Mami, vreau să mă transformi în televizor, pentru că așa sunt și eu luat în serios când vorbesc

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Scrisoarea copilului din articolul de mai jos poate fi chiar a copilului tău. Mesajul ei este clar și menit să aducă în prim-plan o problemă deosebit de actuală: timpul insuficient pe care părinții îl petrec alături de copii.

Scrisoarea emoționantă a unui copil către familia sa

În cadrul unei compuneri pe care a avut-o de pregătit pentru școală, legată de ce și-ar dori de la Dumnezeu, un copil și-a exprimat dorința de a se transforma în televizor pentru a avea parte de mai multă atenție, de mai mult timp din partea familiei. La final, vom afla că, de fapt, copilul care a redactat scrisoarea era chiar fiul învățătoarei care dăduse această temă.

Parcurge cu atenție rândurile de mai jos:
„Doamne, în seara asta vreau să te rog să faci ceva foarte special. Transformă-mă într-un televizor. Vreau să îi iau locul și să trăiesc că televizorul din casă. Așa aș avea propriul meu loc special și familia mea ar sta în jurul meu zi de zi... așa voi fi luat în serios când vorbesc. Vreau să fiu în centrul atenției și să fiu ascultat fără întreruperi sau întrebări. Vreau să primesc aceeași grijă specială... televizorul o privește chiar și atunci când nu funcționează.

El se bucură de compania tatălui meu când ajunge acasă de la locul de muncă, chiar și atunci când este obosit și nu vorbește cu nimeni. Vreau că mama să vină la mine când este tristă și supărată... nu vreau să mai fiu ignorat. De asemenea, vreau că fratele meu să lupte să fie cu mine și chiar să aibă un loc special unde să stea și să mă asculte.
Vreau să simt că familia lasă totul deoparte și să își petreacă din nou timp cu mine. Doamne, nu îți cer prea multe... vreau doar să iau locul televizorului din casa mea”.

Motive pentru care copiii au nevoie de timp de calitate alături de părinți

Pentru a putea fi vorba despre timp de calitate, se recomandă să petrecem măcar 1 oră pe zi, mai mult de 1 dată pe săptămână, în care să-i acordăm atenție din plin copilului nostru. În acest interval petrecut alături de el, trebuie să lăsăm deoparte orice ne-ar distrage și să ne străduim, pe cât posibil, să-l implicăm în activitățile care-i plac.


Experții în psihologia infantilă consideră că timpul de calitate este benefic atât pentru copil, cât și pentru familia noastră. Iată de ce:
Copilul va avea o sănătate emoțională mai bună
Un copil are nevoie să simtă că este iubit, că este mereu cineva căruia îi pasă de el. De aceea, este esențial să-i acordăm cât mai mult timp, nu doar în momentele speciale, ci în mod constant. Simțindu-se iubit, copilul va învăța, la rândul său, să transmită dragostea sa și celor din jur și va fi încărcat cu emoții pozitive. Datorită acestora, va deveni o persoană împlinită și mai puternică din punct de vedere mental și emoțional.

Prin timpul de calitate vom contribui la o bună sănătate fizică a copilului
Oamenii de știință consideră că simplele mese în familie, dar și activitățile fizice desfășurate alături de părinți, îl vor ajuta pe copil să deprindă obiceiuri sănătoase, care-l vor însoți și în viața de adult.

Copilul va fi mai puțin predispus problemelor de comportament
Psihologii atrag atenția asupra următorului aspect: cu cât un copil va avea parte de mai multă atenție a părinților, cu atât va avea mai puține tendințe de a dezvolta diferite probleme de comportament. Astfel, copiii care sunt iubiți, care sunt mereu implicați în activități alături de familie, vor deprinde un autocontrol mai bun și comportamente dezirabile.

Datorită timpului de calitate, copilul va avea o stimă de sine mai ridicată
Odată ce un copil ajunge să se simtă iubit și apreciat de părinții săi, va avea mai multă încredere în sine și va învăța să se autoaprecieze. Toate acestea sunt posibile cu atât mai mult cu cât copilul are șansa să petreacă mai mult timp alături de familie.

Copilul va avea mai multe șanse de a avea rezultate mai bune la școală
De-a lungul timpului, s-a putut constata că, dacă un copil se bucură din plin de atenția părinților săi și petrece mai multe momente alături de acestea, va putea să învețe mai ușor lucruri noi, care îi vor fi de folos inclusiv la școală. De asemenea, în cadrul timpului de calitate alocat copiilor noștri, putem să ne implicăm și în activități didactice, inclusiv în pregătirea temelor, proiectelor etc.. încercând însă, pe cât posibil, să strecurăm printre ele și activități cu caracter ludic.

Pentru că a văzut cum este să aloci timp cuiva, copilul va învăța să fie un prieten bun
Să fii implicat în viața celor dragi, să le acorzi toată atenția, este un demers care îi arată copilului cum este să procedezi așa și cu cei din jurul tău. În acest context, va ajunge să învețe cum să fie un prieten bun, pe care să se bazeze oricând cei apropiați.

Familia voastră va deveni mai consolidată
Cu cât o familie va petrece mai mult timp împreună, cu atât legăturile vor deveni mai puternice, iar viața de familie va fi mai frumoasă. În plus, momentele minunate se pot transforma în veritabile puncte de sprijin în perioadele mai dificile.

Surse: Kudika.ro, 10minutesofqualitytime.com, parentingni.org

Poza principala:

https://www.istockphoto.com/photo/child-abuse-2-gm599911810-103050885

Surse foto: istockphoto.com, pixabay.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Sunt o mamă blândă: de ce nu interzic copilului să se uite la televizor când greșește
  Sunt o mamă blândă: de ce nu interzic copilului să se uite la televizor când greșește

  Tu ce ai face dacă te-ai trezi la 5 dimineața și ți-ai vedea toate produsele cosmetice împrăștiate pe jos de copiii tăi? Primul instinct ar fi să te enervezi și, probabil, să...

  Mami, ajută-mă! Nu vreau să mint. Simt că hrănesc o pată neagră din creier cu broccoli stricat
  Mami, ajută-mă! Nu vreau să mint. Simt că hrănesc o pată neagră din creier cu broccoli stricat

  Încă o zi, încă o lecție de viață de la propria mea fiică. Are doar 10 ani, dar vede lucrurile uneori atât de fresh și cu o maturitate atât de transparentă...

  Lecția de luat aminte a unei educatoare pentru copii: „Vreau să îi învăț să greșească, să-și accepte greșelile”
  Lecția de luat aminte a unei educatoare pentru copii: „Vreau să îi învăț să greșească, să-și accepte greșelile”

  Pasiunea de a împărtăși cu ceilalți ceea ce știi, dragostea față de cei mici și dorința de a-i pregăti pentru viață sunt unele dintre cele mai importante repere pentru un...

  Mami, nu fi tristă! Cele mai frumoase lucruri din viață sunt gratis. Eu sunt cel mai bun exemplu
  Mami, nu fi tristă! Cele mai frumoase lucruri din viață sunt gratis. Eu sunt cel mai bun exemplu

  Îți dai seama că ești o mamă bună când propriul tău copil începe să îți dea lecții de viață care au sens și care te pun pe gânduri. În lumina...

  11 vedete vorbesc despre cât de greu le-a fost să alăpteze
  11 vedete vorbesc despre cât de greu le-a fost să alăpteze

  Alăptarea nu e doar lapte și miere, iar vedetele de peste ocean nu se feresc să povestească despre momentele mai puțin plăcute prin care au trecut în perioada în care...

  Mama a doi gemeni, cu soțul în comă din cauza coronavirusului: Luați în serios totul. Nu este isterie, este realitate.
  Mama a doi gemeni, cu soțul în comă din cauza coronavirusului: Luați în serios totul. Nu este isterie, este realitate.

  O mamă a doi gemeni are soțul în comă din cauza coronavirusului. Ea trage un semnal de alarmă să luăm totul în serios pentru că nu este doar o isterie.

  Scrisoarea emoționantă a unui copil de 8 ani pentru Moș Crăciun. „Pentru mami te rog să aduci ceva să facă mâncare ca să nu mai plângă când crede că nu o vedem”
  Scrisoarea emoționantă a unui copil de 8 ani pentru Moș Crăciun. „Pentru mami te rog să aduci ceva să facă mâncare ca să nu mai plângă când crede că nu o vedem”

  Scrisoarea unui băiețel de opt ani pentru Moș Crăciun a emoționat o țară întreagă. Matei are doar 8 ani și provine dintre-o familie săracă și cu probleme din...

  © 2022 Qbebe