Cazări inedite în România: 18 locuri aparte unde să-ți duci familia în vacanță

Cazări inedite în România: 18 locuri aparte unde să-ți duci familia în vacanță

Gabriela Paladi - Redactor-Șef

Călătorim nu pentru a scăpa de viață, ci pentru a simți că viața noastră este trăită. Și pentru a o trăi așa cum merită, trebuie să alegem acele destinații inedite care ne scot din rutină, care ne fac viața spectacol, sufletul muzică și timpul amintiri prețioase. România este o țară cu o penurie de astfel de cazări deosebite, locuri aparte unde te vei simți ca în povești, înconjurat de familie și de măreția naturii.

CĂSUȚE ÎN COPACI

Să recunoaștem, ineditul de cele mai multe ori, pentru fiecare dintre noi, este, de fapt, întoarcerea la plăcerile minunate ale copilăriei, la senzațiile acelea în care lumea era toată a noastră și în fiecare zi o nouă poveste, o nouă aventură ne însuflețea imaginația. O căsuță în copac este, fără doar și poate, dorința oricărui copil, care, o dată devenit adult, face repede o căutare pe Google pentru a găsi acea căsuță din copac, cea care îl va reîntoarce în timp, când era copil și lumea era mai mare, mai frumoasă și mult mai colorată. O căsuță în copac este, cu siguranță, o cazare inedită, care îți va transforma mica escapadă în aventura reîntorcerii în copilărie.

1. Cuibul Vulturilor

Locație: Moisei, Maramureș
Preț/noapte: 90 Euro
Tip de cazare: cameră dublă cu baie proprie
Detalii: Căsuța este departe de civilizație, singurii vecini care te vor deranja vor fi o familie de veverițe care te vor trezi dimineața cu zgomot de ronțăit.
Site: https://bit.ly/2Xzqf5V

cazare inedita la cuibul vulturilor

Sursă foto: AirBnb.com

2. Transylvania Log Cabin

Locație: Peșteana, Hațeg - Transilvania
Preț/noapte: 90 Euro
Tip de cazare: Cameră dublă cu chicinetă
Detalii: Un loc romantic destinat cuplurilor, care asigură escapada mult dorită când stresul orașului devine de nesuportat și se dorește regăsirea iubirii și a conexiunii dintre parteneri. Căsuța are și grătar și o terasă care oferă un peisaj ce pare pictat de un artist.
Site: https://bit.ly/3elNnuC

3. Harmonie

Locație: Trei Brazi, Predeal
Preț/noapte: 360 lei
Tip de cazare: Casuțe cu 2 camere și cu o baie
Detalii: Este un complex de căsuțe în copac ridicate la rang de artă. Îți recomandăm Observatorul, o căsuță atipică, grozav de bine așezată pentru a oferi vizitatorilor un adevărat spectacol peisagistic, dar și un confort cu adevărat special în interior. Este așezată pe trunchiul unui copac cu vedere către M-ții bucegi, Pârâul Rece și M-ții Piatra Craiului, fiind echipată chiar și cu un telescop.
Site: harmonie.ro

casuta in copac predeal

Sursă foto - Harmonie.ro

CAZĂRI SUB CERUL LIBER

De fiecare dată când ești în căutarea liniștii, gândurile se duc automat la un cer înstelat și la libertatea pe care natura o oferă. Este important ca acel colț de natură care va aduce ceea ce căutăm să fie cât mai departe de civilizație, dar, desigur, să aibă în același timp, confortul acesteia. Putem spune că nu este un lucru tocmai ușor de realizat, și tocmai de aceea când ineditul este transformat în o escapadă sub cerul liber, iar libertatea dată de natură în confort și relaxare, locul descoperit devine o destinație unde ineditul se transformă într-un concediu de vis.

4. Ursa Mică Glamping Resort

Locație: Ciocanu, Culoarul Rucăr-Bran
Preț/noapte: 300 lei de persoană, copiii au tarife diferite
Tip de cazare: corturi complet echipate (sobă, 4 paturi), baie la comun
Detalii: Așezat între masivul Bucegi și Piatra Craiului, resortul este definiția iubirii pentru natură: mâncarea, de la fermele și stânele localnicilor; energia, direct din panouri solare; alimentarea cu apă, din sursa captată din munți.
Site: carpathianursa.ro

ursa mica resort

Sursă foto: Facebook

5. Wegloo

Locație: Azuga, jud. Prahova
Preț/noapte: 590 lei camera dublă cu mic dejun
Tip de cazare: Cameră dublă cu baie proprie
Detalii: Unic în țara noastră, conceptul de wegloo este un cort-cupolă de ultimă generație, așezat direct sub cerul liber. Vei avea o experiență inedită sculptată de cerul înstelat, de domurile arhitecturale ale unui cort tranformat într-o experiență confortabilă, dar și de apropierea de liniștea naturii.
Site: wegloo.ro

wegloo

Sursă foto: Facebook

6. Nomadia

Locație: Tuzla, jud. Constanța
Preț/noapte: 500 lei
Tip de cazare: Corturi cu paturi duble
Detalii: Într-o poieniță sălbatică deasupra mării se află șase corturi de vis, cu accente vintage și covoare persane, fiecare așezat pe un ponton de lemn, fiecare împlinind o dorință de relaxare: cort cu multă umbră, cort de unde vezi răsăritul ... și totul asezonat cu multă intimitate. Bine ai venit în lumea lui Alladin!
Site: https://bit.ly/2xyjK8N

Citește și: Hoteluri din România desprinse din basmele pentru copii

CAZĂRI LA MUNTE

Sus, tot mai sus, cu mintea în nori și în aer curat și cu sufletul în sânul naturii - uneori așa ne imaginăm o escapadă de week-end sau un concediu cu adevărat odihnitor. Și trebuie să spunem că România nu duce lipsă de astfel de locuri de cazare, locuri spectaculoase, care ne oferă ceea ce ne cere sufletul: îmbrățișarea muntelui, relaxarea pădurii și regăsirea liniștii lângă un vârf de munte izolat.

7. Hotelul de Gheață Bâlea Lac

Locație: Transfăgărășan, jud. Sibiu
Preț/noapte: 500 lei
Tip de cazare: Cameră dublă
Detalii: Din 2005 acest hotel este construit în fiecare an din zăpadă și blocuri de gheață extrase din Bâlea Lac. Un concept inedit care atrage în fiecare an peste 8000 de turiști dorinic să experimenteze o cină la restaurantul hotelului sau o noapte în palatul de gheață al Făgărașului la 0 grade Celsius.
Site: hotelofice.ro

hotelul de gheata balea lac

Sursă foto: Hotelofice.ro

8. Cabana Șapte

Locație: Făgăraș, jud. Brașov
Preț/noapte: 200 Euro (în timpul săptămânii), 300 Euro (în week-end)
Tip de cazare: toată vila (5 dormitoare, 2 băi, living, bucătărie utilată)
Detalii: Stilul scandinav cucerește și România prin simplitate și prin spațiu luminos și deschis. Cabana este încăpătoare pentru o familie numeroasă și oferă toate facilitățile moderne, dar și detalii rustice inedite care să te apropie de natură.
Site: cabanasapte.com

Citește și: Top 10 cele mai frumoase locuri neștiute din România

LOCAȚII RUSTICE

Când spunem rustic, mintea noastră zboară automat la prispa casei bunicii, la carpetele acelea brodate de pe pereți, la lemn vechi, miros de sobă, tâmplărie sculptată, un ceaun cu mămăligă și o minunăție de ciorbă turnată fierbinte în blide din lut. Acolo ne regăsim spiritul nostru de români, dar și copilăria ce fremăta de lucruri simple, de bucurii mici și de farmecul nestrămutat al naturii. Acolo este locul unde, măcar o dată pe an, vrem să ne scufundăm într-o atmosferă tipică tradiției românești, unde stresul marilor orașe să rămână o simplă amintire îndepărtată iar fericirea să stea într-un castron cu ciorbă.

9. Barn Cottage

Locație: Predeluț, jud. Brașov
Preț/noapte: 190 lei/noapte
Tip de cazare: dormitor cu pat dublu + living cu canapea extensibilă + bucătărie utilată
Detalii: Denumirea locației, chiar dacă este în engleză, descrie căsuța perfect, pentru că este, de fapt, un fost hambar vechi de 200 de ani. Cocoțată pe un deal cu vedere la Bran, căsuța exprimă exact ideea de ”ca la bunica”, cu decorații specifice tradiției românești, cu sobe și covoare țesute.
Site: https://bit.ly/34AUiM0

cazare in predelut

Sursă foto: AirBnb.com

10. Ferma Dacilor

Locație: Tohani, jud. Prahova
Preț/noapte: Începând de la 130 de lei
Tip de cazare: camere duble, căsuțe suspendate și colibe dacice
Detalii: Ferma Dacilor este un loc de poveste, unde trecutul ajunge din urmă prezentul doar pentru a ne aminti, din când în când, că valorile străbune trebuie atent conservate și transmise mai departe cu mândrie. 40 de hectare de văi și dealuri mângâiate de razele blânde ale soarelui sunt la dispoziția vizitatorilor pentru un răsfăț în natură și o experiență tradițional românească.
Site: fermadacilor.ro

ferma dacilor

Sursă foto: FermaDacilor.ro

11. Stone Garden

Locație: Vidolm, jud. Alba
Preț/noapte: De la 140 de lei
Tip de cazare: Camere duble sau vile pentru 10 persoane
Detalii: Stone Garden ne duce mai departe de bunica, ne duce chiar în vremurile de odinioară dacice, când totul era un cântec dedicat naturii. Detaliile acestei cazări inedite sunt meticuloase și uneori ai senzația că ești transportat în timp și că mai lipsește să apară un Decebal bărbos care să îți povestească istoria poporului nostru.
Site: https://bit.ly/34HNgVF

Sursă foto: Facebook

12. Raven's Nest

Locație: Sub Piatră, Transilvania, România
Preț/noapte: de la 120 de Euro
Tip de cazare: Camere duble
Detalii: Așa cum îi spune și numele, această locație inedită este ca un mic sat ascuns într-un cuib de corb. Casele renovate care datează din secolele XVIII și XIX, grădina și spațiul tradițional de luat masa în aer liber te conduc în sânul naturii și te învăluie cu un peisaj ce îți taie răsuflarea.
Site: ravensnest.eu

cazari rustice inedite in romania

Sursă foto: ravensnest.eu

13. Vis de Viscri

Locație: Viscri, jud. Brașov
Preț/noapte: 60 Euro
Tip de cazare: Două camere duble cu baie proprie
Detalii: Atmosfera autentică săsească a acestei căsuțe este completată nu numai de micile detalii din interiorul casei sau de curtea rustică care respiră natură, ci și de preparatele tradiționale ale celor doi proprietari, care ăși doresc să ofere numai gusturi tradiționale zonei.
Site: https://bit.ly/2wFjy79

cazare rustica inedita in viscri

Sursă foto: AirBnb.com

Citește și: Cele mai frumoase castele din România

CAZĂRI PE MAL DE APĂ

România este o țară spectaculoasă când o descriem numai din prisma binecuvântării oferite de natură. Cu cele mai diverse forme de relief, țara noastră poate să ofere și altceva decât un hotel la malul mării sau la malul unui râu sau lac, poate să ofere cazări cu adevărat deosebite, care să transforme o vacanță la mare sau lângă un lac nu într-o escapadă luxoasă și costisitoare, ci într-o destinație inedită cu detalii care să construiască amintiri ce vor rămâne mereu imprimate în fericirea noastră.

14. Cuibul de la Mare

Locație: Corbu, jud. Constanța
Preț/noapte: De la 65 Euro
Tip de cazare: cameră dublă
Detalii: Un loc care o dată era acoperit de gunoaie, a devenit o locație de basm. Proprietarul a lucrat 9 ani la acest ”cuib” și l-a transformat în pensiune la insistențele prietenilor. Acum a devenit un loc cu adevărat original, unde nou se îmină perfect cu vechiul, prin obiecte vintage, linii tradiționale, dar tot confortul unei locuințe moderne.
Site: cuibuldelamare.ro

cazare inedita la mare

15. Complex Egreta

Locație: Berzasca, jud. Caraș-Severin
Preț/noapte: de la 250 de lei
Tip de cazare: camere duble
Detalii: Prima stațiune lacustră din țara noastră, complexul are 15 căsuțe suspendate pe piloni deasupra Dunării, legate între ele de un ponton lung. Designul simplu al bugalourilor, apa, lemnul, totul lasă peisajul să vorbească și sufletul să se odihnească.
Site: complex-egreta.ro

cazare inedita la dunare

Sursă foto: complex-egreta.ro

16. Casa Blanca Olimp

Locație: Olimp, jud. Constanța
Preț/noapte: de la 440 lei
Tip de cazare: bungalouri cu chicinetă, living și dormitor
Detalii: Totul alb, spațios, aerisit, cu acces direct la plajă, cu un confort sporit și cu toate utilitățile, așa se prezintă un concept unic de cazare tip bungalow de pe plaja cu nisip fin din Olimp.
Site: casablancaolimp.ro

17. Hacienda De Mare

Locație: Plaja Copahavana, Olimp, jud. Constanța
Preț/noapte: de la 400 lei
Tip de cazare: camere duble și apartamente
Detalii: Când te imaginezi la mare, unde te imaginezi? Pe plajă, nu-i așa? Înconjurat de nisip, de ape turcoaz și de clădiri albe care reflectă lumina soarelui. Hacienda de Mare are o arhitectură spaniolă care te transportă imediat în lumea înspumată și energică a conchistadorilor, iar confortul sporit al camerelor, accesul la plaja privată și liniștea te fac să te simți că ai intrat într-o poveste.
Site: haciendademare.ro

Surse foto: haciendademare.ro

18. Aqua Villa

Locație: sat Vulturu, Delta Dunării
Preț/noapte: de la 335 lei
Tip de cazare: Cameră triplă
Detalii: Un mic paradis exotic în rezervația biosferei Delta Dunării, care își așteaptă vizitatorii cu cele mai frumoase apusuri din lume, cu ape pictate de nuferi spectaculoși și cu tot confortul unui hotel de 4 stele, dar și cu intimitatea celui mai romantic loc.
Site: aquavilla.ro

cazare inedita in delta

Articolul urmator
Cum arată vila de lux din Caraibe unde Robbie Williams s-a izolat cu familia după ce s-au infectat cu COVID-19

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Unde a plecat Tily Niculae cu familia în vacanță. Tot plajă și nisip, dar nu Maldive
  Unde a plecat Tily Niculae cu familia în vacanță. Tot plajă și nisip, dar nu Maldive

  Una dintre cele mai cunoscute mămici din showbizul de la noi și-a petrecut vacanța într-un loc exotic. Parcurge articolul de mai jos pentru a afla unde și-a petrecut Tily Niculae...

  Cele mai amuzante locuri unde adorm copiii
  Cele mai amuzante locuri unde adorm copiii

  Oriunde este mai bine sa adormi, dar nu in pat. Copiii gasesc cele mai neobisnuite locuri pentru somn. Scaunul, scarile, carutul pentru cumparaturi au intrat intr-un proiect de reinventare....

  Mirela Vaida, vacanță de lux cu familia în Poiana Brașov: „Este prima ieșire în formulă completă, după mai bine de un an de pandemie!”
  Mirela Vaida, vacanță de lux cu familia în Poiana Brașov: „Este prima ieșire în formulă completă, după mai bine de un an de pandemie!”

  Una dintre cele mai cunoscute vedete de la noi a postat recent, pe o rețea de socializare, imagini din cele câteva zile pe care le-a petrecut alături de familia ei la Poiana Brașov....

  Un băiețel de 5 ani a murit în Antalya după ce s-a înecat în piscină, la hotelul unde era cazat cu familia
  Un băiețel de 5 ani a murit în Antalya după ce s-a înecat în piscină, la hotelul unde era cazat cu familia

  Vacanță de peste hotare încheiată cu o tragedie pentru o familie de români. Un băiețel de 5 ani a murit înecat în piscina de la un hotel din Antalya, unde era...

  1 din 4 copii din România nu au ajuns niciodată în vacanță la mare
  1 din 4 copii din România nu au ajuns niciodată în vacanță la mare

  Litoralul românesc, și nu numai, este plin de familii cu copii care se bucură din plin de mare, soare și nisip. Ai putea crede că în zilele noastre sunt foarte puțini...

  Trăsătura aparte pe care toți cei născuți înainte de 1989 o au în comun
  Trăsătura aparte pe care toți cei născuți înainte de 1989 o au în comun

  Te-ai născut înainte de ’89? Perioada comunismului și-a pus amprenta asupra vieților oamenilor, nu doar la nivel mental, ci și fizic. Un studiu recent arată că persoanele...

  Comuna din România unde în fiecare zi se naște un copil
  Comuna din România unde în fiecare zi se naște un copil

  În comuna Slobozia Bradului din județul Vrancea, se raportează peste 300 de nașteri anual; în timp ce municipiul Focșani, de exemplu, care are o populație de 8 ori mai mare,...

  A venit primăvara! Unde își duc vedetele din România copiii la plimbare în pandemie
  A venit primăvara! Unde își duc vedetele din România copiii la plimbare în pandemie

  Zilele calde și însorite de primăvară ne-au stimulat pe toți să ieșim pentru a ne bucura de soare și de mișcare. Nu au făcut excepție nici vedetele autohtone, care, cu mic,...

  © 2023 Qbebe