Mămici de carieră: Interviu cu Alexandra Timofte, actriță și manager BluParty

Alexandra Timofte nu este doar manager al unei companii organizatoare de petreceri, ci și actriță și mama unei fetițe minunate, pe nume Ruxandra. În tot ceea ce face se lasă ghidată de iubire și același lucru își dorește să îl insufle și fiicei sale.  Iar mamelor care își doresc să pășească în antreprenoriat le transmite să nu mai stea pe gânduri, pentru că atâta timp cât faci ceea ce faci cu iubire, dăruire și dorința de a oferi societății ceva frumos, nu au cum să nu funcționeze lucrurile.

1. Sunteți prin definiție o femeie de carieră. Cum se împacă acest rol cu cel de mamă?

Se împletesc. Se completează. Rolul de mamă mă ajută mult în viața profesională și mă inspiră, aici la BluParty, cât și pe scenă.

2. Cum s-a schimbat viața dumneavoastră de când sunteți mamă?

Sunt adultul de azi și responsabilitatea mă călăuzește. Venirea Ruxandrei, alegerea ei ca eu să îi fiu mamă, a trezit în mine o responsabilitate mare, o dorință arzătoare de a-i oferi tot ce este mai bun. Mă simt împlinită. Dacă ar fi să spun cum s-a schimbat viața mea aș spune așa: s-a schimbat din copilul jucăuș și neatent de ieri, în copilul jucăuș de azi, care se joacă după ce își termină lecțiile. 

alexandra timofte

3. Pe lângă proiectele ce țin de actorie, mai aveți și proiectul BluParty. Ce vă motivează?

Iubirea. Iubirea față de copii, față de sinceritatea lor. BluParty este proiectul de suflet, cel care mi-a fost alături încă de pe băncile facultății, cel care mi-a dat puterea să creez lucruri frumoase pentru cei mici.

4. Povestiți-ne cum decurge o zi din viața dumneavoastră? Cine vă ajută?

alexandra timofteNu am nimic diferit. Zilele de luni până vineri sunt cu plecat de dimineața de acasă, lăsat copilul la grădiniță, venit la birou, luat copilul de la grădiniță și apoi restul zilei este petrecut în familie. Sâmbata merg și joc când am spectacole, iar duminica este toată ziua pentru joacă și bucurie. Ingredientele care condimentează fiecare zi sunt: iubirea, încrederea și zâmbetele.

5. Cum credeți că vă ajută cunoștințele acumulate în activitatea profesională în viața de mamă? Dar cele de mamă în activitatea profesională?

În viața de mamă lucrul cel mai important care mă ajută în relația mea cu Ruxandra este încrederea. Încrederea este unul dintre lucrurile cele mai importante pe care le-am învățat în relația cu colegii mei.

6. Ce activități realizați împreună cu Ruxandra? Ce activități vă place să faceți cel mai mult?

Multeee. De la joaca cu construcții cu lego, colorat, pictat, lipit și construit lucruri până la mers cu bicicletele, călătorit și mers des la teatru. Dar cel mai mult ne place să ne cățărăm în copaci și să mergem în locurile special amejante pentru a realiza acest lucru.

7. Descrieți-o pe Ruxandra. Care sunt calitățile sale? Dar defectele?

Diamant. O simt un copil valoros, ce urmează să fie șlefuit. Calitățile ei majore sunt curiozitatea și lipsa fricii. Defecte? Nu le-aș numi defecte, ci mai degrabă ceva ce poate fi corectat în timp: nerăbdarea. 

8. Vă pregătiți de școală? Cum a privit Ruxandra experiența grădiniței?

Mai avem un an până la școală. Suntem în căutarea școlii, căutăm cea mai potrivită școală pentru Ruxandra, așa cum a fost și este grădinița. De grădiniță ne-am îndrăgostit la prima vedere. Ruxandra este fericită acolo, și ca să îți spun cum privește ea experiența: când este bolnăvioară sau plecăm în vacanță plânge că vrea la grădiniță și în fiecare zi mă întreabă: Mami, câte zile mai sunt până merg la grădiniță?

alexandra timofte

9. Ce meserie își dorește Ruxandra să aibă? V-ar plăcea să vă calce pe urme?

Ruxandra își schimbă foarte des meseriile. Datorită ei voi crea la BluParty și un concept nou, realizat în jurul acestei idei. Pentru mine, ea este un izvor de inspirație. Acum vrea să devină polițistă, dar până acum s-a mai gândit și la altfel de meserii cum ar fi: pompier, magician, astronaut, gunoier. Nu mi-a vorbit niciodată despre actorie, cu toate că de când era în burtica mea până în prezent Ruxandra este alături de mine, atât la repetiții cât și la spectacole. alexandra timofte

10. V-ați înscris fiica la cursuri de actorie? V-ar plăcea în viitor să urmeze astfel de cursuri?

Nu, momentan face cu totul și cu totul alte activități. Am înscris-o acolo unde mi-a cerut ea: aikido, șah și la street dance. Dacă îmi va cere să o înscriu la cursuri de teatru, cu drag, dar să îi spun eu să facă, nu. Ea alege și eu o susțin.

11. Cât de importanți considerați că sunt primii 7 ani din viața unui copil?alexandra timofte

Cei mai importanți. Sunt anii în care devenim oamenii/adulții de azi. Cei 7 ani sunt anii în care se scrie totul în manualul vieții, manual la care te uiți la cuprins în viață și cauți lecția de care ai nevoie. De aceea consider că atunci când alegem grădinița este foarte important ce grădiniță alegem, pentru că acolo se dezvoltă copilul cu totul.

12. Care sunt principiile de viață pe care doriți să le transmiteți Ruxandrei?

Principiile o să și le construiască ea. Eu doar îi ghidez drumul în care insist ca pe primul loc să fie: iubirea față de tot ce o înconjoară, încrederea, curajul și bucuria de a descoperi și crea lucruri noi.

13. Care vi se pare cel mai frumos detaliu în creșterea unui copil? Dar cel mai greu?

Iubirea. Vezi ca am scris de multe ori despre ea. Este cel mai important lucru pentru mine. Iubirea este esență în creșterea unui copil. Un copil crescut cu iubire va oferi iubire. Nu cred că există greutate în creșterea unui copil. Chiar și atunci când îți este cel mai greu și îți vine să renunți la ceva, să urli, să țipi, să spui că nu mai poți, vine copilul și îți spune ceva, te mângâie, te sărută, îți spune că te iubește sau pur și simplu zâmbește. Ei, atunci nimic nu mai este greu și totul prinde contur și găsești soluții.

alexandra timofte

14. Ce fel de părinte considerați că sunteți? Genul prietenos sau genul autoritar?

Clar prietenos. Nu cunosc cealaltă categorie. Părinții mei au fost și sunt cei mai buni prieteni ai mei. Eu pentru Ruxandra sunt mama prietenă.

15. Unde vă place să călătoriți în familie? Ce locuri vă place să vizitați?

Peste tot. Iubim să călătorim și să vedem locuri interesante. Ne place la mare și acolo unde este cald și mult soare, dar ne place și la munte, vara, când putem să ne plimbăm peste tot.

16. Cum va descurcați ca mamă cu o viață profesională activă? Ce sfaturi aveți pentru mămicile care sunt în aceeași situație?

Eu sunt o mamă norocoasă. Nu am simțit niciodată vreo presiune. Mereu am găsit soluții și chiar și când a fost greu și nu aveam cu cine să o las, o luam cu mine la birou și lucram cu ea în brațe. Ea colora, eu lucram și cream lucruri frumoase pentru alți copii.
Soluții există. Important este să le căutăm și cu siguranță le vom gasi.

alexandra timofte

17. Ce sfaturi puteți oferi mămicilor care doresc să se implice într-o afacere sau să pornească într-un proiect profesional de la zero?

Să o facă, clar. Atâta timp cât cred în visul lor, în dorința lor de a realiza ceva frumos, să o facă. Soluții se găsesc mereu. Ele există. Ele ne sunt date, doar noi să vrem să le vedem și să nu avem frică.
Frica ne ține pe loc. Atâta timp cât faci ceea ce faci cu iubire, dăruire și dorința de a oferi societății ceva frumos, eu nu cred că lucrurile nu au cum să nu funcționeze.

 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  INTERVIU | Psihoterapeutul Alexandru Bușilă: „Dragă părinte, nu-ți pregăti copilul pentru o carieră, ci pentru cea mai importantă carieră - VIAȚA LUI bună, frumoasă, adevărată”
  INTERVIU | Psihoterapeutul Alexandru Bușilă: „Dragă părinte, nu-ți pregăti copilul pentru o carieră, ci pentru cea mai importantă carieră - VIAȚA LUI bună, frumoasă, adevărată”

  Se spune că meseria de părinte este cea mai dificilă din lume. Și nu degeaba! Nu ne pregătește nimeni pentru asta în momentul în care ținem acea mogâldeață...

  O actriță îndrăgită de români a murit salvându-și fiul de la înec
  O actriță îndrăgită de români a murit salvându-și fiul de la înec

  Avea doar 33 de ani și un copil de 4 ani, pe care a reușit să-l salveze. Naya Rivera și-a pierdut viața într-un lac de lângă Los Angeles. Copilul a văzut cum mama lui a...

  De la Insula Iubirii la naufragiul deznădejdii: Alexandra a pierdut sarcina
  De la Insula Iubirii la naufragiul deznădejdii: Alexandra a pierdut sarcina

  În luna decembrie a anului trecut, Alexandra Diaconescu de la Insula Iubirii anunța cu entuziasm că este însărcinată și că ea și iubitul ei, Mădălin, vor deveni pentru...

  Ștefan Bănică Jr. într o poză cu Alexandra Măceșanu. Ce declară artistul!
  Ștefan Bănică Jr. într o poză cu Alexandra Măceșanu. Ce declară artistul!

  În ultimele zile pe internet circulă o poză care a devenit virală și ne-a uimit pe toți. Cântărețul Ștefan Bănică a descoperit că a cunoscut-o pe una dintre victimele...

  Legea Alexandra: Zeci de mii de români au semnat pentru a intra în vigoare. Ce prevede!
  Legea Alexandra: Zeci de mii de români au semnat pentru a intra în vigoare. Ce prevede!

  Partidul Național Liberal propune „Legea Alexandra". Aceasta ar presupune închisoare pe viață pentru ucigași și violatori!

  Prada a renunțat la contractul cu o actriță pentru că aceasta și-a abandonat copiii
  Prada a renunțat la contractul cu o actriță pentru că aceasta și-a abandonat copiii

  Prada, celebra casă de modă de lux, a renunțat la colaborarea cu o actriță după ce s-a aflat că aceasta și-a abandonat copiii! Decizia a venit după ce în mediul online au...

  Interviu emoționant cu Simona Halep: asta mi-a mai rămas de îndeplinit, să devin mamă
  Interviu emoționant cu Simona Halep: asta mi-a mai rămas de îndeplinit, să devin mamă

  Simona Halep vorbește deschis despre perioada copilăriei sale și cum era ea atunci în turnee, cum făcea față competițiilor de tenis și cum a evoluat în acești ani. La...

  Ironia unui destin tragic: Alexandra visa să devină polițistă
  Ironia unui destin tragic: Alexandra visa să devină polițistă

  Ioan Măceșanu, tatăl Alexandrei Măceșanu, a acordat un interviu pentru un post de televiziune din România, menționând faptul că primele căutări ale fetei ar fi trebuit...

  © 2022 Qbebe