Soția mea a refuzat tratamentul de cancer ca să o alăpteze pe fiica noastră, până și-a dat ultima suflare

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Dragostea și spiritul de sacrificiu de care dau dovadă mamele sunt adesea incredibile. O mamă din Australia le-a demonstrat din plin alegând să nu urmeze tratamentul pentru o boală incurabilă pentru a-și putea alăpta bebelușul. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a descoperi o poveste impresionantă. 

Și-a adus pe lume fiica printr-o cezariană de urgență din cauza unor hemoragii

Lena și Robert Soulsby (din Brisbane, Australia) s-au întâlnit în partea de vest a Australiei și s-au mutat în Queensland după ce au format un cuplu. Cei doi și-au dorit dintotdeauna să devină părinți, primul lor copil fiind un băiat (Lukas, în vârstă de 12 ani). Au urmat Elizabeth (10 ani), Jacob (8 ani) și Anna (în vârstă de 6 luni). 

Lukas Elizabeth Jacob si Anna cei patru copii ai Lenei si ai lui Robert Soulsby

Sursă poză: facebook.com/rob.soulsby.581/photos

La ultima sarcină, Lena a început să aibă sângerări, iar inițial medicii nu au putut pune un diagnostic. Când a avut o hemoragie în cea de-a 37-a săptămână de sarcină, i s-a spus că era vorba despre „placenta abruptio” (placenta se detașează de pereții uterului). 

Pe 18 octombrie 2021, s-a născut, printr-o cezariană de urgență, Anna, cel de-al patrulea copil al cuplului. Medicii le-au explicat că sângerările aveau să continue până la șase-opt săptămâni după naștere. 

A fost diagnosticată cu cancer în stadiu terminal chiar în ziua de Crăciun

Întrucât hemoragiile Lenei s-au prelungit și s-au agravat, aceasta a ajuns din nou la spital în Ajunul Crăciunului pentru noi investigații. A doua zi, a fost dat și următorul diagnostic: cancer cervical în stadiul IV, boala răspândindu-se la nivelul ganglionilor și al oaselor. Medicii au precizat că mai avea de trăit aproximativ șase luni.

Robert, soțul Lenei, a relatat, pentru „Kidspot”, cum a reacționat când a auzit o asemenea veste: „Nu ne venea să credem. Eram pur și simplu șocați. Am crezut inițial că poate au încurcat rezultatele analizelor. Ne-am uitat unii la alții, am dat din cap și după aceea am izbucnit în plâns. Medicul oncolog mi-a spus că trebuia să accept ceea ce se întâmpla, dar eu refuzam să fac asta...încă nu puteam accepta.”

Din cauza unui cheag de sânge și a pericolului de hemoragie, mama a început imediat radioterapia.

A refuzat să ia medicamente pentru a-și putea alăpta fetița

În următoarele săptămâni de la primirea diagnosticului, Lena a mai urmat ședințe de radioterapie și avea dureri tot mai mari. Nu a renunțat nicio clipă să-și alăpteze fiica, ținând neapărat să-i ofere un start bun în viață, așa cum făcuse și cu ceilalți trei copii.

Robert a povestit, pentru sursa citată, cum s-au desfășurat lucrurile în acea perioadă grea:

„Avea dureri cumplite. Mergea dintr-un pat în altul- sau stătea pe canapea- încerca să-și găsească o poziție care să-i permită să se simtă cât mai confortabil. În unele zile plângea de durere, iar eu îi sunam pe doctori și îi întrebam ce puteam să-i dăm ca să-i mai alinăm durerile, dat fiind faptul că alăpta... Mi-a fost greu să văd că nu își lua tratamentul ca să poată realiza acest demers. Cred că totul a fost uimitor. O respect atât de mult pentru ceea ce a făcut.”

femeie zambitoare purtand palarie de plaja verde

Sursă poză: facebook.com/rob.soulsby.581/photos

La câteva luni de la nașterea fetiței, mama s-a stins

Robert s-a putut ocupa de soția sa acasă pentru o perioadă, dar la un moment dat durerile ei au devenit atât de puternice, încât a fost necesar ca pe data de 24 martie să o ducă la un centru pentru îngrijiri paliative. Trei zile mai târziu, Lena a murit, înconjurată de soțul și de copiii ei, după cum a dezvăluit acesta în intervenția pentru sursa citată anterior: „Am ținut-o de mână, am îmbrățișat-o și am sărutat-o printre lacrimi până când și-a dat ultima suflare.”

Tatăl a vorbit și despre cât de greu le-a fost după dispariția Lenei:

„Copiii sunt distruși. Le este dor în fiecare zi de mama lor, iar unul dintre ei vine la mine în pat ca să putem plânge împreună. În dormitor, totul a rămas la fel cum era, cu lucrurile ei pe noptieră. Îmi este extrem de greu să mă duc acolo.”

Familia ei suferă mult

Unul dintre momentele peste care au trecut cu dificultate a fost Ziua Mamelor. Despre ce au făcut atunci Robert a vorbit în interviul pentru sursa menționată: „Elizabeth i-a făcut o felicitare. Jacob era la școală și făcea și el o felicitare. Profesoara i-a propus să facă una pentru mine.”

Ca să-și onoreze soția, a insistat asupra ideii că îi va povesti mezinei familiei, Anna, despre mama ei, despre generozitatea și dragostea de care aceasta a dat mereu dovadă. Iată ce a mărturisit Robert pentru „Kidspot”:

„Cu fiecare pas pe care îl fac simt că mă prăbușesc. Îmi este foarte dor de ea. Când o privesc pe Anna pur și simplu îmi vine să plâng, întrucât îmi amintesc de faptul că Lena își dorea să aibă mulți copii. O strâng în brațe pe Anna și îmi dau seama că Lena nu va putea face asta...că nu mai este printre noi. 

Îi voi spune Annei ce a făcut pentru ea și despre cât de mult ne-a iubit. A fost foarte generoasă, iubitoare și mereu i-a pus pe alții înaintea ei.”

Tata cu barba care isi tine in brate fetita imbracata in roz

Sursă poză: facebook.com/rob.soulsby.581/photos

Surse: dailymail.co.uk, kidspot.com.au, gofundme.com

Sursă poză principală: facebook.com/rob.soulsby.581/photos

Surse foto: facebook.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Soacra mea vrea să îmi alăpteze bebelușul
  Soacra mea vrea să îmi alăpteze bebelușul

  „Soacra mea de 70 de ani vrea să alăpteze la sân bebelușul”, a scris o mămică pe Reddit, care spune că a rămas șocată în momentul în care soacra ei i-a...

  Am cancer, dar ceva nu îmi dă voie și timp să mă gândesc la moarte: copiii mei
  Am cancer, dar ceva nu îmi dă voie și timp să mă gândesc la moarte: copiii mei

  Scriindu-vă poate veți înțelege că pe lângă aceasta boală crâncenă mai avem ceva ce nu se vindecă, ceva nu îmi dă voie și timp să mă gândesc la...

  Soția mea a recunoscut în somn că ne bate copilul și nu știu ce să fac
  Soția mea a recunoscut în somn că ne bate copilul și nu știu ce să fac

  Vă scriu în speranța că voi primi un sfat bun, care să mă ajute să trec prin impasul în care mă aflu. Și sper să înțelegeți la finalul poveștii de ce am ales...

  Bucurie mare pentru Angela Rusu, la 46 de ani: „Fiica mea este însărcinată cu 5 săptămâni înaintea mea. Eu voi naște în iunie, iar ea în mai”
  Bucurie mare pentru Angela Rusu, la 46 de ani: „Fiica mea este însărcinată cu 5 săptămâni înaintea mea. Eu voi naște în iunie, iar ea în mai”

  Surpriză dublă în familia cântăreței de muzică populară, Angela Rusu. Ea și fiica ei, Larisa, sunt însărcinate în același timp! Diferența dintre bebeluși...

  Am leșinat când soția mea mi-a spus că nu sunt tatăl fetiței noastre de 10 ani
  Am leșinat când soția mea mi-a spus că nu sunt tatăl fetiței noastre de 10 ani

  Am decis să încep prima mea confesiune de parenting cu cel mai mare șoc al vieții mele de tată: momentul când soția mea mi-as spus că nu sunt tatăl biologic al fetiței...

  Mi-am tuns fiica zero pentru că a râs de o colegă bolnavă de cancer și i-a smuls peruca
  Mi-am tuns fiica zero pentru că a râs de o colegă bolnavă de cancer și i-a smuls peruca

  Cancerul este o boală necruțătoare, iar mai ales atunci când este afectat un copil devine o luptă fizică și psihică epuizantă și teribilă. Copiii care trec printr-o astfel de...

  Ea este Katarina, fiica lui Andrei Gheorghe. A emoţionat juriul de la X-Factor! Mama ei a murit de cancer
  Ea este Katarina, fiica lui Andrei Gheorghe. A emoţionat juriul de la X-Factor! Mama ei a murit de cancer

  Fiica vitregă a uneia dintre cele mai cunoscute personalităţi de radio de la noi, ce nu mai este în viaţă, a participat la un îndrăgit show de televiziune. Descoperă din...

  Am avut o aventură cu un bărbat căsătorit. Acum fiica noastră are 7 ani
  Am avut o aventură cu un bărbat căsătorit. Acum fiica noastră are 7 ani

  Este greu de crezut că în 2013 voiam să mor. A început totul când am cunoscut un bărbat căsătorit online, un blogger spiritual care m-a acostat pe Facebook și cu care...

  © 2022 Qbebe