Un băiețel de 8 ani este ucis în bătaie de mama lui, care credea că este gay

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Un băiețel din SUA  a fost ucis după ce a fost bătut de către mama sa și de către partenerul de viață al acesteia.

Totul s-a întâmplat în noaptea zilei de 22 mai 2013, în Palmdale (California, SUA), când Pearl Fernandez a chemat ambulanța pentru că fiul ei de 8 ani, Gabriel, era rănit. La sosirea ambulanței, copilul era în stare foarte agravă, nu respira, cadrele medicale sesizând pe trupul său următoarele tipuri de leziuni: ochii învinețiți, multiple tăieturi, arsuri pe gât, o incizie neobișnuită deasupra penisului, arsuri de țigară pe corp. La spital, s-a constatat că băiețelul avea o fractură de craniu și că avea gloanțe (de la un pistol BB) în zona plămânilor și în cea inghinală. După două zile de la internare, acesta a decedat.

Pearl Fernandez le-a povestit polițiștilor că băiatul fusese rănit după ce se jucase cu fratele său mai mare. Femeia era cunoscută autorităților pentru că își neglija copilul încă din anul 2012, cercetările derulate pe parcursul anilor ducând la condamnarea ei la închisoare pe viață pentru torturarea și uciderea lui Gabriel în 2013 (condamnarea a avut loc în anul 2018).

Până la condamnarea lui Pearl, asistenții sociali care se ocupau de familia Fernandez în perioada în care a fost omorât Gabriel au fost condamnați pentru abuzul exercitat asupra copilului și pentru fals în documente. În ianuarie 2020, acuzațiile acestora au fost retrase după ce apelul de la Curtea de Justiție din California a fost acceptat, motivându-se că asistenții sociali nu aveau cum să controleze abuzurile derulate în lipsa lor în casa familiei Fernandez și că băiețelul nu era în custodia lor.

În ceea ce o privește pe mama lui Gabriel Fernandez, aceasta și-a recunoscut vinovăția pentru moartea fiului ei, spunând că și ea a fost agresată în copilărie de către propria mamă, că a consumat droguri și că a încercat de mai multe ori să fugă de acasă. Cei care au analizat cazul Fernandez au relatat că Pearl Fernandez a fost diagnosticată cu multiple tulburări psihice: stres post-traumatic, depresie, tulburări de personalitate.

Povestea lui Gabriel Fernandez a ajuns să fie cunoscută prin seria Netflix „The Trials of Gabriel Fernandez”, prin care s-a urmărit să se evidențieze cruzimea lui Pearl Fernandez și a lui Isauro Aguirre față de copilul de 8 ani. Din serial s-a aflat că Aguirre avea și el doi copii, un băiat și o fată, în vârstă de 11 și de 9 ani.

Timp de 8 luni, cât a stat cu Pearl Fernandez și cu Isauro Aguirre, Gabriel a fost bătut și torturat, motivul principal fiind legat de faptul că se credea că este gay, întrucât fusese crescut de unchiul său homosexual și de partenerul acestuia, în casa bunicilor materni. În aceste condiții, cei doi îl băteau pe copil zilnic, iar când nu făceau acest demers apelau la alte formulte de a-l tortura, cum ar fi să-l oblige să doarmă într-un dulap (cu ochii și cu gura acoperite) sau să mănânce mizerie din litiera pisicii.

Seria produsă de Netflix a avut drept scop să aducă în discuție problema legată de cum Gabriel Fernandez s-a dus la școală cu urme de agresiune fizică pe corp, iar autoritățile locale nu au luat măsuri concrete, asistenții sociali responsabili de familia Fernandez nefiind capabili să împiedice în niciun fel tratamentele rele de care a avut parte copilul de 8 ani.

Cei care au realizat seria Netflix au oferit și următoarele informații: condamnarea lui Pearl Fernandez a fost posibilă și întrucât copiii lui Isauro Aguirre au relatat și ei prin ce a trecut Gabriel. Băiatul mai mare, în vârstă de 12 ani, Ezequiel, a spus că Gabriel era bătut cu o bâtă până i-au căzut dinți, că era îmbăiat în apă foarte rece după ce fusese dat pe corp cu piper, că era bătut cu o curea și că era pedepsit dacă se juca cu păpuși. Cei doi parteneri de viață, Pearl și Isauro, spuneau mereu că băiețelul este gay și ar fi dorit ca acesta să poarte haine de fată, a mărturisit Ezequiel.

Altă pedeapsă ce îi era aplicată lui Gabriel se referea la „cutia”, care presupunea ca acesta să stea într-un dulap închis, cu o șosetă în gură și cu o bandană pe față.

Surse: oprahmag.com, thedailybeast.com, thesun.co.uk

Poza principală: https://www.istockphoto.com/photo/teen-boy-protects-himself-with-his-hands-from-violence-gm1082049104-290180915

Surse foto: facebook.com, istockphoto.com, youtube.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Copilul meu de șapte ani mi-a spus că este gay. Ce să fac?
  Copilul meu de șapte ani mi-a spus că este gay. Ce să fac?

  Când ești părinte, nu ai de ales. Trebuie să înveți să faci față neprevăzutului. Iar eu cred că am devenit expertă în asta. Și totuși, în ciuda anilor de...

  Un băiețel de opt ani are grijă de străbunicii lui, care l-au crescut ca pe propriul fiu după ce le-au murit copiii
  Un băiețel de opt ani are grijă de străbunicii lui, care l-au crescut ca pe propriul fiu după ce le-au murit copiii

  Un băiețel de 8 ani din Australia îi răsplătește pe străbunicii care l-au crescut, ajutându-i și având grijă de ei în fiecare zi.

  Imagini șocante! O mamă își bate copilul de 4 ani cu un par pentru că i-a arătat semne obscene
  Imagini șocante! O mamă își bate copilul de 4 ani cu un par pentru că i-a arătat semne obscene

  După scenele absolut șocante în care doi copii își bat propria mama cu parul și nuiaua, o altă filmare înfiorătoare iese la iveală. O femeie a fost surprinsă...

  Cea mai bună persoană pe care fiul meu o știe este mama lui pe care nu a cunoscut-o niciodată
  Cea mai bună persoană pe care fiul meu o știe este mama lui pe care nu a cunoscut-o niciodată

  Copiii ne surprind adesea cu vorbele pe care le spun, mai ales când dau dovadă de maturitate. Într-o asemenea ipostază s-a aflat o familie care a auzit cum unul dintre copii,...

  „Fostul meu soț a rupt orice contact cu mine și fiul meu, după ce copilul a mărturisit că este gay”
  „Fostul meu soț a rupt orice contact cu mine și fiul meu, după ce copilul a mărturisit că este gay”

  Un bărbat a rupt legătura cu fosta sa parteneră și cu fiul lui de 15 ani, după ce a aflat că acesta este gay.

  Povestea lui Nicușor, cel mai bun din clasă, dar abuzat de părinții lui: „Doar câinele mă iubește. Mi-am luat bătaie cu pumnii”
  Povestea lui Nicușor, cel mai bun din clasă, dar abuzat de părinții lui: „Doar câinele mă iubește. Mi-am luat bătaie cu pumnii”

  Generații întregi au crescut cu convingerea că „Bătaia-i ruptă din Rai” sau că „Unde dă mama, crește”. În România sunt atât de multe...

  Nu voi ierta niciodată fetița de 10 ani care mi-a ucis fiul de 6 luni
  Nu voi ierta niciodată fetița de 10 ani care mi-a ucis fiul de 6 luni

  Durerea prin care trece un părinte care își pierde copilul este incredibilă. Printr-o asemenea experiență a trecut și o familie din SUA, care și-a pierdut în anul 2018...

  © 2023 Qbebe