Soacra mea vrea să-și facă un tatuaj cu amprenta piciorului bebelușului meu și eu nu sunt de acord

Soacra mea vrea să-și facă un tatuaj cu amprenta piciorului bebelușului meu și eu nu sunt de acord

Qbebe.ro

Tatuajele pot fi un mod minunat de a comemora un eveniment important sau de a arăta unei persoane dragi cât de mult ții la ea. Cu toate acestea, înainte de a-ți tatua numele, portretul sau amprenta cuiva drag pe piele, poate că ar fi o idee bună să discuți cu acea persoană... sau cu părinții acesteia.

O mamă, care a născut de curând primul ei copil, a povestit recent pe un forum popular că a avut parte de un șoc atunci când a auzit ce vrea să facă soacra ei, la scurt timp după ce i s-a născut nepotul. Aceasta spune că a rămas fară cuvinte în momentul în care mama soțul ei i-a spus, fară să o întrebe daca este de acord sau nu, că are de gând să își tatueze amprenta piciorușului copilului. Mama micuțului nu este deloc de acord cu acest lucru și consideră că reproducerea amprentei ar fi o încălcare a intimității copilului ei. Aceasta a oferit contextul relației sale cu soacra, spunând că nu o place. Ea a explicat că soțul ei nu a crescut cu mama sa, din cauza divorțului, și nu sunt foarte apropiați. A menționat, de asemenea, că soacra ei nu a venit la spital când s-a născut cel mic și că soțul ei a fost puțin rănit de acest lucru, dar că a ales să nu îi reproșeze nimic. De asemenea, proaspăta mămică a împărtășit că soacra ei mai are un nepot, din partea fiicei sale, în creșterea căruia este mult mai implicată, așa că nu înțelege de unde acest interes brusc pentru familia fiului ei.

„O să încep prin a spune că nu o plac deloc pe soacra mea. Nu s-a purtat niciodată frumos cu mine, însă în același timp nu a fost niciodată răutăcioasă. Este, în schimb, foarte parșivă în fiecare interacțiune pe care o avem și am deseori senzația că îmi vorbește de sus. Soțul meu câteodată se prinde, câteodată nu. El nu a crescut cu ea, fiindcă părinții lui au divorțat când el era mic, deci nu este foarte apropiat de mama lui.

Revenind la problema actuală. Am născut în urmă cu șase săptămâni primul meu copil. Soacra mea nu a vrut să vină la spital. A zis că, după părerea ei, doar mama mea trebuie să fie acolo. Soțul meu a fost destul de afectat de această decizia a sa, dar nu i-a spus nimic.

Ea mai are o fată, care a născut în urmă cu 4 ani. În familia ei este mult mai implicată. Pe copilul meu l-a văzut abia după 4 săptămâni. Aici a început problema! Într-o seară, în timp ce luam cina, a făcut câteva comentarii mai acide la adresa mea, pe care eu am ales să le ignor. Lucrul peste care nu am putut să trec, însă, a fost faptul că i-a cerut soțului meu amprenta piciorului copilului nostru, ca să își facă un tatuaj. Nimeni n-a vorbit cu mine despre asta. Nici măcar soțul meu nu mi-a zis nimic despre asta. Soacra nu mi-a cerut părerea sau permisiunea. Are deja amprenta piciorului primului nepot pe spate, care oricum nu arată bine. Chiar mă deranjează mult acest lucru. Mi se pare că amprenta copilului meu, și o amprentă în general, este ceva intim și nu mi se pare deloc în regulă ca cineva să o aibă tatuată.

Am crezut că poate exagerez eu și chiar m-am întrebat oare cum aș fi reacționat dacă un alt membru al familiei, de care sunt mai apropiată, mi-ar fi cerut asta. Și sincer cred că aș fi reacționat exact la fel! Nu m-ar deranja dacă și-ar tatua numele copilului meu, dar nu amprenta, care din punctul meu de vedere, nu este ceva ce ar trebui tatuat sau replicat. Nici nu știu cum să discut cu soțul meu despre asta fară să pară că sunt înverșunată”, a scris mama pe Reddit, potrivit Mirror.co.uk.

Postarea femeii a stârnit un val puternic de reacții în rândul internauților, care nu au întârziat să își spună părerea despre aceasta situație. Unii au considerat că gestul este nepotrivit și că încalcă intimitatea copilului și a părinților, în timp ce alții nu au văzut nimic nepotrivit.

„Și eu m-aș simți inconfortabil dacă cineva ar vrea să tatueze numele, fața, amprenta copilului meu pe corpul lor. Nu pot să explic, dar mi se pare ciudat și, personal, nu aș permite acest lucru”, a scris o mămică.

„Deși nu înțeleg ce este atât de intim în legătură cu o amprentă a piciorului, înțeleg de ce nu vrei să o împărtășești pentru ca ea să-și facă tatuajul, din moment ce nu a fost niciodată foarte drăguță cu tine”, a mai comentat o persoana.

„Trebuie să recunosc, nu înțeleg nici pe departe ce este atât de intim la amprenta unei tălpi... dar asta nu face ca sentimentele tale să fie mai puțin valide. Dacă nu vrei ca amprenta piciorului copilului tău să fie tatuată pe corpul unei alte persoane, este perfect de înțeles”, a mai scris cineva.

„Voi fi acea persoană care va fi împotriva opiniei populare. 1. De ce ești supărată că nu a fost prezentă la naștere? Eu aș spune că e un câștig, nu ești apropiată de ea, nu o placi, de ce ai vrea să fie acolo? 2. La fel și la prima vizită. Cele mai multe dintre doamnele care postează aici sunt supărate pentru că soacrele lor încearcă să viziteze la 2 minute după ce s-a născut copilul, în timp ce părinții au nevoie de liniște și pace pentru a lega o legătură cu copilul și (cel mai important) nu este sigur pentru copil să interacționeze cu N oameni din cauza problemelor de sănătate. Nu înțeleg, cred că ea a făcut tot ce trebuie, v-a oferit spațiu. În ceea ce privește tatuajul... Nu știu ce să zic, nu cred că m-ar deranja așa de tare dar, bineînțeles, este copilul tău și orice ai decide tu ar trebui să aibă prioritate. Ești un adult perfect capabil să spună nu. Fă-o, amintește-i că este copilul tău, alegerea ta. Dacă nu stabilești limite, ea va reveni cu alte cereri. Mult noroc!”, a mai scris o persoană.

Tu cum ai reacționa în locul acestei mămici?

Surse foto: Freepik.com / Imagini cu caracter ilustrativ

Surse articol: Reddit.comMirror.co.uk

Articolul urmator
Soacra mea mi-a numit fetița „scorpie” după ce a stat cu ea
Soacra mea mi-a numit fetița „scorpie” după ce a stat cu ea

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Soacra mea vrea să îmi alăpteze bebelușul
  Soacra mea vrea să îmi alăpteze bebelușul

  „Soacra mea de 70 de ani vrea să alăpteze la sân bebelușul”, a scris o mămică pe Reddit, care spune că a rămas șocată în momentul în care soacra ei i-a...

  Soacra mea a anunțat pe Facebook că sunt însărcinată. Nu apucasem să îi spun nici soțului meu
  Soacra mea a anunțat pe Facebook că sunt însărcinată. Nu apucasem să îi spun nici soțului meu

  Nu voi fi siropoasă, nu voi face pe victima și nici nu mă voi ascunde de soacra mea cu ceea ce voi scrie mai jos. Știe și ea că a greșit și chiar îmi doresc să citească tot....

  Sora mea vrea laptele meu matern ca să facă săpun pentru copilul ei nenăscut
  Sora mea vrea laptele meu matern ca să facă săpun pentru copilul ei nenăscut

  Laptele matern este foarte apreciat nu doar pentru că asigură o dezvoltare armonioasă a copilului, ci și pentru că poate fi valorificat în mai multe moduri. Ai auzit până...

  Soacra mea se comportă ca și cum ar fi ea căsătorită cu soțul meu. Ce să fac?
  Soacra mea se comportă ca și cum ar fi ea căsătorită cu soțul meu. Ce să fac?

  Majoritatea femeilor își doresc un partener atașat de familie, care să își respecte părinții și să își iubească, în primul rând, mama. Pentru că...

  Soacra mea îmi bate copiii când stă cu ei si soțul meu îi ia apărarea. Nu știu ce să fac
  Soacra mea îmi bate copiii când stă cu ei si soțul meu îi ia apărarea. Nu știu ce să fac

  ”Lasă, că și pe mine m-a bătut și uite ce bine am ajuns” ... asta îmi spune soțul meu de fiecare dată când îi spun că mama lui consideră că a-și lovi...

  Soacra mea ne-a oferit cadou de casă nouă poze înrămate cu soțul meu și fosta lui iubită
  Soacra mea ne-a oferit cadou de casă nouă poze înrămate cu soțul meu și fosta lui iubită

  Cine are noroc de soacră faină să țină bine de ea. Eu, din păcate, nu am. De când am cunoscut-o, acum mai bine de 4 ani, nu m-a acceptat și tot timpul îmi dă de...

  Cu o zi înainte de nuntă, soacra mea mi-a probat rochia de mireasă si mi-a distrus-o
  Cu o zi înainte de nuntă, soacra mea mi-a probat rochia de mireasă si mi-a distrus-o

  Continui poveștile care o implică pe soacra mea, pentru că așa cum vă spuneam este un personaj. Îmi este dragă, am ajuns să avem o relație foarte apropiată, dar pănă am...

  Copiii mei se întorc întotdeauna cu păduchi acasă după ce merg la soacra mea...
  Copiii mei se întorc întotdeauna cu păduchi acasă după ce merg la soacra mea...

  O mămică de peste hotare se confruntă cu o situație neplăcută de ceva timp. Copiii săi vin mereu acasă, de la bunica lor, cu păduchi.

  © 2023 Qbebe