Trusa cu medicamente pentru vacanță: ce nu trebuie să îți lipsească

Andreea Constantin

O vacanță reușită se planifică până la cel mai mic detaliu, cu câteva zile înainte. Când ai copii, timpul de pregătire se întinde pe mai multe zile, fiindcă nevoile celor mici se pot schimba. Unele lucruri trebuie să se regăsească în fiecare bagaj, indiferent de destinație. După ce ai pregătit hainele, încăltățimintea, produsele de îngrijire și poate o carte, nu uita de trusa cu medicamente.

Nu pleca în vacanță cu gândul că sigur o să găsești o pastilă de cap pe undeva în drum, pentru că s-ar putea să fii surprins când te aștepți mai puțin de o altă durere, care trebuie să își găsească rezolvare pe moment. În cazul în care nu ai un tratament rapid, vacanța s-ar putea transforma într-o goană după soluții de ameliorare.

familie in vacanta

Așadar, ca vacanța ta să fie una fără peripeții, este necesar să faci loc și trusei de medicamente în bagaj, care să inclundă următoarele:

Antiinflamatoare

Trusa de medicamente se va face întotdeauna la recomandarea medicului și nu după ureche. De aceea, este bine ca înainte de vacanță să realizezi și un control de rutină atât la medicul de familie, cât și la stomatolog. La nevoie, îți vor fi recomandate antiinflamatoare pentru durerile care pot să apară. Include în bagaj câte două pastile pentru fiecare tip de durere: de cap, de dinți, musculare, de spate, crampe menstruale. Unele acționează pentru toate, iar altele pentru o durere anume.

Pentru că nu este recomandat să iei mai multe antiinflamatoare într-o zi când stai cinci zile departe de casă, asigură-te că ai măcar cinci pastile la tine și nu mai mult de zece.

Suplimente alimentare

Dacă știi că suferi de o afecțiune anume, cum ar fi durerile de stomac sau anemie, este indicat să îți pui suplimentele alimentare în bagaj, la fel cum obișnuiai să le iei și acasă. În cazul în care ai un tratament prescris de medic, trebuie urmat cu sfințenie și când ești departe de casă.

Lângă antiinflamatoare, adaugă și probiotice. Detalii aici. Ele sunt recomandate persoanelor care au probleme la nivelul pielii sau alergii respiratorii. În timpul călătoriilor, probioticele te protejează de indigestii și îți oferă un strat protector pentru germenii din mâncare și apă, în final oferindu-i sistemului imunitar mai multă stabilitate.

Medicamente pentru răul de mașină

Drumul cu mașina sau cu orice alt mijloc de transport către destinația de vacanță se poate transforma într-o experiență neplăcută pentru cei cu rău de mașină. Chiar și persoanele care știu că nu au probleme pot ajunge în situația în care simt disconfort în timpul călătoriei.

Aici intervin medicamentele pentru răul de mașină. Există mai multe tipuri de medicamente care scad răul de mașină, cum ar fi: scopolamina, prometazina, meclizina, ciclizina. Totuși, este bine să fie acordată o atenție sporită și în acest caz, pentru că pot apărea reacțiile adverse (amețeală, senzație de uscăciune a gurii sau vedere încetoșată). Dacă te știi cu o astfel de problemă, cere sfatul medicului înainte de a administra medicamentele.

Creme și geluri pentru durere sau antialergice

Pentru cei care aleg ca destinație de vacanță o excursie pe munte, este bine să aibă și un gel antiinflamator sau pentru dureri de articulație. Nu știi niciodată cum poate apărea o durere bruscă de genunchi când ești aproape de vârful muntelui. Durerea subită poate dispărea când acționezi rapid și îți poți continua drumeția în liniște. 

Primăvara sau vara este sezonul alergiilor, nimic mai neplăcut, mai ales când ajungi într-un loc care îți provoacă alergii la fiecare pas. Așadar, nu uita de medicamentele pentru reacțiile alergice.

Și, dacă mai ai loc în bagaj, ia cu tine și creme sau unguente antibacteriene, pentru vindecarea rănilor ușoare (căzături sau tăieturi). Cele din urmă sunt extrem de utile pentru părinți, fiindcă la cei mici căzăturile sunt imprevizibile.

O vacanță reușită se bazează pe sănătate și stare de bine. Pentru a nu te lua nimic prin surprindere, cum ar fi simplele dureri musculare sau indigestii, trusa cu medicamente este esențială. Citește întotdeauna prospectul și nu depăși dozele recomandate, indiferent de ce alegi să administrezi.

Surse foto: Shutterstock.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Ce trebuie să conțină trusa de vacanță a familiei tale responsabile
  Ce trebuie să conțină trusa de vacanță a familiei tale responsabile

  După un lung șir de zile ploioase, iată că vara și-a intrat pe deplin în drepturi, iar gândul nostru zboară deja la mult așteptatul concediu. Suntem nerăbdători să...

  Lista bagaj vacanță copii: ce trebuie să nu-i lipsească din valiză pentru un concediu reușit
  Lista bagaj vacanță copii: ce trebuie să nu-i lipsească din valiză pentru un concediu reușit

  Fie că este vorba despre o mini-vacanță sau un concediu ce durează mai mult de o săptămână, să faci bagajele pentru toată familia este o adevărată provocare. Chiar dacă...

  Ce functii nu trebuie sa-ti lipseasca la o masina de spalat rufe in 2022?
  Ce functii nu trebuie sa-ti lipseasca la o masina de spalat rufe in 2022?

  Daca te intrebi ce functii ar trebui sa cauti la o masina de spalat, ar trebui sa te asiguri ca aceasta poate indeplini toate nevoile si cerintele tale pentru curatarea rufelor. O masina de...

  Vacanţa de vară: cum îţi protejezi copilul de efectele expunerii solare
  Vacanţa de vară: cum îţi protejezi copilul de efectele expunerii solare

  Deşi ne bucurăm din plin de zilele călduroase de vară, care ne fac să visăm la concedii şi la noi aventuri alături de cei dragi, suntem din ce în ce mai des avertizaţi de...

  Vacanţa în Maroc: ce trebuie să ştii dacă plănuieşti un concediu în această destinaţie
  Vacanţa în Maroc: ce trebuie să ştii dacă plănuieşti un concediu în această destinaţie

  Marocul este o ţară fascinantă, care se remarcă nu numai prin peisaje, ci şi prin tradiţii locale deosebite şi prin ospitalitatea locuitorilor. De la oraşe imperiale, cu pieţe...

  5 metode să scapi de stres în vacanță
  5 metode să scapi de stres în vacanță

  Stresul face parte din viața noastră de zi cu zi. Oricât de mult am încerca să fugim de el, cumva reușește să ne prindă din urmă, uneori chiar și în concediu....

  Cu copilul în vacanță: sfaturi importante de la pediatru
  Cu copilul în vacanță: sfaturi importante de la pediatru

  Te întrebi ce obiecte trebuie să se regăsească în bagajul copilului tău sau ce trebuie să conțină trusa de prim ajutor? Ești curios care sunt regulile de care trebuie să...

  © 2023 Qbebe