Tătici vedetă: interviu cu Adrian Sînă

Irina Olteanu - Redactor Senior

Adrian Sînă, pe lângă faptul că este un îndrăgit cântăreț, se bucură și de statutul de tată, a nu mai puțin de cinci copii voioși: David, Sarah, Noah, Ava și Moise. Desigur, muzica face parte din viața de familie, fiind integrată în rutina zilnică. Am mai aflat, printre altele, că Anca și cei mici pot prezice succesul pieselor pe care intenționează să le lanseze, precum și că este un tătic care ține la școală, studiu și disciplină. Ce alte lucruri interesante ne-a mai împărtășit vă invităm să descoperiți aici.

1. Care sunt schimbările care te-au luat prin suprindere de când ai devenit tătic?

În primul rând copiii au devenit prioritatea activităților mele și nevoile lor.Muzica și faptul că compun continuă să rămână importante, dar încerc să îmi impart programul unei zile astfel încât să fiu și un tătic activ și foarte implicat.

2. Crezi că paternitatea te-a făcut un bărbat mai bun?

Cu siguranță m-a făcut un bărbat mai bun și îmi doresc să fiu din ce în ce mai bun pentru familia mea. Dar și pentru soția mea.

interviu adrian sina

3. Ce impact a avut apariția copiilor asupra vieții tale profesionale? Cum îți organizezi programul?

Mi-am dorit de foarte mult timp un copil. Nu mi-am imaginat niciodată că vom avea cinci. Programul este unul foarte încărcat, dar cu ajutorul familiei și al Ancăi reușesc să fac față tuturor provocărilor zilnice. Prima parte a programului le este dedicată copiilor și vlogului de acasă. Câteodată mai compun din biroul care se află în studioul care se află în casa noastră. Apoi merg la studio, avem repetiții etc.

4. Cum este viața de tătic cu 5 copii?

Este o viață frumoasă, foarte activă, plină, colorată. Copiii îmi aduc fericire și bucurie. Sunt mult mai motivat să fac lucruri bune și toată activitatea și munca mea este îndreptată către familie.

5. Cum o ajuți pe Anca în îngrijirea copiilor? Cum reușești să aplanezi eventualele neînțelegeri dintre copii?

Îmi face mare plăcere să o ajut pe Anca, atunci când îmi solicită ajutorul, ceea ce se întâmplă destul de rar pentru că este o femeie foarte puternică. În general nu sunt conflicte între copii, dar reușim să discutăm cu ei și să le explicăm ce au greșit și ce este normal să facă.

interviu adrian sina

6. Le-ai schimbat vreodată scutecele? Cum a fost această experiență

Da, de foarte puține ori. Pot să spun că a fost o experiență inedită.

7. Descrie în 3 cuvinte viața voastră de familie. Cum poți descrie pe scurt pe fiecare dintre copiii tăi?

Voioși, plini de energie și multă fericire. David este un adolescent foarte inteligent, cu care am o relație bună și cu care comunic foarte bine. Sarah este o fetiță foarte serioasă, elegant și super generoasă. Noah este plin de energie și tot timpul mă provoacă la diverse jocuri. Ava este cumva fetița tatei pentru că știe să își pună în valoare farmecul și obține aproape întotdeauna tot ceea ce vrea. Iar Moise este mezinul și cel mai dulce băiețel posibil care ne fascinează în fiecare zi cu faptul că învață lucruri noi.

8. În ce mod v-ați hotărât numele copiilor?

În general am stabilit și eu și Anca, dar Anca a avut un impact puternic în alegerea numelor copiilor. Știam amândoi că ne dorim ca cei mici să poarte nume biblice, așa că am ajuns la aceeași concluzie. Singura excepție a fost numele lui Moise pe care Anca l-a visat într-o seară când era însărcinată.

9. Care a fost cel mai dificil sau derutant moment în creșterea copiilor de până acum?

Sunt mult momente dificile și atunci când ai un copil, cu atât mai mult când ai cinci. Cele mai dificile momente mi se pare cele în care ei nu se simt bine, iar noi devenim îngrijorați. În rest, provocările sunt zilnice, mai ales că vârstele lor sunt foarte diferite și avem și un adolescent în casă, dar și un bebeluș. Reușim însă împreună să le facem față.

interviu adrian sina

10. Care sunt chestiunile favorite ale copiilor tăi: desene, mâncare, culori, cântece... Ce le face plăcere?

Lui David îi place foarte mult să citească, jocurile pe calculator și mai nou motoarele. Sarah este fascinată de lumea animalelor și de natură. Noah cântă la pian și este un băiat foarte activ, nu stă locului o clipă. Ava este fascinată de Peppa Pig și familia ei și de cifre și litere. Iar lui Moise îi plac foarte mult mașinuțele.

11. Ce cariere își doresc să aibă? Ți-ar plăcea să urmeze o carieră muzicală?

Mi-ar plăcea, dar nu va fi obligatoriu. Noi îi vom susține indiferent de ce-și vor alege ei. Important este să fie sănătoși și mulțumiți de ceea ce fac. David spune că se va face chirurg cardio-toracic. Sarah vrea să se facă medic veterinar sau să înființeze o organizație care luptă pentru drepturile animalelor. Noah spune că se va face chimist sau explorator. Ava vrea să fie Doctorița Plușica. Iar despre Moise mama lui crede că o să fie preot.

12. Obișnuiți să planificați vacanțe în cuplu și vacanțe alături de cei mici. Pe lângă diverse călătorii, ce alte activități vă place să faceți în familie?

Încercăm să profităm de orice zi liberă. Ne place să petrecem timp în aer liber, facem drumeții, să mergem la cinematograf, la locurile special amenajate de joacă pentru copii, la muzee. Ne place să călătorim mult împreună.

interviu adrian sina

13. Știm că Noah urmează cursuri de pian. Ce rol joacă muzica în familia voastră?

Muzica joacă un rol foarte important. Nu există zi în care să nu ascultăm muzică. Le cer întotdeauna părerea copiilor și Ancăi atunci când lansez o piesă și se pare că în marea majoritate a cazurilor ei sunt un barometru al succesului meu și a pieselor bune. Sunt foarte mândru de Noah. Deși nu a fost întotdeauna încântat că merge la pian s-a mobilizat și face cursurile cu brio. Mi-ar plăcea ca fiecare dintre copii să își aleagă un instrument pe care să îl studieze, dar nu-i forțăm.

14. Obișnuiești să le cânți copiilor? Sau să cânți împreună cu ei? Care sunt cântecele voastre preferate?

Da, obișnuim, mai ales când mergem cu mașina pe drumurile mai lungi. Ava și Noah îmi solicită cel mai des să le pun muzica compusă de tati. Și cântăm cu toții. Îmi cunosc aproape toate versurile. Sarah are o memorie fantastică și muzicală și reține toate versurile melodiilor.

interviu adrian sina
interviu adrian sina

15. Îți dorești să fii cel mai bun prieten al copiilor? Sau ai o atitudine autoritară față de ei?

Am o atitudine autoritară atunci când trebuie, dar îmi place să cred că pot fi și prietenul lor. Și mi-ar plăcea să construim o relație care să fie frumoasă și sănătoasă, de părinte-copil.

16. La ce capitol din educația copiilor ești mai exigent?

La capitolul școală, studiu și disciplină.

17. Familia voastră este mereu în atenția presei și aveți contul de youtube 5 copii unde împărtășiți momente din viața voastră de familie. Cum reușești să eviți expunerea nedorită a copiilor în mass-media?

Noi nu-i obligăm pe copii să facă nimic din ceea ce nu și-ar dori. Sunt puține momentele în care le spunem că trebuie să filmăm. În rest, tot ce vedeți voi pe 5 copii este un flux natural și normal al familiei noastre. Nu este nimic fabricat sau regizat. Și nouă ne-ar fi foarte greu să organizăm un scenariu.

interviu adrian sina

18. Cum îți imaginezi că vor fi copiii tăi ca adulți?

Sper să fie în primul rând fericiți și sănătoși. Sper să devină niște oameni cu care să ne putem mândri când vom ajunge la bătrânețe.

19. Care sunt lecțiile importante pe care încerci să le predai copiilor?

Lecții de generozitate, de organizare, de bună cuviință. Evident, ținem foarte mult să fie politicoși și să aibă bune maniere. Chiar dacă sunt mici aceste abilități se pot deprinde și îi vor ajuta mai târziu în viață.

20. Ce sfaturi ai pentru proaspeții tătici Qbebe?

Să fie alături de copiii lor și de mămicile lor indiferent de ce se întâmplă. Și să se înarmeze cu răbdare.

Mulțumim Adrian Sînă pentru amabilitatea de a răspunde la întrebările noastre.

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cum arată fiul cel mare al lui Adrian Mutu. Face deja 18 ani în toamnă
  Cum arată fiul cel mare al lui Adrian Mutu. Face deja 18 ani în toamnă

  Adrian Mutu este cunoscut pentru succesul său din fotbal, însă el este și tată de 4 copii, din 3 căsătorii diferite. Băiatul cel mare pe nume Mario împlinește...

  Dr. Adrian Streinu Cercel declară când va fi vârful epidemiei și când preconizează că se poate ieși din casă
  Dr. Adrian Streinu Cercel declară când va fi vârful epidemiei și când preconizează că se poate ieși din casă

  Nimeni nu putea răspunde la întrebarea: „Când vom putea ieși din casă?”, dar Adrian Streinu Cercel a reușit să realizeze o estimare în funcție de...

  Adrian Streinu Cercel avertizează: „Toți cei născuți înainte de 1990 trebuie să-și faca aceste analize”
  Adrian Streinu Cercel avertizează: „Toți cei născuți înainte de 1990 trebuie să-și faca aceste analize”

  Medicul Adrian Streinu Cercel aduce în vedere un aspect foarte important, de care toți cei născuți înainte de 1990 ar trebui să țină cont!

  Dr. Adrian Streinu Cercel susține că există un medicament pe piață care vindecă gripa în câteva ore: „Nu înțeleg de ce medicii nu îl prescriu"
  Dr. Adrian Streinu Cercel susține că există un medicament pe piață care vindecă gripa în câteva ore: „Nu înțeleg de ce medicii nu îl prescriu"

  Există un medicament care se pare că reduce ameliorează semnificativ simptomele gripei în 24 de ore, însă medicii sunt reticenți în a-l prescrie. Adrian Streinu Cercel...

  Adrian, eroul zilei! Băiețelul s-a aruncat în flăcări pentru a-și salva bunicii din incendiul ce le cuprinsese casa
  Adrian, eroul zilei! Băiețelul s-a aruncat în flăcări pentru a-și salva bunicii din incendiul ce le cuprinsese casa

  Luni după amiază la o casă din localitatea Livezi, judeţul Harghita, a avut loc explozia unei butelii, urmată de un incendiu de proporții. Doi adulţi, un bărbat şi o femeie au...

  Adrian Nartea a devenit tătic pentru a doua oară! A postat primele imagini cu mezina familiei
  Adrian Nartea a devenit tătic pentru a doua oară! A postat primele imagini cu mezina familiei

  Fericire maximă în familia lui Adrian Nartea. Îndrăgitul actor din serialul "Vlad" a devenit tătic pentru a doua oară. Felicitări!

  Medicul Adrian Marinescu, despre posibilitatea de a merge în concediu, la vară. Ce ne sfătuiește
  Medicul Adrian Marinescu, despre posibilitatea de a merge în concediu, la vară. Ce ne sfătuiește

  Cu toții visam cu ochii deschiși la vacanță și relaxare deplină, mai ales după perioada petrecută în izolare. Conform spuselor medicului Adrian Marinescu, numărul noilor...

  © 2022 Qbebe