Contributors

Interviu cu Ana Novic, creatoare de modă, despre pauza de regăsire și pasiunea pentru lucrurile bine facute

Pentru Ana Novic viața ca și moda înseamnă curaj și alegeri îndrăznețe. Este mama unei fetițe de 3 ani, pe nume Ingrid și soția cunoscutului blogger Robert Diaconeasa aka Daddycool. Care este regula de bază după care se ghidează? Dansează din suflet, ca și cum nimeni nu s-ar uita. În fond, au o singură viață și merită să o trăiască din plin! Despre Robert spune că este omul vieții ei, omul cu care râde cu lacrimi si plânge în hohote, omul alături de care poate muta munții din loc.

Artsimetry este umbrela sub care Ana Novic se desfășoară ca artist independent, sau mai bine zis... LIBER! Sunt convinsă că veți auzi din ce în ce mai mult numele ei fiindcă este un om foarte hotărât în tot ceea ce face.

Trăim într-o lume aflată într-o continuă evoluție, o lume care pariază tot mai mult pe alegeri sigure, însă Ana nu se teme să schimbe puțin lucrurile când vine vorba de articole vestimentare. E autentică și știe că drumul ei nu înseamnă doar branding personal.

ana novic artist 1. Ana NOVIC este un om foarte creativ și exigent cu sine însăși. Ce înseamnă procesul de creație al unui obiect vestimentar pentru tine?
"Ana Novic este un artist care creează în tot ce face, fie că este vorba despre un colțișor din casă sau o rochie de seară. Procesul de creație al unui obiect vestimentar nu este niciodată același, eu lucrez unicat, însă întotdeauna o fac cu toată pasiunea și dedicarea. În mare arată cam așa: Întind bucata de material care m-a inspirat, o tai așa cum calculez eu în minte că ar trebui și mă pun pe cusut și finisat. Eu mă ocup de tot, nu am angajați în atelier. Am simțit că este varianta cea mai potrivită în acest moment și mă încântă decizia luată. Sunt mai creativă ca niciodată".

2. Îmi povesteai despre rolul pe care l-a avut bunica ta în plăcerea de a coase. Cum s-a transformat această pasiune în timp?
"Așa este, bunica mea a pornit magia! Eu am crescut la bunici de la 3 luni la 7 ani. Copilăria mea acolo a fost tot ce aveam nevoie pentru dezvoltarea mea atunci, dar și pentru evoluția mea de acum. Sunt recunoscătoare pentru anii petrecuți acolo! Sunt recunoascătaore pentru blândețea și răbdarea cu care bunica mea mi-a arătat tainele croitoriei. Pe la 6-7 ani deja știam să cos, iar câțiva ani mai târziu am știut că asta mă văd făcând pentru totdeauna".

3. Cum dai mai departe către Ingrid principiul acesta de a-și urma visurile?
"Ingrid a crescut în atelier, printre materiale și îi place mult să se joace cu ele. Știu cât de importantă este puterea exemplului, dar mai știu că cel mai important este pentru ea să vadă și să simtă echilibru, încredere și iubire, determinare și vibrații pozitive, astfel nu cred că va căuta altceva, mai ales că din primele zile de viață am avut încredere în forțele ei și asta îi transmitem în fiecare secundă. Sigur și își va asculta instinctul și își va urma visurile".

4. De ce Artsimetry? Cum au fost etapele până să ajungi aici?
"Artsimetry a fost paravanul meu de artă în anul ce a trecut. Am avut nevoie de el pentru că am fost într-o pauză de regăsire. Acum un an am simțit că nu îmi găsesc locul în lumea modei din România. M-am oprit, am analizat, am căutat, m-am simțit pierdută, uneori mi-a fost teamă că nu mă voi aduna, alteori m-am ridicat cu toate forțele și am luptat, am crezut că mi-am găsit direcția, m-am înșelat, iar am căutat și m-am întrebat, m-am simțit depășită și derutată, pierdută. Atunci a apărut Arsimetry. A fost inspirația și confirmarea de care aveam nevoie. Apoi, ușor ușor, Ana Novic a început să capete o imagine nouă, mai asumată, mai personală, mai creativă. Iar Artsimetry va rămâne paravanul meu cu artă, doar că nu se referă la creație vestimentară, ci mai degrabă la pasiunea mea pentru fotografie".

5. Știu că iți place să lucrezi doar cu materiale naturale. Are o legătură și cu respectul tău pentru natură?
"Desigur, asta este prima legătură. Iubesc natura și fac tot ce pot să o protejez. Ba chiar de ceva timp mă gândesc la un proiect care să vină în sprijinul naturii, mi-am propus să salvez Planeta".

6. Unde fugi în momentele în care ai nevoie un mic restart?
"De obicei nu fug, nu este necesar pentru că noi călătorim foarte mult, iar asta mă încarcă de fiecare dată. Dar locul în care mă regăsesc, în care este cea mai multă liniște și armonie se află în Tulcea, la mine acasă, în Deltă".

ana novic mama 7. Cât de ușor împaci rolul de mama și cel de soție cu pasiunea ta?
"Am ajuns să le îmbin foarte bine, dar în timp desigur. Îmi iubesc enorm familia și consider că nu este normal ca cineva să fie nevoit să aleagă între familie și carieră. Ele se pot îmbina armonios, doar să ne dorim să căutăm mereu soluții".

8. Dacă ar fi să te reorientezi spre ce domeniu te-ai îndrepta?
"Voi activa pentru totdeauna în domeniul artei, asta este clar".

9. Ce lipsește în viziunea femeii care muncește în România?
"Simplitatea și eleganța. Dar cel mai mult încrederea și libertatea pe care și-o îngrădesc singure de cele mai multe ori".

10. Te regăsești în linia vreunui designer autohton? Dar străin?
"Așa cum am spus mereu, Ulyana Sergeenko a fost și este preferata mea".

11. Haina face pe om sau omul face pe haină sau amândouă?
"Și aici este vorba despre echilibru, despre asumare. Cel mai important este ca hainele pe care le purtăm să ne completeze și să ne pună în valoare".

12. Despre Ana Novic și visurile ei în câteva cuvinte?
"Sunt binecuvântată si recunoscătoare pentru tot ce am primit și primesc în fiecare zi. Sunt înconjurată de artiști și oameni frumoși, am o familie minunată și mai nou trăiesc cu fericire, aproape de un câmp si o pădure, iar asta pt mine este mai mult decât perfect! Pot să mă dedic atelierului din centrul Bucurestiului și să mă inspir în natură, chiar acasă. Visez la evoluția constantă, la o familie numeroasă și la un boutique care să exprime artă".

Bună! Sunt Mariana și te invit să mă citești pe blogul meu. www.positivemother.ro. Am atâtea să îți spun. Pentru că nu există o rețetă magică pentru a fi o femeie împlinită, o mamă bună sau pentru a fi un părinte bun. Începe cu dialogul cu copiii noștri, comunicarea între noi ca părinți, este de neînlocuit, cu răbdare și înțelegere. Construiți prin povești frumoase care vă leagă pentru totdeauna. Părinți împliniți! Copii fericiți!

 

Interviu cu Prof. Dr. Ana Muntean, despre copilăria mică și rolul vital al părinților

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cum menținem pasiunea în cuplu când devenim părinți
  Cum menținem pasiunea în cuplu când devenim părinți

  Când se spune de meseria de părinte, apăi se subliniază clar că este cu adevărat o responsabilitate consumatoare de timp și energie și de dragoste și afecțiune. Apariția...

  Cum vor beneficia copiii de ”Marea Pauză” a coronavirusului
  Cum vor beneficia copiii de ”Marea Pauză” a coronavirusului

  Trăim timpuri dificile, iar atunci când luăm în calcul faptul că avem și niște pitici cărora li s-a oprit viața, așa cum ni s-a oprit nouă, adulților, dificultatea și...

  Fotografie virală: handbalista română care își alăptează copilul în pauza unui meci
  Fotografie virală: handbalista română care își alăptează copilul în pauza unui meci

  La finalul săptămânii trecute, pe pagina de Twitter a clubului spaniol de handbal „Associació Lleidatana d'Handbol", a apărut o fotografie cu o handbalistă...

  Cine a fost Sfânta Ana, mama Fecioarei Maria? Povestea misterioasă a celei care a fost bunica lui Iisus
  Cine a fost Sfânta Ana, mama Fecioarei Maria? Povestea misterioasă a celei care a fost bunica lui Iisus

  Figura Sfintei Ana a fost dintotdeauna învăluită în mister, în jurul ei circulând numeroase legende. Pacurgând cu atenție articolul de mai jos vei afla...

  Nume de fete la moda in 2019. Cele mai populare 20 de variante
  Nume de fete la moda in 2019. Cele mai populare 20 de variante

  Mamicile moderne vor nume de fete la moda in 2019. Numele de fete romanesti au fost inlocuite in ultima vreme de nume cu rezonanta internationala.

  Copilul meu a participat la un curs de Roblox! Sau cum transformi pasiunea copilului în abilități care să îi ajute viitorul
  Copilul meu a participat la un curs de Roblox! Sau cum transformi pasiunea copilului în abilități care să îi ajute viitorul

  Nu există în acest moment vreun părinte de copilaș mai mare de 6-7 ani care să nu fi auzit măcar de Roblox. Renumita platformă de jocuri care a înnebunit copiii de...

  Cum transformi pasiunea pentru tehnologie a copilului într-o meserie de viitor
  Cum transformi pasiunea pentru tehnologie a copilului într-o meserie de viitor

  Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că tehnologia a devenit cea mai bună prietenă a copiilor. Aceștia sunt curioși și însetați de cunoaștere, astfel încât...

  © 2021 Qbebe