Manute Creative
SOiL Aromoterapie autentică
Ai grija de burtica micutului tau

O mamă nu s-a putut trata de cancer pentru că nu avea acte de identitate. Cinci copii au rămas orfani

Întrucât nu a avut acte de identitate, mama a cinci copii nu a putut beneficia de accesul la serviciile medicale corespunzătoare pentru a se putea trata de cancer. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a cunoaște drama unei familii din județul Iași, după ce mama a fost răpusă recent de boala necruțătoare.

A încercat 3 ani să obțină acte de identitate pentru a se trata de cancer

Veronica Popa locuia într-un sat din județul Iași, iar timp de 3 ani s-a străduit să-și obțină actele de identitate de care avea nevoie ca să obțină asigurare medicală și după aceea să se poată trata de cancer.

Potrivit Digi24, când reușise în final să le obțină, a fost prea târziu pentru ea. Acum aproximativ o lună a reușit să ajungă la spital, dar nu s-a mai putut face nimic și a fost trimisă acasă. Mama a decedat luna aceasta, iar soțul ei, Ion, a declarat următoarele: „Ea, săraca, mult ar fi vrut să-și crească copiii, dar…A mai fost la spital, dar n-au reușit să-i rezolve problema, că ea nu a avut acte. Dacă ai bani, ai mamă și tată. Dacă nu ai bani, nu ai nici mamă, nici tată. Așa e la noi, ce să faci!”

A lăsat în urmă cinci copii orfani

Nu numai Veronica Popa nu avea acte, ci și familia ei. Întrebată la un moment dat cum se simte și ce își dorește să facă în viitor, una dintre fiicele Veronicăi, Elena, a precizat, pentru Digi24, că îi lipsește foarte mult mama ei și că și-ar dori să aibă realizări în viață pentru aceasta: „Pentru mama îmi doresc să fac ceva în viață, să reușesc ceva în viață.”

Unul dintre frații ei, Ionuț, a explicat că își dorește să-și ajute tatăl, dar și pe frații și pe surorile mai mici: „De acum trebuie să îl ajut și eu pe tata, să am grijă de surori, să-l mai ajut la treabă.”

Preotul din satul din care era Veronica intenționează să înființeze un centru medico-social

După moartea mamei care a decedat întrucât nu s-a putut trata de cancer în lipsa actelor de identitate, familia Popa este ajutată de preotul din sat, Dan Damaschin. În prezent, acesta încearcă să construiască o casă pentru cei cinci copii orfani și pentru tatăl lor și intenționează, pe viitor, să înființeze un centru medico-social. Scopul său este ca femeile din familiile defavorizate să aibă acces la servicii medicale gratuite ca să nu ajungă în situația Veronicăi.

Potrivit „Adevărul”, preotul Dan Damaschin a declarat: „Am hotărât ca nicio mamă să nu mai depindă de „protocoale”, „asigurări” şi de oameni „mult prea ocupaţi” şi să nu mai avem copii ce nu-şi vor putea aduce aminte de zâmbetul mamei. De aceea, în această vară, vom pune bazele primului centru medico-social cu absolut toate specialităţile, indiferent dacă mama are sau nu bani ori asigurare, să beneficieze, şi ea şi copilul, de toate investigaţiile şi tratamentele necesare. Cât va costa nu mă interesează, sincer. Nu vreau să mă gândesc. Dacă va trebui să adunăm milioane de euro să facem şi tomografe şi RMN-uri şi toate analizele de pe Pământ le voi face. Voi merge în genunchi la toate uşile pentru a nu mai avea astfel de cazuri, adică mame cu cinci copii care mor într-o Europă civilizată pentru că pur şi simplu nu şi-au permis la vremea respectivă o investigaţie sau poate mai multă atenţie pentru că, să spunem, a fost neasigurată.”

Recent a fost găsită o locație destinată centrului medico-social, în Iași. Au fost deschise și conturi bancare în vederea primirii de donații pentru finanțarea acestui proiect.

Surse: adevarul.ro, digi24.ro, gandul.ro, hotnews.ro

Sursă poză principală: istockphoto.com

Tu ce ai alege între bebeluşul tău nenăscut şi a te salva de cancer?

Surse foto: digi24.ro, istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  20 de copii au rămas orfani de mamă în urma accidentului din Ialomița. Ce va face Ministerul Transporturilor
  20 de copii au rămas orfani de mamă în urma accidentului din Ialomița. Ce va face Ministerul Transporturilor

  În fața morții pare că orice cuvânt își pierde sensul; orice senzație este blocată și corpul se golește ușor de sentimente. Momentul de impact este coștientizarea...

  Efectele pandemiei: o mamă și-a aruncat cei cinci copii în râu pentru că a rămas fără mâncare
  Efectele pandemiei: o mamă și-a aruncat cei cinci copii în râu pentru că a rămas fără mâncare

  Trecem prin vremuri dificile, iar dacă nouă ne este greu, ne putem imagina doar prin ce trec țările sau familiile defavorizate. O mamă a recurs la un gest de necrezut, din cauza lipsei...

  Încă o vedetă a rămas însărcinată în carantină. Va avea un băieţel
  Încă o vedetă a rămas însărcinată în carantină. Va avea un băieţel

  Cântăreaţă, actriţă şi textieră americană, Mandy Moore şi soţul ei, Taylor Goldsmith (vocalist şi cântăreţ în trupa "Dawes") vor deveni părinţi anul viitor....

  EMOȚIONANT! O femeie a salvat o mamă cu cinci copii, care dormeau pe asfalt, lângă stația de metrou
  EMOȚIONANT! O femeie a salvat o mamă cu cinci copii, care dormeau pe asfalt, lângă stația de metrou

  O femeie din București a făcut cunoscută, prin intermediul unei rețele de socializare, povestea a 5 copii și a mamei lor, care dormeau pe jos, la o stație de metrou. Prin intervenția...

  Cinci mituri despre unghiile cu gel - provoacă acestea cu adevărat cancer?
  Cinci mituri despre unghiile cu gel - provoacă acestea cu adevărat cancer?

  Ați auzit deja că, unghiile artificiale dăunează sănătății? Că astfel de manichiură cauzează cancer și alte boli neplăcute? Îngrijirea corporală în aceste zile este...

  Hotărâre de Guvern: carte de identitate și pentru copiii între 0 și 14 ani
  Hotărâre de Guvern: carte de identitate și pentru copiii între 0 și 14 ani

  Începând din 2 august părinții pot solicita cărți de identitate pentru copiii sub 14 ani! Aceste acte pot fi eliberate încă de la nașterea copilului și au o...

  Alt medic fals: un stomatolog trata copii fără să aibă autorizație de liberă practică
  Alt medic fals: un stomatolog trata copii fără să aibă autorizație de liberă practică

  Un stomatolog fals, care practica într-un cabinet fantomă, amenajat chiar la domiciliu, a efectuat nenumărate proceduri stomatologice, dar una dintre ele a dat-o în vileag!

  © 2021 Qbebe