O mamă surogat a avut o aventură cu tatăl copilului, iar acum cere custodia micuțului

Bianca Geica - Redactor Senior

O femeie care a fost mamă surogat pentru un cuplu, a declarat că a avut o aventură cu tatăl - iar acum vrea custodia copilului! Aceasta l-a dat în judecată pe bărbat, susținând că i-a promis că își va părăși soția pentru a crește copilul cu ea. El neagă toate aceste acuzații și spune că femeia știa că bebelușul nu va fi niciodată al ei.

Mama surogat, identificată în documentele tribunalului din British Columbia, Canada, doar prin inițialele K.B., spune că a avut o aventură cu tatăl - identificat tot prin inițialele M.S.B. -, dar s-a oferit voluntar să fie mamă surogat pentru el și soția sa pentru că „a vrut să le susțină căsnicia”. Femeia susține că după o inseminare artificială nereușită, bărbatul i-a sugerat să încerce să conceapă în mod natural - și i-a promis în secret că, dacă va rămâne însărcinată, își va părăsi soția și va crește copilul împreună cu ea.

Patru ani mai târziu, tatăl este încă cu soția sa, iar mamei surogat i se refuză orice fel de vizită, iar conflictul a ajuns până la instanța supremă.

K.B. și M.S.B. s-au cunoscut în primăvara anului 2014, potrivit documentelor judiciare, iar K.B. spune că au început să aibă o aventură la scurt timp după aceea. Femeia susține că a rămas însărcinată cu M.S.B. de două ori în această perioadă, iar de ambele ori a încheiat sarcina prin avort. În ciuda acestui fapt, K.B. susține că a vrut să-l ajute pe bărbat și s-a oferit să fie mamă surogat pentru el și soția sa de cinci ani, care aveau probleme în a face un copil.

Cei trei ar fi călătorit în India în iulie 2016 pentru a implanta unul dintre embrionii înghețați ai soției în uterul lui K.B., dar procedura a eșuat. O lună mai târziu, susține K.B., cuplul i-a cerut să fie mamă surogat pentru copilul lor, folosind propriile ovule. În loc să apeleze la o clinică de fertilitate, K.B. spune că soțul i-a sugerat să o lase însărcinată pe cale naturală.

barbat care tine mainile pe burta unei femei insarcinate

Femeia a rămas însărcinată și spune că, în aprilie 2017, bărbatul i-a mai spus că își va părăsi soția și vor crește copilul împreună ca soț și soție, se arată în documentele instanței. Acesta a negat afirmațiile și povestește o altă versiune a evenimentelor.

El recunoaște că a avut o aventură cu K.B., dar după ce a fost conceput copilul și că planul a fost întotdeauna ca el și soția sa să fie părinții legali ai copilului. Cuplul a prezentat instanței mai multe mesaje text în care K.B. își exprimă entuziasmul de a purta copilul pentru ei, precum și un acord de surogat semnat în iulie 2016, în care se precizează că cei doi își vor asuma „întreaga responsabilitate pentru copil”. K.B. neagă că ar fi semnat acest document și la rândul ei a prezentat documente de la două consultații pentru avort înainte de momentul în care a fost conceput copilul, în care M.S.B. figurează ca persoană de contact de urgență.

De asemenea, ea a furnizat un mesaj text din iulie 2019 de la M.S.B. în care acesta „pare să recunoască faptul că bebelușul a fost într-adevăr conceput prin intermediul actului sexual, potrivit instanței.

Ambele părți recunosc că au semnat un acord din mai 2017 prin care se acorda custodia deplină a copilului cuplului căsătorit și îi permitea lui K.B. unele drepturi de vizită, dar amanta a susținut că a semnat acest lucru doar pentru că a considerat că erau necesare pentru ca fiica ei să beneficieze de asigurare medicală.

mama care isi tine bebelusul de mana in pat

În următorii doi ani, K.B. susține că a jucat un rol „matern” în viața copilului, alăptându-l, schimbându-i scutecele, gătindu-i și chiar ducându-l la întâlniri medicale. Ea spune că o vedea pe copilă de cinci sau șase ori pe săptămână și că fiica ei a început chiar să îi spună „Masi”, care înseamnă „mătușă” în Punjabi. Dar relația dintre cei trei a început să se destrame atunci când cuplul căsătorit spune că K.B. a început să aibă pretenții din ce în ce mai mari - inclusiv un program oficial pentru vizitele ei cu copilul și o alocație de 100.000 de dolari. Cuplul spune că i-a plătit 40.000 de dolari pentru cheltuielile ei în 2017; K.B. susține că acesta a fost un „cadou” din partea soțului. Relația dintre K.B. și bărbat s-a încheiat în vara anului 2018, iar din februarie 2020, cuplul căsătorit îi refuză mamei surogat orice drept de vizită.

K.B. a intentat un proces la 13 iulie 2020, pentru a obține custodia copilului și pensie alimentară. Decizia cu privire la paternitatea legală a copilului va fi luată în cadrul unui proces în ianuarie, dar judecătorul Warren Milman de la Curtea Supremă din British a cântărit săptămâna trecută dacă lui K.B. ar trebui să i se permită vizitarea copilului în acest interval.

Un judecător a declarat că nu există „niciun precedent comparabil” care să direcționeze decizia sa în acest caz. El a remarcat că atât K.B., cât și cuplul căsătorit au furnizat „aproape în întregime ... relatări de sine stătătoare” ale propriilor calificări ca părinți, dar că amândoi aveau argumente raționale pentru care copilul ar trebui sau nu să petreacă timp cu mama sa biologică. Cu toate acestea, în cele din urmă, judecătorul a hotărât că ceea ce avea cel mai mult nevoie copilul era stabilitate, iar cuplul căsătorit erau singurii părinți pe care îi cunoscuse vreodată. Dacă lui K.B. i se permitea să aibă grijă de fiica ei în anumite momente înainte de proces, a scris el, ar fi fost „imposibil pentru K.B. să își mascheze adevăratele sentimente pentru copil în timp ce aceasta se află în grija ei”.

În timp ce instanța se pregătește să audieze cazul în ianuarie, cuplul căsătorit i-a refuzat lui K.B. toate drepturile de vizită.

Surse foto: Image by Ratna Fitry from Pixabay, Image by onlyyouqj on Freepik, Image by Freepik

Surse articol: insider.comthedailybeast.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Nu le-am spus părinților mei că am făcut un copil acum 10 ani. Acum mama copilului îmi cere ajutorul
  Nu le-am spus părinților mei că am făcut un copil acum 10 ani. Acum mama copilului îmi cere ajutorul

  Un bărbat povestește, într-o postare pe Reddit, că i-a spus clar fostei sale iubite că nu vrea copii, în momentul în care aceasta a rămas însărcinată....

  O femeie a aflat că soțul ei a avut o aventură de peste 20 de ani cu mama ei
  O femeie a aflat că soțul ei a avut o aventură de peste 20 de ani cu mama ei

  O femeie însărcinată își surprinde, din greșeală, soțul în timp ce întreține relații intime cu propria ei mamă, în dormitorul lor. Șocul viitoarei...

  Am făcut un copil cu amantul acum 10 ani. I-am dat lui custodia, dar acum nu mă mai lasă să îmi văd fetița
  Am făcut un copil cu amantul acum 10 ani. I-am dat lui custodia, dar acum nu mă mai lasă să îmi văd fetița

  Chiar dacă nu îți dai seama inițial, o relație extraconjugală poate avea consecințe pe termen foarte lung, punându-te în situații la care nici nu te-ai fi...

  Soțul meu mi-a propus să se culce cu sora mea ca să economisim banii pentru mama surogat
  Soțul meu mi-a propus să se culce cu sora mea ca să economisim banii pentru mama surogat

  O femeie povestește, pe Reddit, că ea și soțul ei se luptă cu infertilitatea și se străduiesc să caute cea mai bună cale pentru a concepe un copil. Au încercat toate metodele...

  Sunt o mamă surogat care a născut gemeni și am rămas cu ei. Părinții lor nu au mai venit după ei
  Sunt o mamă surogat care a născut gemeni și am rămas cu ei. Părinții lor nu au mai venit după ei

  O mamă surogat din SUA, care a născut gemeni anul trecut, îi crește acum împreună cu soțul ei, după ce părinții lor nu au mai venit după ei.

  După 10 ani de lipsă totală, acum fostul meu este „tatăl cool” și copilul vrea să petreacă tot timpul cu el. Ce să fac?
  După 10 ani de lipsă totală, acum fostul meu este „tatăl cool” și copilul vrea să petreacă tot timpul cu el. Ce să fac?

  O mămică povestește, într-o postare pe Reddit, că de când fostul ei soț a revenit în viața ei și a fetiței lor de 10 ani, cea mică vrea să petreacă mai tot...

  Am fost o mamă adolescentă și regret asta. Am trei copii acum, dar îmi doresc să nu fi avut niciunul
  Am fost o mamă adolescentă și regret asta. Am trei copii acum, dar îmi doresc să nu fi avut niciunul

  O femeie care a devenit mamă când era doar o adolescentă spune că este cel mai mare regret din viața ei că a făcut copii la o vârstă atât de fragedă. Într-o...

  © 2023 Qbebe