Mihaela Bilic a avut probleme cu greutatea: „Toată viața mea a fost o cură de slăbire”

Bianca Geica - Redactor Senior

Mihaela Bilic este, de departe, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați nutriționiști din România. Sfaturile sale legate de alimentație au schimbat viețile multor români, care au reușit să renunțe la obiceiurile culinare nesănătoase și să ajungă la greutatea dorită, într-un mod sănătos și echilibrat.

Mihaela Bilic a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, în anul 1996, apoi a făcut rezidențiatul în cadrul secției de Diabet şi Boli de Nutriţie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, devenind medic specialist în 2002. În 2008, Bilic a devenit medic primar în specialitatea diabet, nutriţie şi boli metabolice, însă a continuat să își aprofundeze studiile, făcând și un master în psihonutriţie la Paris, în 2013, axându-se astfel pe studierea modului în care nutriţia şi neurobiochimia afectează emoțiile oamenilor.

mihaela bilic

Foto: Facebook

Ea a publicat și numeroase cărți de nutriție, printre care „Trăiesc, deci mă abțin”, lansată în 2007, și „Sănătatea are gust’” o carte de nutriţie dedicată întregii familii. Ce a îndemnat-o pe Mihaela Bilic să studieze această ramură a medicinii și să ajute oamenii să adopte un stil de viață sănătos și echilibrat? Chiar propria sa luptă cu kilogramele în plus!

Mihaela Bilic a avut probleme cu greutatea! A ținut prima cură de slăbire în clasa a opta

La 51 de ani, Mihaela Bilic are o siluetă de invidiat, dar lucrurile nu au stat dintotdeauna astfel. În urmă cu câțiva ani, celebrul nutriționist dezvăluia că de când se știe a avut probleme cu greutatea și că toată viață ei a încercat să țină tot felul de cure de slăbire fiindcă se considera plinuță. A ținut prima dietă în clasa a opta!

Citește și: 6 lecții de nutriție de la Mihaela Bilic pentru părinții care nu vor copii obezi

„De când mă știu (n.red.: a avut probleme legate de greutate). Țin minte că în școală generală eram plinuță, și atât am fost de stresată de chestia asta, că eu sunt mai plinuță decât restul lumii, încât prima cură de slăbire am ținut-o în clasa a opta, cred. Toată viață mea a fost o cură de slăbire, mai mult sau mai puțin respectată, în funcție de modul de viață. Am fost învățată să mă satur cu puțin, e adevărat că stomacul se micșorează. Trebuia să supraveghez tot timpul ceea ce mâncăm, și niciodată nu am putut să mănânc după pofta inimii”, a mărturisit Mihaela Bilic pentru revistatango.ro.

Ce mănâncă Mihaela Bilic

Nutriționistul a povestit recent, pentru viva.ro, că în urmă cu mulți ani aproape că s-a înfometat pentru că nu mai era deloc mulțumită de felul în care arăta. Își dorea să slăbească rapid, așa că a început să mănânce foarte puțin sau chiar să rabde zile întregi fără să mănânce:

„Eu fac toate prostiile lumii, și asta îi încurajează pe cei care mă ascultă, ceea ce nu e neapărat bine. Ultima oară eram pe stradă, mâncam un croissant și m-a oprit un domn să-mi zică: „V-am prins!' Păi, când, Doamne, iartă-mă, am zis eu că nu mănânc? Cartofii prăjiți, merdenelele și croissantele sunt slăbiciunile mele. Am preferat să rabd o zi întreagă și să mănânc ce-mi place, decât să mănânc numai rădăcini și sa­late. Toată viața mea a fost o cură de slăbire, pen­tru că am avut mereu privilegiul de a-mi inventa ce dietă am vrut, de la cură de slăbire cu înghețată, din timpul rezidențiatului, o cutie de 600 kcalorii și atât, până la cură de slăbire cu două felii de pâine prăjită pe zi, după care nu am slăbit niciun gram”, a mărturisit aceasta.

colaj de 2 fotografii cu mihaela bilic imbracata in rochie rosie

Ce înălțime și ce greutate are Mihaela Bilic

Mihaela Bilic povestește că au fost momente când nu reușea să își țină greutatea sub control, oscilând mai mereu între 55 și 65 de kilograme, la o înălțime de 1.70 m. În prezent, însă, ea este mulțumită de felul în care arată.

Citește și: Mihaela Bilic: Șarlatani deghizați în medici care ne otrăvesc pâinea și sufletul. Nu mai pot să tac

„Am variat de-a lungul vieții între 55 kg și 65 de kg la o înălțime de 1,70 m. Am trăit me­­reu la extreme și mi-a luat timp să fac pace cu mine (...) Cum aș fi putut eu să stau în fața unui om, să dau sfaturi, când nu reușeam să mă con­trolez pe mine? Toate căutările mele în direcția asta au explodat la 40 de ani. Eram disperată, mă în­gră­șasem din cauza unor tratamente hormonale, fiindcă am vrut să fac copii, nu reușeam să slăbesc, eram dis­perată.

Țin minte că mi-am zis: 'Nu mai pot, cu toa­te curele tale de slăbire, nu mai vreau!' Nu mai voiam nici măcar să mă gândesc la ce trebuie să mă­nânc. Și atunci am zis: 'Mihaela, ce nu-ți place ție? Peștele! Perfect, o să mănânci pește cu legume un an de zile, că să nu mai trebuiască să te gândești de­loc la mâncare. Peștele e sănătos, nu poți da greș cu el.' Atunci mi-am dat seama că cel mai mare duș­man al meu nu era mâncarea, era propriul cap. După două săptămâni, nu mai aveam fantezii culinare, dorințe, pofte, am simțit dintr-odată o mare eli­be­rare. După vreo șase luni, fără să-mi dau seama, ajun­sesem mai slabă ca niciodată”, a mai mărturisit nutriționistul, potrivit substantial.ro.

Citește și: Cea mai simplă dietă dezvăluită de nutriționistul Mihaela Bilic: „Exact aşa procedează copiii slăbănogi şi scarandivi”

 • Surse: revistatango.ro, viva.ro, substantial.ro, dcnews.ro

Surse foto: facebook.com/mihaela.bilic

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  6 lecții de nutriție de la Mihaela Bilic pentru părinții care nu vor copii obezi
  6 lecții de nutriție de la Mihaela Bilic pentru părinții care nu vor copii obezi

  În ultimii ani, în contextul diversificării semnificative a ofertei de alimente de pe piață, realizezi că nu este tocmai simplu să poți să-ți îndrepți copilul spre...

  Deea Maxer are probleme cu sarcina: risc ca uterul să nu mai țină greutatea bebelinei
  Deea Maxer are probleme cu sarcina: risc ca uterul să nu mai țină greutatea bebelinei

  Deea Maxer trece prin clipe dificile în timpul sarcinii. La momentul actual se pare că vedetei îi este interzisă activitatea fizică din cauza unor probleme medicale.

  Pe el îl știe toată țara, dar puțini știu detalii despre familia lui. Câți frați a avut Mihai Eminescu și care a fost soarta lor
  Pe el îl știe toată țara, dar puțini știu detalii despre familia lui. Câți frați a avut Mihai Eminescu și care a fost soarta lor

  Mihai Eminescu, cea mai importantă voce poetică din literatură română, s-a născut pe 15 ianuarie 1850, la Botoșani, unde și-a petrecut și copilăria. Puțini știu,...

  George Burcea: „A avut grijă a mea soție să mă dea în gât la poliție”
  George Burcea: „A avut grijă a mea soție să mă dea în gât la poliție”

  Credeai că lucrurile s-au mai calmat între George Burcea și Andreea Bălan? Ei bine, se pare că actorul încă are multe de spus despre relația cu artista și nu se sfiește...

  Lidia Buble a avut o copilărie dificilă: ”Eram 11 copii. Bullying-ul era și pe vremea mea”
  Lidia Buble a avut o copilărie dificilă: ”Eram 11 copii. Bullying-ul era și pe vremea mea”

  Lidia Buble a crescut într-o familie cu 11 copii. Tatăl ei este pastor la biserica penticostală „Emanuel”, din Deva, locul unde artista a copilărit. Până să...

  Vedeta a născut, dar bebe este la terapie intensivă: ”A fost unul dintre cele mai grele momente din viața mea”
  Vedeta a născut, dar bebe este la terapie intensivă: ”A fost unul dintre cele mai grele momente din viața mea”

  Una dintre cele mai îndrăgite actrițe de la Hollywood a adus pe lume, de curând, un băiețel. Din păcate, însă, micuțul are probleme de sănătate și este internat...

  Mama mea m-a abandonat, iar acum, că am bani, vrea să revină în viața mea
  Mama mea m-a abandonat, iar acum, că am bani, vrea să revină în viața mea

  Sunt unul dintre zecile de mii de copii părăsiți de părinți pentru a munci în alte țări. Sunt convinsă că nu sunt un caz dramatic, dimpotrivă, am fost unul dintre copiii...

  O fetiță de 8 ani a ajuns la greutatea de 9 kg după ce a fost înfometată de mama ei adoptivă
  O fetiță de 8 ani a ajuns la greutatea de 9 kg după ce a fost înfometată de mama ei adoptivă

  Caz șocant! O femeie și-a maltratat fiica adoptivă de doar 8 anișori până când aceasta a ajuns să cântărească doar 9 kilograme, greutatea unui copil de 3 ani!

  © 2022 Qbebe