Trusa cu medicamente pentru vacanță: ce nu trebuie să îți lipsească

Andreea Constantin

O vacanță reușită se planifică până la cel mai mic detaliu, cu câteva zile înainte. Când ai copii, timpul de pregătire se întinde pe mai multe zile, fiindcă nevoile celor mici se pot schimba. Unele lucruri trebuie să se regăsească în fiecare bagaj, indiferent de destinație. După ce ai pregătit hainele, încăltățimintea, produsele de îngrijire și poate o carte, nu uita de trusa cu medicamente.

Nu pleca în vacanță cu gândul că sigur o să găsești o pastilă de cap pe undeva în drum, pentru că s-ar putea să fii surprins când te aștepți mai puțin de o altă durere, care trebuie să își găsească rezolvare pe moment. În cazul în care nu ai un tratament rapid, vacanța s-ar putea transforma într-o goană după soluții de ameliorare.

familie in vacanta

Așadar, ca vacanța ta să fie una fără peripeții, este necesar să faci loc și trusei de medicamente în bagaj, care să inclundă următoarele:

Antiinflamatoare

Trusa de medicamente se va face întotdeauna la recomandarea medicului și nu după ureche. De aceea, este bine ca înainte de vacanță să realizezi și un control de rutină atât la medicul de familie, cât și la stomatolog. La nevoie, îți vor fi recomandate antiinflamatoare pentru durerile care pot să apară. Include în bagaj câte două pastile pentru fiecare tip de durere: de cap, de dinți, musculare, de spate, crampe menstruale. Unele acționează pentru toate, iar altele pentru o durere anume.

Pentru că nu este recomandat să iei mai multe antiinflamatoare într-o zi când stai cinci zile departe de casă, asigură-te că ai măcar cinci pastile la tine și nu mai mult de zece.

Suplimente alimentare

Dacă știi că suferi de o afecțiune anume, cum ar fi durerile de stomac sau anemie, este indicat să îți pui suplimentele alimentare în bagaj, la fel cum obișnuiai să le iei și acasă. În cazul în care ai un tratament prescris de medic, trebuie urmat cu sfințenie și când ești departe de casă.

Lângă antiinflamatoare, adaugă și probiotice. Detalii aici. Ele sunt recomandate persoanelor care au probleme la nivelul pielii sau alergii respiratorii. În timpul călătoriilor, probioticele te protejează de indigestii și îți oferă un strat protector pentru germenii din mâncare și apă, în final oferindu-i sistemului imunitar mai multă stabilitate.

Medicamente pentru răul de mașină

Drumul cu mașina sau cu orice alt mijloc de transport către destinația de vacanță se poate transforma într-o experiență neplăcută pentru cei cu rău de mașină. Chiar și persoanele care știu că nu au probleme pot ajunge în situația în care simt disconfort în timpul călătoriei.

Aici intervin medicamentele pentru răul de mașină. Există mai multe tipuri de medicamente care scad răul de mașină, cum ar fi: scopolamina, prometazina, meclizina, ciclizina. Totuși, este bine să fie acordată o atenție sporită și în acest caz, pentru că pot apărea reacțiile adverse (amețeală, senzație de uscăciune a gurii sau vedere încetoșată). Dacă te știi cu o astfel de problemă, cere sfatul medicului înainte de a administra medicamentele.

Creme și geluri pentru durere sau antialergice

Pentru cei care aleg ca destinație de vacanță o excursie pe munte, este bine să aibă și un gel antiinflamator sau pentru dureri de articulație. Nu știi niciodată cum poate apărea o durere bruscă de genunchi când ești aproape de vârful muntelui. Durerea subită poate dispărea când acționezi rapid și îți poți continua drumeția în liniște. 

Primăvara sau vara este sezonul alergiilor, nimic mai neplăcut, mai ales când ajungi într-un loc care îți provoacă alergii la fiecare pas. Așadar, nu uita de medicamentele pentru reacțiile alergice.

Și, dacă mai ai loc în bagaj, ia cu tine și creme sau unguente antibacteriene, pentru vindecarea rănilor ușoare (căzături sau tăieturi). Cele din urmă sunt extrem de utile pentru părinți, fiindcă la cei mici căzăturile sunt imprevizibile.

O vacanță reușită se bazează pe sănătate și stare de bine. Pentru a nu te lua nimic prin surprindere, cum ar fi simplele dureri musculare sau indigestii, trusa cu medicamente este esențială. Citește întotdeauna prospectul și nu depăși dozele recomandate, indiferent de ce alegi să administrezi.

Surse foto: Shutterstock.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Alimente bogate în magneziu: ce nu trebuie să îți lipsească din casă
  Alimente bogate în magneziu: ce nu trebuie să îți lipsească din casă

  Magneziul este unul dintre cele mai cunoscute minerale regăsindu-se, în diverse forme, în corpul uman, în cel al animalelor, în plante, în mare și în...

  Trusa medicală a părinților responsabili: sfaturi de la medic
  Trusa medicală a părinților responsabili: sfaturi de la medic

  Trusa medicală a părinților responsabili trebuie să conțină medicamente pentru scăderea febrei, pentru tratamentul diareei, precum și pansamente și soluție cu dezinfectant. Dacă...

  Cele 7 perechi de incaltaminte care nu trebuie sa-ti lipseasca
  Cele 7 perechi de incaltaminte care nu trebuie sa-ti lipseasca

  Orice femeie va spune mereu ca nu are suficiente haine si nici pantofi. Asta chiar daca are sifonierul plin, la fel si pantofarul. Problema vine din alegerile pe care le facem. Daca am sti...

  Vitamine pentru memorie: Ce nu trebuie să-ți lipsească
  Vitamine pentru memorie: Ce nu trebuie să-ți lipsească

  Indiferent de vârsta pe care o ai, o memorie bună îți este oricând utilă. Pentru a avea parte de ea pentru cât mai mult timp, asigură-te și de faptul că...

  Îngrijire naturală pentru mămici responsabile: 6 produse care să nu îți lipsească
  Îngrijire naturală pentru mămici responsabile: 6 produse care să nu îți lipsească

  Prețuiam natura și înainte de a aduce pe lume o viață nouă, dar de când suntem mămici am devenit de zece ori mai conștiente de alegerile pe care le facem. De la crema de...

  La plimbare cu bebe! Ce produs NU trebuie să lipsească din mașină
  La plimbare cu bebe! Ce produs NU trebuie să lipsească din mașină

  Siguranța copilului în mașină în timpul unei călătorii, fie ea chiar și până în parc, începe cu un scaun auto bine ales.

  Mamele responsabile au grijă de unghiile lor! Accesoriul ce nu trebuie să-ti lipsească din geantă
  Mamele responsabile au grijă de unghiile lor! Accesoriul ce nu trebuie să-ti lipsească din geantă

  Atunci când ești mamă trebuie să te ocupi de o mulțime de lucruri și, uneori, nu mai ai deloc timp pentru tine. Dar sănătatea ta înseamnă fericirea copilului, de aceea...

  Primul an acasă cu cel mic: Ce produse nu trebuie să-ți lipsească?
  Primul an acasă cu cel mic: Ce produse nu trebuie să-ți lipsească?

  Știm cum e când aștepți primul copil. Vrei să cumperi cât mai multe lucruri pentru bebe și îți este foarte greu să reziști în fața tuturor hăinuțelor,...

  © 2022 Qbebe