Contributors
Manute Creative

Un tată și-a găsit fiul răpit în fața casei, după 24 de ani de căutări

Familia Gangtang din China a trăit mai bine de 20 de ani o adevărată dramă după ce unicul lor fiu le-a fost răpit din fața casei de traficanți de carne vie. În tot acest timp, tatăl băiatului, Guo Gangtang, a încercat prin toate mijloacele să-l găsească. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a descoperi de ce este capabil un tată pentru a-și regăsi copilul și cum s-a putut reuni o familie după 24 de ani.

Unei familii din China i s-a răpit acum 24 de ani copilul de 2 ani și jumătate

Pe data de 21 septembrie 1997, fiul în vârstă de 2 ani și jumătate al lui Guo Gangtang a fost răpit în timp ce se juca afară, în preajma casei familiei sale, din satul Liaocheng (din provincia Shandong).

tenisi-colorati-de-copil-folositi-ca-proba-pentru-cercetari

Potrivit „bbc.com”, după ce fiul lui Guo Gangtang a fost găsit recent, Ministerul Chinez al Securității Publice a precizat că poliția a putut să-i identifice pe tânărul în vârstă de 26 de ani folosindu-se testarea ADN. Ulterior doi suspecți au fost capturați și arestați. Aceștia îl răpiseră pe copilul familiei Gangtang în scopul de a-l vinde traficanților de carne vie.

Răpirea băiețelului s-a desfășurat în felul următor: unul dintre cei doi suspecți, o femeie (Tang) l-a luat pe copil și l-a dus într-o stație de autobuz, unde era așteptată de un bărbat (cunoscut sub numele Hu). După aceea au luat un tren și s-au dus în provincia Henan, unde l-au vândut pe micuț. În această provincie locuia tânărul de 26 de ani când a fost găsit după 24 de ani de la răpirea sa.

Hu (în vârstă de 56 de ani) era deja într-o închisoare din Shanxi pentru o crimă, iar Tang a fost și ea predată autorităților luna trecută. Până acum, nu au fost oferite mai multe detalii despre cei doi răpitori.

Guo Gangtang s-a luptat 24 de ani să-și găsească fiul

Pentru a încerca să-și recupereze copilul, Guo a călătorit în 20 de provincii din China (cu excepția Tibetului și a provinciei Xianjiang) și a parcurs cu motocicleta aproximativ 500.000 de km. În toată această perioadă, s-a confruntat cu dificultăți, precum numeroase fracturi, a schimbat 10 motociclete, a fost jefuit, a dormit sub cerul liber și a cerșit la un moment dat pentru a-și putea continua călătoriile.

După ce și-a regăsit fiul răpit după 24 de ani de căutări, tatăl a explicat (potrivit „TheGuardian”) ce l-a motivat să plece în căutarea acestuia: „Am simțit că sunt tată numai străbătând drumurile pentru a-mi căuta fiul”. 

Tot în scopul de a-și putea recupera fiul a realizat bannere și a purtat mereu cu el fotografia acestuia pe parcursul călătoriilor. Între timp a devenit și membrul unei organizații din China pentru persoanele dispărute și a ajutat cel puțin șapte părinți să-și reîntregească familia după găsirea copiilor ce le-au fost răpiți. De altfel, poliția a anunțat că eforturile lui Guo au fost utile pentru identificarea a peste 100 de copii dispăruți.

Nu în ultimul rând, după ce a atras atenția autorităților în anul 2012, bărbatul a acordat sprijinul pentru înființarea unui site menit să ajute familiile să-și poată redobândi copiii.

Familia lui Guo Gangtang s-a reîntregit

Dorința familiei Gangtang de a-și revedea fiul a devenit realitate după ce poliția din provincia Henan verificase probe de sânge de la fiul lui Guo, iar rezultatele au confirmat că este într-adevăr fiul său.

Băiatul lui Guo Gangtang a ajuns recent la părinții săi, cei trei putându-se revedea chiar în satul Liaocheng. Conform datelor oferite de „bbc.com”, părinții au fost extrem de emoționați la revederea copilului lor, mama sa spunând: „Puiul meu, te-ai întors!”.

Pentru „South Morning China Post”, Guo Gangtang a ținut să precizeze, după ce și-a regăsit fiul răpit după 24 de ani de căutări. că: „Astăzi este o zi foarte importantă pentru mine. Copilul meu a fost găsit. Viitorul este plin de fericire. Dumnezeu a fost bun cu noi.”

Povestea lui Guo Gangtang a inspirat un film

Filmul a fost realizat în anul 2015, se numește „Lost and Love”, iar actorul care a avut rolul principal (starul din Hong Kong Andy Lau) a jucat gratis. În film sunt surprinse momente importante ale călătoriei lui Guo Gangtang, numeroasele obstacole prin care a trecut, iar finalul nu este pozitiv, arătând că tatăl nu a putut să-și găsească fiul.

Auzind de reîntregirea familiei Gangtang, actorul Andy Lau a avut o intervenție în care a spus că este foarte fericit că acest lucru s-a putut întâmpla în sfârșit. Potrivit „South Morning China Post”, acesta a declarat următoarele: „Vreau să-i spun fratelui Guo că îi admir perseverența. De asemenea, aș vrea să îmi exprim aprecierea pentru eforturile de poliției de atâția ani.”

Surse: bbc.com, romaniatv.net, scmp.com, theguardian.com

Sursă poză principală: istockphoto.com

Cine este mai implicat în creșterea copilului? Mama sau tata? Dacă v-aș spune că sunt un tată care stă acasă cu copiii și mi-ați vedea tatuajele....

Surse foto: istockphoto.com, youtube.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cine este fiul lui Adrian Păunescu: a devenit tată la 16 ani şi este cel mai tânăr bunic din showbiz-ul românesc
  Cine este fiul lui Adrian Păunescu: a devenit tată la 16 ani şi este cel mai tânăr bunic din showbiz-ul românesc

  Andrei Păunescu, fiul poetului Adrian Păunescu, este implicat din adolescenţă în activitatea artistică şi se mândreşte cu o familie frumoasă. Parcurge articolul de mai...

  Tragedia Mirabelei Dauer: bătută de fostul soţ, care i-a luat fiul la 2 ani. De supărare, tatăl ei "s-a întors cu faţa la perete şi a murit"
  Tragedia Mirabelei Dauer: bătută de fostul soţ, care i-a luat fiul la 2 ani. De supărare, tatăl ei "s-a întors cu faţa la perete şi a murit"

  Într-un interviu recent pentru un post de televiziune din România, Mirabela Dauer a vorbit despre tragediile care i-au marcat existenţa. Descoperă din articolul de mai jos...

  Tragedia unui tată care nu poate să vină din Spania să își îngroape fiul de 5 ani care s-a înecat într-un râu
  Tragedia unui tată care nu poate să vină din Spania să își îngroape fiul de 5 ani care s-a înecat într-un râu

  O familie din Bistrița-Năsăud trece prin clipe de coșmar. Băiețelul de numai 5 ani s-a înecat într-un râu, iar tatăl nu poate călători din Spania pentru a-și...

  Caz șocant! Un bebeluș a fost răpit din maternitate și folosit la cerșit
  Caz șocant! Un bebeluș a fost răpit din maternitate și folosit la cerșit

  Caz de-a dreptul revoltător în Hunedoara: un bebeluș în vârstă de 4 luni a fost răpit dintr-un spital pentru a fi folosit la cerșit!

  Minunile există! Povestea mamei de 52 de ani care și-a pierdut fiul în incendiul Colectiv și care a născut după 2 ani o fetiță perfectă
  Minunile există! Povestea mamei de 52 de ani care și-a pierdut fiul în incendiul Colectiv și care a născut după 2 ani o fetiță perfectă

  Există miracole după Colectiv. Soții Bucă și-au pierdut unicul fiu în incendiul nemilos, dar au reușit să-și umple golul din suflet. Au devenit din nou părinți!

  Un tată dedicat: Brad Pitt nu a fost la Premiile BAFTA pentru că fiul lui a avut nevoie de el
  Un tată dedicat: Brad Pitt nu a fost la Premiile BAFTA pentru că fiul lui a avut nevoie de el

  Actorul american Brad Pitt a lipsit de la Gala Premiilor BAFTA din acest an, care s-a desfășurat duminica trecută, în data de 2 februarie. Iată motivul absenței sale!

  De ce fiul vitreg al Gabrielei Firea are o aversiune puternică față de aceasta
  De ce fiul vitreg al Gabrielei Firea are o aversiune puternică față de aceasta

  Drama Gabrielei Firea cu fiul său vitreg, Răzvan Firea continuă! Află ce s-a întâmplat la înmormântarea fostului soț al primarului Capitalei, lucru care a...

  © 2021 Qbebe