Pentru 18 minute am fost mort, dar copiii mei m-au adus înapoi la viață

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Evenimente neașteptate, care te pun față în față cu moartea, pot surveni când te aștepți mai puțin. Printr-o grea încercare a trecut și un tată din Marea Britanie, care a făcut stop cardiac chiar în clipele în care se afla la volan. Marele său noroc a fost că i-a avut alături pe cei doi copii ai lui, ce au știut cum să acționeze într-o situație de criză și au reușit să-l salveze. Parcurge articolul de mai jos pentru a descoperi o poveste incredibilă!

Un bărbat a intrat în stop cardiac în timp ce se afla la volanul mașinii sale

Stuart Waters (din Kent, Marea Britanie) are 48 de ani, iar la începutul lunii martie a trecut printr-un moment de cumpănă. Pe când își lua cu mașina cei doi copii (Sadie-10 ani și Jude- 7 ani) de la un antrenament de fotbal, a început brusc să se simtă rău. Și-a pierdut cunoștința, iar fiica lui, Sadie, și-a amintit ce a spus tatăl ei atunci. Potrivit „The Sun”, fetița a precizat că: „Înainte să se întâmple asta, tata a zis „oh, nu, se întâmplă”, dar noi nu știam despre ce era vorba, așa că Jude a rămas în mașină.”

barbat tanar care a facut accident de masina

De asemenea, a vorbit și despre primul lucru pe care l-a făcut atunci: „Eram confuză și speriată totodată pentru că nu știam ce se întâmpla sau ce trebuia să fac, prin urmare am dat fuga acasă și am ciocănit la ușă.”

Copiii lui i-au salvat viața

Rămânând în mașină alături de tatăl său, Jude a avut ideea să-i desfacă centura de siguranță. Între timp, sora lui s-a dus acasă și i-a cerut ajutor mamei lor. Aceasta (Leanne) era în baie și a auzit cum cineva țipa și bătea cu disperare în ușă. Pentru „Wales Online”, mama a relatat că: „Copiii mei plângeau și țipau. Inițial am crezut că încercau să facă o farsă. Dar au început să strige și să spună: „S-a întâmplat ceva cu tati.”

Și-a însoțit fiica la mașină, iar două vecine, văzând ce se întâmplă, i-au venit în ajutor. L-au scos pe soțul ei din mașină, au început efectuarea manevrelor de resuscitare și au chemat ambulanța, așa cum reiese și din relatarea lui Leanne pentru „The Sun”: „Au vrut să recurgă la coma indusă și să-l ducă la Spitalul „King’s College” din Londra întrucât nu a reacționat așa cum au sperat ei. Până la urmă, l-au dus la spitalul din Pemburry, continuând să-l resusciteze.”

paramedici care incearca sa resusciteze un barbat in strada

Stuart nu mai avusese probleme cardiace până atunci, iar în acea zi a fost practic mort timp de 18 minute. Primele zile petrecute în spital au fost cele mai grele, medicii temându-se că situația lui era mai gravă din cauza faptului că stătuse fără oxigen câteva minute. Soția lui a povestit cum au evoluat lucrurile tot pentru sursa citată: „Nu știau sigur ce avea să se întâmple în următoarele zile întrucât creierul său fusese lipsit de oxigen timp de câteva minute. Din fericire, testele au arătat că totul era în regulă și că nu va dura mult până când își va recăpăta memoria.”

A stat în spital timp de opt săptămâni, iar după aceea i-a fost implantat un defibrilator intern pentru a se reduce riscul de a trece printr-un alt stop cardiac. I s-a spus să nu se mai urce la volan timp de șase luni și că trebuia să renunțe la slujba sa de șofer de autobuz.

Le este recunoscător atât copiilor săi, cât și celorlalte persoane care l-au salvat

După ce a depășit momentele dificile, Stuart a ținut să le mulțumească în primul rând celor doi copii ai săi, așa cum reiese și din informațiile disponibile în sursa citată anterior: „Nu este un eveniment la care ți-ai dori ca și copiii tăi să asiste, dar a fost unul în care am fost plin de mândrie- sunt foarte mândru de ei, sunt cei mai buni copii. Ei sunt cei care au contribuit la salvarea vieții mele și le sunt recunoscător. Nu cred că și-au dat seama ce se întâmpla de fapt, au reacționat așa cum au simțit, dar cred că acum, în adâncul sufletului lor, realizează ce au reușit să facă.”

Și-a exprimat recunoștința și față de alte persoane care l-au ajutat: „Mii de mulțumiri vecinilor noștri, în special Emmei și Gemmei, care m-au resuscitat. Vreau să îi mulțumesc și soției mele, dar și serviciilor de urgență...”

Cei doi copii care au salvat viața tatălui lor au fost răsplătiți de poliția din Kent cu o distincție pentru modul în care au reacționat, pentru curajul lor. Cel care le-a înmânat-o, sergentul Joe Breen, a declarat, conform „Wales Online”, următoarele: „Sadie și Jude au reușit să salveze viața tatălui lor într-un moment extrem de dificil.”

Surse foto: istockphoto.com

Surse articol: nypost.com, thesun.co.uk, walesonline.co.uk

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Nu am reușit să am copiii mei, dar soarta mi-a adus în grijă șase copii
  Nu am reușit să am copiii mei, dar soarta mi-a adus în grijă șase copii

  A încercat în numeroase rânduri să rămână gravidă, dar nu a reușit. Până când destinul i-a pus în brațe șase copii.

  Declaratia șocantă a lui Ricky Martin: „Copiii mei sunt prea mici, dar sper să fie gay”
  Declaratia șocantă a lui Ricky Martin: „Copiii mei sunt prea mici, dar sper să fie gay”

  Ricky Martin stârnește controverse cu cea mai recentă declarație a sa. Într-un interviu în cadrul emisiunii „The Daily Show”, despre copiii lui, artistul a...

  Povestea cutremurătoare a unei mame: „Mi-am adus pe lume copilul mort singură, într-un salon de spital, în plină pandemie"
  Povestea cutremurătoare a unei mame: „Mi-am adus pe lume copilul mort singură, într-un salon de spital, în plină pandemie"

  Pierderea unei sarcini este înfiorătoare, mai ales atunci când se întâmplă într-un mod total neașteptat. Povestea acestei mame ne-a lăsat cu sufletele...

  Altă vedetă din România a adus pe lume primul copil: ”Am născut natural, în 10 minute”
  Altă vedetă din România a adus pe lume primul copil: ”Am născut natural, în 10 minute”

  Nicoleta Dragne, fosta concurență de la ”Insula Iubirii”, a devenit mamă pentru prima dată! Vedeta a adus pe lume, sâmbătă, un baiatel perfect sănătos, de 3,170 kg...

  Am cancer, dar ceva nu îmi dă voie și timp să mă gândesc la moarte: copiii mei
  Am cancer, dar ceva nu îmi dă voie și timp să mă gândesc la moarte: copiii mei

  Scriindu-vă poate veți înțelege că pe lângă aceasta boală crâncenă mai avem ceva ce nu se vindecă, ceva nu îmi dă voie și timp să mă gândesc la...

  Povestea croitoresei din Buzău care a plecat în Africa să salveze copii: “Cu ai mei am fost o mamă dură, dar pe ei pot să îi bibilesc”
  Povestea croitoresei din Buzău care a plecat în Africa să salveze copii: “Cu ai mei am fost o mamă dură, dar pe ei pot să îi bibilesc”

  Adriana Popa are o poveste de viață impresionantă, ajungând din Buzău, de la meseria de croitorească, să plece în Africa activând în cadrul unei organizații...

  Fraze de parenting pe care le folosești zilnic, dar care pot lovi înapoi ca un bumerang
  Fraze de parenting pe care le folosești zilnic, dar care pot lovi înapoi ca un bumerang

  Una dintre marile provocări ale vieții de părinte este să găsești cele mai potrivite formule de a-i transmite copilului tău mesajele pe care le dorești. În special copiii...

  Da, mă ascund în baie de copiii mei. Asta e viața reală de mamă
  Da, mă ascund în baie de copiii mei. Asta e viața reală de mamă

  Viața de mamă este plină de diverse provocări. Cu atât mai mult cu cât este vorba despre o mamă cu mai mulți copii, lucrurile se complică mai mult. Într-o asemenea...

  © 2023 Qbebe