Soțul meu m-a părăsit pentru „mami și tati”, care ne-au pus bețe în roate încă de la începutul căsniciei...

Soțul meu m-a părăsit pentru „mami și tati”, care ne-au pus bețe în roate încă de la începutul căsniciei...

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Când ești într-o căsnicie de mai mulți ani și ai copii, te aștepți ca partenerul tău să te susțină în toate, inclusiv în privința relației cu membrii familiei sale. Din păcate, lucrurile nu stau întotdeauna așa și poți fi în situația de a vedea cum cel cu care ți-ai construit un cămin te părăsește pentru a fi alături de familia de origine. Printr-o asemenea experiență trece și o femeie de peste hotare care, după 10 ani de mariaj, a fost abandonată de soțul ei. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a descoperi prin ce a trecut această mamă în ultimii ani din pricina familiei fostului partener de viață. 

A povestit prin ce a trecut din cauza familiei soțului ei

O mamă a recurs la un forum de parenting pentru a povesti în ce situație se află. Astfel, a fost părăsită de soțul ei după 10 ani de mariaj, în condițiile în care bărbatul a hotărât să se întoarcă la familia de origine. De asemenea, a mărturisit că a trecut prin momente foarte dificile din pricina soacrei și a cumnatei sale, așa cum reiese și din confesiunea ei pentru „mumsnet.com”:

„Cel pe care l-am avut partener de viață timp de 10 ani ne-a părăsit pe mine și pe copiii mei pentru a se întoarce la familia de origine. 

Mama lui este o persoană narcisistă și am fost nevoită să-i suport ani de zile comportamentul ciudat- de la hărțuirea de care am avut parte când am început să mă întâlnesc cu cel care mi-a fost soț, până la faptul că intervenea în mod constant în treburile familiei mele, inclusiv în ceea ce privește gestionarea finanțelor. 

Soacra mea devenise cel mai mare critic al meu, era mereu sarcastică, ținea discursuri lungi în care se lăuda și refuza să-și asume orice responsabilitate în momentul în care îi dădeam telefon pentru a o trage la răspundere în legătură cu comportamentul său. În plus, ulterior rupea orice legătură cu mine, nu mă mai suna niciodată, am ajuns să fiu ignorată și tratată ca și cum nici nu aș fi existat. La un moment dat, a început să aducă în casa mea mâncare doar pentru fiul ei, excluzându-mă pe mine și pe copii. 

Mă săturasem de comportamentul ei. Uneori îmi crea impresia că era mulțumită, însă data viitoare când ne vedeam se înfuria pe mine fără să aibă motiv.”

femeie tanara trista stand pe canapea langa o femeie matura

Soțul ei ține întotdeauna partea familiei de origine

Cea care s-a confesat a spus că a fost revoltată când soțul ei i-a cerut să fie mai tolerantă, găsindu-le scuze atât mamei, cât și surorii sale. Despre ce a pățit din pricina cumnatei sale a vorbit tot în confesiunea pentru sursa citată: 

„De cele mai multe ori, partenerul meu îi găsea scuze mamei sale, avea momente în care își dădea sema de greșelile acesteia, însă în final îmi spunea mie să fiu mai tolerantă. 

La un moment dat, sora lui i-a luat locul soacrei mele și a început să-mi facă probleme. De exemplu, realiza capturi ale postărilor mele de pe forumurile de parenting sau pentru femei fără să-mi spună nimic. De asemenea, de curând am descoperit că făcea postări anonime pe blogul meu și mi-a luat săptămâni întregi până să-mi dau seama cine realiza acest demers. 

După ce totul a ieșit la iveală, m-am înfuriat, însă partenerul meu i-a luat apărarea. După aceea i-am spus să plece. Lucrul cel mai ciudat a fost însă când soțul m-a rugat să am grijă într-un weekend de copilul de 8 luni al surorii sale, în ciuda faptului că aceasta făcuse atât de multe lucruri pe la spatele meu. De ce și-ar fi dorit să am grijă de copilul ei, din moment ce mă detesta atât de mult?!”

A încercat să stea de vorbă cu familia soțului ei

Mama a precizat că s-a străduit să stea de vorbă cu familia soțului ei, iar acesta a refuzat să se întoarcă acasă. Iată ce s-a relatat, potrivit sursei citate anterior:

„Am încercat să vorbesc la telefon cu cei din familia soțului meu și le-am spus că eram dezgustată de comportamentele lor. Inclusiv tatăl lui s-a arătat nemulțumit de comportamentul soției și al fiicei sale. Nu m-a surprins faptul că nu mi s-a răspuns niciodată. 

În ceea ce-l privește pe soțul meu, în loc să fie deranjat de comportamentul familiei sale, a fost surprins că am încercat să îi contactez. Totul s-a întâmplat acum câteva luni, iar de atunci el locuiește la părinții lui. Zilele trecute a scos-o pe mama lui în oraș de Ziua Mamelor, și-a petrecut weekend-urile alături de sora lui, deși copiii noștri își petrec 1/3 din timp în casa părinților săi, face întotdeauna cumpărături pentru aceștia și cred că este fericit că s-a întors acolo.”

A dezvăluit cum se simte după tot ce s-a întâmplat

Și-a încheiat confesiunea pentru sursa menționată recunoscând că se află în stare de șoc, că se simte trădată, că este furioasă și traumatizată:

„Sunt traumatizată. Mă simt trădată. În plus, sunt șocată, dezgustată și mânioasă. Nu îmi vine să cred ce s-a întâmplat. Familia soțului meu ne-a pus mereu bețe în roate, dar nu mi-am închipuit niciodată că îi va alege pe ei.  

Când vine acasă de la bunici, fiica mea îmi povestește cum se poartă cu ea bunica ei. În urmă cu câteva săptămâni, mi-a acuzat copilul că nu o iubește suficient! Soțul meu a considerat și el că mama lui nu s-a comportat așa cum ar fi trebuit, însă nu a luat nicio măsură în acest sens. În același timp, fetița mea mi-a zis că nu este sigură că ar mai vrea să petreacă timpul în casa bunicilor. 

Toată familia soțului meu-dar cu precădere sora lui și copilul ei- stau mult în casa părinților lui când sunt și copiii mei acolo. Este ceva normal? Ce se întâmplă cu soțul meu? De ce nu își dă seama cât de toxică este familia lui? De cât timp mai are nevoie pentru a realiza toate acestea? 

Cum aș putea să trec prin așa ceva? Cred că este vorba despre o trădare imensă și nu pot înțelege cum s-a ajuns aici.”

femeie trista care tine in mana servetele intrucat plange

Are parte de susținere în mediul online

În urma confesiunii sale, mama a primit numeroase mesaje de susținere și sfaturi. Exemple de astfel de mesaje pot fi regăsite chiar în materialul disponibil în aceeași sursă:

 • „Le-aș spune copiilor mei să nu se mai ducă în casa bunicilor dacă nu își doresc. Iar dacă fiica ta s-ar mai duce pe-acolo, aș încerca să fac o mică glumă, ca de exemplu: „Ce a mai făcut azi bunicuța?” Ar trebui să stai de vorbă cu fiica ta și să-i atragi atenția să-ți spună de fiecare dată când este hărțuită și că nu este cazul să mai fie amabilă cu ei doar pentru a nu-i supăra. Spune-i că poate sta oricând de vorbă cu tine și dacă are ceva să-ți spună în legătură cu bunicii ei”;
 • „Nu înțeleg de ce ai suportat toate acestea atât de mult. Soacra ta este în mod cert o persoană toxică. În același timp, este evident că are asupra fiului ei o influență pe care tu nu o poți elimina. Îmi pare foarte rău că ești într-o astfel de situație. Sfatul meu este să încerci să te detașezi emoțional și să te concentrezi asupra viitorului. Nu ai cum să o schimbi pe această femeie, însă poți să schimbi modul în care îi răspunzi”;
 • „Și eu m-am aflat într-o situație similară, mi-am dat seama de asta după ce ți-am văzut postarea! Nu ești singură. M-am gândit să îți trimit către câteva pagini din cartea „Healing Hidden Abuse”, care vorbește despre socrii narcisiști și care mie mi-a fost de mare folos. Și fostul meu soț a fost o persoană narcisistă. Că doar așchia nu sare departe de trunchi”;
 • „Copiii tăi se văd cu tatăl lor respectându-se hotărârile luate de Curte? Dacă nu se respectă acele hotărâri, poți să intervii și să nu se mai vadă cu el- însă mai bine ar fi, ca să nu-i îndepărtezi de tot de tatăl lor, să se întâlnească doar cu el, într-un anumit loc. Oricum nu primesc suficientă atenție într-o casă în care se află tot timpul bunici, soră, verișori. Câți ani are fiica ta? Dacă este preadolescentă sau adolescentă, judecătorii pot lua în calcul preferințele ei cu privire la vizitele în casa bunicilor”.

Surse foto:

Surse articol: mumsnet.com

Articolul urmator
Reget că am pus capăt căsniciei mele, cu toate că mă simțeam foarte nefericită
Reget că am pus capăt căsniciei mele, cu toate că mă simțeam foarte nefericită

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Ce familie frumoasă are Elena Gheorghe. Care este secretul căsniciei sale de succes
  Ce familie frumoasă are Elena Gheorghe. Care este secretul căsniciei sale de succes

  Ea este una dintre cele mai apreciate artiste de la noi. El este un instrumentist extrem de talentat. Împreună formează unul dintre cele mai frumoase și longevive cupluri din...

  Soțul meu m-a pus să îngenunchez și să îi cer iertare fiului meu de 3 ani, pentru că nu trebuie să se supună femeilor
  Soțul meu m-a pus să îngenunchez și să îi cer iertare fiului meu de 3 ani, pentru că nu trebuie să se supună femeilor

  Este extrem de dificil să îți dai seama când relația de cuplu devine abuzivă, mai ales când dragostea este încă prezentă și are și un copil drept rezultat....

  Mi-am legat trompele, iar soțul meu nu știe. Acum vrea să mai facem încă un copil
  Mi-am legat trompele, iar soțul meu nu știe. Acum vrea să mai facem încă un copil

  Nu știu ce să fac și unde să fug! Îmi iubesc familia, îmi iubesc soțul, însă m-am săturat de înghesuială și nu mai vreau alți copii. Avem deja doi copii, un...

  10 activități potrivite pentru copiii care nu pot dormi fără mami sau tati
  10 activități potrivite pentru copiii care nu pot dormi fără mami sau tati

  Ai un copil foarte atașat și nu poate dormi fără unul din părinți? Descoperă motivele care stau la baza acestui comportament și pregătește-te să afli cele mai eficiente strategii...

  O mamă și-a părăsit soțul după ce bărbatul nu a făcut curățenie în casă timp de o săptămână
  O mamă și-a părăsit soțul după ce bărbatul nu a făcut curățenie în casă timp de o săptămână

  O femeie de peste hotare a postat un filmuleț pe TikTok în care a povestit că și-a părăsit soțul, după ce a observat că acesta nu a făcut curat în casă timp de o...

  „Tati, nu o pot trezi pe mami”. Ce a făcut o fetiță de numai 4 ani pentru a-și salva mama
  „Tati, nu o pot trezi pe mami”. Ce a făcut o fetiță de numai 4 ani pentru a-și salva mama

  Mamele excelează când vine vorba de orice încercare pentru a-și salva copiii. Nici aceștia din urmă nu se lasă însă mai prejos, chiar dacă au o vârstă...

  Mi-am dat seama că de fapt urăsc numele pe care i l-am pus copilului meu
  Mi-am dat seama că de fapt urăsc numele pe care i l-am pus copilului meu

  Ce faci când, după ce ai petrecut luni întregi gândindu-te la numele perfect pentru bebelușul tău, îți dai seama că nu îți mai place? Ei bine, asta i s-a...

  Soțul meu vrea o zi liberă de la viața de familie pentru că are un salariu mai mare ca al meu
  Soțul meu vrea o zi liberă de la viața de familie pentru că are un salariu mai mare ca al meu

  A fi părinte este un job cu normă întreagă, indiferent că ești o mamă casnică sau că lucrezi 50 de ore pe săptămână. Oricât de mult ți-ai dori, uneori, să...

  © 2024 Qbebe