de puiul tău mic și că el te va iubi la rândul său ca pe ochii din cap. De altfel, și băieții sunt perfect capabili de gesturi pline de afecțiune precum să te mângâie, să îți aducă flori sau, de ce nu, să te pieptene. Până la urmă învață cum să iubească o femeie și cum să fie iubiți de o femeie chiar de la tine, cea care i-a dat viață.

mamele de baiat

2. Ești prototipul său feminin

Îi modelezi așteptări de respect și bunătate. Nu este niciodată prea târziu să îi demonstrezi că dorești să fii tratată cuviincios de el, de către cel de-al doilea părinte și de restul lumii. Băieții crescuți de mame puternice, care demonstrează un respect de sine crescut, vor căuta femei asemănătoare acestora la maturitate pentru a le fi partenere. Și, cel mai important, vor fi și ei niște bărbați de toată nădejdea.

3. Vei avea multe regrete

Ai strigat și vei striga mult. La el sau la ei. Din cauză că sunt mereu plini de energie și neastâmpărați, apar boroboațe la tot pasul. Iar răbdarea îți va fi încercată constant. Îți vei dori cândva să-ți fi acordat mai mult timp pentru a reacționa corespunzător.

4. Te poți întreba cum ar fi fost fiica ta

La un moment dat este posibil să te întrebi cum ar fi arătat, cum ar fi vorbit, cum s-ar fi comportat fiica ta. Există o etapă a întrebărilor și dacă. Se poate să trăiești astfel de momente când vezi o fetiță, eventual într-o rochiță drăgălașă. Te vei gândi involuntar că îți seamănă și că ar fi putut fi a ta și vei simți o tresărire. Însă, nu te îngrijora, îți va trece.

5. Nu ai parte de dramele specifice fetelor

Acest aspect poate fi privit drept o adevărată binecuvântare. Veșnicele replici de tipul cutare a spus asta sau cutare a spus aia, lacrimile, schimbările de dispoziție...tot arsenalul. Băieții au și ei propriile probleme, însă roller coaster-ul emoțional al perioadei de preadolescență și adolescență este menținut în limite acceptabile.

mamele de baieti

6. Ai parte în schimb de glume despre pârțuri și de o renunțare tardivă la scutec

Etapa glumelor despre pârțuri, diverse secreții și excreții începe de la o vârsă extrem de fragedă și nu se termină practic niciodată. Singurul lucru care se modifică este că glumele devin mult mai...directe. În ceea ce privește olița, vei reuși într-un final să îl scapi de scutec, dar evident, la cel puțin un an după restul fetelor de la grădiniță.

7. Vei înțelege adevăratul sens al durerii cu ajutorul pieselor de Lego

Aproape toți băieții trec prin etapa Lego. Care presupune piese împrăștiate pretutindeni, care revin ca prin farmec chiar dacă le-ai strâns în urmă cu cinci minute, de cele mai multe ori pe podea. Iar mersul pe piese Lego poate fi ușor asemănat cu cel pe pietre încinse. De fapt, nu știi care doare mai tare. Nu-ți face griji, însă, cât de curând va intra în perioada de supereroi.

8. Frigiderul nu va fi niciodată plin

Mai ales când băiatul tău va crește și va avea acces la alimente vei descoperi că apetitul unui mic mascul este realmente insațiabil. Te întrebi cum poate consuma atât de multe lucruri, căci numai carbohidrații dintr-o săptămână ar putea fi suficienți pentru a hrăni populația unei mici insule.

9. Se poate să ți se potrivească să fii mamă de băiat

Pentru unele mame poate dura mai mult, pentru altele mai puțin până când vor realiza că a avea un băiat este ipostaza în care se regăsesc perfect. Chiar te bucuri de un timp pentru tine de care mamele de fete pur și simplu nu au parte. De exemplu, momentele în care te duci să îți faci manichiura sau mergi la coafor vor fi exclusiv ale tale, nu va trebui să le împarți cu vreun copil de fiecare dată când desfășori o activitate specific...feminină.

10. Reversul medaliei: coafura devin o obsesie

Preocuparea obsesivă pentru propria podoabă capilară este ceva specific masculin. Vei ajunge să te familiarizezi cu produse de hairstyle și te vei întreba, la un moment dat, de ce durează mai mult să își aranjeze părul decât durează la tine.

11. Există o doză mai mare de siguranță în ceea ce privește băieții

Vei degusta la maxim acest avantaj în special în perioada adolescenței când, de exemplu, va merge noaptea în club sau la vreo petrecere și nu te vei îngrijora că va veni singur acasă. Evident, și băieții au doza lor de probleme și pot deveni victime, însă în cazul fetelor există mai multe șanse să fie hărțuite sau atacate din simplul motiv că nu sunt fizic la fel de capabile să se apere/să riposteze. Te vei îngrijora și tu pentru fiul tău, dar mai puțin. Nu uita să îl înveți să respecte femeile încât celelalte mame să nu își facă griji cu privire la fiicele lor.

12. Vei simți mereu aceleași sentimente despre el

Bucuria liniștită când îl privești dormind, tresăritul inimii când intră în cameră. Fiorul matern pe care îl simți când ai parte de îmbrățișările băiețești, de urs. Va rămâne mereu băiețelul tău, indiferent cât de mare va crește. De altfel, și la maturitate privindu-l îi vei vedea chipul de copil.

mamele de baieti

13. Acceptă provocarea

Să crești un bărbat bun este un lucru minunat și onorabil. Bărbații care sunt gentili, onești și care poartă de grijă. Bărbații care tratează frumos femeile și copiii. Bărbații care sunt soți iubitori, devotați. Este vorba despre o resonsabilitate copleșitoare, dar ești pregătită pentru orice încercare. Ți s-a acordat o ocazie minunată și trebuie să o savurezi, să te bucuri de ea. Și să culegi recompensele.

Citește și:Din culisele unei mame de baiat 

Surse:
www.huffingtonpost.com; www.redbookmag.com; www.goodhousekeeping.co.uk

Articolul urmator
Și acum plâng când mă uit la poza asta. A fost un moment pe care doar mamele îl înțeleg
Și acum plâng când mă uit la poza asta. A fost un moment pe care doar mamele îl înțeleg

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Mamele care nu știu să gătească cresc copiii mai inteligenți
  Mamele care nu știu să gătească cresc copiii mai inteligenți

  Auzim mereu cât este de important să învățăm copiii să capete abilități culinare și cât de mult le stimulează creativitatea. Însă multe mame, mai ales cele...

  O mamă a adus pe lume prima fetiță din familia soțului ei, după mai bine de 130 de ani în care s-au născut doar băieți
  O mamă a adus pe lume prima fetiță din familia soțului ei, după mai bine de 130 de ani în care s-au născut doar băieți

  Anumite cupluri își doresc mai mult să aibă o fată, în timp ce altele ar prefera mai degrabă un băiat. Ce se întâmplă însă când în familia...

  A fi părintele unui copil cu autism: 21 de lucruri pe care aș fi vrut să le știu
  A fi părintele unui copil cu autism: 21 de lucruri pe care aș fi vrut să le știu

  Poate știți deja că fiecare copil cu autism este diferit de alți copii cu același diagnostic. Totuși, sentimentele părinților care au un copil atipic, par să fie asemănătoare. 21...

  5 lucruri pe care aș fi vrut să le știu despre gemeni, înainte să devin mamă de gemeni identici
  5 lucruri pe care aș fi vrut să le știu despre gemeni, înainte să devin mamă de gemeni identici

  O mămică cu 3 copii, dintre care doi gemeni, ne împărtășește ce a învățat de când a devenit mamă de gemeni identici.

  Au doar 2 anișori și deja se luptă pentru viața lor! Povestea gemenilor diagnosticați cu o boală rară, pe care doar 13 oameni în lume o au
  Au doar 2 anișori și deja se luptă pentru viața lor! Povestea gemenilor diagnosticați cu o boală rară, pe care doar 13 oameni în lume o au

  Să îți vezi copilul bolnav și luptându-se pentru viață reprezintă una dintre cele mai dure experiențe prin care poate trece un părinte. Cu atât mai mult cu...

  Ce mari au crescut copiii Flaviei Mihășan. Cum se descurcă vedeta în rolul de mamă de băieți
  Ce mari au crescut copiii Flaviei Mihășan. Cum se descurcă vedeta în rolul de mamă de băieți

  Viață de mămică îi priește Flaviei Mihășan! Deși a renunțat la televiziune în urmă cu trei ani, pentru a se dedică vieții de familie, vedetă este o prezența activă...

  Scrisoare deschisă către toate mamele care au avut parte de o naștere traumatizantă
  Scrisoare deschisă către toate mamele care au avut parte de o naștere traumatizantă

  Potrivit oamenilor de știință, conceptul de „naștere traumatizantă” este unul foarte complex, ce se folosește pentru a descrie o serie de experiențe și de răspunsuri...

  Un grup de băieți de clasa a VII-a a construit un "dosar" care a dus la concedierea unui profesor pedofil
  Un grup de băieți de clasa a VII-a a construit un "dosar" care a dus la concedierea unui profesor pedofil

  Câțiva băieți de 13 ani, elevi la o școală din Rhode Island, SUA, au etichetat de multe ori un profesor ca fiind un ”creep”, care în argoul american se traduce...

  © 2024 Qbebe