Soacra mea are herpes bucal și tot insistă să-mi pupe copilul

Andreea Guică - Redactor

O mămică de peste hotare este îngrijorată că cei doi copii ai săi vor contacta herpes de la soacra ei, care insistă să-i pupe, deși are erupții cutanate în zona gurii.

Jessica, mămică a doi copii, primește des vizite de la soacra ei. De fiecare dată când se întâmplă asta, Jessica este îngrijorată pentru sănătatea copiilor ei.

Mereu insistă să-mi pupe copiii, chiar și atunci când are herpes la gură. Nu doar atât, dar are unghii false foarte mari, care mereu sunt murdare. Sunt terifiată că cei mici se vor îmbolnăvi din cauza igienii ei” povestește Jessica.

Se pare că soacra femeii insistă să nu-și spele mâinile înainte să atingă copii, deoarece este adepta ideii că cei mici trebuie să fie expuși la câți mai mulți germeni, pentru a-și dezvolta sistemul imunitar.

doua femei vorbesc

Jessica nu este în niciun caz obsedată de igienă și de a steriliza fiecare lucru cu care copiii săi intră în contact. Însă consideră că spălatul pe mâini înainte să atingi un bebeluș este cel mai de bază lucru pe care îl poți face ca să-ți protejezi copiii de diferite infecții sau boli.

Citește și Mărturia sinceră și dureroasă a unui tată care și-a pierdut fetița: „Înainte să țineți în brațe un nou-născut, spălați-vă pe mâini. Mult!

Eu și soțul meu am discutat de nenumărate ori cu ea despre îngrijorările noastre. Am rugat-o să se spele pe mâini și de gura noastră, dă drumul la apă și se udă pe vârfurile degetelor cu apă. Când încercăm să îi arătăm cum ar trebui să se spele corect pe mâini, se supără și nu mai vorbește cu noi o perioadă.

Apoi procedează la fel” povestește femeia.

De când s-a născut primul lor copil, în anul 2019, Jessica povestește că soacra o tratează ca și când nu știe nimic despre copii.

De când am născut, soacra mea mă tratează ca și când nu am habar ce fac și îmi oferă mereu ajutor nesolicitat. Și nu o face pentru că îi pasă, o face ca să-mi arate că nu mă pricep” a declarat mama.

De asemenea, soacra femeii are adesea erupții cutanate din cauza herpesului bucal. Cu toate astea, când este întrebată, spune că nu este vorba de herpes, ci de buze uscate, deși Jessica a găsit în baia ei o alifie specială pentru herpesul bucal.

Ne pupă mereu copiii, atât pe față, cât și pe mâini. Când îi spunem să se oprească, pentru că are erupții în jurul gurii, spune că nu putem să o oprim, pentru că este bunica lor și are dreptul să-i pupe cât de mult vrea”.

Se pare că bunica celor mici are mai multe comportamente care îi îngrijorează pe părinți. Spre exemplu, aceasta i-a băgat degetul în gură unuia dintre copii atunci când era bebeluș, pentru a-l opri din plâns. A făcut asta fără să se spele pe mâini.

Câteodată, unghiile ei sunt infectate și în loc să-și trateze infecția, o acoperă cu ojă. Apoi pune mâna pe copiii noștri” mai povestește Jessica.

Obosiți să mai discute cu femeia și să nu aibă nici un rezultat, părinții au hotărât să nu o mai lase pe soacră să fie în preajma copiilor, fără să fie și ei prezenți, pentru că se tem că cei mici se vor îmbolnăvi.

Se pare însă, că soacra și-a păstrat aceleași obiceiuri. Câteodată, oamenii nu se schimbă, orice am face.

Surse foto: www.istockphoto.com

Surse articol: https://www.kidspot.com.au/news/my-mil-has-cold-sores-insists-on-kissing-putting-fingers-in-my-babys-mouth/news-story/211ab5c07a194f731320f198d6f454f0

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Soacra mea insistă să schimb numele pe care l-am ales pentru copilul meu, spune că e nume de câine
  Soacra mea insistă să schimb numele pe care l-am ales pentru copilul meu, spune că e nume de câine

  O femeie însărcinată povestește pe internet că socrilor ei nu le place numele ales pentru copilul ei nenăscut, așa că în fiecare zi aceștia insistă să aleagă altul.

  Soacra mea îmi cere să nu mai alăptez ca să poată lua copilul peste noapte la ea
  Soacra mea îmi cere să nu mai alăptez ca să poată lua copilul peste noapte la ea

  O proaspătă mămică a cerut ajutorul internauților în legătură cu o problemă cu care se confruntă în ultimul timp. Soacra sa îi cere să nu mai alăpteze, ca să...

  Soacra mea mi-a numit fetița „scorpie” după ce a stat cu ea
  Soacra mea mi-a numit fetița „scorpie” după ce a stat cu ea

  O mămică de peste hotare povestește, într-o postare pe Reddit, că a rămas șocată în momentul în care a auzit-o pe soacra ei numindu-i fetița „scorpie”....

  Soacra mea mi-a purtat rochia de mireasa ca și costum de Halloween înainte de nuntă
  Soacra mea mi-a purtat rochia de mireasa ca și costum de Halloween înainte de nuntă

  Soacră, soacră, poamă acră ... așa spune o vorbă românească. Se pare că are ea un sâmbure de adevăr, pentru că relația soacră-noră depășește granițele fizice,...

  Soacra mea i-a dat calmante bebelușului meu fără să mă întrebe
  Soacra mea i-a dat calmante bebelușului meu fără să mă întrebe

  Într-o postare publicată pe platforma Mumsnet, un mesaj a iscat o mulțime de controverse. O mamă care are un bebeluș de 19 luni s-a plâns că soacra ei i-a dat ibuprofen...

  Soacra mea a încercat să-mi provoace un avort
  Soacra mea a încercat să-mi provoace un avort

  Sigur că nu sunt puțini cei care nu se înțeleg sub nicio formă cu socrii lor. Poate că și tu faci parte din cei care nu reușesc să ajungă la un numitor comun cu părinții...

  Soacra mea are probleme mintale și mă tem să-mi las fiica în grija ei
  Soacra mea are probleme mintale și mă tem să-mi las fiica în grija ei

  O femeie de peste hotare povestește despre relația dificilă pe care o are cu soacra ei, aparent o femeie dificilă cu care nu vrea să-și mai lase fiica.

  © 2023 Qbebe