Din grija pentru copilul tau
ECONOMIDA

Sfatul foarte amuzant al unei mame pentru soțul ei

Când vine vorba de timpul petrecut cu copiii, mamele sunt cele care dețin „recorduri" în acest sens. Iar când sunt mai mulți copii, cu atât mai mult mamele petrec mai multe ore în preajma lor. Cu toate acestea, uneori mai avem nevoie și de o pauză. O mamă a șase copii (cinci fete și un băiat) dintr-un orășel din Illinois (SUA), și-a luat inima în dinți și s-a hotărât să-i lase pe aceștia în grija soțului ei pentru a pleca într-un weekend cu prietenele. Înainte de plecare i-a scris însă o scrisoare, plină de sfaturi utile și amuzante totodată. Ceea ce i-a scris Meghan Oeser soțului ei a fost foarte apreciat inclusiv pe Facebook, astfel încât textul scrisorii ei a primit până acum peste 100.000 de share-uri. Să aflăm și noi de ce scrisoarea lui Meghan a stârnit atât de mult interes

În această vară, Meghan a hotărât să petreacă un „weekend al fetelor”. De aceea, „misiunea” de a avea grijă de cei 6 copii (cu vârsta între 3 și 15 ani) i-a revenit soțului ei, Kevin. Pe parcursul unei săptămâni, acesta nu obișnuiește să stea pe timpul zilei cu copiii, întrucât lucrează 12 ore, iar în weekend-uri muncește și la construcția unei noi case, mai potrivită nevoilor familiei. Cu toate acestea, așa cum a declarat Meghan pentru ABC News, soțul ei se străduiește să aibă grijă de copiii mai mici pe timpul nopților, astfel încât nu apucă să doarmă mai mult de 4 ore.
Meghan este sinceră cu soțul ei, îl avertizează la ce să se aștepte în fiecare moment al zilei și îi dă câteva sfaturi utile, pe care le consideră vitale pentru ca acesta să se descurce.

Să vedem ce îi scrie Meghan soțului ei.
Încă din primele rânduri, îi spune lui Kevin că va avea numeroase clipe în care va crede că în casă este „iadul pe pământ”, dar că are încredere că acestea vor putea fi depășite.
Primul moment în care se va confrunta cu dificultățile este odată cu întoarcerea de la serviciu. Deși într-o primă fază totul poate părea firesc, Meghan îl avertizează că este doar o aparență. Nu numai că își vor face apariția cei doi copii mai mici, Quinn (în vîrstă de 5 ani) și Penny (mezina familiei, în vârstă de 3 ani), care vor începe să se certe din cauza faptului că micuța Quinn o confundă pe Anna cu Elsa, dar toți ceilalți se vor agita, vor alerga, vor sări, adică vor face lucruri cu care sunt obișnuiți. În plus, se apropie „provocarea" cinei.

La cină, fiecare va dori să mănânce altceva, dar, desigur, cei mai mofturoși vor fi cei mai mici. Preferințele vor fi după cum urmează: „Bailey vrea pizza, Harper va dori hot-dog, Quinn va plânge când va auzi de hot dog și va vrea neapărat Mac n cheese (dar nu sortimentul portocaliu, ci pe cel mov). Vei începe să te pregătești cu brânza pentru Quinn, dar își va dori și Penny, Harper ar vrea și ea, dar parcă tot sortimentul alb îi place mai mult”.
Meghan îi spune soțului ei că va trebui să renunțe să le ofere „Mac n cheese" din cauza faptului că cei mici au avut probleme cu stomacul din cauza ei. De asemenea, este foarte probabil să fie întrerupți de Lily, prietena lui Harper, care va veni să ceară un plasture pentru că s-a rănit afară. Până la urmă, cea mai bună variantă pentru cină rămân cerealele cu lapte.
După cină, chiar dacă va dori să se relaxeze, Kevin va trebui să aibă grijă de cei trei copii mai mari. Aceștia ar putea adormi și se vor trezi ulterior după ora 1 noaptea. Așa că este esențial ca ei să nu fie lăsați să doarmă imediat după cină.
Urmează pregătirea de culcare, pentru care va fi nevoie de noroc. Este însă amuzantă maniera pe care Meghan o folosește pentru a-l pune în gardă pe Kevin: „Ora de culcare. La naiba! Noroc, prietene!”.

Ideea esențială este că: Lily s-ar putea să mai rămână pe acolo, iar el nu va trebui nici măcar să îndrăznească să le dea fetelor mai mici pijamale. De altfel, Penny va începe să se agite pentru a primi cămașa de noapte cu Minnie. Dar când o va primi pe aceasta, va începe să plângă pentru că mânecile sunt prea lungi și o va cere pe cea cu Elsa.

Iar tatăl va trebui să i-o dea, chiar și dacă este murdară! 

Pentru început Penny va trebui să stea pe canapea, lângă tatăl ei. Alți trei copii, Quinn, Harper și Bailey vor părea liniștiți, dar nu vor trece cinci minute până când vor începe să țipe după apă, ca și cum „ar fi alergat 800 de mile prin Sahara". Esențial este să fie foarte bine păzită cana cea roz a lui Quinn, cu Elsa. În caz contrar, micuța își va ieși din fire și nu va mai vrea să stea în „patul sfânt".

Citește și: Lucruri pe care un tata NU le face, dar poate sa le faca

Meghan insistă asupra următorului fapt: Penny nu trebuie să doarmă lângă tatăl ei, întrucât nu îl va lăsa deloc să se odihnească. Cel mai bine este să fie dusă în patul ei, unde să primească un iPad, să aibă aromaterapie și lumină mov. Avertismentul este următorul: neapărat lumină mov, pentru că, în caz contrar, va începe să țipe.
De asemenea, pentru ca Penny să poată adormi în sfârșit, va avea nevoie constantă de cana ei cu Elsa (Kevin nu va trebui să o ia în niciun caz din cameră) și, desigur, de un ventilator, întrucât „transpiră precum o prostituată din biserică, ce a mâncat 12 sandvișuri cu friptură de vită”.
Va veni și momentul pentru micul-dejun. Desigur, acesta nu va aduce relaxarea mult așteptată, ci va trebui completat de cât mai multă cafea: „Micul-dejun...Ha! La fel de amuzant ca și cina sau... poate mai rău! Vei avea nevoie de cafea... Cât mai multă cafea". Penny va dori probabil cereale sau pâine prăjită, dar, orice ar fi, va trebui lăsată să-și aleagă singură o linguriță. Ca de obicei, se va certa cu Quinn pe lingurițe și va spune mereu că ei îi revine cea mai proastă linguriță. O soluție este să i se ofere și o furculiță, de care se va debarasa repede.
Meghan își avertizează din nou soțul: „Micul-dejun va fi un spectacol prost, de rahat, încât nu vei mai avea nevoie nici de mâncare, ci doar vei începe să tremuri de la atâta cafea”.
Pentru a rezista în orele următoare, sfatul lui Meghan pentru Kevin este cât se poate de amuzant: „Pregătește-te să bei. Se apropie ora prânzului. Apoi, clătește, apoi bea din nou...”
În  concluzie, Kevin nu va putea face nimic din ce și-ar fi propus pentru acel weekend întrucât: „Quinn urlă practic din cinci în cinci minute și vei crede că la fiecare 4,5 minute pe esofagul lui Penny are loc un incendiu”. Penny va trebui să bea multă apă, ceea ce o va face să aibă nevoie des la oliță. Dar și mersul la oliță implică adesea mult smiorcăit.
Și chiar dacă are două ceșcuțe, le va rătăci pe ambele. Doar norocul „Fir-ar el să fie” l-ar putea ajuta pe tată să le găsească!
Așa cum Meghan nu s-a sfiit să povestească pentru ABC News, chiar dacă sfaturile ei sunt amuzante, zilele petrecute cu cei șase copiii nu sunt simple: „Fiecare zi poate fi o provocare....Unele zile sunt foarte bune, altele sunt mai puțin bune...De multe ori, la cină uit să mai mănânc sau mănânc ceea ce rămâne de la copii”.
Cu toate acestea, Meghan spune că cel mai bine se simte acasă, alături de familia ei: „Chiar dacă ne vine uneori să țipăm, cel mai adesea ne vine să râdem și să ne distrăm. Facem petreceri împreună. Adorăm să facem acest lucru. Și este multă distracție” .

Credeți că tații copiilor voștri s-ar putea descurca în situații similare? Ce sfaturi i-ai da tatălui copiilor tăi, în cazul în care ar trebui să se ocupe de ei pentru câteva zile?

Citește și: 10 strategii eficiente pentru legatura tata-copil 

Surse:
www. abcnews.go.com; www.littlethings.com; www.mamamia.com.au;
www.thepoke.co.uk

Surse poze:
www.facebook.com

Mesajul emoționant al unei mame, înainte să-și dea copilul spre adopție

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Soțul meu s-a sinucis și am rămas singură cu copiii. Povestea tragică a unei mame care a învins o durere profundă
  Soțul meu s-a sinucis și am rămas singură cu copiii. Povestea tragică a unei mame care a învins o durere profundă

  Poveștile de dragoste sunt minunate, mai ales atunci când anii trec și ne găsim alături de același partener, care acum ne cere să îi fim alături pe veci și să creștem...

  Poemul grozav de nostim al unei mame scris la 4 dimineața către soțul ei al naibii de adormit
  Poemul grozav de nostim al unei mame scris la 4 dimineața către soțul ei al naibii de adormit

  Oricât am încerca să o spunem finuț și elegant că ne mai lasă puterile și că avem nevoie (mai mare) de partenerii noștri atunci când suntem proaspete mămici, nimic...

  Video amuzant: Reacția tăticului după ce a fost martorul unei „explozii cu caca”
  Video amuzant: Reacția tăticului după ce a fost martorul unei „explozii cu caca”

  Știm deja că bebelușii sunt plini de surprize, unele mai plăcute iar altele mai puțin plăcute. Un tătic din Marea Britanie a avut parte de surpriză explozivă și nu foarte plăcut...

  Scrisoarea amuzantă a unei eleve din Tecuci: „Învățatul în pijama nu este amuzant!”
  Scrisoarea amuzantă a unei eleve din Tecuci: „Învățatul în pijama nu este amuzant!”

  Totul părea mai distractiv de acasă atunci când școlile funcționau și părinții puteau merge la serviciu, în liniște și pace. Astăzi, mulți dintre noi lucrăm de acasă...

  Scrisoarea unei mame din Italia: „Suntem în mijlocul unei regiuni unde a explodat coronavirusul”
  Scrisoarea unei mame din Italia: „Suntem în mijlocul unei regiuni unde a explodat coronavirusul”

  Mămica unui copil diagnosticat cu amiotrofie spinal musculară a publicat pe contul său de Facebook o scrisoare care aduce în vedere o serie de îngrijorări reale: de ce este...

  Apelul unei mame din Mangalia, al cărei copil a fost pe punctul de a fi răpit: ”Câteva mângâieri pe capul celui mic și...”
  Apelul unei mame din Mangalia, al cărei copil a fost pe punctul de a fi răpit: ”Câteva mângâieri pe capul celui mic și...”

  O mamă din Mangalia a atras atenția, printr-o postare pe o rețea de socializare, cu privire la un bărbat care a fost pe punctul să-i răpească băiețelul în parc.

  Povestea cutremurătoare a unei mame: „Mi-am adus pe lume copilul mort singură, într-un salon de spital, în plină pandemie"
  Povestea cutremurătoare a unei mame: „Mi-am adus pe lume copilul mort singură, într-un salon de spital, în plină pandemie"

  Pierderea unei sarcini este înfiorătoare, mai ales atunci când se întâmplă într-un mod total neașteptat. Povestea acestei mame ne-a lăsat cu sufletele...

  © 2019 Qbebe