10 lucruri pe care nu le ştii despre Ivanka Trump în rolul de mamă

10 lucruri pe care nu le ştii despre Ivanka Trump în rolul de mamă

Bianca Onofrei

Chiar dacă viaţa persoanelor publice diferă de cea a unui om care nu se află în atenţia presei, atunci când vine vorba despre rolul de părinte, cele două se aseamănă foarte mult. Indiferent de numărul zerourilor din contul bancar, aspectele cu care se confruntă un părinte în creşterea unui copil ar trebui să fie aceleaşi ca şi în cazul unei familii obişnuite. La fel se întâmplă şi în cazul fiicei preşedintelui Americii, Ivanka Trump, mamă a trei copii pe nume Arabella, Joseph şi Theodore.


Într-un material video realizat pentru campania electorală a tatalui său, Donald Trump, aceasta a declarat că „cea mai importantă muncă pe care o femeie o poate face este cea de a fi mamă". Multe persoane au considerat că imaginea care s-a dorit a fi promovată, de femeie de carieră, care totuşi pune pe primul loc familia, este puţin clişeică şi scoasă din context. Împreună cu soţul său, Kared Kushner, Ivanka a fost la conducerea imperiului Trump, a lucrat la Casa Albă, a construit un adevărat brand cu accesorii şi haine, care se bucură de un real succes. Toate acestea, fără să excludă cel mai important job, şi anume cel de mamă.

Atat în social media, pe conturile personale, cât şi în revistele de profil, Ivanka Trump a împărtăşit detalii despre viaţa sa personală, arătând lumii lucrurile pe care le face în viaţa de zi cu zi, dincolo de lumina reflectoarelor, de întâlnirile de business pentru companie şi de deadline-uri.

Iată câteva dintre lucrurile pe care probabil nu le ştiai despre Ivanka Trump în rolul de mamă:

 

ivanka trump

Aceasta respectă cu stricteţe rutina de dimineaţă

Ivanka a declarat pentru revista People că ţine foarte mult la un detaliu, atunci când vine vorba despre modul în care îşi începe ziua, şi anume ca cei mici să o vadă, imediat cum se trezesc. Pentru a face asta, se trezeşte în fiecare dimineaţă la ora 5, se ocupă de antrenamentul zilnic şi de rutina de îngriire, astfel încât să fie la dispoziţia copiilor atunci când aceştia se trezesc.

Pune accent pe activităţile în aer liber

Indiferent care sunt preferinţele copiilor, aceasta consideră că activităţile în aer liber şi cele sportive sunt cele mai potrivite pentru dezvoltarea lor. Pe conturile de socializare postează foarte des fotografii împreună cu familia, în care copiii sunt la ski, în gradină, în parc, se dau în leagăne.

Numele copiilor sunt inspirate din numele bunicilor

Numele fiicei, Arabella Rose, are iniţialele numelor bunicelor din partea soţului Jared. Fiul Joseph Frederick este numit după străbunicii paterni.
ivanka trumpTot pentru revista People, aceasta a declarat că se simte epuizată 90% din timp şi că rolul de mamă este cel care îi aduce cele mai multe satisfacţii, dar că, în acelaşi timp, este şi cel mai stresant.
Rolul de mamă a ajutat-o să fie mai eficientă
Pentru revista Fit Pregnancy, Ivanka a declarat că face mult mai multe lucruri şi că niciodată nu a fost mai ocupată şi că, astfel, a reuşit să ducă la bun sfârşit sarcinile zilnice, în mult mai puţin timp. Privind în urmă, spune că nu înţelege ce făcea cu atât timp la dispoziţie acum 5 ani.

A întâmpinat dificultăţi în disciplinarea copiilor

Atunci când eşti o femeie foarte ocupată, care nu stă în permanenţă cu copiii acasă, este foarte greu să găseşti echilibrul dintre ceea ce simţi că vrei să faci în relaţia cu copiii tăi şi ceea ce este corect să faci pentru educaţia lor. Aceeaşi problemă a întâmpinat-o şi Ivanka Trump, declarând pentru revista Fit Pregnancy că seara, când ajungea acasă, ar fi vrut să aibă libertatea de a le da copiilor biscuiţi, să se uite împreună la televizor şi să-i vadă cât sunt de bucuroşi. În schimb, are responsabilitatea de a respecta un regim alimentar sănătos pentru ei şi chiar să-i pedepsească, atunci când au un comportament neadecvat.

ivanka trumpTimpul petrecut cu familia este foarte bine programat

În cartea lansată recent, „Femei care muncesc", Ivanka a dezvăluit cât este de organizat timpul său alături de familie: „Momentan, mă joc cu maşinile împreună cu Joseph, timp de 20 de minute, în fiecare zi. Arabella iubeşte cărţile, prin urmare îmi impun să îi citesc măcar două pe zi şi să planific ieşiri la librărie. Cu Theodore, mi-am propus să fac în aşa fel încât să îi dau eu de la două până la trei biberoane de lapte în fiecare zi şi seara să-l legan de culcare." Chiar dacă cei din jur se aşteaptă ca o persoană cu asemenea statut are bone şi persoane care o ajută în creşterea copilului, asta nu înseamnă că nu face din creşterea copiilor o prioritate şi că nu le acordă timp. Deseori, tocmai pentru că situaţia financiară îţi permite, poţi avea libertatea de a fi mai puţin prezent la locul de muncă şi mai mult cu copiii. 

Şi-a dorit să trăiască împreună cu cei trei copii în acelaşi loc în care a copilărit şi ea

Chiar dacă viaţa la ţară are avantajele sale, Ivanka Trump şi-a dorit, aşa cum şi ea a avut această şansă, să-şi crească toţi copiii în oraş, unde posibilităţile sunt mult mai mari şi opţiunile de a petrece timpul liber sunt vaste. Fie că vizitează un muzeu, că se plimbă în parc sau pe străduţe, fără un scop anume, aceasta se bucură împreună cu cei trei copii de tot ceea ce are de oferit oraşul.

Rolul de mamă a ajutat-o să fie un lider mai bun

ivanka trumpAtitudinea pe care o ai faţă de copil, atunci când vrei să-i dai o educaţie bună, poate fi aplicată şi în mediul de business. Dacă vrei să-ţi înveţi copilul să-i respecte pe cei din jur, să spună „te rog" şi „mulţumesc", trebuie să o faci în primul rând prin exemplul personal. La fel este şi când vine vorba despre locul de muncă. ,,Atunci când conduci o echipă, daca nu eşti dispus să munceşti foarte mult, să fii primul care are iniţiativă, nu ai cum să te aştepţi la ceilalţi să depună mai mult effort", a declarat Ivanka pentru Business Insider.

Weekend-urile sunt dedicate familiei

Chiar dacă programul în timpul săptămânii este unul extrem de aglomerat, weekend-urile sunt rezervate pentru activităţile de familie. Timpul petrecut împreună cu soţul şi copiii îi ajută să rămână într-o legatură strânsă, chiar dacă activităţile zilnice îi mai şi despart.

Nu pune accent pe garderoba copiilor

Chiar dacă fiica preşedintelui conduce un business de succes în modă, când vine vorba de copii, aceasta nu pune accent pe hainele copiilor. A declarat că unul dintre cele mai importante aspecte este ca cei mici să se simtă confortabil şi să fie fericiţi.

 

Sursa: www.redbookmag.com

Sursa foto cover: Hepta

 

Articolul urmator
Rolul de mamă mă învață să fiu mai bună cu mine însămi. Este timpul să o faci și tu!
Rolul de mamă mă învață să fiu mai bună cu mine însămi. Este timpul să o faci și tu!

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cum se descurcă Lavinia Pîrva în rolul de mamă
  Cum se descurcă Lavinia Pîrva în rolul de mamă

  Lavinia Pîrva și Ștefan Bănică sunt împreună de aproape 10 ani. Cei doi formează un cuplu din 2013 și au un băiețel de 3 ani, pe nume Alexandru, pe care încearcă...

  Ce mari au crescut copiii Flaviei Mihășan. Cum se descurcă vedeta în rolul de mamă de băieți
  Ce mari au crescut copiii Flaviei Mihășan. Cum se descurcă vedeta în rolul de mamă de băieți

  Viață de mămică îi priește Flaviei Mihășan! Deși a renunțat la televiziune în urmă cu trei ani, pentru a se dedică vieții de familie, vedetă este o prezența activă...

  Lucruri pe care orice copil cu sindromul Asperger ar vrea să le știi despre el și boala lui
  Lucruri pe care orice copil cu sindromul Asperger ar vrea să le știi despre el și boala lui

  Sindromul Asperger este inclus printre tulburările de spectru autist, iar persoanele care se confruntă cu un asemenea sindrom nu au, în general, dificultăți în privința...

  Amprenta anală: tot ce trebuie să știi despre rolul și etapele acestei proceduri
  Amprenta anală: tot ce trebuie să știi despre rolul și etapele acestei proceduri

  Prezența paraziților intestinali este o problemă des întâlnită în rândul copiilor, iar metodele prin care pot fi detectați acești paraziți sunt variate. Dat...

  Rolul tatălui versus rolul mamei într-o familie cu copil atipic. Cum puteți fi alături unul de celălalt, dar și de copilul vostru
  Rolul tatălui versus rolul mamei într-o familie cu copil atipic. Cum puteți fi alături unul de celălalt, dar și de copilul vostru

  Cât timp am lucrat cu copii cu nevoi speciale, am avut privilegiul de a le cunoaște și familiile. Deși fiecare familie e diferită, pot să spun că am observat ceva asemănător...

  5 lucruri pe care aș fi vrut să le știu despre gemeni, înainte să devin mamă de gemeni identici
  5 lucruri pe care aș fi vrut să le știu despre gemeni, înainte să devin mamă de gemeni identici

  O mămică cu 3 copii, dintre care doi gemeni, ne împărtășește ce a învățat de când a devenit mamă de gemeni identici.

  „Cred că rolul nostru pe Pământ e să devenim tatăl sau mama cuiva, chiar dacă nu este copilul nostru biologic”
  „Cred că rolul nostru pe Pământ e să devenim tatăl sau mama cuiva, chiar dacă nu este copilul nostru biologic”

  În urmă cu câteva luni, scriitorul franco-belgian Eric-Emmanuel Schmitt a acordat un interviu celor de la Republica.ro, în care a vorbit despre cărțile sale, dar și...

  Nu îmi îmbrățișez copiii fără acordul lor și alte 4 lucruri pe care NU le fac ca mamă terapeut
  Nu îmi îmbrățișez copiii fără acordul lor și alte 4 lucruri pe care NU le fac ca mamă terapeut

  Fiecare părinte își stabilește reguli pe care se străduiește să le respecte cât mai mult în privința educării copilului. Mai stricte sau mai relaxate, asemenea...

  © 2024 Qbebe