Cei mai spectaculoși brazi de Crăciun

Cei mai spectaculoși brazi de Crăciun

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Chiar dacă nu mai suntem copii, brazii de Crăciun ne pot fascina încă, tocmai datorită faptului că ne amintesc de cea mai frumoasă perioadă din viața noastră. Acesta este motivul pentru care, în articolul de mai jos, vă prezentăm unii dintre cei mai spectaculoși brazi din lume. Aceștia se află în diverse zone ale Globului și atrag anual numeroși vizitatori. Să-i cunoaștem mai îndeaproape, să ne minunăm de unicitatea lor și astfel să ne lăsăm tot mai mult cuprinse de atmosfera feerică a sărbătorilor de iarnă!

Bradul de Crăciun din Piața de Crăciun din Dortmund (Germania)

Dacă vreți să intrați pe deplin în atmosfera sărbătorilor și să vedeți unul dintre cei mai spectaculoși brazi din lume, vizitați Târgul de Crăciun din Dortmund. Nu numai că veți avea ocazia să admirați peste 300 de standuri cu produse dedicate sărbătorilor, dar în „Hansaplatz” veți fi față în față cu un brad ce pare desprins din basmele pentru copii.
Este considerat de mulți cel mai înalt brad de Crăciun, natural, din lume (are nu mai puțin de 45 de m și a fost realizat prin îmbinarea a 1700 de brăduți) și an de an este împodobit cu aproximativ 48.000 de luminițe. În plus, în vârful său stă un înger unic, ce are nu mai puțin de 4 m înălțime.
Popularitatea acestui brad este atât de mare, încât an de este vizitat de turiști din întreaga Germanie și de milioane de turiști din toată lumea, care vin în Dortmund pentru a se bucura de unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun.

Bradul de Craciun din Dortmund

Citește și: Cele mai frumoase targuri de Craciun

Bradul de Crăciun din Galeriile Lafayette (Paris)

Nu este de mirare că unul dintre cei mai frumoși și mai inediți brazi din lume este chiar în capitala modei, Paris.
Astfel, în cadrul Galeriilor Lafayette, celebra companie Swarovski a adus în Europa cea mai mare structură construită din cristalele sale: un brad de Crăciun înalt de 21 de m și împodobit cu peste 120 de ornamente strălucitoare.
Ceea ce îi mai conferă originalitate acestui brad este și faptul că baza sa este de fapt un fel de candelabru, cu diametrul de 9 m, compus din nu mai puțin de 5000 de cristale Swarovski în formă de stea.
În fiecare an, bradul de Crăciun domină centrul Galeriilor Lafayette și atrage numeroși vizitatori.

O fotografie postată de E (@eibhleen) pe

Bradul de Crăciun din Trafalgar Square (Londra)

Și acesta face parte dintre cei mai spectaculoși brazi de Crăciun din Europa și din lume și are o poveste specială. Mai exact, tradiția ca în Trafalgar Square să fie împodobit un brad de Crăciun datează de peste o jumătate de secol, în condițiile în care bradul constituie un fel de cadou de recunoștință oferit de Norvegia pentru sprijinul ce i-a fost acordat de către Marea Britanie în timpul celui de-al II-lea Război Mondial.
De atunci și în prezent inclusiv, în fiecare an, în luna noiembrie, are loc o ceremonie specială de tăiere a bradului ce va fi adus în Anglia, iar la aceasta participă Ambasadorul Marii Britanii în Norvegia și primarul din Oslo. Bradul va fi pus apoi pe un vas special și adus pe mare în Marea Britanie.
Bradul de Crăciun din Trafalgar Square are peste 20 de m, este împodobit în stil norvegian și are peste 500 de luminițe albe. De asemenea, unicitatea sa este oferită de faptul că acestea sunt orientate pe verticală, ceea ce face bradul să pară mai înalt și să aibă un fel de „dungi" de lumină.

Bradul de Crăciun din Piața Roșie (Rusia)

Acesta nu face parte dintre cei mai înalți brazi de Crăciun din Europa, dar cu siguranță este printre cei mai frumoși.
Aspectul deosebit al bradului de Crăciun din Moscova este conferit, pe de o parte, de luminițele care sunt montate pe el încrucișat și, pe de altă parte, de ornamentele dispuse în formă de romb, ce sunt în culori diferite.
Pentru a vă putea bucura pe deplin de atmosfera feerică produsă de acest brad și de zăpadă, ideal este să-l vizitați în luna ianuarie, când în Rusia se sărbătoresc Crăciunul și Anul Nou (pe rit vechi: pe 7 ianuarie este Crăciunul și o săptămână mai târziu este Anul Nou).

Bradul de Crăciun din Melbourne (Australia)

Dacă aveți vreodată oportunitatea de a ajunge în Australia în preajma sărbătorilor de iarnă, încercați să ajungeți în Melbourne, unde veți putea admira unul dintre cei mai spectaculoși brazi din lume: bradul din Lego.
Realizat printr-o muncă ce a fost estimată la peste 1200 de ore, acest brad este cel mai mare din Emisfera Sudică, are 10 m și are în componență peste 200.000 de piese Lego. La ridicarea sa participă echipe mixte din Australia, Danemarca și SUA.
Iată prin ce mai este deosebit acest brad de Crăciun: Moș Crăciunul de lână brad este compus din 25.000 de piese Lego, sania sa numără nu mai puțin de 30.000 de piese, steaua bradului are peste 13.000 de piese și cam 3456 luminițe cu LED, ca să nu mai pomenim animalele specific australiene (Kookaburras și koala) ce stau printre crengile lor sau elful ce joacă cricket.

O fotografie postată de Jess (@gingermama77) pe

Bradul de Crăciun din Rockefeller Center (New York)

Este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din SUA, în perioada sărbătorilor de iarnă.
Tradiția împodobirii sale datează din anul 1931 și este o specie de brad norvegian. În plus, trebuie să știți că are peste 20 de m înălțime și nu mai puțin de 12 m diametru. Decorațiunile sale sunt numeroase, nu foarte elaborate, dar compensează prin steaua deosebită din vârful bradului și cele peste 45.000 de luminițe.
An de an, bradul din Rockefeller este aprins printr-o ceremonie ce este acompaniată și de un concert live a unor cântăreți celebri din SUA.

Bradul de Crăciun din Rio de Janeiro (Brazilia)

Deși nu este un brad natural, face parte fără îndoială dintre cei mai spectaculoși brazi de Crăciun din lume.
Încă din 1996 (când a fost realizat prin colaborarea a peste 1500 de specialiști) și până în prezent, bradul plutitor din Laguna Rodrigo de Freitas (din zona Sul din Rio de Janeiro) impresionează nu numai prin maiestuozitatea sa (are 53 de m înălțime), dar și prin strălucirea conferită de cele 2,5 milioane de becuri în miniatură, ce sunt fixate pe nu mai puțin de 105 km de sârmă specială și pe 25 de km de cabluri). De altfel, în 2007 bradul a intrat în Cartea Recordurilor drept „Cel mai mare Brad Plutitor din Lume".
Nu în ultimul rând, ceea ce stârnește admirație este și tema generală a acestui brad: celebrarea vieții. Din acest motiv, printre decorațiunile și luminițele bradului pot fi zărite ființe precum delfini, fluturi, păsări sau alte animale specifice faunei braziliene (precum maimuțele macac).

Bradul de Crăciun de pe Muntele Ingino (Italia)

În orășelul Gubbio din regiunea Umbria, încă din 1981 poate fi admirat un brad de Crăciun ce-ți taie răsuflarea: bradul de pe Muntele Ingino.
Locuitorii orașului au decis ca, drept recunoștință pentru patronul spiritual al locului (Sfântul Ubaldo) să fie realizat un brad de Crăciun foarte mare. Construit pe muntele Ingino, acesta este făcut din mai mulți brăduți, uniți cu ajutorul a mii de luminițe și cabluri. Astfel, pot fi identificate peste 250 de puncte de lumină verde, o stea de 1000 de m pătrați, toate montate pe un brad ce are nu mai puțin de 650 de m înălțime. Bradul are un diametru total de 350 de m.
Încă din 1991 a intrat în Cartea Recordurilor drept „Cel mai mare brad de Crăciun viu din lume" și poate fi admirat mereu până pe data de 6 ianuarie.

Bradul de Crăciun de la Vatican (Italia)

Cunoscut și sub denumirea de „Bradul Sfântului Petru", acesta este decorat în fața Pieței și a Bazilicii Sfântului Petru an de an pentru celebrarea Crăciunului.
Tradiția împodobirii bradului, dar și a plasării scenei Nașterii Domnului în acest loc datează din 1982, din timpul pontificatului lui Papa Ioan Paul al II-lea. Acesta a decis că este necesar să existe un asemenea brad și în Italia, în condițiile în care în țara sa de origine (Polonia) și în alte țări din Europa Nordică obiceiul ca brazii de Crăciun să fie plasați în locuri centrale din orașe existau deja.
Primul brad de Crăciun de la Vatican a fost adus din Italia, dar de atunci an de an acesta îi este dăruit Papei de către o anumită țară sau regiune din Europa.
Bradul de la Vatican are mereu peste 20 de m, este iluminat cu zeci de mii de luminițe cu LED și este decorat cu ornamente de ceramică, făcute de către copiii cu boli grave din spitalele italiene.

Bradul de Crăciun din „Emirate Palace Hotel" (Abu Dhabi, Dubai)

Nu trebuie să ne mirăm că Dubaiul, renumit pentru tot felul de realizări costisitoare și deosebite, a devenit celebru și datorită celui mai scump brad de Crăciun din lume.
Spectaculosul brad este găzduit de exclusivistul hotel din „Emirate Palace Hotel" și este decorat cu 181 de diamante, cu perle, smaralde, safire și alte pietre prețioase.
Totodată, are ornamente făcute din aur (precum funde și globuri) și este decorat și cu coliere și cercei.
Managerul hotelului a declarat că valoarea bradului este estimată la peste 11 milioane de $.

Bradul de Crăciun din Coeur d'Alene Resort (SUA)

Iată un alt brad de Crăciun ce poate fi considerat printre cei mai spectaculoși din lume și îi întrece cu mult pe alți brazi vestiți din SUA, precum cel din Rockefeller Center sau pe cel din Washington.
Acesta este situat în stațiunea montană Coeur d'Alene (din Idaho) și a fost considerat de mai multe ori drept „Cel mai mare Brad de Crăciun viu din lume". Are înălțimea de 50 de m, conține mai mult de 40.000 de luminițe (din care se aude „Jingle Bells") și are o stea uriașă (de 3 m diametru ) în vârf.
Cei care îl vizitează vor fi încântați nu numai de el, ci și de ansamblul de evenimente desfășurate în stațiune, cele mai multe dintre ele constând în proiecții luminoase, concerte și chiar vizite în spațiul special amenajat precum „Satul lui Moș Crăciun".

Citește și: 10 destinatii perfecte pentru copii de Craciun

Voi ați mai auzit și de alți brazi de Crăciun de-a dreptul spectaculoși?

Surse:
www.decoist.com; www.en.wikipedia.org www.heraldsun.com.au; www.lifehack.org
www.walyou.com; www.uncoverdiscover.com

Surse poze:

www.facebook.com; www.instagram.com; www.youtube.com

 

 

Articolul urmator
Copiii mei urăsc preparatele tradiționale, așa că îi las să mănânce ce vor ei la masa de Crăciun
Copiii mei urăsc preparatele tradiționale, așa că îi las să mănânce ce vor ei la masa de Crăciun

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Are acasă 40 de brazi de Crăciun și plănuiește să-și ia mai mulți
  Are acasă 40 de brazi de Crăciun și plănuiește să-și ia mai mulți

  Această femeie simte spiritul Crăciunului la cote maxime. Până acum, are o colecție impresionantă de brazi de Crăciun, pe care i-a împrăștiat în toată casa. Mai...

  Cum şi-au împodobit brazii de Crăciun vedetele din România
  Cum şi-au împodobit brazii de Crăciun vedetele din România

  Natural sau artificial, bradul este piesa de rezistenţă a sărbătorilor de iarnă, iar în ultimii ani decorarea sa a devenit o adevărată artă. Din articolul de mai jos vei putea...

  Dacă ești din București, trebuie să mergi cu cei mici la o plimbare cu metroul lui Moș Crăciun. Pe ce magistrale circulă
  Dacă ești din București, trebuie să mergi cu cei mici la o plimbare cu metroul lui Moș Crăciun. Pe ce magistrale circulă

  Începând cu data de 6 decembrie, metroul din București pregătește o surpriză inedită pentru copii. Este vorba despre metroul lui Moș Crăciun.

  Spectaculos! Cum arată brazii de Crăciun ai vedetelor de la Hollywood
  Spectaculos! Cum arată brazii de Crăciun ai vedetelor de la Hollywood

  Decorarea cât mai spectaculoasă a brazilor de Crăciun este o provocare şi pentru celebrităţi. Aşa cum vei putea vedea şi în articolul de mai jos, unele dintre ele au...

  Cifre oficiale: a crescut rata de infectare Covid-19 la copii. Cei de la grădiniță sunt cei mai afectați
  Cifre oficiale: a crescut rata de infectare Covid-19 la copii. Cei de la grădiniță sunt cei mai afectați

  Rata de infectare COVID-19 a crescut, în rândul copiilor, după redeschiderea școlilor! Potrivit analizei oficiale publicată de Institutul Național de Sănătate Publică,...

  Scrisoarea emoționantă a unui copil de 8 ani pentru Moș Crăciun. „Pentru mami te rog să aduci ceva să facă mâncare ca să nu mai plângă când crede că nu o vedem”
  Scrisoarea emoționantă a unui copil de 8 ani pentru Moș Crăciun. „Pentru mami te rog să aduci ceva să facă mâncare ca să nu mai plângă când crede că nu o vedem”

  Scrisoarea unui băiețel de opt ani pentru Moș Crăciun a emoționat o țară întreagă. Matei are doar 8 ani și provine dintre-o familie săracă și cu probleme din...

  El este cel mai longeviv Moș Crăciun! De peste 60 de ani aduce cadouri copiilor
  El este cel mai longeviv Moș Crăciun! De peste 60 de ani aduce cadouri copiilor

  Cel mai longeviv Moș Crăciun al Marii Britanii are 78 de ani și continuă să aducă magia sărbătorilor la sute de copii, după ce a îmbrăcat pentru prima dată celebrul costum...

  Sfaturile unui cofetar profesionist pentru cele mai bune fursecuri de Crăciun
  Sfaturile unui cofetar profesionist pentru cele mai bune fursecuri de Crăciun

  Un cofetar profesionist cu o experiență de peste 10 ani, împarte cu noi secretele sale pentru cele mai gustoase fursecuri de Crăciun pe care, spune el, le vom savura până la...

  © 2023 Qbebe