Ghid de ingrijire a nasului E-book gratuit
Burtici fericite
Din grija pentru copilul tau

Interviu cu Michelle Obama în Vogue. Despre viața de mamă și Casa Albă

Fosta primă doamnă a Americii a ajuns să reprezinte un model nu doar pentru poporul american, ci pentru întregul mapamond. În ziua de dinaintea plecării din Casa Albă, Michelle Obama a acceptat să acorde un interviu renumitei reviste Vogue, un interviu complex care cuprinde momente sensibile din viața sa în calitate de soție a Președintelui Statelor Unite ale Americii.

Cu toate că în general Casa Alba era animată de o forfotă continuă, în ziua interviului lucrurile nu stăteau deloc astfel. În liniștea care domnea, autorul interviului a avut ocazia de a admira tablourile expuse și de a conchide asupra rolului deținut de Prima Doamnă, dintotdeauna, în viața publică a americanilor: are o slujbă fără salariu, o platformă fără putere, o întreagă aripă din Casa Albă plină cu personal, dar fără buget. Acest rol este surprinzător de maleabil, modelat de personalitatea, stilul și interesele persoanei care îl ocupă. "Tot ce face o Primă Doamnă este de bunăvoie. Aș fi putut să îmi petrec 8 ani făcând nimic și într-o anumită măsură nu ar fi fost vreo problemă. M-aș fi putut concentra pe flori, pe decor, pe distracție. Îmi puteam, de drept, defini rolul. Nu există nicio autoritate legislativă, o Primă Doamnă nu este aleasă, iar acest lucru este un cadou minunat al libertății".

Soțul lui Michelle Obama, Președintele Barack Obama, susține că "oamenii se pot vedea în ea. O mamă implicată, o prietenă bună și o persoană care are râde din când în când de sine însăși. Ea nu a cerut niciodată să fie Primă Doamnă, dar am știut mereu că va fi incredibilă pentru că ceea ce vedeți este ceea ce este - o femeie minunată, amuzantă, generoasă care, dintr-un oarecare motiv, a acceptat să îmi fie soție".

interviu michelle obama

De meserie avocat, absolventă a Facultății Harvard, mama șefă, cum s-a autointitulat, a reușit să abordeze probleme precum sprijinirea familiilor militarilor și alimentația sănătoasă, deprinzând și abilități de utilizare ale social media (grație celor două fiice adolescente), cântând și dansând în emisiuni tv și cucerind pe toată lumea. A ajuns să devină cel mai important comunicator politic al zilelor noastre, chiar mai important și decât soțul său, rămânând una dintre cele mai strălucitoare femei din lume, admirată deopotrivă de adolescente și de bunici, cu un ochi fin pentru modă. Aparițiile sale au fost aplaudate de industria modei, fiind Prima Doamnă care a reușit acest lucru din ultimele decenii.

Casa Albă a devenit astfel în ultimii 8 ani un loc mai cald, mai puțin formal și mult mai divers. Prima Doamnă a încurajat libertatea de exprimare, a susținut persoanele competente de diverse etnii (în special femeile) pentru a se afirma într-un loc unde nu au avut acces până în prezent.

A reușit chiar să aranjeze să fie îngrijită grădina Casei Albe și după ce va pleca, strângând fonduri private în valoare de 2,5 milioane de dolari pentru a asigura plătirea costurilor acesteia de către viitorii președinți. Michelle Obama devine extrem de emoționată de subiectul războiului. Comparativ cu trecutul, există mult mai puține victime de război în prezent. Dar "atunci când ești comandant șef trebuie să te gândești la implicațiile unui război, este o treabă serioasă. Care schimbă vieți pentru totdeauna."

La interviu a apărut îmbrăcată într-o rochie neagră Versace și a aruncat în treacăt o glumă "v-ați plictisit de mine deja?" Adevărul este că personalități marcante din personalul Casei Albe, în timpul ultimei vizite efectuate de familia prezindențială, au izbucnit în lacrimi, inclusiv ea însăși. Cu toții știu că un capitol unic s-a încheiat.

Michelle Obama spune despre acest lucru: "au existat niște mici momente care îmi vor lipsi, de a avea acces la atât de multe lucruri frumoase. Dar a sosit timpul. Este suficient. Este important să fi realist când ai acces la atât de multă putere. Viața la Casa Albă este izolantă în sine. Am reușit să menținem o doză de normalitate datorită vârstei copiilor, implicându-ne în activitățile la care participă fetele."

De altfel, Michelle Obama a încercat să petreacă mult timp cu tinerii, de obicei studenți, lansând chiar un program pentru fete dezavantajate, organizând cu acestea întâlniri lunare încă din anul 2009. Sufletul ei se regăsește în acest programe pentru că și ea la rândul ei a avut parte de o experiență neplăcută când își dorea să studieze la Princeton. I s-a spus că nu este suficient de bună, însă ea știe prea bine că sunt o mulțime de oameni care încearcă să-ți distrugă încrederea. "Chiar și acum sunt persoane care nu consideră că ar trebui să fiu Prima Doamnă."

De asemenea, doamnei Obama îi place să surprindă studenții, chiar prin diverse întâlniri amuzante, dar extrem de emoționante. Studenții de culoare, în special, o ovaționează într-un mod incredibil. "Copiii ne urmăresc, spune ea. Simt asta în fiecare zi. Se agață de fiecare cuvânt, de ceea ce port, de ceea ce spun. Scriu eseuri despre noi și își doresc să fie ca noi."

interviu michelle obama

Viața lui Michelle Obama a fost una plină de încercări: a fost nevoită să facă naveta o oră jumătate în timpul liceului și a avut mai multe slujbe pentru a învăța la Princeton și apoi la Harvard. Regretă însă că nu a încercat mai multe lucruri în tinerețe. "Tinerii nu ar trebui să stea singuri în cameră decât dacă învață. Altfel, ar trebui să iasă afară, să cunoască oameni. Pornește de la premisa că toată lumea dorește să te cunoască. Nu aștepta să vină cineva la tine să-ți spună că ești special. Pentru că asta se poate să nu se întâmple niciodată."

Prima Doamnă a învățat că pentru copii "trebuie să trăiești corect, să faci bine și să fii corect. În fiecare zi. Pentru a nu-i dezamăgi pe cei care te privesc ca exemplu. Au nevoie de un sprijin în tine. Astfel le inspiri încredere."

În ceea ce privește prezența, Michelle Obama a dovedit că este capabilă să apară în ținute diferite, în fața unor audiențe diferite, să discute despre subiecte diferite și totuși să captiveze de fiecare dată audiența. Este extrem de încrezătoare în abilitatea de a vorbi cu putere și totuși sensibilitate. Ea nu obișnuiește totuși să urmărească dezbaterile politice, inclusiv pe cele recente. Dacă nu ar fi fost nevoită să participe la cele ale soțului său, nu le-ar fi urmărit nici pe acelea.

La mijlocul lunii octombrie totuși a susținut un discurs, poate cel mai politic din viața sa, acuzând comportamentul de prădător sexual al lui Donald Trump, care din punctul de vedere al conexiunii cu publicul, a surclasat-o chiar pe Hilary Clinton. De altfel, 5 din 10 americani și-ar dori ca ea să candideze la președinție. Membri de încredere din personalul Primei Doamne asigură însă că acest lucru nu se va întâmpla. Impactul pe care Michelle Obama îl deține asupra oamenilor se datorează faptului că nu este un politician și nu va fi niciodată, prin urmare nimeni nu se îndoiește asupra motivelor sale. Are o misiune pură, onestă, amabilă, empatică, deși este dificil să te detașezi de locul select pe care ți-l oferă Casa Albă.

Nu îi plac campaniile electorale, însă șefa de campanie și-a dat seama din urmă cu 8 ani de adevăratul potențial al Primei Doamne. Avea o prezență și o grație deosebită. De atunci însă a lucrat foarte mult la discursurile pe care le susține.
Cea mai mare solicitare, după cum declară ea însăși, a vieții de Primă Doamnă, este că trebuie să te raportezi la soț, la familie. Același lucru este valabil cu privire la munca sa. "De aceea încerc să fiu cu adevărat prezentă, chiar dacă sunt și eu în dificultate. Nu mă prevalez de interacțiunile cu oamenii și încerc să îi citesc. Mi-am îmbunătățit abilitatea de a simți unde se află oamenii."

În cadrul unei apariții televizate cu renumita Ellen DeGeneres a reușit să facă haz de necaz de lucrurile care i se impun la Casa Albă și chiar a cântat o melodie alături de prezentatoare. A mărturisit că "cele mai frumoase momente de relaxare cu Barack sunt când au alături câțiva vechi prieteni, ascultă muzică și mănâncă ceva bun". De altfel, fiind complimentată pentru abilitățile actoricești, afirmă că "este de fapt vorba despre faptul că adoră să facă oamenii să râdă. Vin din familie, am o familie amuzantă care poate vorbi ore întregi și aruncă glume sarcastice." Nu puține au fost ocaziile în care s-a observat acest spirit de glumă raportat chiar la soțul său.

Nu este bine să te aventurezi într-o dispută verbală cu ea. "Casa noastră este un loc dificil, suntem destul de competitivi, avem opinii puternice. Mai ales eu, trebuie să fiu convinsă să renunț la un moment dat."

În final, Michelle Obama susține că va adopta aceeși abordare ca și atunci când a ajuns la Casa Albă. Nu va ști cum va fi până când nu va ajunge în acel punct. "Nu am mai fost niciodată fosta Primă Doamnă a Statelor Unite ale Americii. Dar voi fi mereu angajată într-un serviciu public și în viața publică. După ce am plecat de la firma de avocatură, mi-am folosit talentele pentru a ajuta alți oameni și dorm mai bine noaptea, sunt mai fericită. Nu pot să spun însă cum va fi mai departe, încă încerc să-mi dau seama, dar nu cred că mă voi opri din ceea ce fac." Fiind întrebată dacă se consideră curajoasă și precaută, spune că este strategică. În cazul în care consideră că un lucru merită timpul investit, se implică total. De asemenea, cu privire la alegerile vestimentare, pune pe primul loc confortul. Este dispusă să încerce și lucruri noi, dacă îi sunt pe plac, mai ales dacă sunt realizate de persoane pe care le apreciază.

În continuare, se pare că familia Obama va locui tot în Washington, unde de altfel Michelle Obama a reușit să își dezvolte prietenii. Orice vor face cu siguranță va avea un sens și va fi amuzant. "Întotdeauna ating oamenii deoarece știu că este un nivel de anxietate acolo. Încerc să îi aduc cu picioarele pe pământ. Vreau să mă privească ca fiind doar Michelle și să simtă că acel moment a însemnat ceva. Dacă sunt prea nervoși, dacă pare totul prea formal, oamenii nu pot respira. Așa că asta încerc să fac în interacțiunile mele: o atingere, o îmbrățișare. Seamănă cu muzica. Seamănă cu prietenia. "

Sursa:
www.vogue.com

Surse poze:

www.vogue.com 

Michelle Obama, acces de sinceritate: ”Apariția copiilor a însemnat să renunț la aspirațiile mele”

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  10 sfaturi de parenting de la Michelle si Barack Obama
  10 sfaturi de parenting de la Michelle si Barack Obama

  Fiecare părinte are propriile metode pentru a-i învață pe copii să se comporte și să devină responsabili. Iar Barack și Michelle Obama nu fac excepție. Conștienți fiind că...

  Fiica lui Cindy Crawford, prima decizie la 18 ani: a pozat nud pentru Vogue
  Fiica lui Cindy Crawford, prima decizie la 18 ani: a pozat nud pentru Vogue

  Cindy Crawford are o fiică cu care se poate lăuda fără să încapă îndoială că îi calcă pe urme! Kaia a împlinit recent vârsta de 18 ani, iar aparițiile...

  Interviu emoționant cu Simona Halep: asta mi-a mai rămas de îndeplinit, să devin mamă
  Interviu emoționant cu Simona Halep: asta mi-a mai rămas de îndeplinit, să devin mamă

  Simona Halep vorbește deschis despre perioada copilăriei sale și cum era ea atunci în turnee, cum făcea față competițiilor de tenis și cum a evoluat în acești ani. La...

  O mamă a surprins un hoț în casă când încerca să îi facă baie fetiței ei de 2 ani
  O mamă a surprins un hoț în casă când încerca să îi facă baie fetiței ei de 2 ani

  Moment șocant pentru o mamă în propria ei casă - a descoperit un intrus care se pregătea să îi facă baie copilului său în vârstă de 2 ani.

  Obiecte din casă care pun în pericol viața copilului
  Obiecte din casă care pun în pericol viața copilului

  Atunci când ești părinte ajungi să înveți că o singură clipă de neatenție se poate dovedi fatală. Deși îți imaginezi că mediul înconjurător este plin de...

  La mine în casă nu este niciodată curat. Asta mă face o mamă mai puțin bună?
  La mine în casă nu este niciodată curat. Asta mă face o mamă mai puțin bună?

  Te întrebi dacă ceea ce faci pentru copilul tău te face mai bună decât o altă mamă? Sau dacă ceea ce nu faci te transformă într-una mai puțin bună? Adevărul este...

  © 2019 Qbebe