Nu îmi spăl copiii zilnic și îi las să mănânce cu mâna. Nu sunt sclava lor!

Nu îmi spăl copiii zilnic și îi las să mănânce cu mâna. Nu sunt sclava lor!

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Una dintre cele mai mari provocări pe care le are o mamă este să găsească întotdeauna soluții pentru a se ocupa de copii și de casă, încercând totodată, pe cât se poate, să-și rezerve timp și pentru ea. Ce se întâmplă însă când ai mai mulți copii? O bloggeriță din Australia a împărtășit câteva dintre „secretele” sale, care o ajută să se descurce având șase copii. Ea nu s-a ferit să dezvăluie că se străduiește să-și aloce zilnic timp și pentru ea.

Mama a șase copii a explicat cum îi hrănește pe aceștia

Constance Hall este blogger în Australia și este mama a șase copii.

copiii-unei-bloggerite-din-Australia-Constance-Hall

Sursă poză: facebook.com/mrsconstancehall

Într-un interviu pentru „Mamamia”, ea a povestit cum decurg mesele în familia ea și a recunoscut că își lasă copiii să se hrănească și fără a folosi neapărat tacâmuri:

„Trăim într-o cultură foarte orientată către luarea cinei, amenințându-i că nu îi vom lăsa să mănânce înghețată dacă nu vor mânca un anumit aliment, nu îi lăsăm să se ridice de la masă...Ne asumăm că fie vor ajunge să fie înfometați, fie că vor ajunge să dezvolte afecțiuni provocate de malnutriție, din cauza cărora „Departamentul pentru Serviciile Sociale pentru Copii” îi va lua și îi va da în grija unei mame vitrege cu 13 copii care îi va face, printr-o minune, să mănânce tot. 

Adevărul? Copiii tăi nu vor muri de foame, nu se va întâmpla așa ceva. Nu sunt cadru medical, dar i-am luat recent un interviu faimoasei moașe Cath (Cath Curtin), care mi-a spus ce vede tot timpul- părinți stresați, care iau drept ceva personal faptul că micuții lor nu preferă alimente sănătoase și creează momente tensionate chiar la cină. Întotdeauna totul se sfârșește cu tonuri ridicate, cu tensiuni. 

Să iei masa cu copiii tăi ar trebui să fie un moment plăcut, nu să rămână în memoria acestora ca o amintire stresantă sau marcată de furie. Așa că, dacă vezi că ai un copil ce refuză să ia cina, nu te stresa, ci încearcă altceva sau pur și simplu lasă-l să mănânce separat paste simple și apoi sosul de roșii...Niciunul dintre copiii mei nu a mâncat hrană sănătoasă până când să ajungă la vârsta de șapte ani, toți au mâncat bine după această vârstă și toți sunt sănătoși.

Picnicurile luate seara- atât în interiorul casei, cât și în afara acesteia, dacă vremea permite (varianta mea preferată este afară)- sunt grozave. Pur și simplu vei lua în mână morcov, țelină, o bucată de pui și se va merge în parc sau pe plajă. Este ieftin și înseamnă că ai cina gata.

Hrăniți-vă cu mâinile. Tacâmurile sunt partea cea mai rea de la o cină. În anumite culturi, fiecare se hrănește cu mâinile din aceeași farfurie din care mănâncă toți cei aflați la masă. Adesea pregătesc o grămadă de legume și o altă farfurie pe care se află felii de carne sau altceva ce am la îndemână. Este ca și cum ar fi vorba despre câini: dă-i unui câine mâncare de câini și inițial el nu va fi încântat. Dar dacă va mai veni în preajmă și un alt câine, el va reveni asupra mâncării întrucât este vorba despre mâncatul competitiv. Nu funcționează întotdeauna, dar măcar sunt mai puține vase de spălat.”

A explicat și cum procedează cu cei șase copii când vine vorba despre îmbăiere/duș

În cadrul interviului pentru sursa citată, Constance Hall a explicat cum decurg lucrurile cu copiii ei când este timpul ca aceștia să se spele înainte de culcare:

„Nu este nevoie să facă baie sau duș în fiecare zi. Adesea ei sar peste această parte a rutinei zilnice în cazul în care nu au chef. Iar eu îmi spun: „Bine, mergeți murdari la școală și dezgustați pe toată lumea.”

Vreau să spun că sunt copii și adulți cărora le place să se spele în fiecare seară, pe mine personal mă stresează să fac baie în fiecare seară...Știu că o baie îi va face pe copii să fie mai drăguți întrucât sunt mai curați și miros mai bine, dar dacă vor sări o baie seara sau un duș dimineața, de câteva ori pe săptămână, toate acestea nu o să-i ucidă...”

copii-veseli-care-fac-baie-pe-veranda

Sursă poză: facebook.com/mrsconstancehall

A venit și cu alte detalii legate de viața ei de zi cu zi

Pentru a-și ușura viața de mamă cu șase copii, Constance a venit și cu un exemplu de truc pe care ea îl folosește pentru a-i fi mai simplu cu spălatul hainelor copiilor. Acesta a fost dezvăluit tot pentru sursa citată anterior:

„Am o canapea pentru rufe curate și sunt mândră de ea. 

La un moment dat am arătat o filmare cu canapeaua și am primit un sfat. Vei face rost de găleți mari și colorate, vei pune pe ele câte o etichetă cu numele copiilor și fiecare copil va trebui să-și pună hainele în propria sa găleată. Dacă vor să-și găsească lucrurile pereche să se uite în găleți. Avem un coș uriaș în care punem șosetele și lenjeria de corp întrucât nu sunt o femeie care vrea să-și petreacă prea mult timp răscolind pentru a găsi perechile de soșete sau lenjeria intimă. Ai nevoie de o pereche? Mergi să o găsești...”

De asemenea, în cadrul aceluiași interviu, a adus în discuție momentul din zi în care obișnuiește să-și aloce și ei puțin timp, vorbind totodată și despre obiceiul pe care îl are când călătorește cu mașina cu copiii:

„Este în jur de ora 19:30. Tot ce intervine după această oră și nu este o urgență va trebui rezolvat de către copil. Nu sunt mama ta; nu mă aflu aici. Nu sunt sclava ta, sunt doar o femeie care acum o oră te-a șters după ce ai fost la toaletă, iar acum savurează un pahar de vin și stă de vorbă la telefon cu sora ei. 

O regulă similară este valabilă și în timpul călătoriilor cu mașina. Cu excepția situațiilor în care este vorba despre o confesiune sau despre ceva foarte interesant, eu am căștile pe urechi și nu mai sunt în timpul serviciului.”

După interviul acordat „Mamamia”, mama celor șase copii a ținut să realizeze o postare și pe contul ei de Facebook, în care a insistat asupra următoarei idei: viața de mamă cu mulți copii te determină să lași deoparte anumite lucruri și să te orientezi doar asupra celor care contează cu adevărat. Iată ce a mărturisit Constance Hall:

„În acest articol am vorbit despre câteva aspecte ale vieții mele de familie. Puteți să spuneți că sunt o mamă leneșă, că sunt neglijentă, dar când ai sub același acoperiș șase copii ar fi nedrept să îți spui că le vei oferi aceeași viață ca și cum ar fi vorba doar despre un singur copil. Este vorba de a ști să dai laoparte lucrurile care nu contează ca să-ți faci timp pentru cele care contează într-adevăr.”

cativa-dintre-copiii-bloggeritei-Constance-Hall-stand-pe-veranda-casei

Sursă poză: facebook.com/mrsconstancehall

Surse: mamamia.com.au, news.com.au, thesun.co.uk

Sursă poză principală: instagram.com/mrsconstancehall/

Surse foto: facebook.com, instagram.com

Articolul urmator
De ce îmi las copilul să poarte haine murdare sau pătate la grădiniță
De ce îmi las copilul să poarte haine murdare sau pătate la grădiniță

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Sunt nutriționist și mamă și iată de ce îmi las copiii să mănânce dulciuri când vor ei
  Sunt nutriționist și mamă și iată de ce îmi las copiii să mănânce dulciuri când vor ei

  Atacul dulciurilor! O mamă nutriționist spune că le lasă mână liberă copiilor săi să mănânce dulciuri oricând doresc ei. Un coș plin de dulciuri este prezent tot...

  De ce refuz să îmi las copiii să doarmă la alți copii
  De ce refuz să îmi las copiii să doarmă la alți copii

  Pe măsură ce un copil crește și va deveni tot mai dornic să fie independent, nu este de mirare faptul că își va dori să petreacă din ce în ce mai mult timp în...

  „Nu îmi las copiii la petreceri în pijama!” Declarația care a stârnit controverse în mediul online
  „Nu îmi las copiii la petreceri în pijama!” Declarația care a stârnit controverse în mediul online

  În ultimii ani, petrecerile în pijama au devenit tot mai populare printre părinți și copii. Fie că este vorba despre aniversări, fie că este vorba despre vacanțe sau pur...

  Motivul cutremurător pentru care o mamă își trimite zilnic fiica la școală cu o inimă desenată pe mână
  Motivul cutremurător pentru care o mamă își trimite zilnic fiica la școală cu o inimă desenată pe mână

  În ultimii ani, școlile din Statele Unite ale Amercii au fost ținta celor mai terifiante masacre din istorie. Sute de elevi au căzut pradă atacurilor armate sângeroase, la...

  Meseria mea este de super-dădacă. Și, totuși, de ce îmi las copiii să înjure și îi mituiesc ca să își facă temele?
  Meseria mea este de super-dădacă. Și, totuși, de ce îmi las copiii să înjure și îi mituiesc ca să își facă temele?

  Ai zice că o super-dădacă este destul de dură cu propriii săi copii. Ei bine, ai putea rămâne surprinsă! Kathryn Mewes, o dădacă celebră în Marea Britanie grație...

  Oamenii mă urăsc pentru că îmi las copilul să înjure
  Oamenii mă urăsc pentru că îmi las copilul să înjure

  Pe măsură ce cresc, copiii obișnuiesc să atragă atenția părinților în mai multe moduri. Printre acestea se regăsește și faptul că încep să înjure. Acest obicei...

  Nu îmi îmbrățișez copiii fără acordul lor și alte 4 lucruri pe care NU le fac ca mamă terapeut
  Nu îmi îmbrățișez copiii fără acordul lor și alte 4 lucruri pe care NU le fac ca mamă terapeut

  Fiecare părinte își stabilește reguli pe care se străduiește să le respecte cât mai mult în privința educării copilului. Mai stricte sau mai relaxate, asemenea...

  De ce îmi las copilul să facă pipi în anumite locuri, afară? Pentru că nu există suficiente toalete publice
  De ce îmi las copilul să facă pipi în anumite locuri, afară? Pentru că nu există suficiente toalete publice

  Unde ar trebui un copil de doar trei ani și jumătate să își facă nevoile, dacă nu există în jur toalete publice, sau sunt prea murdare, ori ocupate? O femeie a fost...

  © 2024 Qbebe