Mesajul disperat al unei mame a cărei fiică de 10 ani a fost abuzată într-o excursie

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Când îți lași copilul în grija cadrelor didactice, te aștepți că acesta va fi în siguranță și, în cazul în care ar surveni vreun eveniment mai puțin plăcut, vei fi imediat anunțată. Pentru o mamă din Nigeria lucrurile au stat cu totul altfel, aceasta descoperind, cu durere, că fetița ei a trecut printr-o experiență greu de imaginat, pe care școala a încercat să o pună sub tăcere. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a afla despre ce a fost vorba!

O școală din Nigeria a încercat să ascundă unor părinți un incident în care fiica lor fusese implicată

În perioada 8-14 martie, 76 de copii de la școala „Chrisland” din Lagos (Nigeria) au participat la competiția „World School Games” din Dubai. Printre aceștia se afla și o fetiță de 10 ani. După întoarcerea de acolo, pe Twitter a apărut un videoclip, postat de o persoană necunoscută, în care erau surprinși doi elevi care fuseseră în Dubai. 

Un reprezentant al conducerii școlii le-a trimit o scrisoare părinților fetiței de 10 ani, în care se spunea că aceasta urma să fie suspendată întrucât fusese implicată, în perioada competiției, în acte cu caracter imoral”. Conform datelor furnizate de „The Nigerian Observer”, în scrisoare se preciza că: „Școala noastră nu poate să tolereze așa ceva. Prin urmare, fata va fi plasată sub suspendare pe termen nelimitat, până când dv., în calitate de părinți, vă veți asigura că este pedepsită, consiliată și reabilitată.”

femeie care se afla in fata casei sale si este ingrozita de ceea ce a citit intr-o scrisoare

Mama fetei a dezvăluit, într-un videoclip disponibil pe „yabaleftonline.ng”, care a fost atitudinea școlii cu privire la incidentul în care fusese implicată aceasta. A precizat că nimeni nu i-a explicat ce se întâmplase de fapt:

„Copilul meu învață la școala „Chrisland VGC”. În urmă cu o lună, eram în drum spre Lagos când am primit un telefon de la directoarea școlii și mi s-a spus că trebuia să vin acolo, ceea ce am și făcut. 

M-am întâlnit cu câțiva reprezentanți ai școlii. Printre ei era și doamna Kemi, numele altor persoane nu mi-l amintesc. Mi-au zis că trebuia să știu că fiica mea, pe care o lăsasem în grija lor în Dubai, se sărutase cu un băiat, care îi răspunsese la sărut. Au aflat ulterior că ideea le venise inspirându-se de la „Adevăr sau Provocare”, m-au sfătuit să fiu atentă la fiica mea și să-i iau telefonul. Am răspuns că este în regulă, că voi realiza acest demers. Doamna Kemi a adăugat că nu era cazul să-i spun și soțului meu, insistând asupra ideii că o femeie nu ar trebui să-i mărturisească totul bărbatului de lângă ea. 

Nu am mai primit nicio veste din partea școlii. Am crezut că era totul bine, dar la vreo 2-3 săptămâni de la întâlnirea de la școală, directoarea m-a sunat și mi-a trimis un link ca să pot intra la o întâlnire pe Zoom, care avea să aibă loc la ora 5 după-amiaza. La întâlnire au participat mai mulți reprezentanți ai conducerii. Unul dintre ei, domnul Akin, care conducea întâlnirea, a precizat că nu putea fi vorba despre iertare și nu îmi dădeam seama despre ce vorbea. Mi s-a explicat că pur și simplu era vorba despre o simplă discuție și că doreau să se asigure că am luat telefonul fiicei mele și că ea se simțea bine. 

După aceea a vorbit despre „când s-a întâmplat”, iar eu am întrebat „ce să se întâmple”, el m-a întrebat dacă fiica mea nu mi-a spus, eu i-am răspuns că nu. Așa că am început să ridic tonul la ei și am întrebat ce se întâmplase, dar au refuzat să-mi vorbească.  Întâlnirea s-a încheiat. În ziua următoare, m-a sunat un părinte de la școală și mi-a zis că voia să ne vedem imediat. M-am dus acasă la acea mamă, iar ea mi-a arătat un videoclip și a menționat că toți părinții știau de el.  Mi-am informat soțul, spunându-i „Iată ce s-a întâmplat”. I-am dat telefon directoarei, dar a refuzat să-mi răspundă. Cred că am sunat-o mai mult de 20 de ori.”

Mama fetei a încercat să stea de vorbă cu ea

Văzând că nu putea să afle nimic de la școală, mama a hotărât să insiste să stea de vorbă cu fiica ei. După cum a declarat în videoclipul postat în sursa citată, fetița nu a vrut să-i mărturisească nimic întrucât școala o forțase să nu vorbească despre ce i se întâmplase în Dubai și o amenințase:

„Vă rog, vă implor să mă ajutați. Ajutați-mă, școala a încercat să ascundă acest incident. Au încercat să ne excludă, iar fiica mea este afectată din punct de vedere psihologic...Mi-au interogat fiica fără ca eu să-mi dau consimțământul. În al doilea rând, au amenințat-o, ceea ce este o povară enormă pentru ea. Așa că fiica mea suferea în tăcere, iar eu nu știam...

A aflat că fata a trecut printr-un test de sarcină 

Cea care a cerut ajutor pentru a face față situației cu fiica sa a povestit, în același videoclip, că aceasta a trecut prin teste de sarcină fără ca nimeni din familie să știe:

„Au fost organizate întâlniri, au trimis reprezentanți pentru a sta de vorbă cu fiica mea fără să aibă consimțământul meu. I-au făcut și un test de sarcină și ne-au mințind spunându-ne că era vorba despre un test pentru detectarea noului coronavirus.”

Fetița a fost suspendată de la școală

Când părinții au început să înfrunte conducerea școlii în legătură cu testele prin care trecuse fiica lor, au primit o scrisoare de suspendare, așa cum s-a relatat în videoclipul postat în sursa citată anterior:

„M-am dus să discut cu ei, să-i confrunt în legătură cu ceea ce se întâmplase cu fiica noastră. Ei ne-au răspuns cu o scrisoare de suspendare. Fiica mea nu este bine...Am nevoie de ajutor.” 

În final, copilul a venit cu detalii despre incidentul pe care școala încerca să-l ascundă

La insistențele mamei sale, fetița de 10 ani a povestit câteva lucruri despre ce se întâmplase în zilele în care fusese plecată la competiția din Dubai. A mărturisit că elevii fuseseră lăsați nesupravegheați la hotel. Iată ce dezvăluiri a făcut, conform confesiunii mamei din videoclipul menționat anterior:

„Când am întrebat-o pe fiica mea ce s-a întâmplat, mi-a spus că într-o dimineață s-au dus la micul dejun, iar un băiat a venit la ea și i-a zis să-l urmeze. Seara, acesta a ciocănit la ușa camerei sale și a pătruns acolo alături de un alt băiat. Au dus-o în toaletă și au pus-o să bea dintr-o băutură, cred că era vorba despre un fel de droguri. Ea nu știa ce făcea, ce i se întâmpla...”

Ubi Franklin, cel care a făcut public cazul fetei, un bun prieten al tatălui fetei, este și cel care oferă mai multe detalii legate de ce s-a întâmplat, pe contul său de Twitter. ”Prietenul meu, un tată minunat, a plătit pentru o excursie în Dubai și șpagă pentru ca fiica lui să fie protejată de însoțitori și uite unde s-a ajuns. Fetele și băieții stăteau separat, dar se pare că acei băieți i-au furat încărcătorul fetei și i-au spus că trebuie să vină la ei să și-l ia. Ajunsă acolo au închis-o în baie și au drogat-o, până a devenit inconștientă. Apoi au violat-o pe rând și s-au filmat și au pus pe Instagram toată filmarea, mimând chiar că ea stă deasupra. Au recunoscut totul, însă școala vrea să mușamalizeze fapta și nu îi lasă să recunoască oficial.”, scrie Ubi.

Surse foto:

Surse articol: nigerianobservernews.com, yabaleftonline.ng

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  „Nu mai pupați copiii pe gură!” Mesajul disperat al unei mame, după ce fiica ei s-a luptat cu boala timp de 3 săptămâni
  „Nu mai pupați copiii pe gură!” Mesajul disperat al unei mame, după ce fiica ei s-a luptat cu boala timp de 3 săptămâni

  Organismul unui copil aflat în primii ani de viață este încă fragil, prin urmare trebuie să avem în vedere că până și anumite gesturi de afecțiune îl...

  Avertismentul disperat al unei mame a cărei fetiță a murit după ce a înghițit o baterie de tip pastilă
  Avertismentul disperat al unei mame a cărei fetiță a murit după ce a înghițit o baterie de tip pastilă

  O fetiță de doar 2 ani a murit la câteva ore după ce a înghițit o baterie tip pastilă de la o telecomandă. „Mami, am nevoie de tine”, au fost ultimele cuvinte...

  Un copil de 8 ani a fost uitat într-o parcare într-o excursie cu școala
  Un copil de 8 ani a fost uitat într-o parcare într-o excursie cu școala

  Un băiețel în vârstă de 8 ani trebuia să fie într-o excursie școlară distractivă cu sora să miercurea trecută, dar în schimb a petrecut trei ore singur...

  De ce Jessica Simpson a ales să îi spună că a fost abuzată sexual fiicei sale de 8 ani
  De ce Jessica Simpson a ales să îi spună că a fost abuzată sexual fiicei sale de 8 ani

  Cântăreață, actriță, fashion designer, autoare și femeie de afaceri, Jessica Simpson are o familie frumoasă. Este mama a trei copii și a mărturisit că preferă să le...

  Dezvăluirile șocante ale unei mari vedete: Am fost abuzată sexual în copilărie și am ajuns să îmi înec amarul în alcool
  Dezvăluirile șocante ale unei mari vedete: Am fost abuzată sexual în copilărie și am ajuns să îmi înec amarul în alcool

  Jessica Simpson rupe tăcerea și mărturisește că a suferit câteva episoade cumplite în copilărie. Vedeta a fost abuzată sexual de mai multe ori, lucru care în cele...

  Mesajul audio disperat al unei asistente de la Spitalul din Suceava: "Am familie. Am copil. Nu vor să ne mai testeze ca să venim să lucrăm"
  Mesajul audio disperat al unei asistente de la Spitalul din Suceava: "Am familie. Am copil. Nu vor să ne mai testeze ca să venim să lucrăm"

  Spitalul Judeţean Suceava a ajuns „în acel punct în care a decimat personalul medical”, a declarat Nelu Tătaru, Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii...

  Reacția virală a unei mame când fiica ei de 17 ani o anunță că este însărcinată. Tot internetul a înnebunit!
  Reacția virală a unei mame când fiica ei de 17 ani o anunță că este însărcinată. Tot internetul a înnebunit!

  Nicole Hennessy, o fotografă în vârstă de 35 de ani din Rockville, Maryland, a descărcat TikTok pentru prima dată în aprilie. Mama a trei copii, ea se descrie ca fiind...

  Azi o prăznuim pe Sfânta-copil, care a fost expusă într-un bordel la 12 ani, pentru că nu a renunțat la credința ei! Vezi dacă fiica ta îi poartă numele
  Azi o prăznuim pe Sfânta-copil, care a fost expusă într-un bordel la 12 ani, pentru că nu a renunțat la credința ei! Vezi dacă fiica ta îi poartă numele

  21 ianuarie pare o zi ca oricare alta, însă în calendar această zi celebrează viața și sacrificiul unei fetițe de numai 12 ani, care a fost supusă unei umilințe cumplite...

  © 2022 Qbebe