Ghid de ingrijire a nasului E-book gratuit

Mami, vreau să mă transformi în televizor, pentru că așa sunt și eu luat în serios când vorbesc

Scrisoarea copilului din articolul de mai jos poate fi chiar a copilului tău. Mesajul ei este clar și menit să aducă în prim-plan o problemă deosebit de actuală: timpul insuficient pe care părinții îl petrec alături de copii.

Scrisoarea emoționantă a unui copil către familia sa

În cadrul unei compuneri pe care a avut-o de pregătit pentru școală, legată de ce și-ar dori de la Dumnezeu, un copil și-a exprimat dorința de a se transforma în televizor pentru a avea parte de mai multă atenție, de mai mult timp din partea familiei. La final, vom afla că, de fapt, copilul care a redactat scrisoarea era chiar fiul învățătoarei care dăduse această temă.

Parcurge cu atenție rândurile de mai jos:
„Doamne, în seara asta vreau să te rog să faci ceva foarte special. Transformă-mă într-un televizor. Vreau să îi iau locul și să trăiesc că televizorul din casă. Așa aș avea propriul meu loc special și familia mea ar sta în jurul meu zi de zi... așa voi fi luat în serios când vorbesc. Vreau să fiu în centrul atenției și să fiu ascultat fără întreruperi sau întrebări. Vreau să primesc aceeași grijă specială... televizorul o privește chiar și atunci când nu funcționează.

El se bucură de compania tatălui meu când ajunge acasă de la locul de muncă, chiar și atunci când este obosit și nu vorbește cu nimeni. Vreau că mama să vină la mine când este tristă și supărată... nu vreau să mai fiu ignorat. De asemenea, vreau că fratele meu să lupte să fie cu mine și chiar să aibă un loc special unde să stea și să mă asculte.
Vreau să simt că familia lasă totul deoparte și să își petreacă din nou timp cu mine. Doamne, nu îți cer prea multe... vreau doar să iau locul televizorului din casa mea”.

Motive pentru care copiii au nevoie de timp de calitate alături de părinți

Pentru a putea fi vorba despre timp de calitate, se recomandă să petrecem măcar 1 oră pe zi, mai mult de 1 dată pe săptămână, în care să-i acordăm atenție din plin copilului nostru. În acest interval petrecut alături de el, trebuie să lăsăm deoparte orice ne-ar distrage și să ne străduim, pe cât posibil, să-l implicăm în activitățile care-i plac.


Experții în psihologia infantilă consideră că timpul de calitate este benefic atât pentru copil, cât și pentru familia noastră. Iată de ce:
Copilul va avea o sănătate emoțională mai bună
Un copil are nevoie să simtă că este iubit, că este mereu cineva căruia îi pasă de el. De aceea, este esențial să-i acordăm cât mai mult timp, nu doar în momentele speciale, ci în mod constant. Simțindu-se iubit, copilul va învăța, la rândul său, să transmită dragostea sa și celor din jur și va fi încărcat cu emoții pozitive. Datorită acestora, va deveni o persoană împlinită și mai puternică din punct de vedere mental și emoțional.

Prin timpul de calitate vom contribui la o bună sănătate fizică a copilului
Oamenii de știință consideră că simplele mese în familie, dar și activitățile fizice desfășurate alături de părinți, îl vor ajuta pe copil să deprindă obiceiuri sănătoase, care-l vor însoți și în viața de adult.

Copilul va fi mai puțin predispus problemelor de comportament
Psihologii atrag atenția asupra următorului aspect: cu cât un copil va avea parte de mai multă atenție a părinților, cu atât va avea mai puține tendințe de a dezvolta diferite probleme de comportament. Astfel, copiii care sunt iubiți, care sunt mereu implicați în activități alături de familie, vor deprinde un autocontrol mai bun și comportamente dezirabile.

Datorită timpului de calitate, copilul va avea o stimă de sine mai ridicată
Odată ce un copil ajunge să se simtă iubit și apreciat de părinții săi, va avea mai multă încredere în sine și va învăța să se autoaprecieze. Toate acestea sunt posibile cu atât mai mult cu cât copilul are șansa să petreacă mai mult timp alături de familie.

Copilul va avea mai multe șanse de a avea rezultate mai bune la școală
De-a lungul timpului, s-a putut constata că, dacă un copil se bucură din plin de atenția părinților săi și petrece mai multe momente alături de acestea, va putea să învețe mai ușor lucruri noi, care îi vor fi de folos inclusiv la școală. De asemenea, în cadrul timpului de calitate alocat copiilor noștri, putem să ne implicăm și în activități didactice, inclusiv în pregătirea temelor, proiectelor etc.. încercând însă, pe cât posibil, să strecurăm printre ele și activități cu caracter ludic.

Pentru că a văzut cum este să aloci timp cuiva, copilul va învăța să fie un prieten bun
Să fii implicat în viața celor dragi, să le acorzi toată atenția, este un demers care îi arată copilului cum este să procedezi așa și cu cei din jurul tău. În acest context, va ajunge să învețe cum să fie un prieten bun, pe care să se bazeze oricând cei apropiați.

Familia voastră va deveni mai consolidată
Cu cât o familie va petrece mai mult timp împreună, cu atât legăturile vor deveni mai puternice, iar viața de familie va fi mai frumoasă. În plus, momentele minunate se pot transforma în veritabile puncte de sprijin în perioadele mai dificile.

Surse: Kudika.ro, 10minutesofqualitytime.com, parentingni.org

Poza principala:

https://www.istockphoto.com/photo/child-abuse-2-gm599911810-103050885

Anul școlar în care trebuie să aleg dacă vreau un copil repetent sau unul bolnav

Surse foto: istockphoto.com, pixabay.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  4 greseli pe care parintii le fac cand le vorbesc copiilor despre sex
  4 greseli pe care parintii le fac cand le vorbesc copiilor despre sex

  Una dintre discutiile cele mai inspaimantatoare pentru parinti este cea despre sex. Sa le vorbesti copiilor despre sex poate fi stanjenitor si foarte inconfortabil. Cu toate aceastea, o...

  Femeile care vorbesc tare și sunt gălăgioase sunt mai sănătoase
  Femeile care vorbesc tare și sunt gălăgioase sunt mai sănătoase

  Oamenii de știință au ajuns la concluzia că femeile care vorbesc tare se bucură de o sănătate mai bună decât a acelora care nu procedează așa.

  Mami, vreau afară! Sfaturi pentru o vară ușoară
  Mami, vreau afară! Sfaturi pentru o vară ușoară

  De cum se ivesc zorile, copilul care în timpul anului școlar abia se ridica din pat dimineața, în timp de vacanță sare din pat cu bateriile încărcate, dornic să se...

  3 lucruri care se întâmplă în creierul copilului când se uită la televizor
  3 lucruri care se întâmplă în creierul copilului când se uită la televizor

  Privitul la televizor cauzează o serie de probleme, mai ales când vine vorba despre creierul copilului, care se află în curs de dezvoltare. Te întrebi cu siguranță care...

  Începi să te transformi în mama ta când ajungi la 33 de ani
  Începi să te transformi în mama ta când ajungi la 33 de ani

  Cu siguranță au existat momente în care ai spus că nu vrei să fii niciodată ca mama ta, mai ales în situațiile tensionate. Ei bine, este ceva inevitabil. Fie că vrei, sau...

  Mami, eu cred că sunt pofta ta de viață ...
  Mami, eu cred că sunt pofta ta de viață ...

  Mi se spune că sunt o mamă Zen. Chestie care mă surprinde de fiecare dată. Lumea din jur, care mă vede o dată pe săptămână, chiar crede că sunt Zen. Așa, la suprafață,...

  11 vedete vorbesc despre cât de greu le-a fost să alăpteze
  11 vedete vorbesc despre cât de greu le-a fost să alăpteze

  Alăptarea nu e doar lapte și miere, iar vedetele de peste ocean nu se feresc să povestească despre momentele mai puțin plăcute prin care au trecut în perioada în care...

  © 2019 Qbebe