Dragostea de părinte nu are limite! Au plecat într-o excursie memorabilă când au aflat că trei copii ai lor vor orbi

Dragostea de părinte nu are limite! Au plecat într-o excursie memorabilă când au aflat că trei copii ai lor vor orbi

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Momentul în care afli că boala de care suferă copilul tău nu se poate vindeca este unul extrem de dificil. Nu știi ce să faci, încotro să te îndrepți pentru a încerca să găsești o soluție. Prin așa ceva a trecut și un cuplu canadian, aflând că trei dintre cei patru copii ai lor își vor pierde vederea. După această veste, familia a hotărât să plece într-o călătorie pentru a vizita țări de pe mai multe continente ca să le poate oferi copiilor amintiri memorabile. Parcurge articolul de mai jos pentru a descoperi povestea incredibilă a cuplului format din Edith Lemay și Sebastien Pelletier!

În urmă cu câțiva ani au aflat că fiica lor cea mare suferă de o boală din cauza căreia va orbi

Canadienii Edith Lemay și Sebastien Pelletier (din Quebec) au ajuns la medic cu fiica lor cea mare, Mia (acum în vârstă de 12 ani), după ce aceasta s-a plâns că nu mai vedea bine. Au aflat că fetița suferă de retinită (retinopatie) pigmentară, o boală genetică. Aceasta afectează vederea periferică și pe cea nocturnă și poate conduce la orbire. 

Medicii le-au spus părinților că nu există o certitudine legată de faptul că fiica lor își va pierde  vederea complet, dar că este posibil să se întâmple așa ceva până când Mia ajunge la vârsa de 30 de ani. 

Veștile rele nu s-au oprit aici

Între timp, Edith și Sebastien au sesizat că alți doi copii ai lor, Colin (acum în vârstă de 7 ani) și Laurent (are 5 ani acum) aveau simptome similare celor ale Miei. În aceste condiții, s-au adresat medicilor. Din păcate, amândoi băieții au fost diagnosticați și ei cu retinită pigmentară în 2019. Doar al doilea născut, Leo (care acum are 9 ani), nu a primit acest diagnostic. 

Edit Lemay si Sebastien Pelletier alaturi de cei patru copii ai lor pe o pajiste, in spatele lor vazandu-se marea

Edith a explicat, pentru „CNN”, cum a fost momentul în care a auzit de boala copiilor ei: „Nu se poate face nimic. Nu putem să știm cât de repede vor evolua lucrurile, dar este de așteptat ca ei să orbească de tot până când vor ajunge la maturitate.”

De asemenea, nu s-a ferit să spună, tot pentru sursa citată, că mezinul familiei, Laurent, după ce a auzit că este bolnav, i-a pus întrebări care i-au frânt inima: „Cel mai mic dintre copiii mei m-a întrebat: „Mami, ce înseamnă să fii orb? Voi mai putea să conduc o mașină?” Are numai 5 ani. Dar treptat a început să înțeleagă cum stau lucrurile. Pentru el, a fost o conversație ca oricare alta. Însă mie mi-a frânt inima.”

După asemenea vești, părinții au hotărât să plece cu copiii într-o călătorie pe mai multe continente

Edith și Sebastien au ajuns la concluzia că, într-o asemenea situație, cel mai bine era să plece toți într-o călătorie lungă, în mai multe țări. Potrivit sursei citate anterior, tatăl a declarat că: „Având un asemenea diagnostic, era o situație urgentă. Sunt lucruri grozave pe care le poți face acasă, dar nimic nu este mai plăcut decât să călătorești. Nu este vorba doar despre descoperirea unor peisaje, ci și a oamenilor, a diferitelor culturi. Am încercat să-i ajutăm pe copii să vadă lucruri pe care nu le puteau vedea acasă și să aibă parte de cele mai incredibile experiențe.”

În același timp, după ce specialistul care a consultat-o pe fetița cea mare, Mia, le-a spus că este cel mai bine să-i dăruiască acesteia cât mai multe „amintiri vizuale”, Edith și-a dat seama cât de important este să călătorească. Pentru „CNN”, mama a venit cu următoarele mențiuni: „Atunci m-am gândit „nu o să-i arăt un elefant dintr-o carte, ci o să o duc să vadă unul real”. Și mă voi asigura că o să-i umplu memoria vizuală cu cele mai frumoase imagini.”

Cuplul s-a folosit de economiile pe care le avea, iar compania pentru care lucra Sebastien i-a sprijinit și ea cu o sumă de bani. Inițial plănuiseră să-și înceapă călătoria în iulie 2020, astfel încât să ajungă și în Rusia și apoi în China. În contextul pandemiei, totul s-a amânat până în luna martie a acestui an.

parinti si cei patru copii ai lor purtand masti de protectie in timp ce se afla intr-un aeroport

Edith a dezvăluit, pentru sursa citată anterior, că nu își făcuseră un plan clar privitor la ceea ce urmau să facă în călătorie. Își stabiliseră însă câteva obiective pe care să le realizeze, în funcție de dorințele copiilor. Spre exemplu, Mia intenționa să călărească, iar Laurent visa să bea un suc stând călare pe o cămilă: „Totul a fost specific locului și foarte distractiv”.  

Prima dată au ajuns în Africa, în Namibia, iar de acolo s-au dus în Tanzania și în Zambia. De acolo au plecat către Turcia, unde au stat o lună. Sebastien a relatat, în intervenția pentru aceeași sursă, următoarele: „Ne-am concentrat asupra peisajelor. De asemenea, ne-am concentrat mult și asupra florei și faunei. Am văzut animale extraordinare nu doar în Africa, ci și în Turcia și în alte țări.”

parinti alaturi de cei patru copii ai lor in savana africana

Au călătorit și în Mongolia și după aceea au ajuns în Indonezia. 

copii cu costume traditionale din Mongolia si familie fericita in Indonezia

Scopul călătoriei a fost să le ofere copiilor amintiri prețioase 

Părinții speră că, datorită călătoriei, copiii lor vor înțelege că sunt norocoși față de cei care trăiesc în alte zone ale lumii, chiar dacă viața îi va pune la încercare în cazul în care își vor pierde vederea. De asemenea, au constatat că micuții s-au adaptat cu ușurință la tradițiile din alte culturi. Conform sursei menționate, Edith a ținut să precizeze că: 

„Indiferent de cât de grea va fi viața lor la un moment dat, am vrut să le arătăm că sunt norocoși chiar și pentru faptul că au apă curentă în casă și că se pot duce zilnic la școală având cărți frumoase, colorate. Sunt foarte curioși. Sunt grozavi când sunt împreună. Se adaptează rapid în diverse țări și în ceea ce privește acceptarea altor tradiții culinare. Pot spune că m-au impresionat. Această călătorie ne-a deschis ochii asupra multor lucruri și ne dorim cel mai mult să ne bucurăm de ceea ce avem și de oamenii din preajma noastră. Dacă toate acestea ar putea continua și când revenim acasă, inclusiv în rutinele zilnice, atunci ar fi minunat.”

patru frati, trei baieti si o fata, impreuna intr-un peisaj de savana din Africa

Familia are parte de susținere în mediul online

După ce Edith și Sebastien au postat numeroase imagini din călătoria lor pe diverse rețele de socializare, au parte de multă susținere. Dacă unele persoane îi laudă pentru ce au făcut pentru copiii lor, altele spun că se vor ruga pentru sănătatea micuților. Exemple de comentarii în acest sens sunt disponibile și în materialul furnizat de „news.amomama.com”:

 • „Îmi pare foarte bine că au făcut asta și că le-au oferit copiilor amintiri minunate cât timp mai pot vedea”;
 • „Mă doare sufletul când mă gândesc la această familie și la copii. Fie ca Dumnezeu să-i ajute să nu-și piardă vederea!”;
 • „Mă rog să aibă loc un miracol și acești copii să nu-și piardă vederea.”

În ceea ce-i privește pe părinți, aceștia speră și ei că știința va găsi în final o soluție pentru boala de care suferă copiii lor. Iată ce au declarat, potrivit „CNN”: „Să sperăm că știința va veni cu o soluție. Ne rugăm pentru asta. Suntem însă conștienți de ceea ce s-ar putea întâmpla, așa că vrem să ne asigurăm că sunt pregătiți pentru a face față provocărilor.”

Edit Lemay, Sebastien Pelletier si cei patru copii ai lor fericiti in timp ce s-au catarat pe o stanca in Africa

Surse foto: facebook.com/PleinLeursYeux/photos

Surse articol: edition.cnn.com, mirror.co.uk, news.amomama.com

Articolul urmator
Am rămas într-o căsnicie nefericită timp de 6 ani după ce am aflat că mi-a spus că m-a înșelat
Am rămas într-o căsnicie nefericită timp de 6 ani după ce am aflat că mi-a spus că m-a înșelat

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Un copil de 8 ani a fost uitat într-o parcare într-o excursie cu școala
  Un copil de 8 ani a fost uitat într-o parcare într-o excursie cu școala

  Un băiețel în vârstă de 8 ani trebuia să fie într-o excursie școlară distractivă cu sora să miercurea trecută, dar în schimb a petrecut trei ore singur...

  Cinci copii ținuți ca sclavi, timp de trei ani, într-o fermă din Alba. Ce pedeapsă a primit ”stăpânul” lor
  Cinci copii ținuți ca sclavi, timp de trei ani, într-o fermă din Alba. Ce pedeapsă a primit ”stăpânul” lor

  Ionuţ Spătaru este un fermier din județul Alba care a decis că nu vrea să plătească muncitori calificați pentru ferma sa de 300 de bovine. Așa că a ales să speculeze sărăcia...

  Am aflat că dragostea vieții mele este rudă cu mine. Dar tot ne-am căsătorit și am făcut copii
  Am aflat că dragostea vieții mele este rudă cu mine. Dar tot ne-am căsătorit și am făcut copii

  Așa ceva nu se întâmplă în fiecare zi! Un bărbat a aflat că este rudă cu logodnica lui la scurt timp după ce a cerut-o de soție. Cei doi au descoperit că sunt veri...

  Dragostea nu are vârstă ! Doi copii de 7 ani merg la restaurant la prima lor întâlnire !
  Dragostea nu are vârstă ! Doi copii de 7 ani merg la restaurant la prima lor întâlnire !

  Nu se poate vorbi despre o vârstă ideală la care poți avea prima întâlnire, în condițiile în care nu este exclus ca aceasta să aibă loc încă din...

  A creat o rochie de bal pentru sora sa, când a aflat că părinții lor nu își permit să îi cumpere una
  A creat o rochie de bal pentru sora sa, când a aflat că părinții lor nu își permit să îi cumpere una

  Balul de absolvire a liceului este unul dintre cele mai memorabile evenimente din viața adolescenților. Fetele, în special, așteaptă cu nerăbdare petrecerea la care vor străluci...

  O mamă este judecată că a făcut întrerupere de sarcină și a plecat apoi într-o vacanță: „Nu mi-am putut imagina viața cu patru copii”
  O mamă este judecată că a făcut întrerupere de sarcină și a plecat apoi într-o vacanță: „Nu mi-am putut imagina viața cu patru copii”

  Anne Wuensche, o femeie din Germania, mama a trei copii și model pe OnlyFans, a anunțat pe Instagram că recent, a avut de luat una dintre cele mai grele decizii din viața ei. Este vorba...

  Au încercat ani la rând să aibă copii și nu au reușit, așa că au adoptat tripleți. O săptămână mai târziu, au aflat că vor avea gemeni
  Au încercat ani la rând să aibă copii și nu au reușit, așa că au adoptat tripleți. O săptămână mai târziu, au aflat că vor avea gemeni

  Anumite cupluri nu își pot imagina viața fără copii. De aceea, sunt gata să facă tot ce pot pentru a-și împlini acest vis, inclusiv să adopte. Așa a procedat și un...

  Cum arată un autocar după o excursie a copiilor? Dezastruos! "Nu mai există copii educați"
  Cum arată un autocar după o excursie a copiilor? Dezastruos! "Nu mai există copii educați"

  Un tour operator a publicat imagini cu dezastrul lăsat în autocar după o excursie a elevilor din clasele I-IV. Imaginea a făcut înconjurul internetului românesc,...

  © 2024 Qbebe