Contributors

Un copil își întrerupe mama de 19 de ori în timpul unei ședințe online de o oră

Vă mai amintiți când credeați că varianta de a lucra de acasă reprezintă soluția ideală de a scuti trei ore de trafic intens pe drumul către birou și înapoi acasă? Ei bine, iată că am primit ceea ce am cerut. Dar încă mai credeți că este o idee atât de bună?

Munca de acasă este noul „normal” pentru mulți părinți. Copiii care vor începe cursurile online vor avea nevoie cu siguranță de ajutor, iar avantajul lor va consta în faptul că părinții vor continua să lucreze de acasă, însă pentru părinți, situația nu stă chiar atât de bine.

Genevieve Shaw Brown, editor al secțiunii „Stil de viață” pentru „Good Morning America” și „ABC News” și totodată mamă a trei copii cu vârstele de 4, 6 și 8 ani, a împărtășit un videoclip în care ne arată cum copiii săi îi întrerup apelul de 11 minute din cadrul unei conferințe online de 27 de ori.

Genevieve declară că este vorba despre o conferință pe care o avea în fiecare dimineață. În primele șase minute, Genevieve a răspuns deja la 11 întrebări ale copiilor ei (unul dintre micuți fiind cu nevoi speciale). Orice mamă care lucrează de acasă ar fi de acord cu faptul că reprezintă o adevărată luptă. Modul în care mamele reușesc să își ducă la bun sfârșit toate sarcinile atunci când sunt înconjurate nonstop de copii, este cu adevărat un miracol.

Deși nu i-a oprit complet pe copiii ei să o întrerupă, Genevieve a spus că modul în care a reacționat la comportamentul lor (calm, dar ferm) a ajutat la ușurarea tensiunii, însă mămica a recunoscut că, de obicei, are nevoie de mai mult timp pentru a se reîncărca și pentru a-și prelungi răbdarea. Cine nu ar avea?

Te surprinde să descoperi că munca de acasă, alături de copii, nu este tocmai cea mai productivă? Nu, știm. Nici pe noi. Probabil chiar acum, în timp ce încerci să termini de citit acest text, copilul tău îți adresează un milion de întrebări, îți cere mâncare sau vrea afară, la joacă. Ei bine, Genevieve nu este singură!

Fiecare mămică trece prin fix aceleași stări:

 • Lucrez de acasă din martie, este iunie acum. Este greu, mai ales când am conferințe online. Am momente când mă închid în baie cu laptopul și încui ușa ca să scap de Irina. Are numai 3 ani și nu înțelege ce înseamnă un job și că trebuie să stea liniștită când am call. Acum că m-ați întrebat, am și testat și am numărat că într-o ședință de 30 de minute m-a întrerupt de 20 de ori. Nu știu dacă e mult, sau puțin, dar nu e deloc facil. Abuzez de butonul de mute.” spune Simona, o mamă developer.
 • Oho! Uite că nu mi-am propus niciodată să număr de câte ori mă întrerupe Tudor. După ce am facut-o, am rămas surprinsă. Într-o zi de muncă de 8 ore a venit la mine în birou de 120 de ori. Exact, ați citit bine. Iar în timpul unui call de 15 minute m-a întrerupt de 5 ori. Este greu”, spune Andreea, mama unui băiețel de 4 ani.
 • Ce bine că m-ați întrebat! Azi, imediat după ce mi-ați scris, chiar am avut ședință. A durat o oră. Maia m-a întrerupt de 27 de ori, pe numărate: fac caca, fac pipi, mi-e sete, mi s-a încurcat părul, m-am zgâriat, vreau sandviș, tati nu poate să îmi dea lego de sus, nu merge canalul de desene, de ce au pisicile blană, de ce Mr. Bean nu vorbește, de ce apa e transparentă, când mergem la bunici, când mergem la mare, vreau afară, de ce plouă, când termini ședința, pot să te iau în brațe, vreau ciorbiță, mi-a cazut piesa de lego sub pat. Mi-am notat fiecare întrerupere mai mult pentru mine, pentru că eram curioasă. Și știți ce mă enervează cel mai tare, nu copilul, ci soțul meu. Și el lucrează de acasă, dar Maia nu se duce niciodată la el să îi ceară ceva. Se aude numai ”Mami, mami, mami”, spune Andrada, mama unei fetițe de 3 ani. 

Chiar așa, un nou studiu efectuat pe 3500 de cupluri cu copii timp de 16 zile între aprilie și mai 2020 a dovedit că mamele au parte de numai 2,6 ore de muncă neîntreruptă când lucrează de acasă, în timp ce tații au dublul acestei perioade de timp, adică 5.1 ore de muncă neîntreruptă. Mai mult, mamele sunt întrerupte cu 57% mai des decât tații de-a lungul unei zile de muncă. De fapt, aproape jumătate dintre mame trebuie să își împartă orele de muncă cu treburi casnice și cerințe ale copiilor. De ce oare copiii simt nevoie să strige ”mama” de fiecare dată când au nevoie de ceva? Răspunsul este simplu: pentru că știu că mama rezolvă mereu problema, nu-i așa?

Sursa: smartparenting.com

O mamă își induce travaliul mai devreme, pentru ca soțul ei muribund să își vadă copilul

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Un profesor îi interzice unei tinere mame să alăpteze în timpul unui curs online
  Un profesor îi interzice unei tinere mame să alăpteze în timpul unui curs online

  Întreaga planetă se află sub povara pandemiei de coronavirus, iar părinții care își doresc să finalizeze studiile au niște griji în plus. În acest context se...

  Școala online: „Copii, arătați ceva care miroase frumos!” Alegerea unei fetițe a stârnit hohote de râs pe internet
  Școala online: „Copii, arătați ceva care miroase frumos!” Alegerea unei fetițe a stârnit hohote de râs pe internet

  Pandemia de coronavirus a schimbat radical modul de învățare a copiilor, școala mutându-se online și devenid ceva obișnuit în viața lor. Școala online e plină de...

  Emoționant! O mamă își ia la revedere de la primul copil, înainte de a-l naște al doilea
  Emoționant! O mamă își ia la revedere de la primul copil, înainte de a-l naște al doilea

  Bucurie, nerăbdare, curiozitate, teamă, anxietate. Acestea sunt doar câteva sentimente care te încearcă în momentul în care urmează să aduci pe lume încă...

  Șocant! O mamă se filmează în timp ce încearcă să își înece propriul copil
  Șocant! O mamă se filmează în timp ce încearcă să își înece propriul copil

  O femeie s-a filmat în timp ce încerca să-și înece în cadă fiul în vârstă de 6 ani.

  La ce oră își culcă băieții Adela Popescu. Nu te-ai fi așteptat la asta!
  La ce oră își culcă băieții Adela Popescu. Nu te-ai fi așteptat la asta!

  Adela Popescu este mama a doi băieți, Alexandru, în vârstă de 4 ani și jumătate, și Andrei, în vârstă de 2 ani. Frumoasa actriță oferă zilnic fanilor ei...

  Gestul șocant al unei cântărețe celebre, în timpul unei vizite la Acvariu alături de fiica sa
  Gestul șocant al unei cântărețe celebre, în timpul unei vizite la Acvariu alături de fiica sa

  Pink face vâlvă din nou în mass-media și uimește o lume întreagă cu gestul pe care l-a făcut în timpul unei vizite la Acvariul din Sidney, alături de fiica sa,...

  UNICEF: Copiii sunt expuși unui risc crescut în mediul online în timpul pandemiei de COVID-19
  UNICEF: Copiii sunt expuși unui risc crescut în mediul online în timpul pandemiei de COVID-19

  Milioane de copii sunt expuși unor riscuri crescute, având în vedere că viața lor se mută tot mai mult în mediul online ca urmare a stării de urgență instaurate pe...

  © 2021 Qbebe