Un adolescent ucrainean își crește singur cei patru frați, după ce mama lor i-a murit în brațe

Bianca Geica - Redactor Senior

Cel mai trist lucru despre tragedie este că aproape întotdeauna vine neinvitată, schimbând viețile oamenilor în mod neașteptat. Un băiat din Ucraina este nevoit să își crească singuri frățiorii, patru la număr, după ce mama lor a murit în brațele lui.

Atenție, urmează informații cu un puternic impact emoțional!

Mama lui i-a murit în brațe, iar acum își crește singuri cei patru frați

Vyacheslav „Slava” Yalov a locuit împreună cu mama sa, Maryna, și patru frați mai mici în Verhnyotoretske, Donețk, Ucraina. Este cel mai mare dintre frații săi - doi frați și două surori - Danilo, Nicole, Timur și Olivia - pe care îi iubește mai presus de orice. Erau o familie fericită, își iubeau patria și își trăgeau puterea din legătura lor strânsă.

Foto: instagram.com/_slava_yalov_

Slava și-a descris mama ca fiind un suflet harnic, inteligent și bun, care și-a învățat întotdeauna copiii să ajute. Încă de când era mic, băiatul a spus că s-a familiarizat cu rolul său de frate mai mare. Acest lucru, la rândul său, s-a tradus în dorința sa de a deveni independent, de a-și ajuta familia și de a nu fi o povară pentru mama sa. Ulterior, Slava a început să lucreze de la vârsta de 12 ani - a început să zugrăvească locuințe, să facă curățenie și să lucreze în construcții pentru a-i fi de ajutor mamei în cel mai bun mod posibil.

„Poți face multe lucruri; principalul lucru este să îți dorești”, a declarat tânărul înțelept, potrivit news.amomama.com.

În timp ce lui Slava îi plăcea perspectiva de a câștiga bani și de a-i împărți cu familia sa, mama sa nu era de acord ca fiul ei să muncească din greu la o vârstă atât de fragedă. Cu toate acestea, lui îi plăcea să-și ajute mama și dorea să fie un exemplu excelent pentru frații și surorile sale. În timp ce lucra ca animator la evenimente de divertisment, Slava a spus că a avut ocazia să exploreze Ucraina și să cunoască mulți oameni noi din diferite zone, care i-au devenit prieteni. I-a plăcut chiar să lucreze cu mama sa, Maryna, la un centru pentru tineret.

Casa familiei lui Slava avea o grădină frumoasă, amenajată cu atenție și multă migală de mama lui. Aveau o viață bună și își iubeau micul lor sanctuar mai mult decât orice, până când o tragedie de neimaginat le-a distrus tot ceea ce numiseră cândva al lor.

În urmă cu un an, în luna martie, Slava s-a dus la cumpărături cu mama lui. S-a întors acasă singur și distrus. Slava a spus că iubita lui mamă a murit din cauza bombardamentelor, în timp ce mergeau împreună spre casă. A fost o scenă sfâșietoare care a continuat să se deruleze în fața ochilor săi mult timp după ce a fost martor la tragedie. Băiatul, acum în vârstă de 18 ani, a izbucnit în plâns în timp ce și-a amintit detaliile:

„A murit în brațele mele. Am încercat să o salvez, dar...”, a mărturisit adolescentul.

Slava a scăpat nevătămat și a spus că a supraviețuit în mod miraculos, însă nu a putut să o salveze pe mama sa, deoarece rănile ei erau fatale. Înainte de a închide ochii, aceasta i-a spus fiului ei: „Sunt bine” și și-a dat ultima suflare în brațele lui. Băiatul cu inima frântă a spus că femeia avea doar 37 de ani. El a mai spus că a stat mult timp alături de mama sa pentru că nu-i venea să creadă ce se întâmplase. În cele din urmă, și-a făcut curaj să meargă acasă gândindu-se tot drumul la ce avea să le spună fraților săi.

Când a ajuns în casă, frații săi mai mici, pe care îi numea „copiii lui”, au ieșit și, văzându-l singur, au înțeles totul. Sora lui mai mică, Nicole, l-a întrebat dacă mama lor ar fi putut fi salvată, dar el nu a știut ce să-i spună. Astfel, Slava și frații săi și-au pierdut mama și casa. Nu aveau pe nimeni care să aibă grijă de ei, deoarece Maryna, mama lor, era orfană, iar copiii nu aveau rude.

După o lungă perioadă de gândire, Slava a decis să fugă din Donețk și să-și ia frații și surorile mai mici într-o regiune mai sigură. Știa că trebuie să facă un pas înainte pentru ei, pentru că el era tot ce aveau și îi iubea prea mult pentru a le întoarce spatele. Și astfel, Slava, în vârstă de 18 ani, și-a asumat rolul de a avea grijă de cei patru frați ai săi.

Cu ajutorul câtorva prieteni buni, Slava a reușit să își ducă frații și surorile în regiunea Lviv din vestul Ucrainei. Mai mulți voluntari au strâns fonduri pentru a le oferi o casă și mobilier, iar ei au ajuns să locuiască într-un apartament rezidențial din Drohobych. În ceea ce o privește pe mama sa, Slava a spus: „Bineînțeles că ne este dor de ea. Cum ar putea să nu ne fie? Încercăm doar să ne rugăm pentru ea, asta e tot. Ea îmi dă putere. Ea le dă putere copiilor.”

Pentru a se asigura că frații săi nu vor ajunge în orfelinate, Slava s-a luptat pentru prelua custodia micuților. Deși tragedia i-a luat totul, a găsit curaj, speranță și lumină în mijlocul întunericului, haosului și disperării pentru a continua să meargă mai departe pentru familia sa. El a împărtășit:

„Vreau ca ei să aibă o copilărie. Nu vreau ca ei să nu mai fie activi. Vreau să evolueze, să aibă un viitor interesant. Știu că pot face acest lucru”.

Datorită eforturilor lui Slava, copiii au început să frecventeze o școală locală. Între timp, el a gătit, a făcut curățenie în micul lor apartament și i-a ajutat pe copii la teme. „În același timp, lucrez la un proiect și studiez”, a declarat Slava, care își dorea să își termine cursurile de liceu și să studieze medicina.

Slava crede că mama lui a fost alături de el la fiecare pas și i-a ajutat pe toți să rămână pe linia de plutire. „Mama mea a fost totul pentru mine. Am fost foarte apropiați de ea. Tot ce e bun în mine vine de la mama mea”, a adăugat el.

Surse foto: instagram.com/_slava_yalov_

Surse articol: news.amomama.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Mama mea pe mine m-a abandonat într-o toaletă publică, dar i-a păstrat pe cei patru frați ai mei
  Mama mea pe mine m-a abandonat într-o toaletă publică, dar i-a păstrat pe cei patru frați ai mei

  Pe măsură ce înaintezi în vârstă, dorința de a-ți cunoaște adevăratele origini devine tot mai mare. Așa s-a întâmplat și în cazul unui bărbat...

  O mamă a fost acuzată că-și abuzează copiii după un video în care fetița ei de patru ani tragea de picioare bebelușa de patru luni
  O mamă a fost acuzată că-și abuzează copiii după un video în care fetița ei de patru ani tragea de picioare bebelușa de patru luni

  Emily, o mamă de peste Ocean a stârnit îngrijorare în rândul internauților după ce a distribuit un videoclip în care fiica ei de patru ani își...

  Copiii ei au ignorat-o! Dar mama lor a devenit faimoasă pe TikTok după ce a postat un singur video
  Copiii ei au ignorat-o! Dar mama lor a devenit faimoasă pe TikTok după ce a postat un singur video

  O mamă a trei copii din Maryland, SUA, a devenit faimoasă pe TikTok cu o postare prin care a anuțat că a fost protagonista unui videoclip Backstreet Boys în 1999.

  Soțul meu a murit după ce a reușit să-și țină în brațe cel de-al cincilea copil
  Soțul meu a murit după ce a reușit să-și țină în brațe cel de-al cincilea copil

  Paul, tatăl a cinci copii, din Sydney, a murit din cauza COVID înainte de a-și putea îmbrățișa fetița nou-născută. Soția lui ș mama copiilor, Renae,...

  Momentul când o mamă își întâlnește fiica despre care a crezut că a murit la naștere în urmă cu 7 decenii
  Momentul când o mamă își întâlnește fiica despre care a crezut că a murit la naștere în urmă cu 7 decenii

  Legătura dintre o mamă și copilul ei rămâne puternică și în situațiile în care viața îi desparte. Există și cazuri fericite în care, chiar dacă...

  A crezut că este copil singur la părinți, dar a descoperit mai târziu că are 30 de frați
  A crezut că este copil singur la părinți, dar a descoperit mai târziu că are 30 de frați

  Efectuarea unui test ADN îți poate aduce rezultate mai mult decât surprinzătoare, punându-te în situația de a afla vești la care nu te-ai fi gândit...

  O mamă fără mâini reușește să-și crească singură fiica de patru ani
  O mamă fără mâini reușește să-și crească singură fiica de patru ani

  Sarah Talbi este dovada vie a faptului că dragostea unei mame pentru copilul ei nu cunoaște limite și poate depăși orice. Îndrăgita mămică s-a născut fără brațe, dar acest...

  © 2023 Qbebe