Cine sunt, cum arată și ce fac cele mai bogate femei din lume

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Cele mai bogate femei din lume sunt implicate nu numai în universul afacerilor, ci și în tot felul de activități caritabile. Parcurgeți articolul de mai jos pentru a le cunoaște pe câteva dintre acestea, ce provin din cele mai diferite colțuri ale lumii.

Liliane Bettencourt (Franța)

Este considerată cea mai bogată femeie din Franța și cea mai bogată femeie din lume (cu o avere de 43, 1 miliarde $).
Fiică a lui Eugène Schueller (fondatorul firmei de cosmetice L'Oréal), ea a început să fie interesată de universul afacerilor încă din adolescență, când îi plăcea foarte mult să se alăture tatălui ei. După moartea acestuia, în 1957, a moștenit întreaga firmă.
La începutul anilor '70, Liliane s-a temut că firma ei va fi naționalizată și a ales să schimbe jumătate din acțiunile L'Oréal cu 3% din acțiunile companiei Nestlé.
În anii următori a început să achiziționeze și acțiuni din cadrul altor companii de cosmetice celebre (precum Lancôme sau Helena Rubinstein), în paralel cu preocuparea pentru acțiunile caritabile. De pildă, în anul 1987 a înființat, alături de soțul și de fiica ei, „Fundația Bettencourt Schueller", implicată într-o serie de proiecte sociale și culturale.
De altfel, principala ei activitate din prezent, deși are 94 de ani, sunt tot activitățile caritabile.

Liliane Bettencourt

Alice Walton (SUA)

Fiică a fondatorului rețelei de magazine „Walmart", are în prezent 67 de ani și o avere estimată la 38, 7 miliarde $. Experții spun că această avere se datorează și faptului că deține, alături de ceilalți doi frați ai ei, compania „Wealth-X" (ce se ocupă cu cercetările din domeniul sănătății). În plus, la un moment dat (în 1988) a deținut și propria bancă de investiții.
Având studii de artă, a fost pasionată din tinerețe de colecționarea operelor de artă, iar în anul 2011 a reușit să deschidă „Crystal Bridges Museum" în Arkansas .
A divorțat de două ori, nu are copii și este o mare iubitoare de cai, așa că a înființat o fermă în Texas, în care găzduiește tot felul de concursuri de echitație.

Susanne Klatten (Germania)

În luna iulie a acestui an a fost desemnată cea de-a patra cea mai bogată persoană din Germania și una dintre cele mai bogate femei din lume (cu o avere de aproximativ 22,5 miliarde $).
Ea a obținut această poziție după ce moștenit 12, 6% din grupul BMW, după moartea celui de-al doilea ei tată, Herbert Quandt. În prezent, alături de ceilalți doi copii ai acestuia, Susanne (în vârstă de 55 ani) deține 50% din acțiunile acestui grup.
De profesie economist, ea este implicată în conducerea companiei farmaceutice „Altana", dar și în activitatea unei firme de producere a energiei eoliene și a uneia ce activează în domeniul producerii grafitului.
De-a lungul timpului, ea a mai lucrat pentru „Dresdner Bank", pentru banca „Reuschel & Co." sau pentru firma de reciclare a uleiurilor „Avista Oil".

Laurene Powell Jobs (SUA)

Văduvă a fondatorului Apple, Steve Jobs, are 53 de ani și este una dintre cele mai bogate femei de afaceri din lume (cu o avere de 20 de miliarde $).
Absolventă a unor instiții prestigioase de învățământ din SUA (printre care și „Stanfortd University"), a moștenit, alături de cei trei copii ai săi (un băiat și două fete) toate afacerile din domeniul „Apple" după moartea soțului ei, în 2011.
La fel ca acesta, ea este implicată în numeroase acțiuni caritabile și este pasionată de industria de entartainment, sprijinind apariția unor filme și documentare.
Laurel Jobs, vaduva lui Steve Jobs

Iris Fontbona (Chile)

Este moștenitoare a unei averi foarte mari (estimată la 13, 7 miliarde $), ca urmare a decesului soțului ei, Andronico Luksic, în anul 2005. Mai exact, Iris Fontbona (acum în vârstă de 74 de ani) a rămas, alături de cei trei fii ai săi, proprietara „Luksic Group" (o companie din domeniul mineritului și băuturilor).
La conducerea acestui trust se află unul dintre fiii săi, care a reușit să îl plaseze, în privința mineritului, în top 10 cele mai puternice, în contextul în care afacerea s-a extins, în ultimii ani, din Chile până în Australia, Europa sau Africa.

Christy Walton (SUA)

Este văduva deținătorului rețelei de magazine „Walmart", John T. Walton. La 68 de ani, ea deține o avere de 6, 1 miliarde $, în condițiile în care are un procent de 50.8% of the Walmart, 96% din acțiunile deținute de o bancă americană și 30% din „First Solar" (o companie ce se ocupă cu valorificarea energiei solare).
Christy Walton este intens implicată în viața socială și economică și are o fundație caritabilă ce a donat până acum peste 1, 6 miliarde $.
Colaborează și cu „Colegiul Administrației în Afaceri" și cu „Universitatea din Arkansas", dar este foarte angajată și în realizarea unor filme și documentare educative, fiind chiar producătoarea executivă a unora dintre ele.

Charlotte Casiraghi (Monaco)

În vârstă de 31 ani, Charlotte este deținătoarea unei averi de cca. 5, 7 miliarde $. Fiică a prințesei Caroline de Monaco și a omului de afaceri italian Stefano Casiraghi, ea a dus o existență discretă alături de mama ei după moartea tatălui ei (în 1990). A locuit alături de aceasta într-o mică localitate rurală și a început să-și facă simțită prezența în cadrul Casei Regale din Monaco în 2010, odată cu balul caritabil organizat anual.
La fel ca și frații ei, ea nu primit un titlu regal, ci numele de familie al tatălui ei, ceea ce i-a permis să stea mai departe de atribuțiile unei prințese. De aceea,  s-a implicat intens în activități jurnalistice (a lucrat pentru publicații celebre precum „AnOther" sau „Above"), fiind fondatoarea unei publicații de profil ecologic-fashion: „Ever Manifesto".
Totodată, pasiunea ei pentru modă s-a împletit cu cea pentru echitație (a participat la numeroase concursuri) și a colaborat cu Gucci pentru lansarea unei colecții de îmbrăcăminte specială pentru acest sport. În plus, a continuat colaborarea cu acest brand când și-a lansat propria linie de cosmetice pentru față.
Este și mama unui băiețel de 3 ani, al cărui tată este un actor de comedie francez.

Charlotte Casiraghi, din familia regala din Monaco

Carrie Perrodo (Singapore)

Acum în vârstă de 66 de ani, Carrie și-a început cariera ca model, încă din anii '70. După ce și-a cunoscut soțul, pe omul de afaceri Hubert Perrodo, și-a deschis propria agenție de modeling.
Între timp, Hubert Perrodo a fondat „Perenco", una dintre cele mai importante companii de petrol din lume, extinsă până în Vietnam, Peru, Columbia sau Gabon.Cei doi au devenit părinții a trei copii.

După moartea lui Hubert (în 2006), Carrie a devenit moștenitoarea „Perenco", ce este în prezent condusă de unul dintre fiii ei.
În ultimii ani, Carrie Perrodo este cunoscută pentru implicarea în numeroase acțiuni caritabile și pentru că are o avere de aproximativ 5, 3 miliarde $ .(în imaginea de mai jos, Carrie Perrodo este îmbrăcată în rochie galbenă)

Margarita Louis-Dreyfus (Franța)

Miliardara de origine rusă este și ea printre cele mai bogate femei din lume, cu o avere de cca. 5, 3 miliarde $.
Rămasă orfană, a fost crescută de bunicul ei (Leonid Bogdanov) și a studiat dreptul și comerțul la Universitatea din Moscova.
În 1988 a dorit să plece din Rusia și și-a schimbat brusc biletul de avion, ceea ce ajutat-o ca la Londra să-l întâlnească pe acela care-i va deveni soț, miliardarul Robert Louis-Dreyfus. Acesta și-a dobândit averea prin salvarea unor companii aflate în curs de faliment, precum „Adidas" sau firma de publicitate ”Saatchi & Saatchi”. Astfel, a putut să fondeze trustul „Louis-Dreyfus Group" și a devenit conducătorul echipei de fotbal Olympique Marseille.
După moartea lui Robert Louis-Dreyfus, ea va moșteni firma soțului și va continua să dețină echipa de fotbal franceză. In 2013 îl va cunoaște pe Philipp Hildebrand, vicepreședintele firmei de investiții americane „BlackRock" și candidatul la conducerea „Swiss Bank".
În martie 2016 Margarita Louis-Dreyfus și partenerul ei vor deveni părinții unor gemene.

Citește și: Viata de mama si viata profesionala in balanta

Pansy Ho (China)

Cu o avere de 3, 4 miliarde $, Pansy Ho (în vârstă de 54 de ani) este și ea una dintre cele mai bogate femei din lume. Fiică a miliardarului din Hong Kong Stanley Ho (cunoscut și sub numele de „Regele pariurilor"), ea este cea mai bogată dintre cei 17 copii ai acestuia.
Absolventă a secției de marketing și bussiness a Universității „Santa Clara" din California, ea și-a început cariera în anul 1981, în industria divertismentului din țara sa natală. A apărut alături de diverși actori chinezi și a jucat inclusiv în serialul „Breakthrough".
La doar 26 de ani își va înființa propria ei firmă de relații publice, pentru ca mai târziu să ajungă să dețină 29% din the „MGM Grand Macau" (un complex de hoteluri și cazinouri din Macao, China).
De asemenea, a încercat să conducă o rețea de cazinouri din New Jersey, dar din 2010 nu a mai putut face acest lucru din cauza faptului că tatăl său a fost acuzat de implicarea într-un grup de crimă organizată.
Nu în ultimul rând, ea conduce „Asociația Franceză a Afacerilor din Macao", iar în anul 2009 a primit inclusiv distincția de „Cavaler" (din cadrul „L'Ordre national du Mérite") din partea Consulatului Francez din Hong Kong.

Pansy Ho

Ivanka Trump (SUA)

Are 35 de ani, este fiica lui Donald Trump și a fostului model de origine cehă Ivana Trump și a decis să-și facă încă de acum mulți ani propriile ei afaceri. Astfel, încă din anul 2007 va încheia un parteneriat cu o companie de vânzare a diamantelor, ceea ce dus la apariția „Ivanka Trump Fine Jewelry". Aceasta se va extinde, începând cu anul trecut , și în alte țări ale lumii, precum Canada și Emiratele Arabe.
Este implicată și în tot felul de acțiuni de caritate, cu precădere în cele ce au drept scop sprijinirea copiilor bolnavi de cancer. În același timp, a scris o carte ("Women Who Work: Rewriting the Rules for Success") și a donat jumătate din banii obținuți din vânzarea acesteia diferitelor fundații din SUA.
Ivanka este foarte apropiată de tatăl ei, pe care l-a susținut foarte mult și în perioada campaniei prezidențiale, lăudându-i acțiunile și modul de a conduce oamenii.
În privința vieții de familiei, ea este căsătorită cu Jared Kushner (om de afaceri în domeniul imobiliarelor și unul dintre consilierii apropiați ai tatălui ei), cu care are trei copii. Recent, cuplul a anunțat că se vor muta în apropiere de Washington DC.
Averea pe care o deține Ivanka Trump este estimată la numai puțin de 740 milioane $.

Ivanka Trump, fiica presedintelui SUA

Citește și: 10 lucruri pe care nu le știi despre Ivanka Trump în rolul de mamă

Sheikha Mozah (Qatar)

În vârstă de 58 de ani, este fiica unuia dintre adepții ideii de împărțire a averilor în Qatar, care a intrat în conflict cu emirul și din acest motiv a ajuns la închisoare. Mai târziu, ea va deveni chiar soția unuia dintre fiii emirului, Sheikh Hamad bin Hamad bin Khalifa Al-Thani.
Ea a absolvit Universitatea din Qatar, este mama a șapte copii și a instituit „Fundația pentru Educație, Știință și Comunicare", pe care de altfel o și conduce. În plus, se află la conducerea „Consiliului de Educație", a „Consiliului Suprem pentru Problemele Familiei" și a „Organizației Arabe pentru Democrație". Încă din 2003, lucrează pentru UNESCO, în calitate de Ambasador pentru Educație și îl susține constant pe unul dintre fiii ei, actualul emir din Qatar.
De asemenea, îl însoțește pe soțul său în vizitele efectuate în afara țării și este văzută ca una dintre cele mai stilate și mai rafinate femei din lume.
Nu în ultimul rând, poate fi considerată și una dintre cele mai bogate femei, în condițiile în care deține o avere estimată la 10 milioane de $ .

Sheikha Mozah, sotia emirului din Qatar

Voi ați auzit până acum de aceste femei bogate și celebre?

Surse:
www.brightside.me; www.businessinsider.com; www.en.wikipedia.org;www.heavy.com ; www.hellomagazine.com; www.latinpost.com ; www.successstory.com; www.thefamouspeople.com; www.therichest.com;www.unofficialroyalty.com

Surse poze:
www.hepta.ro; www.instagram.com;  www.youtube.com

 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Top 5 cele mai bogate femei din România. 4 dintre ele sunt şi mame
  Top 5 cele mai bogate femei din România. 4 dintre ele sunt şi mame

  Care sunt cele mai bogate femei din România şi cum au reuşit să obţină succesul vei descoperi şi parcurgând articolul de mai jos. Printre ele se regăsesc atât femei...

  Cea mai frumoasă fetiţă din lume a împlinit 18 ani. Uite cum arată acum
  Cea mai frumoasă fetiţă din lume a împlinit 18 ani. Uite cum arată acum

  Thylane Blondeau, cunoscută încă de la o vârstă fragedă pentru defilările pe podium pentru creatori de modă celebri, continuă să facă parte din lumea modei. Descoperă...

  Cei mai frumoși bărbați din lume sunt născuti în luna mai
  Cei mai frumoși bărbați din lume sunt născuti în luna mai

  Bărbații născuți în luna mai, conform astrelor, sunt înțelegători, hotărâți și entuziaști și sunt irezistibili din punct de vedere fizic și emoțional. Deci,...

  O recunoști? Imagini rare din copilăria uneia dintre cele mai faimoase vedete din lume
  O recunoști? Imagini rare din copilăria uneia dintre cele mai faimoase vedete din lume

  Ariana Grande a devenit idolul unei întregi generații, fiind în acest moment una dintre cele mai faimoase și îndrăgite vedete din lume. Grande a debutat în actorie...

  Care sunt alimentele bogate în fier și cum ne ajută organismul?
  Care sunt alimentele bogate în fier și cum ne ajută organismul?

  Fierul reprezintă unul dintre cei mai importanți nutrienți, fiind necesar încă din viața intrauterină pentru o dezvoltare normală. Acest mineral se află în toate celulele...

  Una dintre cele mai faimoase artiste din lume este însărcinată cu primul copil
  Una dintre cele mai faimoase artiste din lume este însărcinată cu primul copil

  Face parte dintre cele mai îndrăgite cântăreţe din ultimii ani şi se pregăteşte să devină mamă. A anunțat cu bucurie că este însărcinată cu primul ei copil și...

  Ghicești cine este micuțul? Cum arăta celebrul artist în copilărie - imaginea care a topit sufletele tuturor
  Ghicești cine este micuțul? Cum arăta celebrul artist în copilărie - imaginea care a topit sufletele tuturor

  Puțini știu cum arăta în copilărie unul dintre cei mai îndrăgiți artiști din România. Avea un zâmbet adorabil și nici nu se gândea că urma să...

  © 2023 Qbebe