Soția mea a refuzat tratamentul de cancer ca să o alăpteze pe fiica noastră, până și-a dat ultima suflare

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Dragostea și spiritul de sacrificiu de care dau dovadă mamele sunt adesea incredibile. O mamă din Australia le-a demonstrat din plin alegând să nu urmeze tratamentul pentru o boală incurabilă pentru a-și putea alăpta bebelușul. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a descoperi o poveste impresionantă. 

Și-a adus pe lume fiica printr-o cezariană de urgență din cauza unor hemoragii

Lena și Robert Soulsby (din Brisbane, Australia) s-au întâlnit în partea de vest a Australiei și s-au mutat în Queensland după ce au format un cuplu. Cei doi și-au dorit dintotdeauna să devină părinți, primul lor copil fiind un băiat (Lukas, în vârstă de 12 ani). Au urmat Elizabeth (10 ani), Jacob (8 ani) și Anna (în vârstă de 6 luni). 

Lukas Elizabeth Jacob si Anna cei patru copii ai Lenei si ai lui Robert Soulsby

Sursă poză: facebook.com/rob.soulsby.581/photos

La ultima sarcină, Lena a început să aibă sângerări, iar inițial medicii nu au putut pune un diagnostic. Când a avut o hemoragie în cea de-a 37-a săptămână de sarcină, i s-a spus că era vorba despre „placenta abruptio” (placenta se detașează de pereții uterului). 

Pe 18 octombrie 2021, s-a născut, printr-o cezariană de urgență, Anna, cel de-al patrulea copil al cuplului. Medicii le-au explicat că sângerările aveau să continue până la șase-opt săptămâni după naștere. 

A fost diagnosticată cu cancer în stadiu terminal chiar în ziua de Crăciun

Întrucât hemoragiile Lenei s-au prelungit și s-au agravat, aceasta a ajuns din nou la spital în Ajunul Crăciunului pentru noi investigații. A doua zi, a fost dat și următorul diagnostic: cancer cervical în stadiul IV, boala răspândindu-se la nivelul ganglionilor și al oaselor. Medicii au precizat că mai avea de trăit aproximativ șase luni.

Robert, soțul Lenei, a relatat, pentru „Kidspot”, cum a reacționat când a auzit o asemenea veste: „Nu ne venea să credem. Eram pur și simplu șocați. Am crezut inițial că poate au încurcat rezultatele analizelor. Ne-am uitat unii la alții, am dat din cap și după aceea am izbucnit în plâns. Medicul oncolog mi-a spus că trebuia să accept ceea ce se întâmpla, dar eu refuzam să fac asta...încă nu puteam accepta.”

Din cauza unui cheag de sânge și a pericolului de hemoragie, mama a început imediat radioterapia.

A refuzat să ia medicamente pentru a-și putea alăpta fetița

În următoarele săptămâni de la primirea diagnosticului, Lena a mai urmat ședințe de radioterapie și avea dureri tot mai mari. Nu a renunțat nicio clipă să-și alăpteze fiica, ținând neapărat să-i ofere un start bun în viață, așa cum făcuse și cu ceilalți trei copii.

Robert a povestit, pentru sursa citată, cum s-au desfășurat lucrurile în acea perioadă grea:

„Avea dureri cumplite. Mergea dintr-un pat în altul- sau stătea pe canapea- încerca să-și găsească o poziție care să-i permită să se simtă cât mai confortabil. În unele zile plângea de durere, iar eu îi sunam pe doctori și îi întrebam ce puteam să-i dăm ca să-i mai alinăm durerile, dat fiind faptul că alăpta... Mi-a fost greu să văd că nu își lua tratamentul ca să poată realiza acest demers. Cred că totul a fost uimitor. O respect atât de mult pentru ceea ce a făcut.”

femeie zambitoare purtand palarie de plaja verde

Sursă poză: facebook.com/rob.soulsby.581/photos

La câteva luni de la nașterea fetiței, mama s-a stins

Robert s-a putut ocupa de soția sa acasă pentru o perioadă, dar la un moment dat durerile ei au devenit atât de puternice, încât a fost necesar ca pe data de 24 martie să o ducă la un centru pentru îngrijiri paliative. Trei zile mai târziu, Lena a murit, înconjurată de soțul și de copiii ei, după cum a dezvăluit acesta în intervenția pentru sursa citată anterior: „Am ținut-o de mână, am îmbrățișat-o și am sărutat-o printre lacrimi până când și-a dat ultima suflare.”

Tatăl a vorbit și despre cât de greu le-a fost după dispariția Lenei:

„Copiii sunt distruși. Le este dor în fiecare zi de mama lor, iar unul dintre ei vine la mine în pat ca să putem plânge împreună. În dormitor, totul a rămas la fel cum era, cu lucrurile ei pe noptieră. Îmi este extrem de greu să mă duc acolo.”

Familia ei suferă mult

Unul dintre momentele peste care au trecut cu dificultate a fost Ziua Mamelor. Despre ce au făcut atunci Robert a vorbit în interviul pentru sursa menționată: „Elizabeth i-a făcut o felicitare. Jacob era la școală și făcea și el o felicitare. Profesoara i-a propus să facă una pentru mine.”

Ca să-și onoreze soția, a insistat asupra ideii că îi va povesti mezinei familiei, Anna, despre mama ei, despre generozitatea și dragostea de care aceasta a dat mereu dovadă. Iată ce a mărturisit Robert pentru „Kidspot”:

„Cu fiecare pas pe care îl fac simt că mă prăbușesc. Îmi este foarte dor de ea. Când o privesc pe Anna pur și simplu îmi vine să plâng, întrucât îmi amintesc de faptul că Lena își dorea să aibă mulți copii. O strâng în brațe pe Anna și îmi dau seama că Lena nu va putea face asta...că nu mai este printre noi. 

Îi voi spune Annei ce a făcut pentru ea și despre cât de mult ne-a iubit. A fost foarte generoasă, iubitoare și mereu i-a pus pe alții înaintea ei.”

Tata cu barba care isi tine in brate fetita imbracata in roz

Sursă poză: facebook.com/rob.soulsby.581/photos

Surse: dailymail.co.uk, kidspot.com.au, gofundme.com

Sursă poză principală: facebook.com/rob.soulsby.581/photos

Surse foto: facebook.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Și-au dat ultima suflare în același timp, ținându-se de mână, după 62 de ani de mariaj
  Și-au dat ultima suflare în același timp, ținându-se de mână, după 62 de ani de mariaj

  Acum 62 de ani Tom făcea cunoștință cu Delma printr-un prieten. 3 zile mai târziu cei doi ieșeau la o întâlnire. Trei săptămâni mai târziu se...

  Cu ultima ei suflare, fetița mea mi-a fredonat cântecul ei favorit
  Cu ultima ei suflare, fetița mea mi-a fredonat cântecul ei favorit

  „Să vă îmbrățișați copiii un pic mai tare astăzi, chiar și atunci când vă înnebunesc. Pentru că aș da orice să fiu întreruptă de Ava în timp...

  Ar trebui să îmi iubesc soția în același fel în care mi-aș dori ca fiica mea să fie iubită
  Ar trebui să îmi iubesc soția în același fel în care mi-aș dori ca fiica mea să fie iubită

  Pentru un copil, tatăl este primul erou din viața sa și unul dintre principalele modele. Cu atât mai mult cu cât este vorba despre o fată, prezența tatălui în viața...

  Un bărbat a refuzat să-și vadă fiica dupa naștere până nu a făcut un test de paternitate
  Un bărbat a refuzat să-și vadă fiica dupa naștere până nu a făcut un test de paternitate

  Încrederea între partenerii unui cuplu este esențială, mai ales când este vorba și despre un copil. Din păcate, unul dintre parteneri își poate exprima brusc...

  Sunt tatăl a 8 copii, iar soția mea însărcinată tocmai a aflat că are cancer. Nu știu cum vom supraviețui în această iarnă
  Sunt tatăl a 8 copii, iar soția mea însărcinată tocmai a aflat că are cancer. Nu știu cum vom supraviețui în această iarnă

  În contextul creșterii semnificative a prețurilor din ultimele luni, nu este deloc simplu să faci față cheltuielilor de zi cu zi, cu atât mai mult cu cât ai o familie...

  Soția mea îmi abuza financiar fiica, așa că i-am interzis accesul la bani !
  Soția mea îmi abuza financiar fiica, așa că i-am interzis accesul la bani !

  Când te recăsătorești și ești părinte, una dintre temerile pe care le ai este că noul partener de viață nu o să îți accepte copilul/copiii. Lucrurile pot deveni mai...

  Șefa mea nu m-a lăsat să plec la fiica mea bolnavă, așa că mi-am dat demisia și am pornit o afacere de milioane
  Șefa mea nu m-a lăsat să plec la fiica mea bolnavă, așa că mi-am dat demisia și am pornit o afacere de milioane

  Tayo are 33 de ani și locuiește împreună cu soțul ei, Ola (36 de ani) și cele două fiice, Tiana (5 ani) și Maya (2 ani) în Leeds, Marea Britanie. Tânăra mamă a...

  © 2023 Qbebe