Din grija pentru copilul tau
ECONOMIDA

10 lucruri pe care nu le ştii despre Ivanka Trump în rolul de mamă

Chiar dacă viaţa persoanelor publice diferă de cea a unui om care nu se află în atenţia presei, atunci când vine vorba despre rolul de părinte, cele două se aseamănă foarte mult. Indiferent de numărul zerourilor din contul bancar, aspectele cu care se confruntă un părinte în creşterea unui copil ar trebui să fie aceleaşi ca şi în cazul unei familii obişnuite. La fel se întâmplă şi în cazul fiicei preşedintelui Americii, Ivanka Trump, mamă a trei copii pe nume Arabella, Joseph şi Theodore.


Într-un material video realizat pentru campania electorală a tatalui său, Donald Trump, aceasta a declarat că „cea mai importantă muncă pe care o femeie o poate face este cea de a fi mamă". Multe persoane au considerat că imaginea care s-a dorit a fi promovată, de femeie de carieră, care totuşi pune pe primul loc familia, este puţin clişeică şi scoasă din context. Împreună cu soţul său, Kared Kushner, Ivanka a fost la conducerea imperiului Trump, a lucrat la Casa Albă, a construit un adevărat brand cu accesorii şi haine, care se bucură de un real succes. Toate acestea, fără să excludă cel mai important job, şi anume cel de mamă.

Atat în social media, pe conturile personale, cât şi în revistele de profil, Ivanka Trump a împărtăşit detalii despre viaţa sa personală, arătând lumii lucrurile pe care le face în viaţa de zi cu zi, dincolo de lumina reflectoarelor, de întâlnirile de business pentru companie şi de deadline-uri.

Iată câteva dintre lucrurile pe care probabil nu le ştiai despre Ivanka Trump în rolul de mamă:

 

ivanka trump

Aceasta respectă cu stricteţe rutina de dimineaţă

Ivanka a declarat pentru revista People că ţine foarte mult la un detaliu, atunci când vine vorba despre modul în care îşi începe ziua, şi anume ca cei mici să o vadă, imediat cum se trezesc. Pentru a face asta, se trezeşte în fiecare dimineaţă la ora 5, se ocupă de antrenamentul zilnic şi de rutina de îngriire, astfel încât să fie la dispoziţia copiilor atunci când aceştia se trezesc.

Pune accent pe activităţile în aer liber

Indiferent care sunt preferinţele copiilor, aceasta consideră că activităţile în aer liber şi cele sportive sunt cele mai potrivite pentru dezvoltarea lor. Pe conturile de socializare postează foarte des fotografii împreună cu familia, în care copiii sunt la ski, în gradină, în parc, se dau în leagăne.

Numele copiilor sunt inspirate din numele bunicilor

Numele fiicei, Arabella Rose, are iniţialele numelor bunicelor din partea soţului Jared. Fiul Joseph Frederick este numit după străbunicii paterni.
ivanka trumpTot pentru revista People, aceasta a declarat că se simte epuizată 90% din timp şi că rolul de mamă este cel care îi aduce cele mai multe satisfacţii, dar că, în acelaşi timp, este şi cel mai stresant.
Rolul de mamă a ajutat-o să fie mai eficientă
Pentru revista Fit Pregnancy, Ivanka a declarat că face mult mai multe lucruri şi că niciodată nu a fost mai ocupată şi că, astfel, a reuşit să ducă la bun sfârşit sarcinile zilnice, în mult mai puţin timp. Privind în urmă, spune că nu înţelege ce făcea cu atât timp la dispoziţie acum 5 ani.

A întâmpinat dificultăţi în disciplinarea copiilor

Atunci când eşti o femeie foarte ocupată, care nu stă în permanenţă cu copiii acasă, este foarte greu să găseşti echilibrul dintre ceea ce simţi că vrei să faci în relaţia cu copiii tăi şi ceea ce este corect să faci pentru educaţia lor. Aceeaşi problemă a întâmpinat-o şi Ivanka Trump, declarând pentru revista Fit Pregnancy că seara, când ajungea acasă, ar fi vrut să aibă libertatea de a le da copiilor biscuiţi, să se uite împreună la televizor şi să-i vadă cât sunt de bucuroşi. În schimb, are responsabilitatea de a respecta un regim alimentar sănătos pentru ei şi chiar să-i pedepsească, atunci când au un comportament neadecvat.

ivanka trumpTimpul petrecut cu familia este foarte bine programat

În cartea lansată recent, „Femei care muncesc", Ivanka a dezvăluit cât este de organizat timpul său alături de familie: „Momentan, mă joc cu maşinile împreună cu Joseph, timp de 20 de minute, în fiecare zi. Arabella iubeşte cărţile, prin urmare îmi impun să îi citesc măcar două pe zi şi să planific ieşiri la librărie. Cu Theodore, mi-am propus să fac în aşa fel încât să îi dau eu de la două până la trei biberoane de lapte în fiecare zi şi seara să-l legan de culcare." Chiar dacă cei din jur se aşteaptă ca o persoană cu asemenea statut are bone şi persoane care o ajută în creşterea copilului, asta nu înseamnă că nu face din creşterea copiilor o prioritate şi că nu le acordă timp. Deseori, tocmai pentru că situaţia financiară îţi permite, poţi avea libertatea de a fi mai puţin prezent la locul de muncă şi mai mult cu copiii. 

Şi-a dorit să trăiască împreună cu cei trei copii în acelaşi loc în care a copilărit şi ea

Chiar dacă viaţa la ţară are avantajele sale, Ivanka Trump şi-a dorit, aşa cum şi ea a avut această şansă, să-şi crească toţi copiii în oraş, unde posibilităţile sunt mult mai mari şi opţiunile de a petrece timpul liber sunt vaste. Fie că vizitează un muzeu, că se plimbă în parc sau pe străduţe, fără un scop anume, aceasta se bucură împreună cu cei trei copii de tot ceea ce are de oferit oraşul.

Rolul de mamă a ajutat-o să fie un lider mai bun

ivanka trumpAtitudinea pe care o ai faţă de copil, atunci când vrei să-i dai o educaţie bună, poate fi aplicată şi în mediul de business. Dacă vrei să-ţi înveţi copilul să-i respecte pe cei din jur, să spună „te rog" şi „mulţumesc", trebuie să o faci în primul rând prin exemplul personal. La fel este şi când vine vorba despre locul de muncă. ,,Atunci când conduci o echipă, daca nu eşti dispus să munceşti foarte mult, să fii primul care are iniţiativă, nu ai cum să te aştepţi la ceilalţi să depună mai mult effort", a declarat Ivanka pentru Business Insider.

Weekend-urile sunt dedicate familiei

Chiar dacă programul în timpul săptămânii este unul extrem de aglomerat, weekend-urile sunt rezervate pentru activităţile de familie. Timpul petrecut împreună cu soţul şi copiii îi ajută să rămână într-o legatură strânsă, chiar dacă activităţile zilnice îi mai şi despart.

Nu pune accent pe garderoba copiilor

Chiar dacă fiica preşedintelui conduce un business de succes în modă, când vine vorba de copii, aceasta nu pune accent pe hainele copiilor. A declarat că unul dintre cele mai importante aspecte este ca cei mici să se simtă confortabil şi să fie fericiţi.

 

Sursa: www.redbookmag.com

Sursa foto cover: Hepta

 

5 lucruri pe care trebuie să le știi dacă ai grupa de sânge A(2)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  25 lucruri pe care trebuie sa le stii despre Sindromul Down
  25 lucruri pe care trebuie sa le stii despre Sindromul Down

  Sindromul Down nu este un diagnotisc pe care sa-l imbratisezi cu usurinta. Multe din ideile preconcepute despre acest sindrom se nasc din cauza faptului ca nu se stiu multe despre el.

  De ce Meghan Markle refuză să participe la întâlnirea Casei Regale cu Donald Trump
  De ce Meghan Markle refuză să participe la întâlnirea Casei Regale cu Donald Trump

  Meghan Markle nu va participa alături de Familia Regală la întâlnirile pe care aceasta le va avea cu președintele Donald Trump.

  10 lucruri realiste pe care trebuie sa le stii inainte sa faci un copil
  10 lucruri realiste pe care trebuie sa le stii inainte sa faci un copil

  Cand ramai gravida si chiar si cand doar ai intentia, te pregatesti cu toate informatiile care iti pica in mana despre cum va fi viata ta de proaspata mama. Te inscrii la cursuri, studiezi...

  HPV-ul și sarcina: 5 lucruri pe care să le știi
  HPV-ul și sarcina: 5 lucruri pe care să le știi

  HPV sau virusul papiloma uman este cea mai frecventă infecție cu transmitere sexuală. În majoritatea cazurilor este inofensiv și dispare de la sine, însă pot exista și...

  Tu știi ce este cobalmina? Află totul despre rolul ei în sănătatea ta
  Tu știi ce este cobalmina? Află totul despre rolul ei în sănătatea ta

  Cobalmina este o piesă extrem de importantă din puzzle-ul sănătății tale. Este un element de care corpul tău are nevoie pentru a funcționa, astfel încât un posibil...

  5 lucruri pe care să le faci azi ca să fii o mamă mai bună
  5 lucruri pe care să le faci azi ca să fii o mamă mai bună

  Orice aspect se poate îmbunătăți în viață și chiar dacă acum totul merge ca pe roate, lucrurile pot deveni tot timpul mai bune! Iată ce poți face pentru a-i arăta...

  5 lucruri pe care trebuie să le știi despre sarcină și primul an de viață al bebelușului
  5 lucruri pe care trebuie să le știi despre sarcină și primul an de viață al bebelușului

  Venirea pe lume a unui copil schimbă radical viața de cuplu, dar și modul în care tu, ca viitoare mămică, ai grijă de sănătatea ta. Ești mult mai atentă la ce...

  © 2019 Qbebe