3 strategii care îți vor face soțul să spele vasele în fiecare seară

3 strategii care îți vor face soțul să spele vasele în fiecare seară

Gabriela Paladi - Redactor-Șef

Da, da, știu: femeile idealiste de peste tot vor spune că trebuie doar să îi rugăm frumos. Dar, să fim serioase, dragi mămici, cu frumosul nu mai merge din primul an de căsnicie. Îl rogi să spele vasele, să ducă gunoiul, să își strângă șosetele, răspunde cu "desigur", și continuă să stea în fotoliu impasibil, butonând telecomanda. Nu i-o luați în nume de rău, nu este deloc cu intenție, este doar modul în care sunt ei programați genetic. 

Așa că noi, femeile, trebuie să ne luptăm cu mama natură și genetica ei. Iar cu frumosul nu merge. Trebuie să fim mai dure decât natura însăși. Pentru că, o dată, cu siguranță că soțul tău și-a dorit să ai un buton de mute încă de la prima întâlnire, iar a doua oară, cu drăgălășenia merge numai în primul an de iubire. Deci, zic, să fim dure. Și să luați în considerare că ce am scris mai jos este o satiră, inspirată din fapte reale, care chiar poate să vă fie de ajutor.  Termenul de "spălat vase" în satira de mai jos cuprinde tot ceea ce înseamnă treburi casnice de la care soțul tău se sustrage mereu cu nepăsare.

 • Pasul 1: Înțelege-ți inamicul!

Mai întâi trebuie să știi ca bărbații au 3 nevoi principale și importante care, dacă sunt împlinite, devin armele noastre: SEX, MÂNCARE/BĂUTURĂ și JUCĂRII (mașină cu mulți cai putere, televizorul cu cel mai lat ecran, jocuri video bestiale, cel mai tare smartphone...).  Să nu credeți că puterea și banii sunt factorii care îi fac fericiți. Puterea și banii sunt doar mijlocul prin care ei au parte de sex, mâncare, băutură și jucării. Dacă toate cele de mai sus ar fi la îndemâna oricui, atunci toți bărbații ar sta mereu tolăniți pe o canapea, mâncând pizza și jucând jocuri video. Mai mult, trebuie să înțelegi, că atunci când a îndepărtat mantia de super-angajat și a ajuns acasă, soțul tău este iar un mic băiețel care nu vrea decât să își împlinească nevoile lui primare.

 • Pasul 2: Strategia de război

Având cele de mai sus în minte, trebuie să ne construim strategia. Din păcate, cu forța sau violența nu putem. Lăsăm deoparte substanțele chimice, obiectele contondente sau aruncătoarele de flăcări. Și ne îndreptăm spre inteligența și capacitatea noastră de a modela conversațiile și scenariile în avantajul nostru. Și ca orice bun strateg, trebuie să negociem, să amenințăm și să șantajăm. Și propun 3 strategii.

sotie si sot in timp ce spala vasele

Strategia 1 - Vase nespălate? În seara asta îmi ești doar frate!

Poate că pare prea la îndemână, dar, nu uita, sexul este nevoia primară a soțului tău.

Poți folosi replica de mai sus, sau poți să fii mai subtilă și mai senzuală: -"Dragul meu, cât speli tu vasele, eu mă duc să mă epilez/să mă împrospătez/să mă pregătesc pentru tine. În seara asta chiar aș vrea să încercăm ceva nou..." Ding, ding, ding! Și vasele se spală cât ai zice "sex". Însă ai grijă să fii capabilă să îi oferi ceea ce îi promiți. Că dacă nu, replica nu va mai funcționa niciodată. 

Poți încerca și să fii amuzantă, dar amenințătoare - "Jur că dacă nu speli și tu vasele în seara asta, vei fi blestemat să ai parte de poziția misionarului toată viața ta!". Și aici trebuie să te ții de cuvânt. Nu le spală? De fiecare dată când vrea altceva în pat, îi vei aminti de seara când nu a spălat vasele.

Iar dacă nu merge nici așa, atunci treci la pedeapsa supremă: fără sex. Dar cu o notă pasiv-agresivă. De fiecare dată când îți dă semne că vrea de la tine sex, să te întorci spre el, să îl săruți ușor și să îi spui: "Nu în seara asta, dragule. Am spălat vase și am pus rufe pe sârmă și sunt atât de obosită că nu te mai văd bine". ... și repetă asta în fiecare seară, cu alte activități casnice, până ce înțelege că trebuie să te ajute și el, ca să nu mai fii obosită și el să primească ce are nevoie.

Strategia 2  - Fericirea trece prin stomac

Nu te păcăli singură că fericirea lui ești tu. Fericirea lui ești tu gătind mâncare bună, tu care ai grijă să aibă mereu bere rece în frigider și tu, care faci cel mai delicios cheesecake. Așa că profită de asta, și spune-i"- Aș vrea să îți fac un gulaș în seara asta, cel picant care îți place ție. Dar nu știu dacă am timp, că trebuie să spăl și vasele/să dau și cu aspiratorul/să fac curat în baie. Și ce bine ar fi mers gulașul cu berea pe care ți-am luat-o azi. Am pus-o în frigider, cred ca va fi perfect de rece când termin gulașul ... dar nu am timp să îl fac. Ah, și luasem și ingrediente pentru un cheesecake!

Strategia 3 - Mami, pot să ies să mă joc cu prietenii mei?

Cum scriam mai sus, bărbații arată ca niște adulți, dar simt și vor tot ca niște copii. Bărbații simt nevoia, mult mai des și mai intens decât noi, "să se joace" cu prietenii lor. Ei vor să iasă la fotbal, la tenis, la bere, la meci, la ... orice, atâta vreme cât sunt cu prietenii lor. Vor să discute despre noile lor jucării cu prietenii lor. Despre mașină, despre smartphone, despre orice gadget de prin casă, despre care e mai bună, mai ieftină, mai șmecheră, mai grozavă. Și nu, nu discută despre femei. Mai știi dorința acea uriașă când erai mică și erai în stare să faci orice numai să te lase mama să te joci afară cu prietenele tale și să le arăți noua ta păpușă? Ei bine, la bărbați acea dorință nu dispare niciodată. Așa că, seara când el își dorește să iasă cu băieții este și seara când va spăla vasele, nu-i așa? Pentru că tu îi vei spune că, desigur că poate să iasă cu băieții, dar după ce te ajută să termini de spălat vasele. Că și tu ai dreptul la o seară relaxantă. 

Și dacă toate cele de mai sus nu funcționează, fă ce am făcut eu: ia-ți mașină de spălat vase!

Articolul urmator
30 de întrebări de cunoaștere care te vor ajuta să îți întărești relația
30 de întrebări de cunoaștere care te vor ajuta să îți întărești relația

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cum mi-am convins copilul să se spele pe dinți în fiecare zi. Am folosit psihologia inversă!
  Cum mi-am convins copilul să se spele pe dinți în fiecare zi. Am folosit psihologia inversă!

  Știți deja că cei mici nu se spală pe dinți din proprie inițiativă - cel puțin, nu în general. De obicei, trebuie ca părintele să insiste și uneori, pur și simplu nu...

  O mamă susține că a găsit metoda perfectă pentru a face copilul să doarmă toată noaptea. Îi dă în fiecare seară suc
  O mamă susține că a găsit metoda perfectă pentru a face copilul să doarmă toată noaptea. Îi dă în fiecare seară suc

  O mamă din Statele Unite ne dezvăluie secretul ei și ne spune cum a reușit să-și facă copilul să doarmă toată noaptea. Îi dă suc în fiecare seară. Curios, nu-i așa?

  Bani pentru profesori: vor primi 200 de lei în plus pe lună pentru fiecare elev care va face recuperarea materiei
  Bani pentru profesori: vor primi 200 de lei în plus pe lună pentru fiecare elev care va face recuperarea materiei

  Bani pentru profesori în plus prin Ordonanța de Urgență care prevede plata a 30 de milioane de euro (aprox. 146 milioane lei), din fonduri europene pentru orele de recuperare cu...

  O mamă le interzice oamenilor care intră în contact cu bebelușul ei să se spele pe mâini
  O mamă le interzice oamenilor care intră în contact cu bebelușul ei să se spele pe mâini

  Spălatul pe mâini este parte din rutina noastră zilnică de îngrijire și previne o mulțime de probleme de sănătate. Numeroase studii au arătat inclusiv că acest obicei...

  Cum și-a convins o mamă copiii să se spele pe dinți: "Îi plătesc de două ori pe zi"
  Cum și-a convins o mamă copiii să se spele pe dinți: "Îi plătesc de două ori pe zi"

  Ce sunt părinții în stare să facă pentru a-i convinge pe copiii lor să-i asculte? Răspunsul e…depinde cât de ingenioși sunt! O mamă de peste hotare și-a convins...

  6 strategii simple pentru a crește copii buni. Folosește-le chiar de azi!
  6 strategii simple pentru a crește copii buni. Folosește-le chiar de azi!

  Încă din primele clipe în care copilul tău devine tot mai receptiv la lumea din jur, te vei strădui permanent să-l familiarizezi cu cele mai diverse abilități. Alături de...

  Poze magice cu mămici care alăptează gemeni sau tripleți. Îți vor topi inima!
  Poze magice cu mămici care alăptează gemeni sau tripleți. Îți vor topi inima!

  Aceste poze cu mame care alăptează gemeni sau tripleți te vor impresiona până la lacrimi, mai ales dacă și tu treci sau ai trecut printr-o astfel de situație. Alăptarea este,...

  Are 90 de ani, dar face sport în fiecare zi. „Dacă sunt bătrână, nu înseamnă că nu mai pot face nimic”
  Are 90 de ani, dar face sport în fiecare zi. „Dacă sunt bătrână, nu înseamnă că nu mai pot face nimic”

  Cum se menține o femeie în vârstă de 90 de ani la fel de tânără precum una de 60? E simplu. Multă mișcare, mult grădinărit și multă voie bună.

  © 2023 Qbebe