Momentul în care a fost nevoie sa aleg între viața soției mele și a fiului meu

Bianca Geica - Redactor Senior

Un tată îndurerat a rememorat momentul sfâșietor în care medicii i-au cerut să aleagă între viața soției sale și cea a copilului lor nenăscut, dezvăluind cum „i-a stat inima în loc” când a trebuit să ia această decizie.

Un tată își amintește momentul în care i s-a cerut să aleagă între viața soției sale și a fiului său nenăscut, în timpul unei nașteri traumatizante

Michael Gerry Fotheringham McConnell, în vârstă de 33 de ani, din Falkirk, Scoția, care are deja cinci copii (Keira, Rebecca, Lacey, Winter și Thomas) împreună cu soția sa Stephanie Brown, s-a bucurat nespus de mult când a aflat că îl așteaptă pe al șaselea, anul trecut. Cu toate acestea, la 18 săptămâni de sarcină, Stephanie, în vârstă de 29 de ani, a început să piardă lichid amniotic și a trebuit să facă o cezariană de urgență.

Michael își amintește: „Medicul care urma să o asiste pe soția mea la naștere m-a luat deoparte și m-a întrebat: Dacă se complică, cine să supraviețuiască? Mama sau copilul?”. Dar, în ciuda riscurilor, cuplul a decis să meargă mai departe cu nașterea, iar în luna noiembrie a anului trecut i-au urat bun venit lui Mickey Robert Gerry Fotheringham McConnell, care cântărea doar 680 de grame, mai puțin decât un pachet de zahăr.

Michael și Stephanie alături de copiii lor Mickey (nou-născutul), Winter, Lacey, Rebecca, Thomas and Keira) | Foto via dailymail.co.uk

Micuțul și-a petrecut primele trei luni din viață în spital înainte de a dezvolta metahemoglobinemie (o boală caracterizată de o creștere anormală a concentrației sangvine de methemoglobină, o moleculă incapabilă să transporte oxigenul), iar medicii au spus că plămânii săi nu-i mai puteau susține corpul în creștere. După opt luni de spitalizare, copilul a decedat în mod tragic pe 24 iulie, înainte ca părinții să îl poată aduce acasă.

Bebelușul a supraviețuit opt luni până când plămânii i-au cedat

Michael și Stephanie nu sunt străini de suferință în drumul lor spre a deveni părinți. În urmă cu câțiva ani, Stephanie a suferit un avort spontan care a devastat-o. Cu toate acestea, când a aflat că este însărcinată cu un al șaselea copil, a fost în culmea fericirii. La 18 săptămâni de sarcină, Stephanie a început să aibă scurgeri de lichid ambiotic, iar la sosirea la spital, medicii le-au spus cuplului că inima bebelușului lor era „prea mare”. Viitoarea mamă a fost trimisă la un specialist în cardiologie. Cu toate acestea, o nouă ecografie a arătat că adevărata problemă era că plămânii bebelușului Mickey erau prea mici pentru corpul său și nu erau proporționali cu restul organelor sale.

Citește și: Complicatii la nastere care afecteaza mama

Michael și Stephanie au primit apoi vestea tragică că fiul lor, căruia nu-i dăduseră un nume la acel moment, nu se va naște. Totuși, în încercarea de a-și salva copilul, Stephanie a fost rugată să mai continue sarcina încă șase săptămâni, înainte de a fi transferată un alt spital pentru a naște.

Însă, la scurt timp după ce Stephanie s-a internat în spital pentru a-și aduce copilul pe lume, medicii au descoperit o complicație gravă, când cordonul ombilical a cedat. Michael spune: „Camera era plină de moașe și medici, care au descoperit că cordonul ombilical se cedase, creând o situație periculoasă. Am fost îngrozit când i-am văzut pe toți acești oameni, iar privirile de pe fețele lor mi-au spus cât de gravă este starea lui Stephanie. Când am aflat că viața soției mele era în pericol, mi-a înghețat inima - tot ce mi-a păsat în acel moment a fost ca ea să fie bine”.

Complicațiile cu bebelușul Mickey au readus amintirile traumatizante ale pierderii lor anterioare. Dar, în ciuda acestui lucru și a faptului că medicii i-au avertizat că Mickey ar putea să nu supraviețuiască, cuplul a decis că vrea să aducă pe lume băiețelul lor.

Michael a declarat: „Toată lumea era sceptică în privința supraviețuirii lui. Am fost alături de Stephanie în cele mai rele și mai înfricoșătoare momente din viața mea. Cu pierderea lichidului, cu faptul că a trebuit să-l țină pe Mickey în corpul ei timp de șase săptămâni - a fost epuizant, fizic și mental. Existau șanse mari ca placenta să se fi blocat pe stomacul și vezica lui Steph, o cezariană a fost răspunsul lor pentru a preveni acest pericol”.

Citește și: Embolia amniotică: ce este și cât de periculoasă este la naștere

Cuplul și-a întâmpinat fiul în luna noiembrie a anului trecut, cu trei luni înainte de termen, iar Michael a descris ușurarea pe care a simțit-o când l-a auzit pe Mickey plângând pentru prima dată în sala de operație. El a spus:

„Erau atât de mulți oameni în teatru și am stat cu sufletul la gură tot timpul. L-au luat pe băiatul meu de pe masa de operație și totul era liniștit - tot ce îmi amintesc este prima dată când i-am auzit vocea. Eram uimiți, era atât de clar și de tare. În acel moment, ușurarea a fost masivă”.

Mickey a petrecut trei luni în secția de terapie intensivă neonatală de la Spitalul General Wishaw. Starea lui de sănătate începuse să se amelioreze, iar ulterior a fost mutat la un spital mai aproape de casă. Cu toate acestea, chiar în momentul în care familia se pregătea să îl aducă pe micuț acasă, starea lui a început să se deterioreze rapid. Michael a spus: „Doctorii din spital spuneau că are sindromului bebelușului albastru și că s-ar putea să nu supraviețuiască”. Sindromul bebelușului albastru este o afecțiune numită metahemoglobinemie, care, atunci când este prezentă la nou-născuți, înseamnă că există un nivel scăzut de hemoglobină în sângele copilului.

În timpul scurtei sale vieți, micuțul Mickey a petrecut timp cu ceilalți frați ai săi și a avut parte de aparate de respirație ultra-performante pentru a-i ajuta plămânii să funcționeze. Cu toate acestea, nu a părăsit niciodată spitalul și nici nu a fost dus acasă. După o luptă lungă și grea pentru supraviețuire, Mickey s-a stins din viață liniștit pe 24 iulie, în brațele mamei sale.

Tatăl a declarat că se simte dezamăgit de spital, afirmând: „În timpul șederii sale acolo, a existat o lipsă de comunicare și ne-am simțit foarte dezamăgiți de îngrijirea pe care a primit-o în acel moment. Nici până în ziua de azi nu știm care a fost motivul pentru care starea lui s-a deteriorat”.

Între timp, el a aplaudat-o pe soția sa, Stephanie, pentru determinarea și puterea ei în această perioadă dificilă. În timpul acestei încercări, părinții au trebuit să se împartă între a sta la spital alături de Mickey și a avea grijă de ceilalți cinci copii ai lor, lucru pe care Michael spune că Stephanie a reușit să îl facă perfect.

El a spus: „De când l-a născut pe Mickey, ea a fost uimitoare și i-a oferit băiețelului atât de mult din dragostea și timpul ei, în timp ce trebuia să se ocupe de viața noastră de acasă - este cu adevărat o sursă de inspirație. Ea nu s-a oprit din eforturile ei, dar eu fac tot ce pot pentru a-i face viața cât mai ușoară în aceste vremuri traumatizante. Ce s-a întâmplat cu Mickey a fost epuizant din punct de vedere fizic, mental și emoțional, deoarece am avut parte de nopți nedormite și zile traumatizante - dar am fost acolo unul pentru celălalt”.

Citește și: Fii informata! Afla care sunt cele mai periculoase complicatii in sarcina

Surse foto: istockphoto.com, dailymail.co.uk

Surse articol: dailymail.co.uk

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Un ou bizar a apărut pe tavanul camerei fiului meu. Aveți idee ce este?
  Un ou bizar a apărut pe tavanul camerei fiului meu. Aveți idee ce este?

  Incredibil ce a putut să găsească această mamă în camera fiului ei! Femeia a postat, pe un grup de Facebook, mai multe imagini cu ceva ce părea a fi un ou lipit de tavan. Extrem...

  Sunt o mamă sexy, prietenii fiului meu sunt toți îndrăgostiți de mine, dar nu mă voi opri din a mă îmbrăca provocator
  Sunt o mamă sexy, prietenii fiului meu sunt toți îndrăgostiți de mine, dar nu mă voi opri din a mă îmbrăca provocator

  O mămică de peste granițe recunoaște, cu nonșalanță că toți colegii de școală ai fiului ei sunt îndrăgostiți de ea, pentru că arată bine și se îmbracă foarte...

  Părinții mei m-au educat prin bătaie. Eu aleg întotdeauna dialogul cu copilul meu
  Părinții mei m-au educat prin bătaie. Eu aleg întotdeauna dialogul cu copilul meu

  Părinții sunt cei de la care preluăm numeroase modele, inclusiv pe cele care țin de cum va fi educat un copil. Ce se întâmplă însă dacă ne dăm seama că aceștia nu...

  Greșeli pe care le-am făcut în primul an de viață al copilului meu
  Greșeli pe care le-am făcut în primul an de viață al copilului meu

  Pe toată perioada sarcinii am încercat să mă informez cât de mult posibil cu privire la modul în care aș putea să îmi cresc puiul de om cât mai frumos și...

  Momentul șocant când un nou-născut este salvat, după ce mama l-a aruncat între zidurile unei clădiri
  Momentul șocant când un nou-născut este salvat, după ce mama l-a aruncat între zidurile unei clădiri

  O mamă și-a aruncat bebelușul între ziduri imediat după ce l-a născut, dar a fost salvat! Fratele geamăn al fetiței a fost găsit mort, la gunoi.

  Am cancer terminal. Vreau ca ultimele sunete pe care le aud când mor să fie din viața normală a familiei mele
  Am cancer terminal. Vreau ca ultimele sunete pe care le aud când mor să fie din viața normală a familiei mele

  Am 43 de ani și probabil nu voi apuca 44. Este joi dimineață, ora 9, când scriu aceste rânduri. Casa este goală și eu mă uit pe geam la copacii de afară și încerc...

  Avem nevoie și de vești bune: o fetiță de 1 an a fost găsită în viață într-o pădure, dupa 3 zile de căutări
  Avem nevoie și de vești bune: o fetiță de 1 an a fost găsită în viață într-o pădure, dupa 3 zile de căutări

  O fetiţă de un an a fost găsită în viaţă după trei zile de la dispariţie, într-o pădure plină de urşi şi lupi, în Rusia: "Toţi au plâns, voluntari,...

  Soțul meu vrea o zi liberă de la viața de familie pentru că are un salariu mai mare ca al meu
  Soțul meu vrea o zi liberă de la viața de familie pentru că are un salariu mai mare ca al meu

  A fi părinte este un job cu normă întreagă, indiferent că ești o mamă casnică sau că lucrezi 50 de ore pe săptămână. Oricât de mult ți-ai dori, uneori, să...

  © 2022 Qbebe