Nu îmi spăl copiii zilnic și îi las să mănânce cu mâna. Nu sunt sclava lor!

Una dintre cele mai mari provocări pe care le are o mamă este să găsească întotdeauna soluții pentru a se ocupa de copii și de casă, încercând totodată, pe cât se poate, să-și rezerve timp și pentru ea. Ce se întâmplă însă când ai mai mulți copii? O bloggeriță din Australia a împărtășit câteva dintre „secretele” sale, care o ajută să se descurce având șase copii. Ea nu s-a ferit să dezvăluie că se străduiește să-și aloce zilnic timp și pentru ea.

Mama a șase copii a explicat cum îi hrănește pe aceștia

Constance Hall este blogger în Australia și este mama a șase copii.

copiii-unei-bloggerite-din-Australia-Constance-Hall

Sursă poză: facebook.com/mrsconstancehall

Într-un interviu pentru „Mamamia”, ea a povestit cum decurg mesele în familia ea și a recunoscut că își lasă copiii să se hrănească și fără a folosi neapărat tacâmuri:

„Trăim într-o cultură foarte orientată către luarea cinei, amenințându-i că nu îi vom lăsa să mănânce înghețată dacă nu vor mânca un anumit aliment, nu îi lăsăm să se ridice de la masă...Ne asumăm că fie vor ajunge să fie înfometați, fie că vor ajunge să dezvolte afecțiuni provocate de malnutriție, din cauza cărora „Departamentul pentru Serviciile Sociale pentru Copii” îi va lua și îi va da în grija unei mame vitrege cu 13 copii care îi va face, printr-o minune, să mănânce tot. 

Adevărul? Copiii tăi nu vor muri de foame, nu se va întâmpla așa ceva. Nu sunt cadru medical, dar i-am luat recent un interviu faimoasei moașe Cath (Cath Curtin), care mi-a spus ce vede tot timpul- părinți stresați, care iau drept ceva personal faptul că micuții lor nu preferă alimente sănătoase și creează momente tensionate chiar la cină. Întotdeauna totul se sfârșește cu tonuri ridicate, cu tensiuni. 

Să iei masa cu copiii tăi ar trebui să fie un moment plăcut, nu să rămână în memoria acestora ca o amintire stresantă sau marcată de furie. Așa că, dacă vezi că ai un copil ce refuză să ia cina, nu te stresa, ci încearcă altceva sau pur și simplu lasă-l să mănânce separat paste simple și apoi sosul de roșii...Niciunul dintre copiii mei nu a mâncat hrană sănătoasă până când să ajungă la vârsta de șapte ani, toți au mâncat bine după această vârstă și toți sunt sănătoși.

Picnicurile luate seara- atât în interiorul casei, cât și în afara acesteia, dacă vremea permite (varianta mea preferată este afară)- sunt grozave. Pur și simplu vei lua în mână morcov, țelină, o bucată de pui și se va merge în parc sau pe plajă. Este ieftin și înseamnă că ai cina gata.

Hrăniți-vă cu mâinile. Tacâmurile sunt partea cea mai rea de la o cină. În anumite culturi, fiecare se hrănește cu mâinile din aceeași farfurie din care mănâncă toți cei aflați la masă. Adesea pregătesc o grămadă de legume și o altă farfurie pe care se află felii de carne sau altceva ce am la îndemână. Este ca și cum ar fi vorba despre câini: dă-i unui câine mâncare de câini și inițial el nu va fi încântat. Dar dacă va mai veni în preajmă și un alt câine, el va reveni asupra mâncării întrucât este vorba despre mâncatul competitiv. Nu funcționează întotdeauna, dar măcar sunt mai puține vase de spălat.”

A explicat și cum procedează cu cei șase copii când vine vorba despre îmbăiere/duș

În cadrul interviului pentru sursa citată, Constance Hall a explicat cum decurg lucrurile cu copiii ei când este timpul ca aceștia să se spele înainte de culcare:

„Nu este nevoie să facă baie sau duș în fiecare zi. Adesea ei sar peste această parte a rutinei zilnice în cazul în care nu au chef. Iar eu îmi spun: „Bine, mergeți murdari la școală și dezgustați pe toată lumea.”

Vreau să spun că sunt copii și adulți cărora le place să se spele în fiecare seară, pe mine personal mă stresează să fac baie în fiecare seară...Știu că o baie îi va face pe copii să fie mai drăguți întrucât sunt mai curați și miros mai bine, dar dacă vor sări o baie seara sau un duș dimineața, de câteva ori pe săptămână, toate acestea nu o să-i ucidă...”

copii-veseli-care-fac-baie-pe-veranda

Sursă poză: facebook.com/mrsconstancehall

A venit și cu alte detalii legate de viața ei de zi cu zi

Pentru a-și ușura viața de mamă cu șase copii, Constance a venit și cu un exemplu de truc pe care ea îl folosește pentru a-i fi mai simplu cu spălatul hainelor copiilor. Acesta a fost dezvăluit tot pentru sursa citată anterior:

„Am o canapea pentru rufe curate și sunt mândră de ea. 

La un moment dat am arătat o filmare cu canapeaua și am primit un sfat. Vei face rost de găleți mari și colorate, vei pune pe ele câte o etichetă cu numele copiilor și fiecare copil va trebui să-și pună hainele în propria sa găleată. Dacă vor să-și găsească lucrurile pereche să se uite în găleți. Avem un coș uriaș în care punem șosetele și lenjeria de corp întrucât nu sunt o femeie care vrea să-și petreacă prea mult timp răscolind pentru a găsi perechile de soșete sau lenjeria intimă. Ai nevoie de o pereche? Mergi să o găsești...”

De asemenea, în cadrul aceluiași interviu, a adus în discuție momentul din zi în care obișnuiește să-și aloce și ei puțin timp, vorbind totodată și despre obiceiul pe care îl are când călătorește cu mașina cu copiii:

„Este în jur de ora 19:30. Tot ce intervine după această oră și nu este o urgență va trebui rezolvat de către copil. Nu sunt mama ta; nu mă aflu aici. Nu sunt sclava ta, sunt doar o femeie care acum o oră te-a șters după ce ai fost la toaletă, iar acum savurează un pahar de vin și stă de vorbă la telefon cu sora ei. 

O regulă similară este valabilă și în timpul călătoriilor cu mașina. Cu excepția situațiilor în care este vorba despre o confesiune sau despre ceva foarte interesant, eu am căștile pe urechi și nu mai sunt în timpul serviciului.”

După interviul acordat „Mamamia”, mama celor șase copii a ținut să realizeze o postare și pe contul ei de Facebook, în care a insistat asupra următoarei idei: viața de mamă cu mulți copii te determină să lași deoparte anumite lucruri și să te orientezi doar asupra celor care contează cu adevărat. Iată ce a mărturisit Constance Hall:

„În acest articol am vorbit despre câteva aspecte ale vieții mele de familie. Puteți să spuneți că sunt o mamă leneșă, că sunt neglijentă, dar când ai sub același acoperiș șase copii ar fi nedrept să îți spui că le vei oferi aceeași viață ca și cum ar fi vorba doar despre un singur copil. Este vorba de a ști să dai laoparte lucrurile care nu contează ca să-ți faci timp pentru cele care contează într-adevăr.”

cativa-dintre-copiii-bloggeritei-Constance-Hall-stand-pe-veranda-casei

Sursă poză: facebook.com/mrsconstancehall

Surse: mamamia.com.au, news.com.au, thesun.co.uk

Sursă poză principală: instagram.com/mrsconstancehall/

Surse foto: facebook.com, instagram.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  De ce îmi las copiii să înjure acasă
  De ce îmi las copiii să înjure acasă

  Cu toții ne educăm copiii într-o manieră cât mai corectă, iar înjurăturile nu își au locul aici sub nicio formă. Cu toate acestea, ce părere aveți despre...

  De ce refuz să îmi las copiii să doarmă la alți copii
  De ce refuz să îmi las copiii să doarmă la alți copii

  Pe măsură ce un copil crește și va deveni tot mai dornic să fie independent, nu este de mirare faptul că își va dori să petreacă din ce în ce mai mult timp în...

  Motivul cutremurător pentru care o mamă își trimite zilnic fiica la școală cu o inimă desenată pe mână
  Motivul cutremurător pentru care o mamă își trimite zilnic fiica la școală cu o inimă desenată pe mână

  În ultimii ani, școlile din Statele Unite ale Amercii au fost ținta celor mai terifiante masacre din istorie. Sute de elevi au căzut pradă atacurilor armate sângeroase, la...

  Sunt furioasă! Îmi vine să îmi bag copilul înapoi în uter!
  Sunt furioasă! Îmi vine să îmi bag copilul înapoi în uter!

  Nu știu alții cum sunt, dar eu sunt furioasă. Și nu furioasă în stilul de basm al lui Ion Creangă, când Nică era prins cu mâța-n sac sau pupăza în copac....

  7 trucuri eficiente de la părinții care și-au convins copiii să mănânce legume
  7 trucuri eficiente de la părinții care și-au convins copiii să mănânce legume

  Toți părinții își doresc ca ai lor copii să mănânce legume, însă de cele mai multe ori nu reușesc să îi determine să facă acest lucru. Iată în...

  Adriana Bahmuţeanu recunoaşte despre copiii ei: "Este mult mai bine să stea cu tatăl lor. Sunt băieţi. Au nevoie de tatăl lor"
  Adriana Bahmuţeanu recunoaşte despre copiii ei: "Este mult mai bine să stea cu tatăl lor. Sunt băieţi. Au nevoie de tatăl lor"

  Cunoscuţi pentru relaţia lor tumultoasă, Adriana Bahmuţeanu şi Silviu Prigoană au divorţat ultima dată în urmă cu 5 ani. Conflictul dintre cei doi s-a agravat după ce...

  Au angajat o bonă pentru copilul lor dar i-au spus că nu are voie să mănânce nimic din casă
  Au angajat o bonă pentru copilul lor dar i-au spus că nu are voie să mănânce nimic din casă

  Dacă te numeri printre părinții care au sau au avut nevoie de ajutor pentru a avea grijă de copii, cu siguranță știi cât de greu este să găsești o bonă bună. Aceasta...

  Îmi tremură mâna când scriu. Au trecut 1 an și 6 luni de când fiul meu e un înger. Să vă spun povestea mea
  Îmi tremură mâna când scriu. Au trecut 1 an și 6 luni de când fiul meu e un înger. Să vă spun povestea mea

  Nu știu cum să încep, pentru că este o durere foarte mare și de scris nu știu dacă voi scrie corect sau bine. Îmi cer scuze dinainte de a-mi începe povestea.

  © 2022 Qbebe